Almanyadan Ev Satin Almak

sedef76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2007
27
1
48
Kizlar benim yine akliniza ihtiyacim var!!!!Esimle uzun,uzun düsündük ev almaya karar verdik.Ama her seye ragmen icimizde bir korku var,altindan kalkamayiz diye.Araniz mutlaka ev alan olmustur,nelere dikkat etmemiz lazim.Memmunmusunuz ev aldiniz diye.Su an kiradayim,evim kücük onun icin biktim artik kira ödemekten.Hadi bana biraz moral verin. hepinizi öpüyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Şeniz

sedef76 biz ev aldik.Cok ta memnunum.Eskiden ayda kalt 850€ kira ödüyorduk .O para havaya ucup gidiyor.Böylede ödüyorsun ama kendine ödüyorsun.30 sene kirada oturup baskasina ödeyecegine böyle bankaya öde sonunda ev senin olsun .Bence hic bekleme !

Bizde aLmayi Dusunuyoruz Evet Baskasina Odeyecegime Kendi evime odeim her ay Bende 2 oDali Eve 750 Euro Oduyorum Bu Cok Kotu ya Insallah Bizde Dogru Butcemize uygun ev bulabilirz

beyza sen ne yaptin ya cok pahali ev kiran kaldigin yer büyük sehirmi ,biz 3.5 odali eve 450 euro ödüyoruz.ev almayi düsünenlere ufak bir ayrintiyi dikkat etmenizi isterim ev alirken arsasidami o fiyatin icinde ögrenin evet yanlis anlamadiniz ben ilk defa burda duydum bazi yerlerde varmis ödedigin parayla sadece evi aliyormussun arsayada yillik bir miktar para ödeniyormus yani arsayi 99 yilligina kiraliyormussun. ben ilk duydugumda sasirmistim ,cok iyi arastirin cevremde cooook alan var cogu simdiden pisman

BAHARYAGMURU hic duymadim böyle bir seyi :1shok: nasil olur yaa? :uhm:

Bir de simdi kiralar acayip pahali, eski kiracilarin kirasi o kadar ucuz olabiliyor ama 3 oda 800+NK. basliyor.

Almanya'dan ev alma fikrinde negatif düsüncelerim var. Her seyi Tr.de yapmayi planliyoruz artik hayirlisi.
Almak isteyenlerin de dileklerine kavusmasini diliyorum.

Kislar ben 750 euro Warm oduyorum cok pahali valla evim kucucuk ve 2 odaa ben Hamburgda oturuyorum

BAHARYAGMURU hic duymadim böyle bir seyi :1shok: nasil olur yaa? :uhm:

Bir de simdi kiralar acayip pahali, eski kiracilarin kirasi o kadar ucuz olabiliyor ama 3 oda 800+NK. basliyor.

Almanya'dan ev alma fikrinde negatif düsüncelerim var. Her seyi Tr.de yapmayi planliyoruz artik hayirlisi.
Almak isteyenlerin de dileklerine kavusmasini diliyorum.

hanimaga duyugumda bende inanamamistim hatta dalga gecmistim peki arsasahibi beni istemezse arsanin üstünden evimi tasiyacagim diye :roflol: her ev aliminda olmuyor bazi evlerde oluyor,ayrica sizin oralar ne kadar pahali bizim burada 4 odali evler 800 euro ve bize pahali geliyor yatip kalkip dua edelimki biz ucuza oturuyoruz.

biz 2005 de aldik evimizi acele etmedik esim internette emlakcinin verdigi ilandan gördü görüstü. Banka kredisi ile aldik 30 yil ödeyecegiz. Arsa kira diil arsayida aldik. Zaten arsa tuttu esas parayi. Arkadaslara katiliyorum kiraya veri parayi elmizden ucup gitmesi yerine iyi oldu 3 kat bizim ev en üst katta alman kiracimiz var bayan tekbasina ondan aldigimiz kira da bayagi iyi oluyor bankaya ödeme sirasinda. Hamburg dan ev almayi dusune varsa bizim cevremizdeki evler hep yasli almanlarin ve tek tek vefat etmeye basaldi sahipleri masraf oldugu icincocuklarida satiyor evleri . Bizim sokagin köse basini ve arka sokamizdaki bi evi türk aileler aldi bayagi bi ugrasiyolar ama bizde ugrasmistik 3 senede adam oluyo. Gerci ben arada pisman oluyorum korku filmi gibi evi aldik hep evli ugrasiyoruz ya diyorum onun yüzünden tr ye gidemiyoruz :KK43:
Birde banka kredisi alirken esimin isyerinden arkadasinin hanimi bu isi yapiyomus. Bankadan kredi alirkan senin gelirine bakip hangi krediyi nasil alir nasil ödersin her heasabi her detayi kadin cikartiyor sonra almak istedigimiz evi bankaya belgelerle gösterip bankadan kredi almamizi sagldi. Tabiki o bayana , maklere ve notere bayagi bi para verdik ama bence degdi . Sokak sokak kendimiz gezip sonrada banka banka gezecek durum yok.Gerci biz bu kadar ugrasirken satan adamla pazarlikta ettik onun düstügü para bunlari karsiladi. Kagidi kalemi alin hesabinizi yapin derim neyiniz var neye ihtiyaciniz var bi yazin cikar ortaya.
Bu kadar lafin üstüne bana sorsaniz ben otelde yasamak istedim cok param olsaydi hic ev bana gre diil sürekli temizlik bitmiyo isi :KK43:(

Umarim diledigin gibi bir evi guzel kosullarla satin alirsin:nazar:.

Ev alirken mutlaka ihtiyaclarini ve butceni ayrintilari ile hesap etmeni tavsiye ederim, hic hesapta olmayan rakamlar sonradan ekleniyor ev vergisi, ev sigortalari, daire ise apartman sigortasi, hausgeld... vs. ama yinede kira odemektense kendi evin olmasi daha akillica a.s dedigim gibi hesap kitap isini dogru hatta biraz fazla fazla yapman gerek.

Ileriyi dusunerek m2 hesabi yap mutlaka cocugun var mi kac odaya ihtiyacin var, mustakil mi yoksa daire mi istiyorsun? mustakil evlerde bahce ve sokak icin bagzi bolgelerde vergi aliniyor.

Esimle 2,5yil evvel ev aldik, aslinda yatakodasi dolabi ariyorduk ama kiraci oldugumuz ev kucuk bizim esyamiz coktu :1no2: neye niyet neye kismet once gardolaplara baktim sonra bu eve dolap almaya degmez dedim daha buyuk kiralik evlere baktim :bbo: sonra gozum döndü satilik evlere baktim :roflol: sansa hausgeldi dusuk giris katinda cok uygun bir ev bulduk, aslinda hep mustakil ev istemistim ama fiyati gercekten piyasaya oranla yariyariyaydi 1 ay icinde olctuk bictik tamami kredi ile hatta +15bin tadilat ve noter masraflari icin daha fazla kredi aldik.

Aslinda ev alirken %20 pesinat cebinde olmasi gerek bu cok onemli ama mesleki garanti sebebi ile hic pesinatsiz kredi aldik ama zor oldu.

Ev alirken mutlaka pazarlik yap, isten anlar diye daha evvel 3 ev almis arkadasimizla guya evi almaya geldik biz pazarlik yaptik o sasirdi :roflol: 5bin indirdik fiyati... mutlaka bir pazarlik payi vardir evlerin :KK66:

Dedigim gibi mutlaka en kucuk giderine kadar her seyi hesapla ve banka banka dolasmaktan vazgecme, bi onceki bankadan size sundugu faiz hesabini dokum olarak al diger bankaya goserdiginde onlarda o oranin altina iniyor yerimseniben.

Türkiye`ye uzun vadede donme ihtimalimiz olmadigindan burda evsahibi olmak daha akillica geldi bize, aslinda gercekci olursak herkes niyetleniyor geri donmeyede cocuk olup burada buyudugunde kimse gidemiyor...
19yildan 2,5 yil gecti bile, belli mi olur belki bi kac yila kadar satariz (tadilatla baya deger kazandi) biraz daha kredi alir müstakil bir eve geceriz (insallah).

aslinda bende erken erken türkiye gitmek istiyoz,ama sadece istemekle olmuyor iste.Oranin da durumu belli iste.Ama kesin gidecek olursam evi kiraya verir giderim,yani ev kendi kendini öder.okuduklarim benim icin moral oldu bayag.Cok sagolun kizlarcoksekeriremsu

9 canli kedi sorma bende evi alirken gözüm dönmüs hani ac tavuk bulgur hesabi kücük evden bikmisim 3 kat koca bahce simdi bütün isler üstümde sürekli söylüyorum buev korku filmlerindeki evler gibi beni yuttu bütün günüm evle ugrasmakla geciyor üstelik sokaktaki komsularimda öyle sokak korku filmi gibi ya bütün gün ev temizleyen bahce temizleyen sokak süpüren insanlar alistim gerci ama ben hi evde durmazdim anneme diyorum hep 19 yasimda bana ettgiin dualar 40 yasimda tuttu anne bak bütün gün evdeyim diye :) beni birak ben sokak sokak dukkan dukkan gezeyim evde ne isim var ya :KK43:((((
Bazen gene cikip dolasiyorum sokaklari bi suru satilik yazili ev görüyorum esime söylüyorum oda arkadaslarina söylüyolar gidip bakiyolar evlere bizimkiler ama müstakil ev mutlaka masrafi oluyor istemiyolar ugrasmak yada beni görüyolar kötü örnek bütün gün evde temizlik yapiyorum ya aman kalsin diyolar.
Saka bi yana 9 canli kedi cok dogru noktalara deginmisin müstakil eve girdinmi banka borcunun disinda baska paralarda gelmeye basliyo onlarida önceden hesap etmek gerekiyo. Bi bilirkisi olursa o hesaplar veriri size.Benim yasim 20 yas daha genc olsaydi tr ye gitmeyi hic düsünmezdim ve ilersi icin masrafli ama ucuza bi ev alir 5 sene o evle ugrasir sonra satardim hatta bi kac ev bile alip satabilirdim.Bu evide satacagimi bilsem gene daralmicam ama esim cok baglandi eve hic satma niyeti yok. Simdi üst kata balkon yapacagiz balkonun altida bize kisbahcesi oluyor yanda bos kalan yerede bi oda daha cikartabiliriz türk akli arkadasim yayilip genisleyeceksin yok öyle bi cocuk var diye 2 oda evde oturmak :))))))

Meltem dedigin gibi kendi evin olmasi guzelde isler artiyor... yap yap sanki pirinc gibi eksilecegine artiyor :sm_confused: , o kadar ise kiloda veremiyorum yaaa :1shok:

Insallah balkon ve kisbahcesi isini halledersiniz.

Keske imkan olsaydi da mustakil ev alabilseydik :1no2: ne olursa olsun apartman hayati daha zor ortak karar vermek zor...
Senin ordaki evler hep 3katli mi? nasil bir yer yasadigin yer cok bos ev var demissin evlerin fiyatlari nasil?
Belli mi olur bu evi satarsak belki oraya gelir sana komsu oluruz :roflol::roflol::roflol: tabii bi 5-10 yili bulur :teytey:

9 canli kedi gel ben sana ev bulurum ayrica benim bi kedim var adi Merlin onlada arkadas olursunuz :)
Saka bi yana en az 10 sene bu evdeyim ben bankayla anlasmamiz öyle . O yüzden sen rahat ol ara sira gel bana misafir ol bakis acin degissin. Burda cok ev var bahcesi büyük ayric asen peysaj mimariymisim bak ne güzel olur senin icin kocaman bahce. Yada bakarsin benim evi sana satmisim :KK66: Masrafsiz ev alirsiniz fenami. Yarin ne olacagini kim bilebilriki irtibati koparmayalim :KK66:))
Saka bi yana sorun oldukca yaz bana .

:teytey::teytey::teytey: Guzel olur aslinda bu sene ucakla gidiyoruz ama belli mi olur seneye yada sonraki sene araba ile Tr ye gidersek sanada ugrar :kahve: bi kahveni icer merlinle biraz oynarim a.s .

Her sey tamamda senin evi alamam sen gidersen kim bana komsuluk yapar :roflol:

Kedilerle oynamayi o kadar ozledim ki :a015: halbuki bu yasima kadar 7-8kedim oldu Almanya ya gelince kedisiz sokaklari sevemedim bir turlu :1no2: bu gidisle bir kedi alacagim zaten yerimseniben .

abim yurtdışında yaşıyor evli yani bu sene ordan ev aldılar 3 katlı bahçeli bi villa krediyle aldılar ve kira öder gibi ödüyorlar çokta memnunlar canım sizde altından kalkarsınız iyi bir yatırım olur bence alın..

9canli kedi valla beklerim ne zaman istersen gel. Benim yan komsumun evi bi kat daha büyük bizimkinden aslinda onda aklimiz var 86 yasinda ama cok dinc allah gecinden versin genede ama da cok yasar gibime geliyo bizde bu evi satip onu alsak diye gelecek hayalleri yapiyoruz :) hayal dünyasi iste bakarsin gercek olur gene komsu oluruz ama benim esim bizim bahceye cok emek verdi evi satarsak bahceyi alip götüremezsinde diyorum oda o yüzden yan eve gecersek bahceye komsu kalirim diye avutuy kendisini :))) kaynimda evlenecegi icin biz kalabalik oluyoruz bi kat daha gerekiyo bize yoksa evi istedigimiz gibi yapmaya basladik ilerde iyice alismis oluruz herhalde . Ben genede otel iyidir ya diyenlerdenim evde kim bana yatagima kahvalti getirirki :)))))))))

Burdada oyle cok yasli var, surekli ambulans sesleri ile inliyor Berlin :1no2: savasi gormus insanlar yavas yavas Berlin`i terk ediyor artik :a015:

Aslinda madem o kadar emek verdiniz evi satip yandakini almak yerine yan tarafi yada size yakin bir yerde ev alsaniz kayniniza fisfisfis inan ev ev ustunde olmuyor cunki baskalari ile yasamak cok zor, tabii katlari ayiracak girisleri farkli yerden yapacaksaniz durum degisir o zaman komsu olursunuz.

Yinede nasil karar verirseniz verin :içelim: istediginiz gibi olsun.

Bu arada yurtdisi paylasimda Almanya kismi hic aktif degil farkinda misin gelen giden yok sen,ben bi kac kisi daha benneyaptımki keske bir sayfada her gun konusabilsek ve kalabalik olabilsek :1no2:

X