Almanya hakkında

Gelecek konusunda endişeli olmak ayrı birşey.
Eğitim devlet okulunda ne olduğu belli degıl demek ayrı birşey

İşte bende bunu anlatmak istiyorum benim tarafım değil eşimin tarafı . Kuzenimin eşi mesela evlenip gitti bin pişman ama onunda eşi yani kuzen bi garip kadına değer vermiyor tersliyor . Kadına söylemedim ama sanki kadınla ütüm yapılsın temizliğim yapılsın da burada ona para vermiyim diye evlenmiş biri . Görüntülü konuşmada dışarı çıkacak oldu hepimiz soruyoruz eşimize hayatım nereyi konuşuyoruz ya dedi sanane ya hesap mı vereceğim ne meraklısın dedi telefonda şaşırdım . Hava çok mu soğuk diyorum eee şapka takıyoruz ya diyo -2 imiş . İyi de dedim burası da 14 derece bura da da şapka takıyoruz dedim sende ne tersliyorsun ya dedim bir şey demedi . Doğal olarak yardım etmek isteyecekler ama imsan bazı şeyleri deneyerek bulmadı dediğiniz gibi . Zaten görüşmem muhtemelen istemem . Eşime de söyledim takma bunları şuan zaten çok uzak dedi :) bilmiyorum haklısınız dediğiniz gibi . Yok o okula verme yok bunu alma yok o markete gitme tamam yardımcı olmak isteyecekler ama şahsen istemem yani

Gelecek konusunda endişeli olmak ayrı birşey.
Eğitim devlet okulunda ne olduğu belli degıl demek ayrı birşey
Evet şuan görüyorum yaşadığım küçük bir yer olmasına rağmen garip garip bizden bağımsız insanlar . Gelecek yok ne olduğu belli değil .

Buranın standartları oturmuş sistemi zaten inanılmaz fark edeceksiniz geldiğinizde .

Bence gitmelisin benim elimde imkan olsa çoktan gitmiştim

Stuttgart waldenbuch
pahalı mı oralar , kiralar ne kadar ? Hayırlısı bakalım . Biraz Almanya’nın kurallarından yada gelirken yapmamız gereken ne var bahsedebilir misin ? İlk olarak şunu yapmalısınız ? Çocuğum için yada devlet işi için ?
Mesela ; ben minijob çalışırsam eşimin sabit iş maaşında kesinti oluyor mu ? Bir bilgin var mı?

Ya hu bir gidin de dedikodusu kalsın .

Bende Almanya da yaşıyorum umarım iyi bir başlangıç yaparsınız yeni yıl sizin olur .. böyle akraba olaylarına siz fazla takılmayın havanızda olun dedikodu da yapsa başka bir şey de yapsa seviyesine inmeyin kimsenin. Tam tersine utandırın altında kalmayın. Hannover tarafı iyi diye biliyorum ilk etapta bi kaç yıl idare edip düzen kurduktan sonra başka yere taşınabilirsiniz çok zor şey değil önceliğiniz şuan düzen kurmak olsun. İnsanlara bukadar takılmayın ayrıca çevreye ihtiyacınız olucak kimseye sürat çevirmeyin derim ben öyle düşünüyorum

Yeme içme konusu bence asla pahalı degil geldiginiz de siz de göreceksiniz yani burda herkes istedigi herşeyi yiyebilir. Kısa süredir burdayım ve dönüyorum. Almanya vize vermiyor diye biliyorum ben yeşil pasaport ile giriş yaptım şöyle söyleyeyim almanya geçmişi olmasına rağmen vize alamayıp gelemeyenleri duydum ama eşinizin işinden dolayı olabilir iş yeri hallederse işlemleri . Minijob inanın bilmiyorum bilgim yok kiralar değişiyor ama en az bin € diye biliyorum.

Kuralları burda evler en fazla 2 katlı hırsızlık olayı yok. Burayı gördükten sonra hep şöyle dedim almanlar müslüman ahlakı ile yaşıyorlar. Heryer yeşillik yeşile doyarsınız ama havası içinizi biraz karartabilir:) herşeyin burda cezası oldugu İcin insanlar cesaret edemiyor çoğu şeye bence. Sistemleri oturmuş mesela ateş yakmak icin polisten izin almak gerekiyormus:) Kuralları olan bir ülke

Teşekkür ederim siz ne taraftasınız peki ? Ne çok Almanya da yaşayan varmış ya gerçekten benim umurumda olmaz zaten ben işime çocuğumun eğitimine bakacağım

Ya bakalım bilmiyorum şuan zaten eşim işe gireceği için dil ve iş önemli zaten . Başlangıçta bi önümüzü görelim de ne olacak bakacağız . Minijob aylık 500 Euro yu geçince vergiye tabi olunuyor bakalım . Eşim forklift operatörü maaşını bilemem biz hesaplarımızı en düşükten yapıyoruz bakalım ne olacak

Biz ev tutmaya diye gittik ev sahibi Türk çıktı. Adam kiranın yarısını banka havalesi, yarısını elden toplu istedi. Amacı vergi kaçırmak. Ev taşınacak Türk nakliye şirketi bulduk, kazık yedik. Yetmedi gittim Türk sürücü kursuna yazıldım, üstüne "hemşeri" çıktık onda da kazık yedim. Bana böyle de denk gelmiş olabilir ama buradaki deneyimim bana şunu öğretti: "Türklerle iş yapma!".

Lidl markette 60 yaşlarında teyzeler kasiyerlik yaparken bizimkiler nasıl 5 euro daha insanları kazıklarım, nasıl takla attırırım peşinde. Sonra neden ırkçılık yayılıyor diye soruyorlar...

Türk heryerde Türk:) Türk marketleri dahi alman marketlerin göre farklı oluyor epey gerçekten güzel yere değindiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…