Umarim diledigin gibi bir evi guzel kosullarla satin alirsin
.
Ev alirken mutlaka ihtiyaclarini ve butceni ayrintilari ile hesap etmeni tavsiye ederim, hic hesapta olmayan rakamlar sonradan ekleniyor ev vergisi, ev sigortalari, daire ise apartman sigortasi, hausgeld... vs. ama yinede kira odemektense kendi evin olmasi daha akillica a.s dedigim gibi hesap kitap isini dogru hatta biraz fazla fazla yapman gerek.
Ileriyi dusunerek m2 hesabi yap mutlaka cocugun var mi kac odaya ihtiyacin var, mustakil mi yoksa daire mi istiyorsun? mustakil evlerde bahce ve sokak icin bagzi bolgelerde vergi aliniyor.
Esimle 2,5yil evvel ev aldik, aslinda yatakodasi dolabi ariyorduk ama kiraci oldugumuz ev kucuk bizim esyamiz coktu :1no2: neye niyet neye kismet once gardolaplara baktim sonra bu eve dolap almaya degmez dedim daha buyuk kiralik evlere baktim :bbo: sonra gozum döndü satilik evlere baktim :roflol: sansa hausgeldi dusuk giris katinda cok uygun bir ev bulduk, aslinda hep mustakil ev istemistim ama fiyati gercekten piyasaya oranla yariyariyaydi 1 ay icinde olctuk bictik tamami kredi ile hatta +15bin tadilat ve noter masraflari icin daha fazla kredi aldik.
Aslinda ev alirken %20 pesinat cebinde olmasi gerek bu cok onemli ama mesleki garanti sebebi ile hic pesinatsiz kredi aldik ama zor oldu.
Ev alirken mutlaka pazarlik yap, isten anlar diye daha evvel 3 ev almis arkadasimizla guya evi almaya geldik biz pazarlik yaptik o sasirdi :roflol: 5bin indirdik fiyati... mutlaka bir pazarlik payi vardir evlerin
Dedigim gibi mutlaka en kucuk giderine kadar her seyi hesapla ve banka banka dolasmaktan vazgecme, bi onceki bankadan size sundugu faiz hesabini dokum olarak al diger bankaya goserdiginde onlarda o oranin altina iniyor yerimseniben.
Türkiye`ye uzun vadede donme ihtimalimiz olmadigindan burda evsahibi olmak daha akillica geldi bize, aslinda gercekci olursak herkes niyetleniyor geri donmeyede cocuk olup burada buyudugunde kimse gidemiyor...
19yildan 2,5 yil gecti bile, belli mi olur belki bi kac yila kadar satariz (tadilatla baya deger kazandi) biraz daha kredi alir müstakil bir eve geceriz (insallah).