seni çok iyi anlıyorum rrose. bende geçen gün alışverişte fartında olmadan kendimi bebek gisileri satan reyonda bulmuşum. eşimde inşaallah daha zamanı var bakalım deyip elimden tutup beni bayan reyonuna götürdü. demek istediğim erken olduğunu bilsekte önün geçemiyoruz heyecanımızın ve isteklerimizin. herşeyin hayırlısı , bizler için hayırlı olan şekilde versin rabbim. ilaç kullandığılda benimde yüzümde ve göbeğimde kızarıklık oluyordu. alerji yapıyordu ama birkaç saat içinde geçiyordu. dualarım seninle inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhcanım ben 5. iğnemi vurdum ama acayip kaşıntı ve kızarıklıklar benek benek yapıo vurunca 1 sonra geçio az kaldı adet sinyalleri başladı adetimin 3. günü gidicem doktora işte heycan bastı yalnız beni shenaycım ya sendede varmı hiç umudum yoktu ama artık sanki olucakmış hemde ikizim olucakmış gibi hissediom çok heycan var hep bebek mağazalarının önünce takılıp kalıom eşimde kızıo tamam bende heycanlanıom ama sen abartıon dio herşeyi alasım gelio kaydirigubbakcemile3
Mutis'cim, öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. İnşallah Allah hepimize bebişini kucağına almayı nasip eder. Hastane seçimine gelince, bende bu konuda 1 aşılama 1 tüp bebek denemesi geçiren biri olarak pek deneyimli sayılmam ama Alman Hastanesi-Bahçeci Kliniğinde karar kılmamı etkileyen unsur, 1996 yılından beri tüp bebek konusunda çalışmakta olan bir hastane olmasıydı. Bence iyi bir tüp bebek merkezi açısından önemli olan, uzun yıllar istikrarlı bir şekilde ve neredeyse hiç değimeyen bir kadro ile çalışıyor olmasıdır. Yeni kurulan merkezleri kötülemiyorum ama ne kadar deneyimli olursa o kadar iyi olur gibi geliyor bana. İlk 2 denememi 4 yıl önce kurulmuş olan bir merkezde yaptırdım. Şikayetçi değilim ama 13 yumurta toplanıp sadece 1 tane döllenince biraz düşündürücü oldu benim açımdan. Bu sefer ne olacak hep birlikte göreceğiz inşallah. Allah sana da seçiminde kolaylık versin, umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir.
inşallah canım dua ve dileklerimiz hep aynı sana katılıyorum ve amiiiiiiiiiin diyorum.
Amiiiiiiiiiiiin, inşallah...test günün ne zaman? sonucu bizde seninle heyecanla bekliyoruz:CüvCüv:
mutiscim bende senin gibiyim kafam çok karışık sizleri takip ediyorum sürekli bende tüp bebek merkezi araştırıyorum ben2003 den beri hakan yaralının hastasıydım iki aşılama üç tüp bebek yapdık olmadı şimdi başka yerde denemek istiyorum bu son denemem olacak o güzden stres yapdım
bende bütün hastanelerle kontak kurmaya calisiyorum hepsine mail attim memorial, acibadam, fertijin, alman hastanesi simdi kafam dahada karisti hangisini secim inan heycanimda stresimde artiyor birde hic birini tanimiyorum ben bebek tutcakmi stresini buraktim acaba hangi hastane iyi diye düsünmeye basladim kizlar yardim edin hangis gercekten iyi? sizlerede allah yardim etsin tedavilere basliycaksiniz rabbim yavrularimiza kavusmayi nasip etsin.
Ben de bu ay Bahçeci Kliniğinde 2. tüp bebek tedavimi olacağım. Daha önce başka bir klinikte 1 aşılama ve 1 tüp bebek denemesi yaptırdım, biyokimyasal gebelik ile sonuçlandı. Umarım bu sefer asıl gebelik ile sonuçlanır. Arkadaşlar inşallah hepimiz bu yazı hamile olarak geçiririz:):)
slm kızlar alman hastanesınde 2.denememızı yaptırdık ama buseferkı dondurulmuş embiriyolar dok ali mesut bey şu an beklemekteyim testimın sonucunu ne olur dualarınızı eksık etmeyın rabbim hepimizin yar ve yardımcsı olsun isteyen herkese bebiş versın inş bana da inş
slm canımShenay'cım iyi dileklerin için teşekkür ederim. Ben de bazen içerisinde bulunduğum ruh halini kimseye anlatamadığım için buraya sizlere katılmaya karar verdim...iyi ki de gelmişim:)) Benim sağ tüpüm tıkalı, ancak sol taraftaki açık. Durum böyle olunca dr.'um ilk önce yumurtlama takibi yaptı. Gebelik oluşmadı. Sonra 2 dönem klomen ve puregon tedavisi uyguladı. Yine gebelik oluşmadı. Böylece bir seneyi geçirdik. En sonunda bir tüp bebek merkezine başvurma kararı aldık. Orada yapılan tahliller sonucunda Dr'um bilinmeyen infertilite sınıfına dahil etti bizi. Eşimin tahlilleri de iyi çıkmıştı çünkü. Sol tüpümün açık olmasından dolayı aşılamayı deneylim dedi dr.'um, kabul ettim fakat gebelik oluşmadı. 2 ay sonra tüp bebek denemesi yapıldı. 13 yumurta toplandı, 1 tane iyi kalitede 1 tane çok kötü kalitede döllenme oldu, ve haliyle negatif sonuçlandı. Bunun üzerine merkezi değiştirme kararı aldım ve Bahçeçi kliniğinde Dr. Mustafa Bahçeciye başvurdum. Şimdi Lucrin iğnesi ile tedaviye başladım. Bakalım, sonucunu hep birlikte göreceğiz...İnşallah Allah hepimizin yüzünü güldürür ve sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip eder...
ESTAĞFURULLAH ne demek çok uzattım falan. öyle şey olur mu ALLAH aşkına.evlendiğimiz gün daha hamile kalmak istemiştim çünkü çok severek ve birbirimizi tam anlamıyla tanıyarak evlendik 3 aylık evliyken olmadı henüz diye doktora gittik önce ben bi kadın doktora herşey temiz sonra eşime sperm testi istedi ve ürolojiye sevk etti hareket sorunu vardı sadece sayı çok yüksek 100 milyon civarında sperm sayısı var ama hareket düşük varikosel vardı ayrıca tek taraflı ameliyat oldu öle böle derken 1 senelik evliliğimin ardından bahçeciye gitmeye karar verdim ilk merkezimdi ama tabi bu arada bendede bi sorun vardır neden olmuo die her hastaneye gittim kadın doğuma bize bütün doktorlar aşılamayla olur belkide normal yolla bile olur dediler bahçecide ali bey aşılama dedi isterseniz bekleyin normal olur dedi ama 2 aşılama da negatif oldu tüp bebek yapalım dedi bende ruhsal olarak bittiğim için tamam dedik 1.5 senelik evliyim 25 yaşındayım eşim 27 ama ilk bebek için beklemek bana bu yaştan sonra mantıksız gelo çevremde benle birlikte evlenen herkes doğurdu etrafımda evli olupta çocuğu olmayan bir tek ben varım ve
artık kimse inanmıo çocuk istemiyorum korunuyorum lafına ama aileler dışında kimse bilmio çünkü çok üstüme geliolar aileler bile yapıo
neyse çok uzattım ben bunları yaşadım ama emin olunki bu yazdıklarım zerre değil çektiğim psikolojik sıkıntının yanında çok zor bişey insanın üreyememesi
merhaba ukba!!!sheynacım ben 16 yasında evlendim önce yasımız kuçuk diye herhangi bi tadavi olmadık zamanla olur dedik ve sonra 6yıl kadar geçti 2004 felen tam hatırlamıyom 3aşilama yaptırdık olmadı ilk tüp bebegimi avrupa şafakta yaptıdık 2007de önce tuttu dediler sonrada kanamam başladı ve dok ulaşamadık 2gun sonra ulaştık ve kanamam artmıştı sonra kaybettik kimyasal gebekık oldu dediler tabı çok uzulduk ondan sonra ben bidaha yaptırsam tup bebeği nerde yaptırırım diye araştıdım bahçecıye gıtmeye karar verdik ben mustafa bey dok olsun çok iştedim ama goruşmeye gittiğimizde ali beyle goruştuk mustafa bey o sıralarda bi sağlık sorunu yuzunden çalışmıyomuş bende biran once başlamak istıyordum ramazan bayramından hemen sonra başladık tedavıye 18yumurta toplandı ve sadece 5tanesi kalıtelı hale gelmiş dok rum ama 5. gune kadar bekletti 2tane çok kalıtelı embrıyo verıldi malesf sonuç negatif çok üzüldük birde dok rum bana ben senden ikiz gebelık beklıyodum deyınce ben daha çok üzüldüm durum o kadar idi ama rabbim bize çoçuk vermek istemi yo diye ama her neyse üzülme 3tane dondurulmu var dedi onlarda i kalıtede dedi onu veririz aslında şimdi verildi 2tanesi birisi bozulmuş ama bende umut yok fazla heralde olmaz diyorum test gunumde 23de ayın 23ü beklıyorum dualarınızı beklıyorum rabbim bütün çocuk isteyenlere naıp etsın inş.
ESTAĞFURULLAH ne demek çok uzattım falan. öyle şey olur mu ALLAH aşkına.
merhaba rrose...
bende 1,5 yıllık evliyim, 26 yaşımdayım. bende evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak için uğraşmaya başladım. çünkü ben 2000 yılında endometriozis ameliyatı geçirmiştim. çok ağır bir ameliyattı beni için. doktorum evlenirsen çocuk sahibi olmak için mutlaka tedavi görmen gerekir demişti. bu yüzden bende zaman kaybetmek istemedim. evlenir evlenmez bu bilinçle başlamıştım. çevremde yakınlarım (çoğu sağlık sorunum olduğunu bilmeyen insanlar) "ya daha yaşın genç! ne acele ediyorsun "diyorlardı. bilmiyorlardı ki benim için hep zaman aleyhime işliyor... tabi bende pek çoğuna senin gibi buna eşimin ailesi de dahil "daha erken çocuk istemiyorum " diyorum. halbuki YALANNN!! çok istiyorum. bebeğim olmasını, ona tüm bildiğim herşeyi öğretmeyi, onunla öğrenmeyi, ondan da öğrenmeyi...
benimde etrafımdaki benimle aynı yaştakiler çoktan çocuk sahibi oldu, hatta ikinci yapan bile var. hatta benden beş-altı yaş küçük olup evlenip hemen hamile kalanda var. ama napalım bizlerde bu hayatta bununla deneniyoruz işte.
herkesin sınavı, sınav salonu, sorulacak soruları AYRI! öyle değil mi?
tüm bu yaşadıklarıma rağmen kendimi iyi hissetmemi sağlayın bir şey var.
o da güvenilir ve bu işi en iyi yapan yerde olmanın verdiği huzur...
olsada olmasada bu işi en iyi yapan , en doğru yerdeyim. benim için doğru olan zamanda tedavim başlayacak..
umarım eşinin tedaviye cevabı olumlu olmuştur ve sağlığına kavuşmuştur. bu konuyla ilgili keçiboynuzu kürünün faydasını anlatmaya gerek yok sanırım....
ALLAH HER ŞEYİN HAYIRLISINI NASİP ETSİN...
selam corci aramıza hoşgeldin. başından geçenlere gönülden üzüldüm. ama bunda da bir hayır vardır mutlaka... şimdi üzülsekte bizler için büyük bir hayır olduğuna inanmak lazım bence...
canım alman hastanesinde rapor çıkartmıyorlar. zaten yasal prosedür gereği bünyesinde tüp bebek ünitesi olan resmi üniversite yada eğitim araştırma hastaneleri tüp bebek raporu çıkartabiliyor. ama raporunu çıkartınca istediğin anlaşması da olan özel tüp bebek merkezlerinden yararlanabiliyorsun. ama 1 ekimden sonra çoğu anlaşmayı iptal etti yada daha fazla fark almaya başladı. neyse alman hastanesinin şu an devlet memurlarıyla anlaşması devam ediyor. ssk bağkur iptal edildi. rapor çıkartırsan 1850 euro + ilaç ( ilaçlar her hastaya göre değişiyor. ama ortalama raporla 1000 ytl falan cebinden çıkar.) eğer raporun yoksa tüp bebek 2350 euro+ilaç (hastaya göre değişmelki birlikte ortalama 1500-2000) artabilirde eksilebilirde....
umarım kendi adıma biraz yardımcı olabilmişimdir....:dilcikar::dilcikar::dilcikar:
Sheyna'cım, desteğin için çok teşekkür ederim. Bu site sayesinde tedavi aşamalarını daha kolay atlatacağıma kesin emin oldum artık:) Canım bana uzun protokol uygulayacakmış Mustafa bey. Aralık ayındaki adet dönemimin 21. gününden itibaren lucrin iğnelerime başladım. Bu iğnelerle birlikte Ocak ayında gördüğüm adetin 3. gününde kliniğe gidip tedavimin devamı hakkında karar verilecekmiş. Şu anda heyecanla adet olmayı bekliyorum, 3 gün gecikmiş durumda çünkü...
Bu sayfalarda paylaşılanlar insanı çok rahatlatıyor.dünyada kendini tek sanırken bu sorunu yaşayan kendin gibi insanlarla buluşmak süper oluyor.
sizler umut olsun istedim yazacaklarım .çünkü bu syfada okuduğum her hamilelik haberi beni yüreklendiriyordu.6 yıllık evliyiz başından beri çocuk istedik.olmadı.üç aşılamdan sonra alman hastanesinde mikroenjeksiyon yapıldı.çok şükür şu anda sekiz aylık hamileyim.kızıma kavuşmak için gün sayıyorum.allahım tüm isteyenlere hayırlısı ile bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.doktorum ulun uluğ idi.
Bu sayfalarda paylaşılanlar insanı çok rahatlatıyor.dünyada kendini tek sanırken bu sorunu yaşayan kendin gibi insanlarla buluşmak süper oluyor.
sizler umut olsun istedim yazacaklarım .çünkü bu syfada okuduğum her hamilelik haberi beni yüreklendiriyordu.6 yıllık evliyiz başından beri çocuk istedik.olmadı.üç aşılamdan sonra alman hastanesinde mikroenjeksiyon yapıldı.çok şükür şu anda sekiz aylık hamileyim.kızıma kavuşmak için gün sayıyorum.allahım tüm isteyenlere hayırlısı ile bu duyguyu yaşamayı nasip etsin.doktorum ulun uluğ idi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?