Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

a.s kaya, bahsettigin Hauptschulabschluss icin sinav yaptiysaniz evet puanlarin düsükse diploma alamiyorsun ama derslere katildigina dair belge aliyorsun. Oturum alirken de onlarin sorduklari sorulari cevaplayacak kadar almancan varsa oturumu alabiliyorsun. Yani bildigim kadariyla oturum almak icin Hauptschulabschluss sahibi olman gerekmiyor.
viel glück kayayerimseniben

arkadaslar gercekten hepinize cok tesekkur ederim tecrubelerinizi benimle paylastiginiz icin insallah hepsi isime yariyicak zaten esimle beraber okuyoruz mesajlarinizi ne yalan soyleyin bayagi icimiz rahatladi Allah herseyin hayirlisini versin HEPIMIZIN YOLUDA ACIK OLSUN INSALLAHa.s.a.s.a.s.

Selincim gecen gun haberlerde Kosova da durumlar gergin Sirplar savas hazirligi yapiyor gibi bir haber gorunce esimle ayni anda araba ile gitmekten vazgectik bu sene insallah savas cikmaz ama sinek kucuk mide bulandirir misali oldu.Arabayla gidecek herkese hayirli yolculuklar dilerim.yinede bu haberi takip ediyorum ciddi bi durum olursa yaza burdan bildiririm.
arastirmaci gazeteci gibi oldu ama napim cok dikkatli olmak gerekiyo.

evet canim aklinimizda olsun birbirimize bilgi verelim bu konuda boylece hem benim isime hemde arabayla izine gidecek arkadaslarin isine yaramis olur bilgiler biz sezonda gitmek zorundayiz bu yuzden 2. ayda alinmaya baslaniyo biletler sanirim bakalim o zamana kadar arastiricaz hayirlisi olur insallah hepimiz icina.s.a.s.

en son 3 yil önce arabayla gitmistim kabus gibiydi arabamiz bozuldu yollarda rezil olduk hala aklima geldikce nasil olduda tek parca geldim diye düsünüyorum
aman allahim ne buyuk kabustu

en son 3 yil önce arabayla gitmistim kabus gibiydi arabamiz bozuldu yollarda rezil olduk hala aklima geldikce nasil olduda tek parca geldim diye düsünüyorum
aman allahim ne buyuk kabustu

aman dur zaza korkutma kiz insallahbisey olmaz arbaniz eski felanmiydi tabiki oyle seyler gelebilir insanin basina yola cikanin isini Allah bilir Allah herkesin yardimcisi olsun

Merhaba Candy 38 yazini okudum Balkesirlimisin merak ettim bizim oralardan misin diye fisfisfisCADIARZU:uhm:

ankara'lıyım canım.balıesir akçay'da yazlığımız var.ama balıkesir çok güzel bir şehir.kıymetini bilin.
sevgiyle kal canımŞeniz
Merhaba Candy 38 yazini okudum Balkesirlimisin merak ettim bizim oralardan misin diye fisfisfisCADIARZU:uhm:

Sanirim kaya "Hauptschulabschluss" degil de "Integrationskurs"tan bahsediyor.

Bildigim kadari ile Almanya'ya göc etmis olupta kendi derdini anlatacak kadar dil bilmeyenlerin gitmek zorunda olduklari bir kurs. Oturum verebilmek icin biraz almanca konusma kosulu ariyorlar ama Almanca dil Sertifikasini zorunlu tuttuklarindan haberim yok.

Yine bildigim kadari ile kursa gidilmedigi ya da kurallarinin aksatildigi zaman bazi uygulamalar oluyor. Bu uygulamalar issizlik parasi alanlarin 10% gibi bir indirime ugratilmasi ya da oturumunu uzatmak isteyenlerin, oturumlarinin uzatilmamasi gibi...

Sizin bahsettiginiz sinav ise anladigim kadari ile Sertifika alabilmek icin yazilan bitis sinavi (Abschlussprüfung). Bu sinava katilmanin zorunlu olmadigini ve sonucunun oturumla alakali hicbirseyi degistirmedigini düsünüyorum.

Siz yine de bir bilene sorun...

Hayirli Günler

Selin cigim arabam bozulacakmis yok su olacakmis diye cikarsan zaten yola o yol bitmez...Sen rahat olacaksin Allah ne yazdiysa o olur zaten sadece su lafi unutma sen "tekbir senden takdir Allah"tan"...dikkat edeceksiniz goreceksin rahat olacak. Koylulerimiz var burda yugoslavya uzerinden gitmek istemiyorlardi hani kotu diyorlarya, 1 senesi gidin falan dedik. Tr de bulustuk kadin ve esi cook memnun oldular. Bilmiyorum artik rahat olmalisiniz dedigim gibi dua edin oyle cikin. Allah herkese hayirli yolculuklar nasip eder insallah

meltemcim çook doğru söylediklerin.çok beğendim canım.bende bi şey söylemek istiyorum nacisane...bence biz türk insanı az çalışıp çoook para kazanmak istiyoruz.(ama nerdeeeee).kazanmak için çok çalışmak gerektiğinde o zamanda şikayetler başlıyo.tabi ülkelerde bundan nasibini alıyor.suçlu ilan ediliyo.haksızmıyım....

haklisin canim bazi seyleri dusunmemek lazim ALLAHA guvenip cikicaz zaten arabamiz 2 yasinda yinede bakimini yaptirmamiz lazim olacak olan her yerde olur ama tabiki tr ye arabayla giden arkadaslarimizin deneyimlerinede ihtiyacimiz var bizimle paylasirlarsa seviniriz sanirim simdi bulgaristanda da eskisi gibi cevirme olmuyormus beklemden geciliyormus schengen anlasmasi yururluge girmis tam emin degilim ama esim oyle soyledi sizdemi arbayla gidiceksiniz izine Allah herkese yol acikligi versin insallaha.s.

evet bu sene bizde arabaylan gidiyoruz cunku cok lazim olacak bu yaz araba, evleniyorum da:asigim:...esin dogru soylemis bulgaristanda artik vize almamiz kalkti. Zamaninda Turk vatandasi olanlar kuyruga girip vize aliyorlardi pasport basina ama simdi vize falan yok, transit gecebiliyorsun. Bu iyi oldu iste en azindan oralarda beklemek gibi bir sorun yok cunku artik onlarda da avrupa birligine girdikleri icin..

hayirlisi olsun canim ALLAH bi yastikta kocatsin insallah mutlu olursun sanirim eniste tr den simdiden mutluluklar :1hug:n hepimizin yolu acik olsun Allah sevdiklerimize kavustursun a.s.a.s.

Alışmışız bedava yaşamaya ondan dönemiyoruz tr.Çocuk parası var,işsizlik parası var napıcaz tr de.İlişkiler farklı,istedigin kişiyle beraber olabilirsin,kocanın duymasına gerek yok.Benim bir ilkişkim var mesela.

slm cnm ben senin ne demek istedini anlamadim yani evlisin ve baska iliskin var derken neyi kast ettin .

Cok ilginc...yani promisk'siniz...diger sayfalardada yazilarinizi okudum...eger amaciniz yurt disinda yasayan türk kadinlarinin hepsinin promisk bir yapiya sahip oldugunu iddaa etmek ise...bunu cok cirkin buldugumu söylemek istiyorum...yani almanyada yasayan kadinlar daha rahat eslerini aldatabiliyorlar...hic gülecegim yoktu...beni cok güldürdünüz dogrusu...

hayatinizda nelerin ters gittigini bilemiyorum...kadin misiniz erkek misiniz onuda bilmiyorum ...ama bu sitedede pisikoloji bölümü var...cok iyi bir doktor var orda, ondan yardim alabilirsiniz ...protesto kösesindede nemfoman kadinlarinin haklarinin daha fazla korunmasinida istiye bilirsiniz...ama burda kendinizi almanyada yasiyor gösterip bütün almayada yasayan türk kadinlarinin nemfoman ...veya promisk bir yasantisi oldugunu imajini vermek amac ise...pardon ama ruh sagliginizdan biraz süphe ederim o zaman...Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

Nisanlim avrupada ama ayni koydeniz, dugunumuz Turkiye'de hayirlisiyla...tesekkur ederim emelimiz tabiki mutluluk, huzur...birde onunla olmak tabi...

merhaba ben kölnde yasiyorum.9 yil oldu geleli ,ilk geldigimde üc ay almanca kursuna gittim.cok resmi bir kurstu ve ögrendim biseyler.simdi konusuyorum cok güzel olmasada derdimi anlatiyorum.cocuklarimi doktora ben götürüyorum kendimde gidiyorum.bence bilmiyorum deyip eve tikilmayin konusun az da olsa derdinizi anlatin ve gelistirin cekinmeyin.tabiki kursa gitmek sart.az da olsa gidin simdi diyorum ki keske bi sene gitseydim meslek yapsaydim diyorum.ama hemen hamile kaldigim icin ,devam edemedim.tavsiyem hemen hamile kalmayin.önce kendinizi düsünün dilini ögrenin. yoksa cok zor.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…