Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

yazini okuyunca benimde aklima böyle bir anim geldi.almanyaya ilk geldigim siralardi esim o zaman staj yapiyor az bir para aliyordu.bizde bir aksam elimizdeki bütün bozuk paralari toplayip kiosktan sigara almistik.ay ne cok gülmüstük ya.esim issiz kalmisti uzun zaman o siralar yine centleri toplar ekmekciye,sebzeciye cikardim.allaha sükür simdi esim is bulduda maddi sikintimiz gecti.

bizimde canim allaha sükürler olsun ama insan unutmuyor ve unutmamali baharcim o sIkIntILI Günleri atlatik cok sükür bazen güldük bazen agladik lakin onlari hatirladikca simdiki halimize her seferinde sükür allahim diyorum ve o günler olmasaydi bazi seylerin degerine belki bilemezdik, rabbim hicbirseyi sebebsiz vermiyor kötü günde olacak ki iyi günlerin kiymetini daha iyi bilelim.

Ayrica bana bu konuda daima cevap yazdigin ve beni yanliz birakmadigin icin tsk. ederim sana gercekten seninle bunlari paylasmak bana düsüncelerimde hakksiz olmadigmi gösterdi canim sagolŞeniz

rica ederim gülsüm sultan sende yurt disindaki bu sorunu yasayan arkadaslara ve bana neler yasadiklarimizi anlatmamizi saglayan cok güzel bir konu acmissin.hislerimize tercüman oldun aslinda son yazdiklarinla.kötü seyler yasayarak iyinin kiymeti anlasiliyor aslinda.ayrica yurt disinda yasayan bizler burda birbirimize destek olalim ki yalniz olmadigimiz anlasilsin.

hepinize katiliyorum arkadaslar,aynen öyle maalesef yurt disinda yasayanlarin cogu ayni dertten muzdarip.üstelik o arkadas kocasindan gizli yolluyor parayi,haberi yok adamin.zaten eside dogru bir insan degil.o bana sonra ödiyecekler diyor bende ona sen o aparayi unut diyorum,üstüne bir bardak soguk su ic.hani ailesi gercekten zor durumda olsa anliyacagim ama degilki.allahima cok sükür simdilik benim ailemde öyle sorunlar yok.ama beyimin tarafi cok yapiyor.

yalniz degilizki önce allah sonra sizler varsiniz.almanyanin gülleri.birimiz hepimiz,hepimiz birimiz icin.

bizdede tam tersi canim esimin tarafi bu zamana kadar dogrudürüst birsey istememistir bizden ve sagolsun kaynanam illaki birseyler yollar ordakiler ona yeter türkiyeyi almanyaya tasidin diyorlar artik düsün fakat benim ailem maalesef bir sakiz bile görmedik lakin istemeye gelince ohhhh sükürki para istemiyorlar daha dogrusu isteyemiyorlar o yüzü vermiyoruz artik onlara annemi babami yedikleri yeter.

Bahsettigin kadina cok üzüldüm gercekten ama iste dayanmiyor demeki ailesine canlarim cigerlerim diyor ne yapsin garip o parayi hayata bir daha göremez seninde dedigin gibi isleri bittince o eve onu istemezler ahanda buraya yazdimmmmmklava:

Evet burda birbirimize destek olmamiz sart, sorunlarimizi dertlerimizi sevinclerimiz paylasbilmemiz ne kadar güzel birsey öyle degilmi? Burdaki insanlari burdakiler anliyor ben bunu anladim artikkkkkCADIARZU

Sevgilerimle canimcima.s.a.s.

aynen öyle gülsüm sultanim,bizleri ancak bizler gibi olanlar anlar.beyimin babasi köye tam dört katli bina dikti zamaninda cocuklarinin ellerindeki harcliklari alipta köye yollamislar ikinci el esyalarl giydirmisler daha neleeeeeer neler.ama bütün bu yaptiklarina karsilik amcalari sen bizim icin ne yaptinki sadece bir bina dediler onu burda yasayanda yapiyor dediler.kendi kulaklarimla duydum. esim zaten o zor günlerinden kalma psikolojik rahatsizliklar yasadi ve yanimizda hic kimse yoktu babasi bile sahip cikmadi.ben onu hale yola koyana kadar neler yasadim.benim tanitim yazimin altina da cok negatif diye not düsmüsler,bu kadar arbededen sonra eskisi gibi neseli olamiyorum maalesef.önceden o kadar neseliydimkiinsan bazen yasadiklarinin etkisinde kalarak gülmeyi unutabiliyor bazen.annem evliligimin ikinci senesinde beni ilk gördügünde kizim sana neoldu sen böyle degildin cok durgunsun cok düsüncelisin derdi gerci halen ayni seyi söyler.ailem hastalanmamdan cok korkuyorlar.bir keresinde sinir krizi gecirip gecenin 2sinde hastaneye gittik.onuda duymuslarmi taman artik yeter biz seni oraya deli olasin diyemi gönderdik gel artik iki cocugunlada basimizin üstünde yerin derler.halen ayni seyleri söylerler,ama ben esimi nasil birakipta gidebilirimki annesi vefat etti baba zaten ilgilenmiyordu ikinci evliliginide yapinca kayinpeder tamamen koptu iliskileri.aslinda esim cok iyi bir insan,9 sene cektim onun sorunlarini hep ugrastim acaba ne yapabilirim diye en sonunda zorla hastaneye yatirdim hic kimse yardim etmedi babasi bile 1 sene tedavi gördü yatili olarak suan cok iyi allahima sükürler olsun.iyiyiz daha dogrusu.ama zaman zaman aklina geliyor esimin yasadiklari zor teselli ediyorum.ne yapalim allah beterinden saklasin .

canim ya, cok büyük gecmis olsun güzelim allah baska dert keder vermesin ne yapalim hersey insanlar icin rabbim daga tasa vermis derdi kederide dag yikilmis tas catlamis bir insanoglu dayanabilmis.

Hepimiz sorunlar yasiyoruz hepimizin problemleri var ya maddi ya manevi yada saglik, daha dün gözyaslarina boguldum inanirmisin annemi düsündüm cok hasta rabbim ne kadar ömür bicti bilemem ama sanki seneye yada 2 seneye kadar annem gidecekmis gibi geliyor bana allah gecinden versin kendi artik kendini birakmis istemiyor böyle yasamaktansa öleyim kizim daha iyi diyor yapma anne diyorum senin gölgen basimizda olsun yine yeter bize hem kendi üzülüyor hem bizide cok üzüyor. Allah sifasini versin nerde varsa güzelim esininde en kisa zamanda insallah.senağlama

Destege cok ihtiyaci var simdi düstü ama düsenin dostu olmuyormus zamaninda saglikliyken paraliyken herkez dostu akrabasiydi.:çok üzgünüm:

canim benim allah saglik sihhat versin annecigine hayirlisi neise o olsun.ne yapalim bizimde ne olacagimiz belli degilki zaten.allah sabir versin sanada.bende düsünüp dururum hep acaba annem ne olacak diye.aaaaaaah ahhhh.parali dost akaraba zannediyormuki kendileri yaptiklariyla kalacaklar.onlarin hesabi varsa en büyük hesapta allahindir.herkes ektigini bicecek.

dogru herkez ektigini bicecek insallah güzelim. Ates düstügü yeri yakiyor öyle degilmi? Kimse kimsenin derdinden anlamiyor, senin icin hep negatif diyorlar ama niye böyle acaba diye soran varmi? yasadiklarini sadece sen bilirsin ve yasadiklarin seni bu sevyeye getirdi aynisi benim icin de gecerli, su 5 - 6 sene icinde yasadiklarimi bir yazsam inanki hadi be bu kadarda olmaz inanmiyorum dersin canim, banada diyorlar sen cok degistin evet degistim cünkü anladim artik hayat hep güllükgüllüstanlik degilmis ama cekmeden anlayamiyor insan, simdi anne olmayan birine anneligin nasil birsey oldugnu tarif edebilirmisin? Hayir edemesin onu yasamak lazim veya bekar birine ne kadarda evlilik hakkinda nasihatlar ver o yine yapicak o hatalari yapmak zorunda hepimiz gibi.

Hayatan pek fazla bir beklentim yok artik tek bir isteyim hayalim var oda kizlarimin iyi birer yetiskin olmasi rabbim onlara saglik akil fikir güc kuvvet versin baska birsey istemiyorum, hepimizin evladina insallah.
:1hug::1hug:

Kafani sisirdim dimi??? Ne yapiyiyim bugün cenem acildi galibatatlicadiarzu
Seni buldum burda biraz dertleseyim dedim sagol canima.s.

arkadasim gerçekten çok haklısın biz önceleri hep arabayla trye gidiyorduk üst bagaj
sadece akrabalara getirilen seyler arabanın içi ağzına kadar dolu biz kaç saatlik yolu
akrabalar için tıkıs tıkıs geçiriyorduk artık uçakla gidiyoruz trye birde nescafeler
şampular kremler çikiloatalarr vs... vede giysiler trye gittiğimiz gün elimize bakarlardı
hep böyle geçti ama artık uçakla tabi uçağın yük sınırı var giysilerimide ebay da satıyorum
değer bilene dimi ama biz oraya özlem gidermek için gidiyoruz onlar bizim ne getirdiğimizle
ilgileniyorla birde almanyada yasıyoruz illa zengin olcaz sanki bizim para sıkıntımız
olmıycak... öyle bakıyorlar bu durum bu yüzden beni üzüyor...

Eskiden bende üzülürdüm canim ama artik hic takmiyorum istedigni düsünsünler benim ve ailem hakkinda ne olacak ekmegmi onlarmi veriyor, bosverr sende hic takma degmze, dostluklarin bittiyi yerde menfaatler basliyor.

Bana deger verene bende deger veririm isterse 40 yillik yabanci olsun ama teyzem ki teyze anne yarisi demektir bana deger vermiyormu bende vermiyorum bundan sonra

Sevgilerimle canim ayrica yenisin galiba burda hosgeldina.s.

ehad almancan yeterliyse vhs lerde bu tür kurslar oluyor fiyat olarakta daha uygun arastir istersen schorndorfu bilirsin ben ordaki vhs ye gitmistim makeup kurslari falan vardi senin istediginde vardir belki

ehad almancan yeterliyse vhs lerde bu tür kurslar oluyor fiyat olarakta daha uygun arastir istersen schorndorfu bilirsin ben ordaki vhs ye gitmistim makeup kurslari falan vardi senin istediginde vardir belki

hatize bu vhs´deki kurslar kac gün sürüyor? ve bu kurslari basariyla bitirdikten sonrada genel bi diploma veriliyormu? yani biryerde kendine göre dükkan acabilyiormusun?:1hug:

sevgicigim ben tam bilmiyorum dükkan acacagini sanmmam ama sertifika veriyorlardir herhalde bulundugun köyün vhs sayfasina bakabilirsin ayrintili birseyler bulabilirsin sanirim

29 yasindayim ama yasadiklarimdan dolayi sanki 60 senedir cekiyorum gibi geliyor.aci insani olgunlastiriyor ama ayni zamandada yaslandiriyor.artik cektiklerimden dolayi sinirlerim alt üst olmus vara yoka kizip bagiriyorum.aslinda hic memnun degilim halimden ama iste.esimde ben biliyorum diyor sen niye böyle yapiyorsun,intikam aliyorsun dimi diyor.aslinda degil ama o öyle zannediyor.allaha emanet olun
:1hug:

her sene ayni dertlerdi yaaaa evet bavullarin cogu zaten akrabaya hediyedir, almazsan bi dert darilirlar alsan bi dert senin yerin kalmiyo. Hatta tr dekiler benim suyum bozuldu orda ucuz getirsene derler!!!! ama kurtulduk biz bu dertten daha getirmiyoruz herkeste cenesini kapadi..Almancilar hep hor goruluyor oraya git "bakin almancilara, gezip tozuyorlar bizim gibimi altinda arabasi, cebinde parasi!!" bilmiyorlar ki burda sabahin korunde kalkmak var ise gidip gelmek var!!!

seni cok iyi anliyorum canim dedigin gibi yasadigmiz her aci bizi olgunlastiriyor ama bizden cok aliyorda sevinc nese huzur ama sana birsey söyleyimmi blueskycim bende cok seyler yasadim ve halada yasiyorum fakat herneolursa olsun mizah anlayismi kaybetmedim yani gülebiliyorum daha ve güldürebiliyorum bence en önemliside bu.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…