• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Allahım oğlumu nefesimi bize bağışladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.177
5.323
773
selam kızlar. benim 15 aylık bir oğlum var ve malesef çalışan bir anneyim. gerçi gözüm arkada değil çünkü oğluma ablam kardeşim annem bakıyorlar ve çooook fazla seviyolar.
neyse başımızdan geçen felaket olayı anlatayım her ne kadar şahit olmasamda olaya dinlemek bile yetti.
dün öğlen annemle bebeğim otururken anıl(oğlum)ağzına fasulye tanesi almış. bir şeyi ağzından almaya kalkarsan nefesini içine çekiyo geri atıyo kendini. annemde bildiği için ver oğlum tükür ehh demiş oda alacak diye kendini geri çekince nefes borusuna tıkanmış.
mosmor kesilmiş annem sırtına vurmuş ne yaptıysa olmamış senağlama. annem çığlık atarak dışarı çıkınca bütün komşular birikmiş anıl öyle morarmışki havale geçiriyo sanmış herkes ama annem çırpınmaktan birşey diyememmiş gayeye(ben) ne derim ne derim nasıl haber veririm diye feryat ederken bayılmış. komşular bebeği ters çevirip sırtına vurmuşlar sallamışlar sonra öksürmüş yutmuş fasulye tanesini. annem tansiyon kalp hastası.
akşam ilerleyen saatlerde bişey diyecem ama nasıl diyecem dedi anlattı. sanki bilerek yapmış gibi. gaye anıl öldü resmen gittiydi dedi sana nasıl haber verirdim kızım ne derdim sana dedi. benim kardeşimde küçükken havale geçirip ölümden dönmüştü. dün annem deedi ki emre bile bu kadar etkilemedi gaye beni dedi. anıl eğer varsa o kadar ömrümün 10 yılını götürdü dedi. felç olacam sandım dedi. bayıldığımda anıl yoktu dedi. nasıl oldu da mucize oldu kendine geldi bilmiyom dedi. akşam ağlamasını susturamadık annemin. düşünmek bile içimi acıtıyo. nefesi kendine gelince allahım sana bi kurban adayacağım demiş. ama şimdi anlattığım gibi basit değildi diyo annem. çığlıklarına bacakları kesik bi komşumuz var o bile sürünerek dışarı çıkmış.
Allahım düşünmesi bile o kadar acı ki. dün kokladım kokladım içime çektim onu.senağlama senağlama senağlama
kurban olduğum rabbim kimseyi evladı ile sınamasın. dün yemek yerken ya şimdi olmasaydı diye düşündüm o düşünce bile bitiriyo insanı.
allah kimseye kaldıramayacağı yükü vermesin.
kusura bakmayın uzun oldu ama annemin yanında çok ağlayamadım. sizle paylaşmak istedim.

Ahhh canım ya, çok geçmiş olsun. Rabbim bağışlamış size ufaklığı.

Çoook dikkat etmek gerek. Bir saniyede herşeyi yapabiliyor bu yaramazlar. Geçenlerdede benim oğlan bisikletiyle az kalsın arabanın altına giriyordu. Allahtan araba yavaş geliyordu da frenledi. Çok korktum ama. ben yanındaydım oysaki, arkamı dönmeye kalmadı olay gerçekleşti. Ama şimdi yola çıkarken bana soruyor, anne araba varmı diye. O da korktu belli:teselli:

Bizler çalışan anneleriz, çocuklarımızı teslim edip geliyoruz, neler oluyor bilmiyoruzki, sonra haberimiz oluyor.

Yazık annende kendini suçlamış tabi, halbuki çocuğun yanında sen de olsan aynı olay gerçekleşebilirdi.
Çok geçmiş olsun tekrar

canım cok gecmış olsun bebekler 1 yasında sonra cok bogulma tehlıkesı gecırıyor etrafı ne kadar kontrol etsekte agzına atacak bırsey buluyor
rabbım hepımızı belalardan kazalardan korusun canım

Cok gecmis olsun evet cok zor, annen de korkmus yazik, Allah bi daha yasatmasin insallah,
uc dort gun once benim kiz da yurutecden dustu, inmek isterken, 10 bucuk aylik, ama var ya dustu ben odadaydim o da salonda abisiyle isim vardi, birden bi pat diye ses bagririm kostum Merve diye, baktim yere dusmus agliyor, birden morardi ama nasil morardi var ya omrumden omur gitti resmen ya, yaramazlar nolcak bunlar .

allah hepinizden razı olsun. allahım onları bize bağışlasın. annem sabah yolda bekliyodu biz gelince gözleri doldu yine. dedim allahtan anne üzme kendini sende hastasın dedim. öksürüğü vardı burnu akıyodu annem olayı anlattıya hiç bişiy gözüme gözükmedi şimdi hasta ah ah bile deiyemiyom. devede kulak bile değil.

Allah bir daha göstermesin inş. çok geçmiş olsun gerçektende çok acı evlat acısını görmeyelim inş. annen için ne kdr zor olmuştur kendini ne kdr suçlu hissetmiştir bişeyde diyemezsin sonuçta ona emanet canından çok sevdiğinede eminim ama işte olay onun yanında gerçekleşince kendinden geçmiş belli
çok geçmiş olsun

Gelmiş geçmiş olsun canım..Allahım tekrarını yaşatmasın..

Şu varki ilkyardımı ucundan kıyından hepimiz öğrenmeliyiz insan oğlu büyüklerinde başına geliyor bu olay..Bilinçli bir şekilde davranırsak birçok kazanın kötü sonucunu önleyebiliriz..

Anneniz ahh anneler neler yaşadıhala neler yaşıyor kimbilir..Yavrusunun yavrusu ona emanet Rabbim korusun eli öpülecek insan...Lütfen annenizide yavrunuzuda benim için öpün tekrar geçmiş olsun.

Offf allahım sen koru minikleri okuyunca bile kötü oldum annen de kadıncağız nasıl harap olmuş
çok geçmiş olsun gördüğünüz göreceğiniz bu son olsun işallah :Saruboceq:

tamam öperim arkadaşım senin için.
allah hiç birimize göstermesin. bazı şeyleri biliyoruz ama benim yanımda olsaydı eğer donar kalırdım müdehale edememki panikten kendimden geçerim. ilk yardımdan ziyade sakin olmak panik olmamak gerekiyo.anıl düşse attığım çığlığı bilirim rahat olamıyorum çok panikliyorum. elim ayağım kesiliyo hemen benim.

allahim okurken tüylerim diken diken oldu gözlerim doldu
sükürler olsunki rabbim oglusunu melegini sizlere bagislamis:Saruboceq:
insallah birdaha olmaz canim benim
co etkilendim inanki
rabbim kimseye yasatmasin insallah:Saruboceq:

gerçekten çok geçmiş olsun:emir_bebek:
Allah korumuş ve bundan sonra gelecek kazalardan belalardan tüm çocukları korusun:Saruboceq:
evladınızı sağlıkla mutlulukla size bağışlasın:Saruboceq:

Back