• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri Alman hastanesinde tüp bebek yaptiranlar buluşalim

ALMAN HASTANESİ GRUBUNU TÜP BEBEKTE BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

• Ankete Katılan
    145
--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar.Ben de tüp bebek işlemini Memorialde yaptırmayı düşünüyorum.Ama şimdi alman hastanesi hakta okudum.Kafamın içerisi karmakarışık oldu.aslında her ıkı merkez hakta bilgim yok sadece internetten inceledim.Arkadaşlar mart aynın 22 si gibi adet olmalıyım ne zaman gelmek lazım merkeze?Tüp bebek öncesi hangi muayeneler gerekli?Ön görüşmede doktorunuz nelerden bahs etti?Ön görüşme ıcın ne zaman gelmem gerekli?
Bir de yumurta toplandıktan sonra ve embriyo transferinden sonra yine ilaç tedavisi oluyormu?
Bayağı sor sordum ya:)
arkadaşlar bunları bilmem gerekli çünki başka şehirden Baküden geliyorum.Bunları öğrenip de gelme zamanımı ayarlamak içi sordum.
Bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarsa çok sevinirim
Çok teşekkürler....Öptümmmm....

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar.Ben de tüp bebek işlemini Memorialde yaptırmayı düşünüyorum.Ama şimdi alman hastanesi hakta okudum.Kafamın içerisi karmakarışık oldu.aslında her ıkı merkez hakta bilgim yok sadece internetten inceledim.Arkadaşlar mart aynın 22 si gibi adet olmalıyım ne zaman gelmek lazım merkeze?Tüp bebek öncesi hangi muayeneler gerekli?Ön görüşmede doktorunuz nelerden bahs etti?Ön görüşme ıcın ne zaman gelmem gerekli?
Bir de yumurta toplandıktan sonra ve embriyo transferinden sonra yine ilaç tedavisi oluyormu?
Bayağı sor sordum ya:)
arkadaşlar bunları bilmem gerekli çünki başka şehirden Baküden geliyorum.Bunları öğrenip de gelme zamanımı ayarlamak içi sordum.
Bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarsa çok sevinirim
Çok teşekkürler....Öptümmmm....
DR GÜNAYCIM..
öncelikle hangi merkeze gelmen konusunda iyi düşün taşın derim. kararını verdikten sonra sorduğun sorular konusunda sana zaten gerekli bilgiyi telefonla da verirler.
ama ben yine kendimce cevaplamaya çalışaşağım.
1-Alman hastanesi dünyadaki en iyi beinci tüp bebek merkezi.
özellikle zor vakalarda çok iddialı ve kaliteli bir hastane.
bende çok araştırdım ve en sonunda alman hastanesinde karar verdim.
2-ne zaman gerekli? bu konuda en iyi cevabı hastane verecektir sana. alman hastanesini arayıp tüp bebek servisini bağlatınca görüşüp bilgi alabilirsin. tlf numarasını burdan veremiyoruz ama internetten araştırıp bulabilirsin kolayca.
zaten önce telefonla randevu alıyorsun. onlar da senin adet dönemini ve şikayetlerine göre yönlendirirler.
ama tüp bebek tedavisine başlamadan önce mutlaka şu ana kadar yaptırmış olduğun tüp tahlil, varsa ameliyat raporları, kullandığın ilaçlar şimdiye kadar ve en önemlisi rahim filmini yanında getirmeyi sakın unutma.
ayrıca ön görüşme alman hastanesinde ücretsiz.
ama memorialde böyle bir şey yok .200 tl muayene parası alıyorlar. çünkü ön görüşmede seni iyice muayene edip, tüm tahlillerin ve filmlerin inceleniyor. doktor senin hakkında ne düşündüğünü, nasıl bir tedavi uygulamak istediğini belirtiyor.
devamında senden istediği tahlilleri istiyor. kullanman gereklen vitamin ilaçlarını ve varsa başka ilaçları bildiriyor.yani 22 martta adet olacaksan mutlaka o tarihten en az bir hafta önce gelmeni öneririm ben sana.
çünkü herhangi bir problem gömezse kısa protokol uygulayıp adetin ikinci günüden itbaren seni tüp bebek tedavisine alabilirler. ama en doğrusunu tlf öğren sen en iyisi.
3- gelelim son soruna yumurta topladıktan sonra ve embriyo transferinen sonra ilaçlar devam ediyor. bu sefer bebişlein tutunması ve düşük tehlikesine karşı gebelik testi yapılana kadar ilaç kullanımı devam ediyor.
eğer gebelik oluşursa düşük tehlikesine karşı ilaçlar devam ediyor.ilk üç ay çünkü riskli....
selamlar.
umarım yardımcı olabilmişimdir,.
BAKÜ'YE VE AZERBAYCAN'A SELAMLAR

Çok tesekkür ederim Şenaycım.Memorialden internetde bir doktorla konuştum bana embriyo transferinden sonra baküye döne bilirsin dedi.İçimi bir az şübhe sardı.Yani embryoyu sana yerleştirdik işimiz bitti gibi.Peki sonrası gebelik oluştumu oluşmadımı,oluştuysa sonrakı tedavi falan ...bu soruları taktım kafama.Şimdi çok kararsızım.Orayı iyi bilmediğim için hangi adımı atacağım konusunda çok şaşkınım ya ..
Cevaplarınıçın çok teşekkür ederim bir tanemmm.

DR GÜNAYCIM
fazla kafana takma. stres yapma. no panic!!!!
önce hele bir merkez belirle. güvenilir bir merkez.
sonra hayırlısı ile gel TÜRKİYE'ye tedavine başla.
bakalım zaman ne gösterecek?
eğer hayırlısıyla gebe kalırsan kontrollerine gelirsin.ilk üç ay cok önemli deniliyor.
transferden sonra kalacağın yer varsa kalmanı tavsiye ederim. ilk üç yatıp dinlenmen çok önemli çünkü.
devamında gebe kalıpta ilk üç ayı atlattın mı zaten AZERBAYCAN'da gebelik takibine devam edersin sende...
ama dediğim gibi önce iyice düşün taşın,karar ver.
bu yola çıktın mı arkana hiç dönüp bakmayacaksın.
acabaların ve keşkelerin olmadan gireceksin bu yola...
çünkü stres - hormonlarını- hırmonların tüm vücut dengeni hatta hamile kalmanı etkiliyor.
ALLAHA EMANET OL CANIM.
BAKÜYE SELAMLAR İSTANBULDAN KUCAK DOLUSU...

Aleyküm selam..
Çok tesekkür ederim canımın içi...
Desteğin için ayrıca teşekkürler canımm
Çok öpüyorum.Allah yar ve yardımcımız olur inşallah...

Çok şükür rrose adına sevindim.Allah sağ salim kucağına almayı da nasib etsin inşallah.Darısı isteyenlerin ve benim başıma...

sevgili rrose çok sevindim.
ALLAH tamamına erdirsin inşaallah.
ama kendine çok dikkat et. inşaallah hayırlı haberlerini umutbebekten de alırız.

Kızlaaaaaaar, ben negatif bir sonuç aldım ve 3. denemeye start vermek için enerji toplamaya başladıım... Shenay belki de seninle denk gelir tedavimiz ne dersin??

Kızlaaaaaaar, ben negatif bir sonuç aldım ve 3. denemeye start vermek için enerji toplamaya başladıım... Shenay belki de seninle denk gelir tedavimiz ne dersin??
Canın sağ olsun kız.Bir umut her zaman vardır.Umudu kesmemek gerek.Hadi allahtan hayırlısı...
Allah yardımcımız olsun..

Canın sağ olsun kız.Bir umut her zaman vardır.Umudu kesmemek gerek.Hadi allahtan hayırlısı...
Allah yardımcımız olsun..

Ammin canım, hepimizin hakkında hayırlısı...İçimdeki umut hiç bitmiyor Allahtan.
DrGunay bakarsın gelmeye karar verdiğinde tedavilerimiz çakışır da aynı anda başlarız, ne dersin??

Canım adına çok sevindim darısı diğer bekleyenlerin başına bundan sonra daha dikkatli olmalısın beslenmene ve hareketlerine dikkat et.Doktorun kimdi?:nazar:

bahçecide ali mesut doktorum ii dileklerin için teşekkür ederim canım benim kendine dikkat et sende allahım her isteyene versin

Ammin canım, hepimizin hakkında hayırlısı...İçimdeki umut hiç bitmiyor Allahtan.
DrGunay bakarsın gelmeye karar verdiğinde tedavilerimiz çakışır da aynı anda başlarız, ne dersin??
Ola bilir canım neden olmasın ki?
Kararımı verdim mart ayının 22 gibi oradayım ama henuz doktor konusunda kafam karışık.
Telefonda Memorial hastanesinden Müstecep Kavrutla,Alman hastanesindense Halit Fırat Erdenle görüştüm.
Şimdi bir karar veremiyorum Almanmı Memorialmı CADIARZU ?
Siz ne dersiniz kızlar kararımı nasıl vereyim ben ya?

Sen nerde başlayacan tedaviye canım ?

Back
X