Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

Merhaba kizlar arabayla izine gidenleriden bilgi istiyorum.Biz seneye arbayla izine gitmeyi dusunuyoruz ilk defa gidicez benim duydugum kadariyla arabayla gitmek daha ucuza geliyo diyorlar bide yollarin nasil oldugu yani guvenlimi bundan bes sene once komsumuzun basina bulgaristanda bayagi kotu seyler gelmisti ama simdi oyle olmadigini soyluyorlar arabayla giden arkadaslar bilgilendirirseniz sevinirim

Kizlar malum kurban bayrami yaklasiyor bizde her sene tr.de kestiriyoruz lakin benim bu sene kafamda hep bir soru isareti olduCADIARZU

Biz kaynanamla ve kayinlarimla ortak kesiyoruz yani büyük bas hayvan ama bu sene aslinda ben tek kesmek ve tüm hayvani bir cocuk esirgeme kurumuna veya huzur evine bagislamak istiyorum cünkü gecen senelerde kaynanam galiba etleri dagitirken hep kendi akrabalarina koca koca butlari etleri dagitmis ama benim istedigim gibi fakir fukaraya ama gercekten fakir insanlara kücük parcalar vermis ve bende buna cok sinirlendim eger o kurbanda benimde param geciyorsa benimde istedigmi yapmak zorunda degilmi??

Kendisiyle konusmadim ama aldigim duyumlar öyle belkide bazilarinin abartisidir ama bilemiyorum iste basinda degilsinki istedigin gibi kurbanini kestirip gönlünce dagitasin.

Esim hayir diyor yine bu senede annesiyle kardesleriyle ortak kesecekmis ama ben istemiyorum ne yapiyim sizce.:uhm:

slm arkadslar ben yeni uye oldum bende almanyadayim evliyim baden wurtembergde oturuyorum sizlere katildigim icin cok mutluyum:dance::dance:

Ben ve esim etrafimizda ihtiyaci olan kimsemiz olmadigi icin kesmiyoruz...bir yerde gereksiz israfda oluyor bence...onun icin esim cocuk esirgeme kurumuna soruyordu ne ihtiyac var diye ...ona göre artik cocuklara pantolon falan aldiriyorduk...bu sene kayinvaldem yasli ve zor bir tedavisi olan bir kadincaz icin para verecek...bizde öyle katilacaz...kadinin kimsesi yokmus emekliligide yetmiyor...yesil karti varmis ama yinede tedavisi icin para lazim...biz burda kurban kesemiyoruz ...almanyadada kurban kesenler var aslinda ama...simdi artik burdaki televizionlardada adresler var türkiyeye kurban parani göndermen icin, hatta cok daha zor durumda olanlara... islami kuruluslar ona göre savas yerlerinde filan kurbanlari dagitiyor...aclikla birebir karsi karsiya kalan insanlara...eger birebir ihtiyaci olan kimseyi tanimiyorsan bence öyle yap...cünki dedigin gibi ne senin yaptiginin hayri oluyor insan daha cok günaha giriyor ...milet buzlugunu dolduruyor...yaza gidincede kiyisindan bile görmüyorsundur normalde o ette seninde hakkin var aslinda...böylece seninde icin rahat eder...ailene kizmak icin durumda ortadan kalkar ...fisfisfis

Vallah brontecim bende öyle yapmak istiyorum zaten almanyada kurban kesmem burda kimsenin ihtiyaci yok hergün et yer isteyen ama tr.de o kadar cok insan varki kurbandan kurbana et yüzü görüyorlar icim parcalaniyor resmen hele bir kere kuzenimin bana anlatigi olay o kadar kötü oldumki anlatamam sana teyzemin tr.de yazligi var ordaki bir komsunu kahvaltiya davet etmisler eh koymuslar iste sofraya allah ne verdiyse peynir ekmek zeytin saglam sucuk falan o komsunun cocuguda saglami gösterip anne bu nedir demis kuzenimde saglam yesene demis, cocugun annesinin gözleri dolmus olsa bende alirim oglum demis hem aglamis hem cocugnu beslemis.

Cocuk anne cok güzel birsey bu sende alsana dedikten sonra dayanamadim artik mutfaga gidip agladim insanligimdan utandim dedi kuzenim gercekten ben yasamadigim halde cok kötü oldum bence öyle insanlara ulasmak gerek kurbanin amacida bu zaten öyle degilmi??

Bakalim hayirlisi insallah ilgin icin tsk. ederim canim öpüyorum seniŞeniz

selincim
su an yazmaya vaktim yok ama ilk firsatta yazicam ben 2004 yazi ve 2006 yazinda arabayla gittim tr ye bi kismetsizlik olmazsa 2008 de arabayla gitmeye niyetimiz var.Yollarda sorun yok hic bisi gelmedi basimiza sukur gittigimiz gibi donduk.Bulgaristan gumruk kapisi ab vatandasi diilsen biraz bekletiyor sicaksa bunaliyosun ve birazda hediye aliyo !!! tabi simdi el kondu bu hediye islerine deniyo gorucez bakalim birde hiza filan dikkat edin radara girdin diye durdururur polis o kadar yunanistan yolundan gidersen makedonya icinden gidiyosun gece gitmeyin derim yol koy yolu gibi otoban diyolar tehlikeli gelmisti bana gece hiz yapmistik otoban diyince eski yugoslavya icinde bi suru otobana girip cikiyosun ve neye gore otoban parasi veriyosun hic belli diil bizim en buyuk problemimiz bu oldu acikcasi gece 2 de girdik mesela gisenin birine adam bozugum yok diye tutturunca biraktik paranin ustunu sonra gene ayni hikayeye rastlariz diye para bozdurduk denedik adamlar bunu huy edinmis bozuk verdik tavsiyem o ulkenin parasindan biraz bozukluk bulundurun yaninizda.
Senin sorun varsa sor yada burdan ben firsatim oldugunda cevap yazarim sana

Biz bu yaz gittik hicbir problemle kasilasmadik ilk gidisimizdi arabayla oglum kucuktu ondan biraz zorluk cektim yoksa baska hicbir sorun yoktu yollar guzeldi, kimse birsey istemedi bizden.

meltemcigim cok tesekkurler canim ilgilendigin icin bizde 2008 de ilk defa gitmeyi dusunyoruz zaten burdan gidenler yanlarinda epeyce bi bozuk para goturuyolar ama simdi sadece otoban parasi veriliyor diyorlar sanirim onceden corba parasi diyolardi simdi o kalkmis sanirim biz yalniz gitmeyi dusunuyoz navigation aldik yol icin tabi ilk oldugu icin terettut oluyor ister istemez ama insallah Allah herkese kazasiz belasiz yolculuklar nasip ederyerimseniben

Biz bu yaz gittik hicbir problemle kasilasmadik ilk gidisimizdi arabayla oglum kucuktu ondan biraz zorluk cektim yoksa baska hicbir sorun yoktu yollar guzeldi, kimse birsey istemedi bizden.

cok tesekkurler guzelim insallah bizde iyi bir yolculuk gecirir sevdiklerimize sagsalim kavusuruzyerimseniben

kizlar bi sorum daha olucak zahmet olmazsa aceba yalnizmi gittiniz yoksa yol arkadaslariniz varmiydi biz yalniz gitmeyi dusunuyozda bide yol parasi yaklasik ne kadar tutuyo hepsi icinde cevaplarsaniz sevinirim

kizlar bi sorum daha olucak zahmet olmazsa aceba yalnizmi gittiniz yoksa yol arkadaslariniz varmiydi biz yalniz gitmeyi dusunuyozda bide yol parasi yaklasik ne kadar tutuyo hepsi icinde cevaplarsaniz sevinirim

Öncelikle allah kazasiz belasiz gidip gelmeyi nasip etsin canim soruna gelince bence en iyisi 2 hatta 3 arabayla yola cikmak nede olsa uzun yol insan kendini hem yalniz hissetmez hemde allah korusun olduki birsey oldu yaninda tanidigin güvendigin birinin olmasini bilmek herzaman daha iyidir diye düsünüyorum.

Bizde 2008 yazin arabayla gittmeyi düsünüyoruz nasip bakalim ama biz büyük ihtimalle konvoy seklinde yani 4 -5 araba gidicez.

Sevgiyle canima.s.

cok tesekkur ederim gulsum sultan Allah hepimize kazasiz belasiz yolculuk nasip etsin canim sende haklisin bir kac arkadas olsa iyi olur tabiki 4-5 araba bayagida fazlaymis arkadas ne kadar fazla olursa o kadar uzun oluyomus yolculuk sanirim cunki birbirinizi hep takip etmek zorundasiniz ama hayirlisi olur insallah a.s.

selincim
eger yola cikarken yol haritani hazirlarsan nerde benzin alican nerde mola vericen nerde uyucan vs gibi hangi otobani izlicen gibi o zaman tekbasinada baskalariyla da gitsen hic bir sorun yasamazsin ama kafadengi tanidigin varsa yol daha cekilir hal alir.benim tek kafadengim esim oldugu icin kimseyi aramam mesela.
yol parasi ne kadar tutuyo bilemiyorum ama gecen yaz izinler baslarken turk gazetelerinde bu bilgi vardi yaza kismetse bakarsin gene verirler.
bunun disinda sana bi onerimde arabanin sigortasi mutlaka vardirda tr de gecerlimi gecerliyse avrupa asya kitalarida dahilmi bu tur detaylarini bi sorusturun yoksa yeni sigorta yaptirin ayrica tum evraklarinin (ehliyet nufus cuz pasaport vs vs)2 adet kopyasini ciakart birini evde birak birini orjinallerin den farkli bi yere koy.orjinalleri saglam ve elinin cabuk ulasacagi bi yere koy sonra nerde bunlar diye panik yapma.
birde yemek sorunu biz disarda hic yemedik ben yanimiza hazirladim herseyi bol icecek aldik buzkutusu aldik cocuk varsa onun icin yiyecekler aldik disarda yedigimiz ne olur ne olmaz.
giyecekleriniz rahat seyler olsun 30 kusur saat insan dayanamiyo bazen cocukta varsa yedek giysileride elinin kolay erisecegi bi yere koy arabada.
baska bisi gelmiyo aklima insallah sag saglim gider guzel eglenir dinlenir doneriz.
italya dan gemiylede gidebilrisiniz ama esim tercih etmiyor ben hic gitmedim o bi kez gitmis sevmemis bi suru seylerde soyleniyor her sene o yol icin.
izne cikacaginiz tarihi iyi ayarlayin herkesin ayni anda ciktigi bi tarihte cikmamaya bakin cunki gumruk kapilarinda bi gun bekleyebilirsiniz bizde okul caginda cocuk olmadigi icin kolay oluyor ama oglan okula basladimi bizde yandik ilk gittigimizde biz tatili bitirmis donerken millet yeni cikiyodu tatile biz bombos yolda donuyoduk avusturya cikisi km lerce kuyruk gormustuk sonunda onlarda vardi tr ye ama ayni anda cikmaya ne gerek varki bi gun almanyada kalsan ne olur sonucta ayni zamanida gumruk kapisinda kaybediyosun
bunun icin sizden 12 saat once yola cikmis bi arkadasiniz olursa daha iyi olur sizin icin sorunlu yerlerde sizi arayip uyarabilir:)))))
bana sorarsan en iyisi ucak neden bu derdi cekiyoruz bilemiyorum 3 saatte istanbuldayim ucakla
gerci bizim niyet bu sefer mayis ayinin ilk haftalari insallah bi sorun cikmaz
baska bisi gelmiyo aklima insallah sag saglim gider guzel eglenir dinlenir doneriz.
bi suru isim var kusura bakma acele acele yazdigim anlasilmistir insallah

birde sakin olmaya calisin bi saat cabuk gitmisin gitmemisin bisi farketmicek allah korusun yollarda kazalarda gorduk acele edenlerin

meltemcigim herseyi cok guzel anlatmissin canim gercekten cok tesekkur ederim ayrica bi konuda ayni kafadan sayiliriz bende senin gibi esim oldumuydu yanim da kimseyi aramam ama bir arkadas bulabilirsek onlarla bulamazzak yalniz gidicez benim kizim okula gidiyor biz okul kapanmadan uc gun once falan cikmayi dusunuyoz insallah yollar o zaman fazla kalbalik olmaz hayirlisi olsun bakalim daha vaktimiz cok var ama insani ister istemez izin heyecani sariyor simdiden insallah herkes en kisa zamanda sevdiklerine kavusur buna hepimizin ihtiyaci var sanirim cok yogunsun heralde sana islerinde kolay gelsin canima.s.

bizde arabayla gittiğimizde hep konvoy halinde gidioduk komsularla falan 3-4 araba ama ne biliyim insan bunalıyor ya yani ben bunalıodum bulgaristan gümrükte bş dorun yasamadık alman vatandası olduğumuz için.... ööö baska onun haricinde bisi yok ama az kisiseni 2 kisi falan uçakla gitmeniz daha mantıklı www.flug.de burda ucuz biletler düsüyor düsürürsen uçakla git :) cnm

sagol canim dort kisiyiz ben aslinda arabayla daha iyi gezeriz diye istiyorum o yuzden arabayi tercih ediyorum tabi yolculuk biraz bunalticak ama o kadar zahmetinede katlanicaz artik.bu seneye kadar hep ucakla gittik (bu arada ucaktan cok korkuyorum ucak inine kadar olup olup diriliyorum) a.s.arabada kiraladik kiralamada cok pahaliya geliyor ayrica ufak tefek sorunlarida cikiyor o yuzden brde arabayla gidelim dedik bu sene bi deneyelim eger memnun kalmassak bidaha gitmeyiz gidenler genelde yolculuk haricinde cok memnunlar heveslendik bakalim hayirlisi

Merhaba canim biz 2005, 2006,2007 de yani 3 senedir arabayla gidiyoruz.Üstelik ilk iki sene sadece 2 arabaydik ama bu sene yalniz gittik yalniz geldik.Bilmiyorum ama bize yalniz gitmek daha iyi geldi istedigimiz yerde durduk istedigimiz hizla gittik vede biz sezonda bile gitmedik mesela bu sene 5. ayin basinda gittik 6.ayin basinda geldik yalniz.Siz sezonda gitcekseniz zaten endiselenmeyin yalniziz diye sezonda heryer izinci ama insallah biz bu sene ucaklan gidiyoruz yada gitmek zorundayiz.Cünki benim 5 vede 6 yaslarinda 2 cocugum var simdide 25 haftalik hamileyim insallah martin sonunda bebegim olacak dolayisiyla sezonda gümrüklerde kalabalik oldugu icin bu sene ucaklan gidicez ama ben her zaman arabayi tercih ederim.Fiyata gelince biz bu sene 600 euro ya gitiik geldik.Ucak biletlerine ise erken rezervasyon oldugu halde 2 büyük 2 kücük 1500 euro verdik.Araba ne kadar karli yani sizin icinde hayirlisi insallah yardimci olabilmisimdir:enbuyukkk:a.s.

arkadaşım,
şimdiye kadar türkiye'ye italya üzerinden gemiyle gidiyorduk.ama bu hem masraflı,hemde uzun oluyor.bu sene ilk defa karayoluyla gittik.bottrop'dan balıkesir'e 31 saatte gittik.biz yalnız gitmeyi tercih ediyoruz........sırbistan'da otoban çalışması dışında hiçbir yerde sıkıntımız olmadı.yollar çok iyi.hemen hemen her ülkede euro geçerli ama benim tavsiyem geçmeyen yerlerin parasından temin etmeniz.otoban paraları biraz tutuyor.gümrüklerde gidişte kapıkule'de 3 saat beklememiz dışında hiçbir sorunla karşılaşmadık.ama dönüşte hemen hemen bütün gümrüklerde arandık.özellikle bulgaristan'da.sigara'ya çok dikkat ediyorlar.
biz yol için küçük bir harita hazırlıyoruz.otoban çıkışları,bağlantı yolları falan bayağı rahat oluyor.bulgaristan'da hız limitine çok dikkat edin.polisler pusuda bekliyorarkadaşım aklıma gelenler bunlar.inşallah sağ salim gider gelirsiniz.

Merhaba selin...biz ailece fransa'da yasiyoruz ve 10 senedir nerdeyse arabaylan gidiyoruz. Ilk basta Italya, gemi ve Yunanistan uzerinden gidiyorduk. Orasi pahaliya geliyor cunku gemi bileti aliyorsun ; bide her saat gemi yok aksam ve sabah var, bi dusun ogle vakti vardin oraya aksama kadar bekliyorsun ser sefil!!! Yunanistan yoluda cok kotu oldugu icin ordan gitmekten vazgectik. 4 senedir Almanya uzerinden gidiyoruz. Ilk gittigimizde yalnizdik hic birsey olmadi. Eskisi gibi degil yani ; dikkat edilmesi gereken seyler var sadece:
-dinlenmek istediginizde issiz yerlerde durmayin, kalabalik yerde durun
-yola cikmadan yaniniza 5 euro lar bulundurun, gumruklerde corba parasi veya para isteyenlere verirsiniz (sakin hayir demeyin, vermemezlik etmeyin iste o zaman size sorun cikarirlar)
-altin veya paralarinizi iyi saklayin, en iyi saklanacak yer belinizdir. Mesela parayi bir beze sarip belinize dolayin altinlari ise arabanin bir yerine veya bavulun icine koyun
-yola cikmadan bismillah deyin arkadaslar en onemlisi budur, dua edin, aksamdan yatmadan Kur'an okuyun...
Almanya uzerinden gitmek en iyisi bence ama dinlemek icin de Italya uzeri daha iyi : gemide dinlenebilir sofor!
En ucuz olani ise Almanya : biz 2 sene evvel gidis gelis icinde Turkiye sinirina kadar 700 euro civarinda idi!! hersey icinde bulgar vizesi vardi o zaman, benzin, peage (giseler yani)...birde dusunun oteki taraftan 700 euroyu sadece gemiye verirdik!!!
Allah yolunuzu acik etsin dikkatli olun dua edin ve oyle cikin evden..

SLM ARKADSLAR BEN ALMANYADAN SCHWÄBISCH GMUNDDE OTURUOM BEN YAKLASIK BIR BUCUK YILDIR BURAYA GELDIM GELDIM GELELI 600 SAATTLIK OKULA GTYOM CUMA GUNU PRUFUNGUM VARDI GIRIDIM SORULAR COK ZORDU YAPTIM ASLINDA O SONUCTAN DUSUK NOT ALIRSAM BANA DIPLOMA VERMIYCEKLER DIPLOMADA OTURUM ICIN ISTIYORLAR DIYORLAR BILGISI OLAN VARSA BENI BILGILENDIRSIN LUTFEN TSKRLERfisfisfis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…