MsRosa allaha cok sükür biz hamd etmesinide bilirsiz sükür etmesinide ve ediyoruzda, sen daha hala almanyanin bu gidishattini ekonomisini insanlarini begeniyorsan bu senin problemin ama begenmeyenleri memleketinde yasamak isteyen ordaya geri dönmeyi düsünen insanlarida sükür etmiyorlar falan filan diyede elestirmeye hakkin yok kizma lütfen.
Baska nasil insanlar fikirlerini paylasabilir, kizmak buysa tabi.Ben Almanya'nin gidisatini ekonomik özgürlüklerini ve demokratik haklarini cok begeniyorum.Neden Türkiyede alti ay yasayip sonra fikirlerini yazmiyorsun bu iyi bi deneyim olur senin icin.Yeterli düzeyde ekonomik kosula sahipsen tabiki sorunlar yasayamayacagin gercektir.
Memleket memleket diyen hic kimse bugün kalkip memleketine gitmiyor.Bütün bunlar bence duygu sömürüsünden baska birsey de degil.Ben öyle görüyorum, fikrimi de acik acik söylemekten sakinmiyorum, yüksek sesle söylenen her fikir insani rahatsiz eder bunun farkindayim.Burada dogan Türk cocuklarinin sahip oldugu egitim ve sosyal haklarin hangi birisi Türkiyede mevcut.Hangi anne kosulsuz annelik parasi aliyor, cocuk parasi aliyor.Saglik hizmetlerinden sonsuza kadar yararlaniyor.
Ben tekrar söyleyeyim arkadasim olaylara bakarken biraz mantiki bakmak gerek.Burada elestiri varsa olaylara bakis acisindan vardir.Bir kez daha yazimi okumani tavsiye edeyim sana, orda sen yoksun belki ama etrafinda tanimadigin bir sürü insanin davranisi var.Ahh düstük gurbet ele demenin de faydasi yok, siz gitmek istiyorsaniz tabi gidebilirsiniz, digerleri de gitsinler.Ama baslangic yapip gitsinler.Burda yasamak istemiyor dediginiz insanlar neden burda yasamaya devam ediyorlar peki??Hic düsündünüz mü?
Ben bir yanit vereyim istersen.Almanyada söyle bir yasa var bilmem duydun mu; bir ailede yalnizca es koca calisiyorsa ve ailenin geliri tatil yapmaya müsait degilse,caritas'in bir kurulusu bu aileyi cocuklarla birlikte üc hafta tatil yapmaya yollar ve masraflarini da öder.Bircok Alman bu yasayi bilmez, bu hakkini da kullanamaz.Daha hicbir Almanin tedavi amacli kur hakkini iki senede bir kullandigini görmedim.
Ama insanin kendi topragni özlemesi bayramlari kandilleri bir müslüman ülkede yasamak istemesi kadar dogal birsey varmi? Ayrica bizim milletimiz kadar sükür eden hamd eden hicbir milletde yok bence.
Daha niye gitsin ki bu insanlar bu kadar hakki birakip?Bayram kandillerini kutlamak icin mi, sorunun cevabini da sana birakiyorum
gülsüm sultan Maalesef Türklerin bu yasayi herkesden evvel bildiklerini hatta sosyalamtlarda bile görülmedik tiyatrolarla dinlenme haklarini aldiklarini cok iyi biliyorum.Türkiyeye kesin dönüs yapmak isteyen aileye 20 bin eur nakit para verilir, tasima ve gerekiyorsa ev esyasi alinir verilir herneyse, gitmek zor degil ki kardesim.20 bin euroyu alip da dönmekten vazgecen cok oldu.Gecen yil mültecilere kisi basina 50 bin euro verildi dönenler döndü.Dönemeyenler aglamasinlar yani.
Bayramlari kandilleri ramazanlari memleketinde yasayamayan müslüman degil mi?Sirf bunun icin, Türkiyede olmak da gerekmez.Müslüman her yerde , her sekilde ve kosulda müslümandir, ibadetini yapar, inancini sergiler.Rabbine tapar.
Zaten Allah bilmiyor mu ki ; kim ona sevgi ile bakiyor, kim ona yan gözle bakiyor.
Allah herkesin gönlüne göre versin.