Almanya hakkında

Gurbetçi Türklerden 2 kez darbe yedim.Onlarla iş yapmayın, onlara güvenip belge imzalamayın. Daima araştırın soruşturun. Eşim de hiç hazetmez gurbetçilerden. Uzak durun derim. Biz 4 aydır Finlandiya'dayız ancak mart ayının ilk haftası doktor eşim İsviçre'deki bir üniv.hastanesinde göreve başlayacak. Almanya da kuzenlerim olduğu için yerleşmek istedim ancak Almanya da ekonomik durum çok iç karartıcı evet Türkiye den daha iyi olsa da mülteci ve göçmen aşırı yoğun. Eşim hiç hoşlanmadı. Size tavsiyem İsviçre ve Hollanda'yı zorlayın. Türkiye'de bir gelecek yok bitti artık Türkiye. Ne yapın ne edin çalışma vizesiyle de olsa birşekilde kalmanın yollarını arayın. İş ayırt etmeyin tutunmaya bakın. Imkanlarınızı zorlayın. Pes etmeyin ümitsizliğe kapılmayın bakın ben 35 yaşından sonra fince ve almanca öğrenmeye çalışıyorum hamileyim bir de odaklanamıyorum hiçbirşeye. Cocuk yapmadan dil kurslarına gidin ben çok pişmanım Almancamı ilerletmediğim için

Isvicrede işlemlerin marta kadar biteceğini sanmıyorum claire ona göre plan yapmayın. Hangi dilde çalışacak İsviçrede?

Nedense şaşırmadım . Haklısınız sonra neden bizi istemiyorlar .. maşallah her yerde belli ediyoruz . Hatırlamıyorum şuan kim olduğunu ama bi ünlü anlatmıştı . Her apartmanın altında çamaşır odaları var işte Euro atıyorsun çamaşır yıkıyorsun falan başında da adam yok eee para atmadan çalışmıyor makineler bizim Türkler buz dan yapmış para şeklinde Euro atıyormuş ee tabi para eriyo ama makine çalışıyormuş falan yani tam olarak düzgün anlatamamış olabilirim ama böyle bir şeydi .

Tecrübeleriniz benim için önemli bu yüzden yazdım bende şuan 37 yaşındayım 1 oğlum var 2. Düşünmüyoruz zaten ve Almanca öğreniyorum yoşumuz uzun zaten gidene kadar ilerletirsem süper olur ..
Türk her yerde Türk . İyiyiz hoşuz ama nerede cinlik var oradayız . Orada eşimin kuzenleri var adam 30 yıldır orada yaşıyor gelmem diyor Türkiye’ye annesini görmeye geliyor sadece geri gidiyor .. İsviçre Hollanda zor kimse yok hem birazcıkta olsa başladım Almanca ya bi kapı bulduk zorluyoruz eşimle . Tamamıyla ileri de çocuğum için gidiyorum daha 15 aylık . En azından okul hayatına orada başlasın iyi olsun .
İlk zamanlar tutunmak için asılacağız başka çare yok eşim ve ben . Eşimin sabit işi ben minijob oğlum okula alışınca ortama etrafa alışınca hepimiz kreş saatine uygun olarak bende sabit işe girerim tabi

Baya terste imiş . Bakalım kısmet olursa biz nereye geleceğiz
Mutlaka dil kursunu tamamlayın bırakmayın öğrendiklerinizi unutmayın ve en önemlisi doğru yada yanlış farketmez sürekli konuşun konuşmaktan korkmayın.. Almanca çocuk kitapları okuyun çocuk kitaplarının harfleri büyük ve daha kolay anlaşılır şeyler var kitaplarda , onun dışında kendinizi ıspatlayın çalışın böyle dile hakim olan ve kendi ayakları üstünde duranları severler kendinizi devlete yaslamayın finansal olarak oturumunuzu baya etkiler
Baya terste imiş . Bakalım kısmet olursa biz nereye geleceğiz

Amacım da o zaten . Daha çok Minijob ta olsa saat olarakta az olsa Aralarında çalışmak istiyorum . Hem dil açısından . Ya zaten girişken bi yapım var . Artık yardım isterim yeni konuşuyorum yardımcı olun diye . Haklısın çocuk kitapları iyidir :) iyi aklıma getirdiniz . Amacım çocuğum için kalmak zaten bu yüzden eşimle asılacağız

Dusunceniz cok guzel. Keske her giden bu bilincte olsa. Ben oyle insanlara sahit oldum ki.. Annemin bi yerden tanisikligi olan komsunun cocugu icin 20 yasimdayken acilde gece yarisina kadar annesiyle beklemisligim vardi ki ertesi sabah onemli bi sinavim vardi. Kadin hicte bu genc kiz ogrenci mecbur degil gozuyle bakmiyordu. Tabi kucuk bir cocugum sagligi soz konusu oldugu icin ben de gidemiyordum ama bulundugum durum bi tuhafti.
Ustelik bu kadin biraz cevre yapip kendini gelistirince bize selam vermez olmustu Benim icin iyi olmustu gerci

Benim amacım oğlum . Onun eğitimi . Beni neler bekliyor bilmiyorum bilemem. Zaten burada kiradayım . Klasik 2 kişi çalışmadan hiç bir yerde geçim yok . Önemli olan dil , eşime de iş oldu mu tamam ben her şekliyle asılırım . Kiradayım eşyalarımı satacağım , arabamız var onu satacağız yanımızda bi miktar para ile gitmiş olacağız . Ev eşya derken bakalım .. zaten öyle merkeze değil küçük bi yer küçük bi ev ilk etapta . Bakalım neler olacak . Varsa tecrüben alırım 1-2 dal

Ben 5 sene oldu Turkiye'de yasiyorum. Turkiye'de yasam gercekten zor. Kirada ortalama maasla calismayla artik dogru duzgun karin bile doyuramaz hale gelindi. Devlet okullari bi tuhaf, ozel okullar desen cogu para tuzagi. Duzgun ozel okullar var ama senelik yarim milyon gozden cikartmak gerekiyor.
Benim size tavsiyem orada kucuk kutu gibi bi ev kiralayin. Avrupadayim diyip ucmayin. Asgari duzeyde yasayin. Dilinizi oldukca gelistirin. Translate sesli konusarak ceviri yapiyor zor durumda onu devreye sokun. Yani bilmiyorum yakin zamanda cok goc oldu onlarin illa bi gruplari vardir onlari bulup fikir alisverisinde bulunmaniz daha saglikli olur. Ben gurbetci ailenin cocuguyum. Anneme gore seneler once onlar gittiklerinde teknoloji bu kadar ileride olsaymis hic zorlanmazlarmis . Umarim hersey gonlunuzce olur.

1-2 seneden bahsediyordunuz. Olsun bakalim gerisi kolay. Calisan insanlarin ancak kendine zamani oluyor, bos zamani da ev aile hobiler derken cevre icin zaman kisitli oluyor. insanlarda görüseyim diye yolunuuu gözledigini sanmiyorum

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için . Yok zaten hatta ilk zaman 1+1 ev düşünüyoruz . Önümüzü görmek adına bakalım neler olacak diye . Nereye uçacağım orada da çalışmazsan para yokki
Devlet okulları Türkiye de bizim çocukluğumuzda güzeldi sonra hepten bozuldu özel okul mümkün değil çok teşekkür ediyorum

1-2 seneden bahsediyordunuz. Olsun bakalim gerisi kolay. Calisan insanlarin ancak kendine zamani oluyor, bos zamani da ev aile hobiler derken cevre icin zaman kisitli oluyor. insanlarda görüseyim diye yolunuuu gözledigini sanmiyorum
Yok yolumu gözlemlemiyorlar tabi . Ama eşimin yengesi görümcemlemle kanka öyle söyleyeyim boşanmış kuzeni ile ama hala görüşürler . Düşün 2 kardeş anlaşamıyor o da yetmiyor diğer kardeşin eşi evde imiş yok oraya gezmeye gitmiş yok buraya gitmemiş yok kardeşimin parasını yiyormuş vs arıyor . Kardeş ayrı eş ayrı . Yenge görümcemi arıyor dedikodular hava da . Almanya da ne oluyorsa hop İstanbul da ..sırf haber almak için çaya kahveye gidiyorlar öyle bi ortam . Aman zamanım olmasa daha iyi . Ben pek sevmiyorum da eşim seviyor yengesini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…