- 20 Ekim 2007
- 28
- 0
- 54
bende su an bir integrasyon kursuna gidiyorum.gerci benim oturum yada is sorunum yok ben sadece cocuklarim ve kendim icin almanca ogrenmek icin katildim bu kurslara.100 saati icin 200 euro oduyorum 100 eurosunuda bamf oduyor.3.kursun sonunda sertifika ici n sinav var nasipse bunu gecen bir ust bolume geciyor.oturmada ise sorun cikabiliyor .ama sadece suresini fazla uzatmamak gibi.yoksa oturma red edilmiyor.kurslari basriyla gecen hemen suresiz alma sansina bile sahip oluyor.birde derslere devamsizligi olllanlara bazi yaptirimlar var.yani kursiyerler yabancilar dairesi ve ya arbeitsam tarafindan surekli takip ediliyor.katilanlara tavsiyem bir saati bile birakmayin.benim uc cocugum var ve cok zor sartlarda kursa katiliyorum.inanin sabah 13 yasindaki kizima 5 yasindaki kardesini birakip gidiyorum o yedirip giydiriyor kindergartene goturuyor.ve ben bazen 6. 30 da evden cikip 1.30 da donuyorum genede birakmiyorum.yeni gelenlere tavsiyem hazir cocuk filanda yokken bu kurslarin degerini bilin tama manasiyla yararlanin