• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

Aha yeminle bu ben :KK70: 26 yaşındayım yeminle öğrenci gibi duruyorum. Boyumda kısa ne şık palto yakışıyor ne şişme mont aynı köstebek gibiyim yollarda rahat olayım diye sırt çantası ve spor ayakkabı giyiyorum hep. sonra dışardaki cıvırlara bakıyorum Allahım ben niye şöyle olamıyorum diyorum ya ne güzel giyiniyorlar şık kabanlar şık açık renk pantolonlar saçlar yapılı makyaj o biçim, ya ben :KK70: 2 gün süslüysem 3. gün kemirgen uykusuz bir sincap gibiyim :KK70:
Şişme mont postal unili tip +1
Sisme montum olmayinca donuyorum ama ben. Ki arabayla gidip geliyorum. Sanirim guzellik biraz da fedakarlık

O erken kalkmak o kadar onemli ki. Kilit noktalardan bir digeri bu ben 5 dk diye diye kendime hazirlanmak icin 20 dk birakiyorum.
Bir ara bende öyleydim ama gün boyu mutsuz gezmektense erken uyanıp güne enerjik başlamak çok iyi geliyor. Zaten zamanla istesende geç kalkamıyorsun, haftasonu bile maksimum 8 de uyanmış oluyorum

Şişme mont postal unili tip +1
Sisme montum olmayinca donuyorum ama ben. Ki arabayla gidip geliyorum. Sanirim guzellik biraz da fedakarlık
ben çok üşüyen biriyim hayatım metro metrobüsle geçiyor valla fedakar olamam yapamam :D :D
İş yerine bazen güzel kıyafet getiriyorum burada giyiyorum topuklu falan anca öyle yoksa mümkün değil süs böceği gibi takılamıyorum uzun süreli :D

Zaten gündüz vaktinde abartılı makyajlar yapan, pullu payetli giyinen insanlar cringe duruyor. Bakımın bence bununla hiç bir alakası yok. Bir de dengeyi tutturamazsa ortaya komik bi görüntü çıkıyor 😂
Kesinlikle
Ben mesela şimdi çalıştığım ortama bakıyorum
Böyle herkes sade giyinmiş ben topuklu ayakkabı ve şık elbiseler giysem abes durur.
Ama misal ortamın ona müsait olduğu bir yerde çalışsam giyerim daha klasik daha şıkır vs de öyle bir ortamda yok
Kaldı ki makyaj yapmadan da gayet şık ve bakımlı olunabilir bence

Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Acıkcası maddı durumum sıkır sıkır gıyınmeye uygun değil. Başkası istediğini giyer içer takar benım maddi durumum farklı deyip gecıyorum kenara. Ekstra olarak kalıcı oje yaptırdım mesela. Devam ettirmeyi düşünüyorum. Siz de yoksa deneyebilirsiniz

Kesinlikle
Böyle herkes sade giyinmiş ben topuklu ayakkabı ve şık elbiseler giysem abes durur.
Ama misal ortamın ona müsait olduğu bir yerde çalışsam giyerim daha klasik daha şıkır vs de öyle bir ortamda yok
Yerine ve zamana göre giyinmek öyle önemli ki, benim de iş yerim spor kıyafeti kaldırıyor, neden kendimi topuklulara mahkum edeyim ki 😀 gayet de spor şık, bakımlı bir şekilde kuruluyorum koltuğuma 😀

Acıkcası maddı durumum sıkır sıkır gıyınmeye uygun değil. Başkası istediğini giyer içer takar benım maddi durumum farklı deyip gecıyorum kenara. Ekstra olarak kalıcı oje yaptırdım mesela. Devam ettirmeyi düşünüyorum. Siz de yoksa deneyebilirsiniz
Siz de haklisiniz.
Kalıcı oje cok onerilmis.
Nasil bir sey.
Ne kadar gidiyor, kaca yaptirdiniz acaba.
Tirnaklar uzayinca o da cikmis gibi gorunmuyor mu. Bir de tirnaga zarar veriyor mu sararma gibi. Cok soru sordum kusura bakmayin

sik olmak icin neden cok paraya ve cok kiyafete ihtiyac oldugunu dusunuyorsunuz?

is icin konusursak 2-3 kombinle hafta gecer, her ayin her gunu degisik kiyafet mi giyeceksiniz ki zaten.

ki is kiyafetlerim ayri diyorsunuz, demek ki isyerinde klasik giyiniliyor, 2 etek bir pantalon, 4-5 de ust ile on gun farkli farkli kombinlenebilir bile. Buna cok cok acayip bir butce gerekmez.

bence kafanizdan boyle boyle olmali gibi sartlari kaldirirsaniz elinizdekilerle de bir cozum buluyorsunuz.

sac bas bakimli olmak kisminda da bu biraz sanirim huy olarak ediniliyor, eger huyunuz veya tarziniz o sekilde degilse kolaylastirin isinizi. Ne bileyim ornek veriyorum tamamen, haftada bir gun kuafore gidip fonlenmek gibi, 2-3 gun odare eder, ya da alet edevat edinebilirsiniz. Ya da ben de mesela cok bakima zaman ayiramam, saclarimi kisa kullaniyorum, yika cik, bir iki urun sur sonra ustune, toplam 5 dakikada saclar hazir. Bu da bir yontem.

ayrica taki da klasik kiyafete ayri hava katiyor, yine cok fazla olmasina gerek yok, ve pahali olmasina da gerek yok, imitasyon olarak da cok guzel urunler var.

benim tavsiyem, gardrop olusturuna kadar kombin alisveris yapmaniz, tam takim alin ve o sekilde giyin, yavas yavas gardrobunuz olusur.

Yerine ve zamana göre giyinmek öyle önemli ki, benim de iş yerim spor kıyafeti kaldırıyor, neden kendimi topuklulara mahkum edeyim ki 😀 gayet de spor şık, bakımlı bir şekilde kuruluyorum koltuğuma 😀
Zaten hergün hergün makyaj ve şıkır şıkır giyinince o olay sıradan hale geliyor

Evet ama gidecek kadar su an yok.
Ben aslinda kendime su konuda ofkeliyim.
7 yıldır calisan biriyim. Son 3 yildir borcluyum. Ama ilk 4 sene armut mu topladin. Almisim ama rastgele. Kendime uygun kapsul bir dardrop yapamamisim. Taki yok canta yok ayakkabi yokm montum bile iki tane. Biri sisme digeri kase. Sismeyle ise gidiyorum çoğunlukla üşüyorum diye. Cevremdekilere bakiyorum 10 tane kaban. Tabiki kimse 10 tane almak zorunda degil. Ama imkanin olduysa ve istiyorsan almadiysan sıkıntı.ben napmisim bilmiyorum. Simdi tamamliym desem imkanim az ve sanki cok uzun bir surede ancak istedigim asamaya gelebilirim gibi
Kaban 10 tane hakket abarti😐😂 siyah bej ya da acik kahve gri vs olsa 2-3 tane zaten yeter.. gerci ben kirmizi filanda seviyorum..

👏 aynen bencede oyle.. kot alti stiletto cok begeniyorum.. ya ben kot cok seviyorum sanirim.. ister spor yap ister klasikle uydur herseye gidiyor.. tabii biraz modeline bagli ama omurluk resmen

Mesela sunlar enfes kombinler ve abarti hic birsey yok

B62E35D6-2F2D-465B-B18C-F81EA5BF55C4.webp
BE2E1A95-5479-43FE-90D8-D26D64771469.webp
F4A5A146-2073-4382-9F82-D4B31E09D2F6.webp
A7180AC2-9A66-4398-8BB7-479B6E81C7DB.webp
FA5C766D-2191-431E-B206-3EF04EA92649.webp

Son düzenleme:
👏 aynen bencede oyle.. kot alti stiletto cok begeniyorum.. ya ben kot cok seviyorum sanirim.. ister spor yap ister klasikle uydur herseye gidiyor.. tabii biraz modeline bagli ama omurluk resmen

Mesela sunlar enfes kombinler ve abarti hic birsey yok

Eki Görüntüle 2975465 Eki Görüntüle 2975466 Eki Görüntüle 2975467 Eki Görüntüle 2975468 Eki Görüntüle 2975469

cok guzeller bence de,
ama kamuda olmaz sanki.

gerci konu sahibi sahaya da gidiyorum demis ama, yine de kot olmaz diye dusundum ben.

Kesinlikle

gecen sirket etkinligi yaptik,

20-30 kisilik disarida bir etkinlik.

Azicik guzel giyineyim dedim,

giyindigim kombin su : kumas bol kesim renkli bir pantalon, beyaz triko tisort, bol kesim hafif spor bir ceket, altta okul ayakkabisi denen tarzda spor renkli bir ayakkabi. Cok cok hafif bir makyaj.

Inanmazsiniz, icimizde en sik kisi bendim, hatta cok da guzel iltifatlar aldim. Bizim sirkette topuklu giydigimi falan hayal bile edemiyorum :olamaz:

Kesinlikle
Bi anda degisirsen belki evet.. calistigim
Ozel
Sirkette kadinin biri ilk geldigi gunden itibaren mini giydi.. cok arkasindan konustular hatta idareden uyari bile almis sanirim😐😂 ama Allah var kadina yakisiyodu yani.. yollu gibi gozukuyo diyende oldu, dedim hicte bile ona yakisiyo tarzi o kadinin..😐😂

Ben hep o şıkır şıkır olanlardanım mesela… Sabah 8.30 da işe gidiyorum saçım makyajım daima yapılıdır eşim ve aile fertlerim hariç pek az kişi makyajsız görmüştür beni çünkü seviyorum kendimi böyle güzel hissediyorum ve böyle hissettiğim içinde bunları yapmak bana asla yük gibi gelmiyor tamamen içinizden gelen birşey doğum yaptım çoğu kişi ağrı sızı çekerken ben 5. Gün saçımı boyatmaya gittim çünkü o 5 günde kendimi çok paspal pis hissettim hoş şuan evdeyim altımda emzirme atleti sütler bir yandan akmış saçım birbirine girmiş fakat kolye küpelerim daima yerli yerinde 😂 yani illa biryerden bi süsüm olmazsa olmaz siz rahatlığı seviyorsunuz ki bu çok normal herkesin kişiliği farklıdır kendinizi kalıbınızdan çıkarıp olmadığınız biri gibi yapmaktansa kalıbınıza uygun davranabilirsiniz spor şıklık yaratın mesela siyah pantolon blazer ceket içine ince bi kazak giyin illa makyaj doldurmayın bi rimel bi ruj da yeter siz kendinize yakıştırdığınız şeyleri yapın yoksa kendinizi çok kasarsanız rahat edemezsiniz 🤷🏻‍♀️

Kapsül dolaba geçin.
Valla en rahatı.
Çalışırken bir kaç kıyafet belirlemiştim her sabah düşünmemek için. Birbiriyle kombinlenebilen şeylerdi.
Evde de keza öyle çok fazla kıyafet almıyorum.
Düğün, toplantı gibi şeyler için de iki takım bıraktım.
Zihnim rahat.
Ayakkabım çok ama :)
Gideceğim yere göre ayakkabı kombinliyorum.
Spor ayakkabımın biri her daim arabada :)
Daima şık olacağız diye bir kaide yok.
Temiz düzgün olmak yeterli.
Masamıza bi krem koyun, ben evde halim olmadığı için işyerinde boş kaldığımda kremlerimizi sürerdim.
Hepimizin tarzı farklı.
Ben spor tercih eden birisiyim. Abiye bile alsam klasik almak yerine tulum falan tercih ederim. Kimse de beni onunla ilgili herhangi bir yargılayamaz.
Ben evden çıkmadan on dakika önce uyanırdım, arkadaşım iki saat önce. Eyeline dahil makyajını yapıp gelirdi. Yapı ve tarz farkı.

Dolap ürünleri bile çok pahalanmış ya hep bakıyorum 300 400 yazmışlar güzel montlara çantalara falan zaten sıfırı o fiyatlarda tamam komisyon alıyorlar ama fiyatları gereksiz yüksek tutuyorlar diye düşünüyorum önceden bu kadar değildi
Evet uygun bulmak biraz zorlasti ama indirim zamanlari dolaptada indirim oluyo ben bekliyorum. Piyasa mahfoldu resmen. Mesela halilar cok pahali suan 400 kusur. Hali almaya calisiyorum aylardir 😂

Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Şuan yeni doğum yaptım doğum izindeyim ev de paspas paspal dizi çıkmış pijamayla dolaşıyorum o ayrı. Ama ben çalışırken hergün saçımı yaparım çok bi makyaj yapmam çok makyajı yakıştıramıyorum esmer olduğumdan ama eyeliner ve hafif soft bi rujumu nemlendiricimi sürerim ve bu bakımlı gözükmeme yetiyor.Takıyı çok severim mesela bu tutku bende, kolye ya da küpe mutlaka takarım aşırıya kaçmadan biri abartılıysa diğerini takmam. Eskiden bi gün önceden kıyafetime göre mutlaka ojemi değiştirirdim hamileliklerim arka arkaya geldiği için ona biraz ara verdim. Mesela çanta ayakkabı kemer bu tar şeyleri değiştirerek ve uyumlu takmayı çok severim. Özellikle gümüş, altın rengi, taşlı takılara ve ayrıntılara Zarif oldukları sürece bayılırım. Kısacası bu bir tutku benim için giyinmeyi seviyorum hatta küçük broşlarla kıyafetlerimi detaylandırır havalandırırırırn. Yani abartısız zarif şeyleri tercih ederim ve bişeylerle hareketlendiririm herkes de tarzımı seçimlerini çok beğenir. Çoğunlukla da evdeki kıyafetlerimi değiştirip kombineyi farklı süsleyip giyerim hep yani bişey almam.

Back
X