• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahın her bir gününde bakımlı olabilmek!

yani geriye başka birşey kalmıyor
yeterli besleniyorsan ek takviye alıyorsan düzenli bakım zaten yapıyorsun bir hastalığında yok geriye stres kalıyor d düşüklüğünde de olabilir tabii

saçlarını sıkı toplama ısıl işlemlerden uzak dur :KK66:
valla artık saldim hiçbir şey yapasım gelmiyor,kendi bilir :Dhayatımda böyle dökülme yaşamamıştım

ogx var suan sen ne kullanıyorsun nisam
benim şuan kullandığım bu
1_org.webp

O amirin karısı,muhtemelen geç kalkıp,güzel bir kahvaltı yapıp,duşa girip iki saat hazırlanıp gelmiştir
Sense karanlıkta uyanıp ağzına iki lokma atıp trafikle bogusa bogusa ise geldin ve bütün gün çalıştın. Akşam da yorgun argın,trafikle bogusup belki ayakta tıklım tıklım gidip eve varacaksin, yemek yapmayıp atistirip yorgun yorgun uyuyacaksin. Enerji bulursan duş alacaksın.
Neden kendini çalışmayan amir eşleriyle kiyasliyorsun ki?
Yok onunla kiyasladigimdan degil. O gün paspal halime o denk gelmişti oysa çok gosterisliydi ona vurdu piyango. Bu arada çalışan bir kadındi, polis memuru idi hatta. Dahası sonradan öğrendiğim bilgilere gore kadının saçı erkek saç boyu ile aynı iken saç eklettigini baska birinden ogrendim. Yani o kadar kendiyle ilgilenen biri imis. Takdir edilesi hos bir sey tabi. Keşke ben de öyle olabilseydim. Ben de haftalardir sac kestirmeye gidicem işte 🤣

Milyon kez konusu açılmıştır.
Kesinlikle önlerinde saygıyla eğiliyorum bu kadınların.

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Yeni yılda kendime saygı göstermek değer vermek ve burdan başlamak istiyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Tamamen içten gelen bir şey. Sabah uyanınca lavaboya girmek dişlerini fırçalamak kadar doğal geliyor . Doğum yapana kadar dediğiniz gibi markete bile o şekilde giderdim . İki günde bir fön maşa saçlarım hep yapılı. Manikürüm pedikürüm asla gününü aksatmazdım. Tabi şuan beş dakika daha fazla uyumak bile mesele benim için 🥴😵‍💫

siyah noktalarını sıkarak veya vagumlayarak çıkaran kişilere assslaaa gitme siyah nokta öyle temizlenmez daha çok gözeneği genişletir deride gözle görünmeyen çiziklere neden olur kırışırsın
gözenek temizliği çift aşamalı temizlik ile olur

önce cilt tipine uygun yıkanma
sonra örneğin yağlı ciltlere en çok salisilik asitli içerik uygulanır o
15 dk falan bekleyeceksin sonra maske
o maske ile yüzeye çekip sonra yağ bazlı temizleyici ile temizleyeceksin
sonra yıkama jeli ile arındırıp nemlendirici uygulayacaksın
yağ yağı çıkarır mantığı güdülür cilt tipine uygun tabii hepsi

haftada 1 asit
haftada 1 de çift aşamalı temizlik
haftada 2 derinlemesine temizlik olmuş oluyor bunu düzenli yapacaksın
asla sıkılmaz asla bunu unutma canım
Anlattığınız yöntemin bir adı vardı galiba. Bende yapmaya niyetlendim ama hangi marka ürünleri kullanacağımı bilemedim.

O içten gelen bişey. Gelmiyorsa da gelmiyordur herkes bir fabrikadan çıkmış gibi olmak zorunda değil.

cilt tipiniz nedir alerjik mi hassas mı sivilce sorununuz var mı?
her cilt tipine özel asit ,yağ bağlı temizleyici ve jel kullanılır çünkü
Son zamanlarda çok problemli bir cilde sahip oldum. İyi bir dermatolog arayışındayım tabiki ama bu konuda bilgisi olanların görüşlerini de değerlendiriyorum. Ciltle ilgili güzel tavsiyeleriniz var yorumlarda dikkatimi çekti. Bu bilgileri araştırarak deneme yoluyla mı kazandınız yoksa bu konuda uzman mısınız?

Son zamanlarda çok problemli bir cilde sahip oldum. İyi bir dermatolog arayışındayım tabiki ama bu konuda bilgisi olanların görüşlerini de değerlendiriyorum. Ciltle ilgili güzel tavsiyeleriniz var yorumlarda dikkatimi çekti. Bu bilgileri araştırarak deneme yoluyla mı kazandınız yoksa bu konuda uzman mısınız?
annem estetisyen teyzem güzellik uzmanı bende hem araştırıp hem deneyimliyorum :)

Başlığı okuyunca bekarken ben dedim 😃 öncelikle evet ne yalan söyleyeyim içimden geliyordu. Hala geliyor hala şıkır şıkır olasım var. Ama bebek, ev işleri bir de sağlık problemlerim nedeniyle saldım çayıra mevlam kayıra 😂 😂 😂

Artık yıldım ben gerçekten. 2 gün kendime ozensem 3. Gün mutlaka paspal bakımsız bir görünüme bürünüyorum. Bakımlı olmayi temiz olmak, iyi giyinmek, guzel kokmak, güzel bir makyaj ve sac olarak algılıyorum ben.

Çalışan biriyim, pozisyonum iyi, ama hiç çalışan bir kadın gibi durmuyorum. Aksine üniversite ogrencisi gibiyim.

Sanki senelerdir kendime bir sey almiyormusum gibi eksiklerim de cok. Bunları tamamlamak için maasimin ciddi bir kismini buna yatirmam gerekiyor. Bazen aslında var gibi geliyor ama ozel hayatimda iş kiyafetlerine kaldigim oluyor. Maddi acidan artık cok zor zaten.
İş hayatimda giydigim şeyleri özel hayatımda giymek istemiyorum. Ama o döngüye giriyorum.

Geçen yine amaan dedigim bir gündü. Çalıştığım amirimin eşi gelmis. Sizi tanıştırmak isterim dedi. Kadın bir geldi şıkır şıkır, ben osman abi gibi. Ya o kadar kötü hissettim ki. Buna karşın yine işe bugün o tarz gidebildim. Kendimi anlamıyorum.

Asla aslalarim yoktur mesela. İş yerinde asla şunu giymem, asla şöyle gitmem gibi. Her şekilde gittiğim için galiba
Ama iyi gorunmedigimde bir yandan üzülüyorum, kötü hissediyorum çelişki ki yine aynı döngüye girebiliyorum.

Neler yapiyorsunuz diye sormak istemiyorum, benim derdim nasıl süreklilik saglayabildiginiz. İcinizden cok mu geliyor. Bana her gun ama her gün aşırı zor geliyor. Bu işin püf noktası nedir@ yaptıkça mı yapasiniz geliyor? Bu süreçlerden gecip artık bakkala bile bakımlı gidiyorum diyenleriniz oldu mu?
Konu baya önce açılmış ama bende yorum yazmak istedim
Öncelikle saçlarınız için Brezilya fönü tarzı şeyler öneririm yaklaşık 6 ay rahat ediyorsunuz kabarmıyor daha güzel uzuyor ben şuan bebekten dolayı çalışmıyorum ama dediğiniz gibi iki gün bakımlı olup üçüncü gün salmayı çok yaptım ama gözaltı kapatıcısı ve rimeli eksik etmeyin derim hafifte bir ruj her zaman daha iyi hissettiriyor kıyafete gelincede instadaki ünlüleri takip ediyorum genelde kim nerde nasıl giyiniyor hangi parçaların benzerlerini uygun fiyata alabilirim diye beğendiklerimin ekran görüntüsü alırım ve en önemli şey ayakkabı bence bütün kıyafeti tamamlayan şey ayakkabı mutlaka giyilen şeyle uyumlu olmalı

Bende çoğu şeyimi evde kendim yapıyorum ama olaya kapitalist sistem diye bakmak çokda doğru değil sanki, oralarda da emekçiler çalışıyor neticede.
Tabi ki kuaförlere gidip geleceğiz,onlar da çalışan emekçiler ama bir saç boyatmaya 1000 lira vermekte beni fazlasıyla aşar.Makul fiyatlar olursa sonuna kadar haklı bir yorum.

Ama ben sizin gibi insanları seviyorum mesela daha güven verici... sağlam karakterli ve doğal geliyorsunuz.. ben bakımı üst seviyelerde düşünemiyorum orta halli olmalı insan... genelde klasik düz kaliteli kıyafette insanı bakımlı gösteriyor ... kapalıyım heralde bizim işimiz daha kolay sanki...

Ben de genelde giyimime iş ortamımda özen gösteririm. Özellikle ergen çağındaki çocuklarla olduğum için kılığım kıyafetimle dahi örnek olmak isterim. Bir keresinde işe oversize bir kazak ve makyajsız gittim. Çocukların hepsinden iltifat yağdı ve inanılmaz şaşırdım. Bence mesela doğal kalıp temiz düzenli görünmekte. Bakmlı olmak(temizlik ve rutin işler dışında süslenmek makyaj yapmak falan) hem çalışıp hem ev çekip çeviren kadınlar için çok zor gerçekten vakit ayırabilene helal olsun.

Back
X