Merhaba canim biz 2005, 2006,2007 de yani 3 senedir arabayla gidiyoruz.Üstelik ilk iki sene sadece 2 arabaydik ama bu sene yalniz gittik yalniz geldik.Bilmiyorum ama bize yalniz gitmek daha iyi geldi istedigimiz yerde durduk istedigimiz hizla gittik vede biz sezonda bile gitmedik mesela bu sene 5. ayin basinda gittik 6.ayin basinda geldik yalniz.Siz sezonda gitcekseniz zaten endiselenmeyin yalniziz diye sezonda heryer izinci ama insallah biz bu sene ucaklan gidiyoruz yada gitmek zorundayiz.Cünki benim 5 vede 6 yaslarinda 2 cocugum var simdide 25 haftalik hamileyim insallah martin sonunda bebegim olacak dolayisiyla sezonda gümrüklerde kalabalik oldugu icin bu sene ucaklan gidicez ama ben her zaman arabayi tercih ederim.Fiyata gelince biz bu sene 600 euro ya gitiik geldik.Ucak biletlerine ise erken rezervasyon oldugu halde 2 büyük 2 kücük 1500 euro verdik.Araba ne kadar karli yani sizin icinde hayirlisi insallah yardimci olabilmisimdir:enbuyukkk:a.s.
arkadaşım,
şimdiye kadar türkiye'ye italya üzerinden gemiyle gidiyorduk.ama bu hem masraflı,hemde uzun oluyor.bu sene ilk defa karayoluyla gittik.bottrop'dan balıkesir'e 31 saatte gittik.biz yalnız gitmeyi tercih ediyoruz........sırbistan'da otoban çalışması dışında hiçbir yerde sıkıntımız olmadı.yollar çok iyi.hemen hemen her ülkede euro geçerli ama benim tavsiyem geçmeyen yerlerin parasından temin etmeniz.otoban paraları biraz tutuyor.gümrüklerde gidişte kapıkule'de 3 saat beklememiz dışında hiçbir sorunla karşılaşmadık.ama dönüşte hemen hemen bütün gümrüklerde arandık.özellikle bulgaristan'da.sigara'ya çok dikkat ediyorlar.
biz yol için küçük bir harita hazırlıyoruz.otoban çıkışları,bağlantı yolları falan bayağı rahat oluyor.bulgaristan'da hız limitine çok dikkat edin.polisler pusuda bekliyorarkadaşım aklıma gelenler bunlar.inşallah sağ salim gider gelirsiniz.
Merhaba selin...biz ailece fransa'da yasiyoruz ve 10 senedir nerdeyse arabaylan gidiyoruz. Ilk basta Italya, gemi ve Yunanistan uzerinden gidiyorduk. Orasi pahaliya geliyor cunku gemi bileti aliyorsun ; bide her saat gemi yok aksam ve sabah var, bi dusun ogle vakti vardin oraya aksama kadar bekliyorsun ser sefil!!! Yunanistan yoluda cok kotu oldugu icin ordan gitmekten vazgectik. 4 senedir Almanya uzerinden gidiyoruz. Ilk gittigimizde yalnizdik hic birsey olmadi. Eskisi gibi degil yani ; dikkat edilmesi gereken seyler var sadece:
-dinlenmek istediginizde issiz yerlerde durmayin, kalabalik yerde durun
-yola cikmadan yaniniza 5 euro lar bulundurun, gumruklerde corba parasi veya para isteyenlere verirsiniz (sakin hayir demeyin, vermemezlik etmeyin iste o zaman size sorun cikarirlar)
-altin veya paralarinizi iyi saklayin, en iyi saklanacak yer belinizdir. Mesela parayi bir beze sarip belinize dolayin altinlari ise arabanin bir yerine veya bavulun icine koyun
-yola cikmadan bismillah deyin arkadaslar en onemlisi budur, dua edin, aksamdan yatmadan Kur'an okuyun...
Almanya uzerinden gitmek en iyisi bence ama dinlemek icin de Italya uzeri daha iyi : gemide dinlenebilir sofor!
En ucuz olani ise Almanya : biz 2 sene evvel gidis gelis icinde Turkiye sinirina kadar 700 euro civarinda idi!! hersey icinde bulgar vizesi vardi o zaman, benzin, peage (giseler yani)...birde dusunun oteki taraftan 700 euroyu sadece gemiye verirdik!!!
Allah yolunuzu acik etsin dikkatli olun dua edin ve oyle cikin evden..
Selincim gecen gun haberlerde Kosova da durumlar gergin Sirplar savas hazirligi yapiyor gibi bir haber gorunce esimle ayni anda araba ile gitmekten vazgectik bu sene insallah savas cikmaz ama sinek kucuk mide bulandirir misali oldu.Arabayla gidecek herkese hayirli yolculuklar dilerim.yinede bu haberi takip ediyorum ciddi bi durum olursa yaza burdan bildiririm.
arastirmaci gazeteci gibi oldu ama napim cok dikkatli olmak gerekiyo.
en son 3 yil önce arabayla gitmistim kabus gibiydi arabamiz bozuldu yollarda rezil olduk hala aklima geldikce nasil olduda tek parca geldim diye düsünüyorum
aman allahim ne buyuk kabustu
arkadaşım,
şimdiye kadar türkiye'ye italya üzerinden gemiyle gidiyorduk.ama bu hem masraflı,hemde uzun oluyor.bu sene ilk defa karayoluyla gittik.bottrop'dan balıkesir'e 31 saatte gittik.biz yalnız gitmeyi tercih ediyoruz........sırbistan'da otoban çalışması dışında hiçbir yerde sıkıntımız olmadı.yollar çok iyi.hemen hemen her ülkede euro geçerli ama benim tavsiyem geçmeyen yerlerin parasından temin etmeniz.otoban paraları biraz tutuyor.gümrüklerde gidişte kapıkule'de 3 saat beklememiz dışında hiçbir sorunla karşılaşmadık.ama dönüşte hemen hemen bütün gümrüklerde arandık.özellikle bulgaristan'da.sigara'ya çok dikkat ediyorlar.
biz yol için küçük bir harita hazırlıyoruz.otoban çıkışları,bağlantı yolları falan bayağı rahat oluyor.bulgaristan'da hız limitine çok dikkat edin.polisler pusuda bekliyorarkadaşım aklıma gelenler bunlar.inşallah sağ salim gider gelirsiniz.
Merhaba Candy 38 yazini okudum Balkesirlimisin merak ettim bizim oralardan misin diye fisfisfisCADIARZU:uhm:
Selin cigim arabam bozulacakmis yok su olacakmis diye cikarsan zaten yola o yol bitmez...Sen rahat olacaksin Allah ne yazdiysa o olur zaten sadece su lafi unutma sen "tekbir senden takdir Allah"tan"...dikkat edeceksiniz goreceksin rahat olacak. Koylulerimiz var burda yugoslavya uzerinden gitmek istemiyorlardi hani kotu diyorlarya, 1 senesi gidin falan dedik. Tr de bulustuk kadin ve esi cook memnun oldular. Bilmiyorum artik rahat olmalisiniz dedigim gibi dua edin oyle cikin. Allah herkese hayirli yolculuklar nasip eder insallah
haklisin canim bazi seyleri dusunmemek lazim ALLAHA guvenip cikicaz zaten arabamiz 2 yasinda yinede bakimini yaptirmamiz lazim olacak olan her yerde olur ama tabiki tr ye arabayla giden arkadaslarimizin deneyimlerinede ihtiyacimiz var bizimle paylasirlarsa seviniriz sanirim simdi bulgaristanda da eskisi gibi cevirme olmuyormus beklemden geciliyormus schengen anlasmasi yururluge girmis tam emin degilim ama esim oyle soyledi sizdemi arbayla gidiceksiniz izine Allah herkese yol acikligi versin insallaha.s.
evet bu sene bizde arabaylan gidiyoruz cunku cok lazim olacak bu yaz araba, evleniyorum da:asigim:...esin dogru soylemis bulgaristanda artik vize almamiz kalkti. Zamaninda Turk vatandasi olanlar kuyruga girip vize aliyorlardi pasport basina ama simdi vize falan yok, transit gecebiliyorsun. Bu iyi oldu iste en azindan oralarda beklemek gibi bir sorun yok cunku artik onlarda da avrupa birligine girdikleri icin..
Alışmışız bedava yaşamaya ondan dönemiyoruz tr.Çocuk parası var,işsizlik parası var napıcaz tr de.İlişkiler farklı,istedigin kişiyle beraber olabilirsin,kocanın duymasına gerek yok.Benim bir ilkişkim var mesela.
Cok ilginc...yani promisk'siniz...diger sayfalardada yazilarinizi okudum...eger amaciniz yurt disinda yasayan türk kadinlarinin hepsinin promisk bir yapiya sahip oldugunu iddaa etmek ise...bunu cok cirkin buldugumu söylemek istiyorum...yani almanyada yasayan kadinlar daha rahat eslerini aldatabiliyorlar...hic gülecegim yoktu...beni cok güldürdünüz dogrusu...Alışmışız bedava yaşamaya ondan dönemiyoruz tr.Çocuk parası var,işsizlik parası var napıcaz tr de.İlişkiler farklı,istedigin kişiyle beraber olabilirsin,kocanın duymasına gerek yok.Benim bir ilkişkim var mesela.