Tekrar ediyorum, burdaki erkeklerin geneli gece hayatini cok seviyor. Sabahlara kadar gezecekleri yerlerde cok, evde kadin koca beklemekle ömrünü tüketiyor. Herkes mutlu olmak, güzel bir yuva kurmak icin evlenip geliyor ama bazen öyle durumlar olabiliyor ki, degil Almanca ögrenmek, hayata tutunacak gücü kalamiyabiliyor bircok gurbet gelinimizin.
Yapanlar oldugunu sende söylemissin. Bende, ailesine yuvasina sahip cikan istisnalarda vardir demistim yazimda. Almanya söyledir, böyledir diyerek insanlari ümitlendirmek yerine, olabilecek ve yasanabilecek durumlardan bahsetmeye calistim. Keske 15 yil önce benimde böyle ortamda, böyle yazilar okuma imkanim olsaydi. Belki daha temkinli davranirdim. Ben burda Ahmet, Mehmet, Ali`yi elestirmedim ki, agir olsun. Almanya sartlarinin insanlari ne gibi durumlara getirebilecegini anlatmaya calistim.Fahriye geneli anlattiklarin icine aldigin icin, agir olmus tatlim ja! Yani genel diyemeyiz, aynen yapanlar var ama geneli yapmiyor.
:1no2:
Yapanlar oldugunu sende söylemissin. Bende, ailesine yuvasina sahip cikan istisnalarda vardir demistim yazimda. Almanya söyledir, böyledir diyerek insanlari ümitlendirmek yerine, olabilecek ve yasanabilecek durumlardan bahsetmeye calistim. Keske 15 yil önce benimde böyle ortamda, böyle yazilar okuma imkanim olsaydi. Belki daha temkinli davranirdim. Ben burda Ahmet, Mehmet, Ali`yi elestirmedim ki, agir olsun. Almanya sartlarinin insanlari ne gibi durumlara getirebilecegini anlatmaya calistim.
Tabi, bazi seyler anlatmakla degil, yasamakla anlasilir. Ben, o veya su burda istedigi kadar bazi seyleri anlatmaya calissin, nafile...Güllük bahcesinde olan, dünyanin her yerini gül bahcesi zanneder.
Neyse, insallah, Türkiye`den gelin gelecek kizlarimiz, hayal ettikleri gibi bir hayat sürerler.