Tüp Bebek Merkezleri Alman hastanesinde tüp bebek yaptiranlar buluşalim

ALMAN HASTANESİ GRUBUNU TÜP BEBEKTE BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

• Ankete Katılan
    145
seni çok iyi anlıyorum rrose. bende geçen gün alışverişte fartında olmadan kendimi bebek gisileri satan reyonda bulmuşum. eşimde inşaallah daha zamanı var bakalım deyip elimden tutup beni bayan reyonuna götürdü. demek istediğim erken olduğunu bilsekte önün geçemiyoruz heyecanımızın ve isteklerimizin. herşeyin hayırlısı , bizler için hayırlı olan şekilde versin rabbim. ilaç kullandığılda benimde yüzümde ve göbeğimde kızarıklık oluyordu. alerji yapıyordu ama birkaç saat içinde geçiyordu. dualarım seninle inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

inşallah canım dua ve dileklerimiz hep aynı sana katılıyorum ve amiiiiiiiiiin diyorum.

Amiiiiiiiiiiiin, inşallah...test günün ne zaman? sonucu bizde seninle heyecanla bekliyoruz:CüvCüv:

hepiniz hoşgeldiniz kızlar...
sefalar getirdiniz.
kimimiz hastane konusunda hala kafamız karışık, kimimiz tercihini yapmış ...
dilerim ALLAH hepimizin kucağını nhayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü evlatlarla doldurur inşaallah...
birlikte yol alacacğımız bu zahmetli yolda birbirimize destek vermek vermek üzere buluşmak gerçekten anlamlı.
çünkü birçoğumuzun ailesi de dahil bizlerin içindeki sıkıntıyı ve ruh durumumuzu maalesef anlamıyorlar.
bu konuyla ilgili konuşurken aman sakın kafana takma falan diyorlar. banki kafamıza takıp takmamak bizim elimizde.
on tuşuna basınca kafana tak komutu geliyor, off tuşuna basınca kafana takma komutu geliyor beyinden sanki.
neyse hepimiz önce neden tüp bebeğe başladık, rahatsızlık neydi? hangi sağlık sorunlarımız bizi bu tedaviye yönlendirdi? ve tedavi aşamalarınızı anlatırsanız çok sevinirim. hem böylece birbirimizi daha iyi tanır ve anlarız. belki aynı rahatsızlıktan muzdarip arkadaşlarımızla birbirimize tavsiyelerde bulunuruz.
HEPİNİZ ALLAHA EMANET OLUN.
VE BOL BOL BİRBİRİMİZ İÇİN DUA EDELİM...

Shenay'cım iyi dileklerin için teşekkür ederim. Ben de bazen içerisinde bulunduğum ruh halini kimseye anlatamadığım için buraya sizlere katılmaya karar verdim...iyi ki de gelmişim:)) Benim sağ tüpüm tıkalı, ancak sol taraftaki açık. Durum böyle olunca dr.'um ilk önce yumurtlama takibi yaptı. Gebelik oluşmadı. Sonra 2 dönem klomen ve puregon tedavisi uyguladı. Yine gebelik oluşmadı. Böylece bir seneyi geçirdik. En sonunda bir tüp bebek merkezine başvurma kararı aldık. Orada yapılan tahliller sonucunda Dr'um bilinmeyen infertilite sınıfına dahil etti bizi. Eşimin tahlilleri de iyi çıkmıştı çünkü. Sol tüpümün açık olmasından dolayı aşılamayı deneylim dedi dr.'um, kabul ettim fakat gebelik oluşmadı. 2 ay sonra tüp bebek denemesi yapıldı. 13 yumurta toplandı, 1 tane iyi kalitede 1 tane çok kötü kalitede döllenme oldu, ve haliyle negatif sonuçlandı. Bunun üzerine merkezi değiştirme kararı aldım ve Bahçeçi kliniğinde Dr. Mustafa Bahçeciye başvurdum. Şimdi Lucrin iğnesi ile tedaviye başladım. Bakalım, sonucunu hep birlikte göreceğiz...İnşallah Allah hepimizin yüzünü güldürür ve sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder...

evlendiğimiz gün daha hamile kalmak istemiştim çünkü çok severek ve birbirimizi tam anlamıyla tanıyarak evlendik 3 aylık evliyken olmadı henüz diye doktora gittik önce ben bi kadın doktora herşey temiz sonra eşime sperm testi istedi ve ürolojiye sevk etti hareket sorunu vardı sadece sayı çok yüksek 100 milyon civarında sperm sayısı var ama hareket düşük varikosel vardı ayrıca tek taraflı ameliyat oldu öle böle derken 1 senelik evliliğimin ardından bahçeciye gitmeye karar verdim ilk merkezimdi ama tabi bu arada bendede bi sorun vardır neden olmuo die her hastaneye gittim kadın doğuma bize bütün doktorlar aşılamayla olur belkide normal yolla bile olur dediler bahçecide ali bey aşılama dedi isterseniz bekleyin normal olur dedi ama 2 aşılama da negatif oldu tüp bebek yapalım dedi bende ruhsal olarak bittiğim için tamam dedik 1.5 senelik evliyim 25 yaşındayım eşim 27 ama ilk bebek için beklemek bana bu yaştan sonra mantıksız gelo çevremde benle birlikte evlenen herkes doğurdu etrafımda evli olupta çocuğu olmayan bir tek ben varım ve
artık kimse inanmıo çocuk istemiyorum korunuyorum lafına ama aileler dışında kimse bilmio çünkü çok üstüme geliolar aileler bile yapıo

neyse çok uzattım ben bunları yaşadım ama emin olunki bu yazdıklarım zerre değil çektiğim psikolojik sıkıntının yanında çok zor bişey insanın üreyememesi

sheynacım ben 16 yasında evlendim önce yasımız kuçuk diye herhangi bi tadavi olmadık zamanla olur dedik ve sonra 6yıl kadar geçti 2004 felen tam hatırlamıyom 3aşilama yaptırdık olmadı ilk tüp bebegimi avrupa şafakta yaptıdık 2007de önce tuttu dediler sonrada kanamam başladı ve dok ulaşamadık 2gun sonra ulaştık ve kanamam artmıştı sonra kaybettik kimyasal gebekık oldu dediler tabı çok uzulduk ondan sonra ben bidaha yaptırsam tup bebeği nerde yaptırırım diye araştıdım bahçecıye gıtmeye karar verdik ben mustafa bey dok olsun çok iştedim ama goruşmeye gittiğimizde ali beyle goruştuk mustafa bey o sıralarda bi sağlık sorunu yuzunden çalışmıyomuş bende biran once başlamak istıyordum ramazan bayramından hemen sonra başladık tedavıye 18yumurta toplandı ve sadece 5tanesi kalıtelı hale gelmiş dok rum ama 5. gune kadar bekletti 2tane çok kalıtelı embrıyo verıldi malesf sonuç negatif çok üzüldük birde dok rum bana ben senden ikiz gebelık beklıyodum deyınce ben daha çok üzüldüm durum o kadar idi ama rabbim bize çoçuk vermek istemi yo diye ama her neyse üzülme 3tane dondurulmu var dedi onlarda i kalıtede dedi onu veririz aslında şimdi verildi 2tanesi birisi bozulmuş ama bende umut yok fazla heralde olmaz diyorum test gunumde 23de ayın 23ü beklıyorum dualarınızı beklıyorum rabbim bütün çocuk isteyenlere naıp etsın inş.

slm canım
öncelikle yeni başlayan tedavin hayırlı uğurlu olsun. galba kısa protokol uyguyanıyor sanada. şimdiden tedavin hayırlı uğurlu olsun canım...
seni geçirdiğin zamanı, satırlarında okuyunca o kadar iyi hssettim ki anlatamam canım.
seneler doktorların hep başka çareler aramasıyla geçmiş. benimde sırayla iki ameliyatta her iki tüpümde alındı. artık tüpsüzüm yani:teselli:
ama önemli olan benim işime yarayacak , vücudumla yola devam ediyorum.
umarım tedavinin neticesinde olumlu sonuçlar alırsın...
iyi ama senin içinde, bebişler içinde, ailen içinde hayırlı sonuçlarını bekliyoruz.
ayrıca ne kadar ilaç kullanılıyor? hangi ilaçlar? her kontrolde kaç yumurta oluştu? endometriozis kaç mm oldu? yazarsan sevinir, seninle çıktığın bu yolculuğu paylaşırız...
ALLAHA EMANET OLLL..:teytey::teytey:

ESTAĞFURULLAH ne demek çok uzattım falan. öyle şey olur mu ALLAH aşkına.
merhaba rrose...
bende 1,5 yıllık evliyim, 26 yaşımdayım. bende evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak için uğraşmaya başladım. çünkü ben 2000 yılında endometriozis ameliyatı geçirmiştim. çok ağır bir ameliyattı beni için. doktorum evlenirsen çocuk sahibi olmak için mutlaka tedavi görmen gerekir demişti. bu yüzden bende zaman kaybetmek istemedim. evlenir evlenmez bu bilinçle başlamıştım. çevremde yakınlarım (çoğu sağlık sorunum olduğunu bilmeyen insanlar) "ya daha yaşın genç! ne acele ediyorsun "diyorlardı. bilmiyorlardı ki benim için hep zaman aleyhime işliyor... tabi bende pek çoğuna senin gibi buna eşimin ailesi de dahil "daha erken çocuk istemiyorum " diyorum. halbuki YALANNN!! çok istiyorum. bebeğim olmasını, ona tüm bildiğim herşeyi öğretmeyi, onunla öğrenmeyi, ondan da öğrenmeyi...
benimde etrafımdaki benimle aynı yaştakiler çoktan çocuk sahibi oldu, hatta ikinci yapan bile var. hatta benden beş-altı yaş küçük olup evlenip hemen hamile kalanda var. ama napalım bizlerde bu hayatta bununla deneniyoruz işte.
herkesin sınavı, sınav salonu, sorulacak soruları AYRI! öyle değil mi?
tüm bu yaşadıklarıma rağmen kendimi iyi hissetmemi sağlayın bir şey var.
o da güvenilir ve bu işi en iyi yapan yerde olmanın verdiği huzur...
olsada olmasada bu işi en iyi yapan , en doğru yerdeyim. benim için doğru olan zamanda tedavim başlayacak..
umarım eşinin tedaviye cevabı olumlu olmuştur ve sağlığına kavuşmuştur. bu konuyla ilgili keçiboynuzu kürünün faydasını anlatmaya gerek yok sanırım....
ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN...

merhaba ukba!!!
ya işte buna karşıyım. no problem!!! no umutsuzluk!!! kendini iyi hissetmek hep olumlu sonuçlar getirir buna inanırm ben. tamam çok fazla umutlanma. sen hep olmayacak gibi düşünmeye devam edebilirsin. ama umutsuzca düşünmen eğer senin bekleme döneminde hayatına tamamen negatif ve karamsar bakmana yol açacak kadarsa ONA DA KARŞIYIM!!!!
çünkü moral, stres her tedavi de olduğundan daha fazla önemli bu tedavi de...
çünkü UMUTSUZLUK beraberinde MUTSUZLUK da getirir. bu kez stres artar. hormon düzeyleri ideal seviyelerde olamzsa hormonlar , vücut beyine " ben bu ay hamile kalmaya elverişli değilim" sinyalleri göndermeye başlar. o yüzden aman aman!!!
NO STRES!!! huzurlu hisset kendini... her şeye rağmen eşin ve ailen var. bebeğin olmasa bile yalnız değilsin bu hayatta...
23 ocağı bende bekliyorum...
dualarımız seninle ukba...a.s.

canım haklısın her söylediğinde bende doğru yerde olduğuma inanıyorum ve güveniyorum doktoruma eşim keçiboynuzu kürünü içmio ama sade yiyor onu çıtır çıtır

shenaycım önerilerin için teşekkur ederim ok o zaman bundan sonra umutla bekleyecegim bebeğimi ALLAH razı olsun canım inş rabbim hepimizin yardımcısı olsun .unutmayalım o yüce yaradan ol dedimi herşey olur (ALLAH IM NE OLUR OL DE)herkese slm duararda buluşalım inş.

merhaba arkadaslar bende 8 senelik evliyim ve ilk evlendigimiz günden itibaren bebek istiyorduk ama olmadi doktora gittik ama yasimin kücük oldugunu ve beklememiz gerektigini söyledi cünki esimdede bendede sorun yoktu ama bekledik olmadi ve doktor siz tüp bebek yapin beklemekle olmuycak dedi ben almanyada yasiyorum almanyaya gelin geldim, ilkinde bebek tutdu ama 2 aylikken kalbi durdu kürtaj oldum bebekten bir parca alinip incelenmesi gerekmis ama doktorlar ilgilenmedi ve inceleme yapilmadi bende ikinci deneme tekrar yaptim ama oda tutmadi bende kizdim doktora ilgisiz diye baska doktora gittik bir profesora belki daha iyidir diye oda yumurtaliklarim tam gelismeden tedavi yapti bebegi yerlestirdiler ama tabiki oda olmadi bende baktim ilgilenmiyorlar umurlarinda degil neden kendi memleketimde yapmiyorum dedim bizimkilerde basarililar bende oraya karar verdim inanin artik pskolejim bozuldu ailmeden uzaktayim gurbet özlem cocuksuzluk tabiki etrafin sana bakislari sorulari bunaltiyor benimle evlenen kisilerin kocaman cocuklari oldu 27 yasindayim ama kendimi cok yaslanmis gibi hissediyorum Rabbim hepimize gercekten yardim etsin gercekten cokk zor birseymis basina gelen anlar kusura kalman cok uzattim Allah yardimcimiz olsun....

Sheyna'cım, desteğin için çok teşekkür ederim. Bu site sayesinde tedavi aşamalarını daha kolay atlatacağıma kesin emin oldum artık:) Canım bana uzun protokol uygulayacakmış Mustafa bey. Aralık ayındaki adet dönemimin 21. gününden itibaren lucrin iğnelerime başladım. Bu iğnelerle birlikte Ocak ayında gördüğüm adetin 3. gününde kliniğe gidip tedavimin devamı hakkında karar verilecekmiş. Şu anda heyecanla adet olmayı bekliyorum, 3 gün gecikmiş durumda çünkü...

Bu arada, aranızda lucrin iğnesi kullanıp da adeti gecikmiş olan var mı? Şimdidem çooook teşekkür ederim...biraz panik yaptım da:):)

arkadaşlar dr lukrin ilacını neden veriyo bana hiç vermediler merak ettim anlatırsanız sevinirim RABBİM herkese hayırlı evlat versin tabiki bizede

shenay cım cok tşk ederım benı aydınlattın en azından bıraz fıkır oldu bana.yaknız kotu bır sey ogrendım dusuk sonrası kurtaj yapılıyor ve kurtaj sonrasıda en az 2 yıl tup bebek uygulamamk gerekıyormus tutunması zor oluyormus. canım yıne de tsk ederım .:1rolleyes:

Bu sayfalarda paylaşılanlar insanı çok rahatlatıyor.dünyada kendini tek sanırken bu sorunu yaşayan kendin gibi insanlarla buluşmak süper oluyor.

sizler umut olsun istedim yazacaklarım .çünkü bu syfada okuduğum her hamilelik haberi beni yüreklendiriyordu.6 yıllık evliyiz başından beri çocuk istedik.olmadı.üç aşılamdan sonra alman hastanesinde mikroenjeksiyon yapıldı.çok şükür şu anda sekiz aylık hamileyim.kızıma kavuşmak için gün sayıyorum.allahım tüm isteyenlere hayırlısı ile bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.doktorum ulun uluğ idi.

canım tedavin hayırlı olsun inş,,,,,,arkadaşım sen bahçeciyemi gittin alman'amı,,doktorun mustafa bey herhalde söylediklerinden anladığım kadarıyla!......izlenimlerini paylaşırsan sevinirim,,,,,,,,,,allah hepimizin yardımcısı olsun ve tez zamanda kucaklarımız dolsun,,,,sevgiler

allah sıhhatle güzel cadı nı kucağına almayı nasip etsindarısı mücadele veren herkesin başına,dr um ulun uluğ diyorsun?izlenimlerini tecrübelerini daha detaylı yazarmısın çok yardımcı olcaksın bana(bize),,,herşeyle kendisimi ilgileniyor?tavırları nasıl?gerçi ben enver kurt ta karar kılmıştım ama hala iki yer arasında kafam gidip geliyor,,,sizler oralarda daha tecrübelisiniz,,,duyumlarını,izlenimlerini,tecrübelerini paylaşırsan çok sevinirim,,,,,,opu ya-transfere kendisi giriyormu??????sevgiyle ve sıhhatle kala.s.

RABBİM bebeğini sağlıklı bir şekilde kucagınada almayı nasıp etsin.paylaşımın için teşekkur ederim RABBİM bizlere ve tüm isteyenlerede nasıp etsin inş.

kızlar bende 13 senelik evliyim 14de girecem 99 senesinden beri bekliyor veuğraşıyorum bizimkisi bilinmeyen kısırlık hiç sorun yok ama olmuyo. iki kere ameliyat oldum kisden tüp bebek öncesi yaşım geçdikce sorunlar çıkıyo yumurtlama azalıyo.r yumurtada çapuyumsuzlu oldu. son denememde ii demişdi doktorum olmadı hem maddi hem manevi çok yoruldum kimse anlamıyo artık çevremdekilerle bu konuyu konuşmak istemiyorum beni anladıklarını söylüyorlar ama anlamıyorlar bizi biz anlarız burda bütün bölümlere girip okuyorum sonuş pozitif olanankinesevinip olmayan arkadaşım için üzülüp sabır vermesi için allah a dua ediyorum bende çok uzatdım galiba [allah hepimize verir inşlah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…