- 12 Temmuz 2006
- 554
- 15
Hanimaga beni yakindan taniyosun almanca bilmedigimi ogrenmeye calsitigimi biliyosun.Bence ikinci sinif davraniyolarsa okulda tek care almancayi cok iyi ogrenip cocugunun derslerini ogretmenlerle konusup cocugu takip edip gerektiginde ogretmeni sorgulama yoluna gidilirse ikinci sinif olarak davranmayi birakir aman basima bela olmasin bu kadin ben cocuga dikkat edeyim diye dusunur ogretmen.Ayni seviyede durmak istiyorsaniz almancayi cok iyi ogrenmek gerekir.
Kindergartenda bi olay oldu.Oglan ust uste 3 gun pantolonu ve ayakkabilari islakti.Kadinla konusmak istedim.Hava sicak yagmur pantolonu cizmesi giydirmiyoruz oldu cevabi.Sonra oglan ishal oldu anladimki islak kumda oturmus.Ama kadin israrla hava sicak giydirmiyoruz diyor dellendim.Sonucta hava sicak olabilir kum nemli ve serin cocugu ishal etti her gun camasir yikiyorum ne yapayim benim oglum hareketli o kontrol etmek zorunda cocugu.Kadin birsey oldugunda car car kendi konusan bi tip ama ilk kez ben bir sey konusmaya calistigimda dinlemedi.Hani almanca ogreniyorduk her firsatta pratik yapacaktik hani moral bozmicaktik yalnis olsa bile duzeltirdik.Bu gibi bi durum baska bi kadinin basina gelse kesin almanca calsimayi birakir neyseki ben oyle kolay kolay kimsenin tavrindan falan alinmam o onun terbiyesizligidir.Demek oyun boyle oynaniyor dedim aksam esime oglana dikkat etmiyolar giydirmemisler pantalonu ishal oldu yatiyo gondermiyorum yarin dedim esim dellendi sabah erkenden ilk is ugrayip kadini bi guzel benzetmek oldu.Oh ben yapamadim esim yapsin bari.Ben simdi esime ben almanca konusmaya calsitim kadin beni dinlemedi diye dertmi yanacaktim yada sizlere ikinci sinif goruyolar bizi diye yok canim cozum bulmak zorundayiz.Simdi alman yasli yan komsum onunla hergun almanca pratik yapiyorum.Ogledne once 1 saat oturup kahve iciyoruz havadan sudan konsuyoruz yalnis kuruyorum cumleyi o duzeltiyo.Aklima geldi olayi anlattim sen olsaydin nasil konusurdun dedim:))) Simdi biliyorum hadi bakalim yine bi olay yasansin kindergartenda kadin bilmiyo ama ben hazirim o dusunecegi ikinci sinifligi onun beyninden fena silicem ama maalesef bu herkesin kendisinin tekbasina vermesi gereken bi savas.
Ceyhancim birazda senin icin yazdim iste o bahsettigin uyaniklik bu uyanik ol canim kimse haketmez boyle seyleri haddini bilmeyene bildirmek gerekir.
Meltem'cim bizim cocular da Kindergarten almaya gittigimizde sürekli kir, pasak icinde buluyórduk bir de en sinir oldugum, pantolonlarin dizleri cok cabuk yirtilmasiydi, vallahi pantolon almaktan bi hal olmustum.
Vallaha kizlar ben ilkokul ortaokul ve lise burda bitirmis bir insan olarak burdaki egitim sisteminin asiri derecede degistigni farkediyorum. Cok daha zorlasti cocuklar cok fazla inceleniyor almancayi dogru dürüst bilmeyen cocuklar okula bir sene gec baslatiliyor yani ne biliyim okul dönemi tamamen bir komplikasion dönemi oldu gerek ögretmenlerin yetersizlile gerek cocuklarin cok daha erken ergenlik cagina gelmeleri gerek masraflarin artik inanilmaz derecede artigi. Artik almanyadada cocuk okutmak galiba pek kolay olmicak gibi görünüyor.
Gülsüm Sultan bilmiyorum duydun mu? Almanya egitim konusunda avrupa ülkeleri icinde sondan 4. sirada yer almis ve bundan dolayidir saniyorum cocuklarin derslerinde daha cok zorlandiklarini görüyorum. Hatta bir cok anne-babalar yardimci ögretmenlerle cocuklarina destek olmaya caliyorlar(simdilik bizde yok cok sükür).