Almanca bilmek gelin gelenler icin cok önemli, ama dogru aileye düserse.
Birde öyle aileler var ki, kizi gelin getiriyorlar eve kapiyorlar. Kaynanasi, kayinpederi, kayni, görümcesi bu uzar gider, hepsi kizi yemeklerini yapan, evlerinin temizligini yapan bir hizmetci gibi görüyorlar. Birde bu kizin hemen bebek sahibi olmasini bekler. Tabi genellikle de, hemen bebek olur. Kadin gelir gelmez, ev isleri cocuk bakimi derken günler akip gecer. Ha bu arada, cogunlukla zihinleri 40 yil öncesinde kalmis kaynanalar gelinlere dilleri ile öyle motive ederler ki, kizcagizda birseyleri basarma azmi dahi olsa, moralman tamamen cöküsüne neden olurlar. Zaten kiz ailesinden uzak, tutunacak bir dali olmadigi icin ufakta olsa bir müddet sonra depresyona dogru gider. Birde kaynana+kaynata dirdiri hepten bitirir, bu zavalli sadece güzel yuva kurmak hayali ile gelen gurbet gelinlerimizi..
Türkiye`de istedigin kadar cok güzel bir meslege sahip ol. Burda Almanca bilmeden hicsiniz. Almanca ögrenip, sonra meslegimi yaparim diyerek geliyor cogu kizimiz. Bir, dil ögrenmek belli bir yastan sonra cok zor, birde yukarida saydiklarim eklenince büsbütün zorlasiyor. Ögrenilse bile, ancak günlük islerini yapabilecek kadar ögrenebilirsiniz. Meslek yapmak icin, dobra dobra diyorum biraz zor. Burda o kadar meslek ögrenmis ama issiz kisi varken, bizler gibi yarim yamalak Almanca bilen kisileri tercih etmezler. Buda ayri bir aci...
Zor zor zor, Almanya`ya gelin giderken 10 degil 100.000 kere düsünün derim. Cünkü burda Türk ailelerinin, genelinin zihinleri 40 yil öncesinde kalmis.
Konusulacak cok sey var ama, vaktim yok su an...15 yilim Almanya`da gecti ve cok seyler gözlemledim. Artik sirf cocuklarimi icin buradayim. Birinin egitimi artik burda, cogunlukla Almanca konusan cocuk, Türkiye`deki ögretmenin anlatiklarindan da birsey anlamaz. Diger cocugum ise otistik, burda verilen egitimin maliyetini benim, Türkiye`de karsilamam imkansiz. Zaten Otizmle alakali siteleri geziyorum. Bircok benim gibi otistik cocuk sahibi anneler-babalar kan agliyorlar. Maddi durumlarini zorlayarak cocuklarina egitimler, terapiler aldirmaya calisiyorlar. Neyse konu dagilmasin. TÜRKiYE´DEN GELiN GELiP, SIKINTI YASAMAYAN YOKTUR. BU ZORLUKLARI ASANLAR VARSA ONLARIDA TEBRiK EDERiM.