- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
-
- Konu Sahibi kovayimben
Bu saatte bana ettigin yardimi unutmayacagim guzel insan
Canım peki senin tanıdığın, bunları kontrol ettirebileceğimiz biri var mı hepten emin olmamız açısından. Hocanın bi ihtimal bunları sorma ihtimali var. Yoksa da bunlara benzer olacak. O yuzden bu verdiğim ubung önemli benim icin. Herhangi bi kaynaktan bakınca bu kadar verimli olmuyorCanim inan emin olsam hic önemli degil. Yanlis olmasin diye yapmiyacaktim. Vakti ayarladim. Ama dedim yazayim. Eger cok mecbur kalirsan kullanirsin. Aslinda emin oldugum cümleler cogunlukta gibi. Biraz bak sen de fikir yürüt. Almancada hic yanlissiz cümle text yazmak imkansiz gibi özellikle bu konu zor gercekten
Canım peki senin tanıdığın, bunları kontrol ettirebileceğimiz biri var mı hepten emin olmamız açısından. Hocanın bi ihtimal bunları sorma ihtimali var. Yoksa da bunlara benzer olacak. O yuzden bu verdiğim ubung önemli benim icin. Herhangi bi kaynaktan bakınca bu kadar verimli olmuyor
Cok tesekkür ederim ederim canim az da olsa yardım gördüm ya o da yeter sinavdan kalırsam da hayırlısı olsun diyelim napayım
KalmazsinCok tesekkür ederim ederim canim az da olsa yardım gördüm ya o da yeter sinavdan kalırsam da hayırlısı olsun diyelim napayım
Gecme notu 65 vizem 76 finalim 25 geldi 50 nin altina dustugum icin de kosullu da gelmedi. Yani en az 40 almam lazim butten. Aynen dedigin gibi yapacagim yarin.Kalmazsinsinavin ne zamandi. Benim.yazdiklarimi temize cekip hocanin verdigi textle karsilastir. Yazim hatalarina cümlelere bak eksik cümle var mi diye. Kizlar da yarin yazarlar... Benim yaptigim hatalarla gecebilirsin bence. Kacla geciliyor
Iyi geceler kahveIyi geceler kova
Güzelim yaptım ama aceleyle umarım fazla hata yoktur... ama şundan emin olabilirsin bu çeviriyle 100 almasan da kalmazsın emin olMerhaba sevgili kk arkadaslarım ben ing dili ve edebiyatı bölümü okuyorum ama zorunlu olarak almanca görüyoruz ve kafam hiç basmıyor bana konjunktiv konusunu anlatabilecek olan varmı internette baktım birsey anlamadım
Birde fotosunu koyduğum örneği çözebilir miyiz bu dediğim gramere göre ?
Edit: Bütünlemeye gireceğim bu konudan sorunluyuz bir de çevir yapacağız ondan zaten hiç şansım yok.
Canimmmm çok teşekkür ederim :) 100 almam imkansız zaten çünkü almancadan türkçeye çeviri kısmını büyük ihtimalle yapamayacağım ben derdim bu çeviri haricinde konjunktiv konularını yapabilmek :)) als ob ve wenn li cümleler de sorulacak ve onları yapabilirim sanirim :)Güzelim yaptım ama aceleyle umarım fazla hata yoktur... ama şundan emin olabilirsin bu çeviriyle 100 almasan da kalmazsın emin ol
Büt ne zamanCanimmmm çok teşekkür ederim :) 100 almam imkansız zaten çünkü almancadan türkçeye çeviri kısmını büyük ihtimalle yapamayacağım ben derdim bu çeviri haricinde konjunktiv konularını yapabilmek :)) als ob ve wenn li cümleler de sorulacak ve onları yapabilirim sanirim :)
Er sagt, dass er mit vielen Menschen zusammenkomme, und es kaum einen darunter gebe, der glücklich wäre.... Er sagt, er aber sei es, denn ihm sei es gelungen, das Ziel zu erreichen, das er seit früher Jugend erstrebe... Er habe den Beruf, den er wollte: er sei Vertreter der Firma Astrologie, die Schuhcreme herstellen und vertreibt.. Damit sei die praktische Seite seiner Tätigkeit bezeichnet, aber erst in Verbindung mit dem Höherem, das zu jedem wahren Beruf und auch zu seinem gehöre, erfülle er ihn mit immerwährendem Glück. Wie solle er dem, der es nicht kennt, dieses Glück erkläre? Der oberflächliche Zuschauer sei nicht imstande, die beiden Aufgaben seines Berufs als eine einzige zu sehen... Habe er in einer Ortschaft alle Läden, die Schuhcreme führen, besucht und die
Bestellungen aufgenommen., so kehre er zu seinem Wagen zurück, um den sich meist schon eine größere oder kleinere Menge versammelt habe...
Bu salıBüt ne zaman
O zaman sıkma canini halledersin. Yani vaktin var. Ben ilk bugün sanmistim. Konuyu görünceBu salı
Birtek ben kendimi bu konunun muzdaribi olarak görüyordumLingen canim bazi yerlerde sei var. Seie olmali diye biliyorum. Bir de yazim.hatasi var aceleden sanirim herstellen textin orijinalinde herstellt yaziyor.
Ama wie solle er ................. erklären ? Sonu erklären olacak cünkü zaten solle cümleye formu veriyor. Kesinlikle haklisin 100 alinmasa da gecilir. Bak benim ilk cümle mesela yanlismis. Zusammenkomme yapmadim. Yani verbi birlesik yazmamistim. Bir kac yeri farkli yapmisiz ama genel olarak benziyor ttext lerimiz. Bu iyiye isaretlingen ya bak her yerde karsimiza cikiylr konjunktiv 1 . Basimizin belasi
Vakit varda bu derste kendime güvenim yok 1 ay vaktim bile olsa yine iyi not gelmezO zaman sıkma canini halledersin. Yani vaktin var. Ben ilk bugün sanmistim. Konuyu görünce
Birtek ben kendimi bu konunun muzdaribi olarak görüyordum
Vakit varda bu derste kendime güvenim yok 1 ay vaktim bile olsa yine iyi not gelmez
Düşün yani almanların bile kullanmaya tenezzül etmediği yapıyı bizde dayayayan bi hocamız varr :) aynen öyle dolaylı bildirim kipleri bunlar üçüncü kişinin dediğini aktarıyoruz. Neyime lazımsaSen ne diyorsun kendi almanlar bile muzarip. Bu konu günlük hayatta pek kullanilmaz. Gazete dilidir. Günlük hayatta kurs hocam kullanmayin demisti. "Mişmiş" anlami katiyormus. Yani inanmiyorum.ama öyle dedi. Yani yapisal olarak degil. Ama günlük dilde kullanilmadigi icin kimisi laf sokarken kullaniyormus. Hic kullanmiyorum ben onun icin.