• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahım aklımı koru😖

Annenizin tedavi olması lazım resmen her şeyi unutmak için buna sarmış durumda.İstifcilik ciddi bir hastalıktır.Siz de bence annenizin yanına düzelene kadar gitmeyin hatta kardesinize de yazık.Mikrop yuvası.Kayınvalideniz deseniz ayrı dava sarma yaptığı içi kaşıkla yiyip karıştırmak ne demek ya? Hiç mi görgü yok.İkisinden de uzak durun bence bebekler icin,yazık yavrulara mikrop mikrop gelecek
Böyle olsun istemezdim ama dediğiniz gibi ikisinden de uzak durcam. Kayınvalidem aramak içimden gelmiyor, köyde şimdi, Eylül gibi gelecek. Annemi de aramam elim telefona gitmez artık kolay kolay çünkü ben bu haldeyken son günlerimde bile evi perişan bıraktı gitti hurda toplamaya. Gücünü evine harca torununla oğlunla ilgilen diye kaç kere söyledim beni dinlemedi. Psikolojik rahatsızlıktır tamam ama o kadar da kafayı yemesi mümkün mü yani benim halimi görüyor sancım oluyor halsizim, evde iki çocukla perişan dağınık her yer bırakıp gidiyor en az 2 saat her gidişi

Kadin sezeryan dogum yapacagim diyor. En az 2 gun yardimsiz dogrulamiyor insan. Ben de 2 sezeryan dogum yaptim. Bunun bagimli olmakla ne alakasi var. Insan mecbur bir yardim eli bekliyor. O da en yakini, annesi olsun istiyor.
Annemden sürekli bir şeyler beklemiyorum ki. Evlendiğimden beri ilk evimi yerleştirmeyi, sonra 2 kez taşıdığımda yine aynı şekilde bütün eşyalarımı toplayıp yerleştirmeyi hep kendim yaptım en sonuncu taşınmamda hem hamileyim hem bebeğim küçüktü ve çok huysuzdu eşimden bile doğru düzgün destek görmeden bütün işlerimi yaptım. Şimdi son günlerim ağır geçiyor ilk kez geldim benle ilgilensin diye o da annemi evde bulamıyorum bile. Çok güzel cevap vermişsiniz beni anladığınız için sağolun. Ben belki de ilk defa anneme bu kadar ihtiyaç duydum, torununla ilgilen dedim. Ama bir şey anladım ki kimseden beklenti içine girmemek gerekiyormuş annen bile olsa Allah muhtaç etmesin. Sırf bu yüzden bi daha asla asla hamile olmak istemiyorum ne eşim anlayışlı davrandı ne annem kayınvalide zaten apayrı eziyet

Kaynana ayri bir sorun anne ayri bir sorun. okurken ben tıkandım valla.bu ne yahu ikisylede pek iletisim kurmasaniz,yani bunu nasil başaracaksınız bilmiyorum ama cok can sıkıcı seyler.esinizde biraz annesini dizginlese iyi olur
Aynen bundan sonra öyle yapmayı düşünüyorum. Kv ile çoktan mesafe koydum her ne kadar uzak dursam da o sürekli arıyor, açmıyorum. Eşimin yanında olduğum zaman telefona istiyor anca öyle şimdi de annemi ariyor odadan kaçıyorum o kadar soğuttu kendinden. Annemi de daha aramam kolay kolay, hele evine gelmeyi hiç düşünmüyorum o kadar söylememe rağmen bu halimde bırakıp gidip çöpleri kurcaladı sinirlerimi bozdu son günlerim de berbat oldu

Böyle olsun istemezdim ama dediğiniz gibi ikisinden de uzak durcam. Kayınvalidem aramak içimden gelmiyor, köyde şimdi, Eylül gibi gelecek. Annemi de aramam elim telefona gitmez artık kolay kolay çünkü ben bu haldeyken son günlerimde bile evi perişan bıraktı gitti hurda toplamaya. Gücünü evine harca torununla oğlunla ilgilen diye kaç kere söyledim beni dinlemedi. Psikolojik rahatsızlıktır tamam ama o kadar da kafayı yemesi mümkün mü yani benim halimi görüyor sancım oluyor halsizim, evde iki çocukla perişan dağınık her yer bırakıp gidiyor en az 2 saat her gidişi

Kesin rahatsız insallah düzelir ya 10 yasındaki kardesiniz de ilgi ister.Hep tek mi bırakıyor yazık yavruya.Sizin isiniz basınızdan askın olmasa yanınıza alın derdim ona da üzüldüm :(

Bu arada annemin hurda toplamaya ihtiyacı yok, hobi diyor. Gidip bildiğiniz çöpün içini kurcalayıp seçiyor. Kendi oturduğumuz bu ev hariç 2 tane içinde kiracı olan kendine ait evi var. Babamdan emekli maaşı var. Birikimi var, fazla gideri yok 10 yaşında kardeşimle yaşıyor biz ondan 1 lira bile maddi talepte bulunmuyoruz diğer kardeşimle. Annem kafa dağıtıyorum diyor. Ben geldiğimden beri elli sefer kızdım evn hali bana eziyet veriyor, küçük kızım durmuyor, dur onla ilgilen dedim dinlemedi her gün gitti toplamaya haftada 2 gün de pazarlara gidip tavuklarına yeşillik filan topladı gece 10 11 lere kadar. Düşünüyorum içinden çıkamıyorum
benim 4.5 yasinda kizim var ve martta oglumu doğurdum normal doğumla kendim baktim ama sezeryan da nasil olur bilmiyorum cnm

Annenizin acilen yetkili kişiler tarafından alınıp tedavi edilmesi gerekiyor.Kayınvalideniz ve kaynınıza gelince bu durumu eşinizle konuşun o rahatsız olmuyor mu ? Annesi daha kendi doğurduğunu çekemiyorsa siz nasıl katlanacaksınız ? Evinize almayın eşinize anlatın.

Yaşadığım hayat bana o kadar zor geliyor ki bir gün akli dengem tamamen bozulacak diye endişe ediyorum. İlk doğumumda normal doğum yapmayı çok çok istediğim halde bebeğim karnımda ters olduğu için sezeryan olmak zorunda kaldım. Aylarca keşke dedim, hep içimde kaldı. 2.ye hiç hazır değildim korunuyorduk, 1 kez dahi korunmasız olmadı ama yine hamile kaldım. Eşimle özellikle annesinden bunaldığım için çok kavgalar, sorunlar yaşadık. Annesi kadar itici, insanı rahatsız eden bi kaynana daha yoktur heralde. Günde on sefer eşimi arar. Önceden beni arardı artık açmaya açmaya oğlunu arıyor. Ben istediği gibi konuşurken oğluyla bazen haftada 1 bile konuşmazdı, sonradan ben bıkıp kendimi çektikçe onu sabah kalkar kalkmaz aramaya başladı. Gün içinde defalarca arar saat başı, bazen saat geçmeden bile arar, evdeki her durumu sorar. Kaçta uyudunuz, uyandınız, çocuğu aç bırakmayın, o saatte yemeyin, o saatte uyumayın, marketten ne aldınız, bana turşu al gel, bana meyve suyu al gel her gün eşimi çağırdı korona zamanı basit şeyler yüzünden. Evden her gün dışarı çıkan bekar bir kaynım var bir de. Sürekli bizimle yaşamak için bahaneler üretti. Yok kaynım makarnayı niye o tencerede yaptın demiş, yok niye bakkala gittin ekmek almadın demiş. Bunlara ağlayıp eşimi arayıp beni burdan kurtar yanına al diyordu sürekli.aynı evde asla çekilecek insan değil aşırı derecede pis. Yaptığım yemeklere resmen elini sokuyor makarnayı salatayı parmaklarıyla alıp yiyor, gözüm gördüğü halde söylediğim zaman yemedim diyor. Yaptığı yemek zaten yenecek gibi değil yemeğe oturmadan pişirirken kaşık kaşık yer. Sarma saracak olsak bir kaşık ağzına koyar bir kaşık yaprağın içine koyar, sardıklarımızın yarısını daha ocağa koymadan yer. Hiç bir dakika ama bir dakika bile susmaz ard arda yüzlerce soru sorar onun sorularından başım dönüyor, beynimin yandığını hissederim. Yanından ayrılınca kendime gelmem 1 gündem fazla sürer. Çok şükür köye gitti ama sürekli aradı. Şimdi doğuma annemin yanına geldim doğum için. Kayınvalidem böyle anormalken, annemin yanında nefes alırım sanarken annem beni çok şaşırttı. Ben evlenince kendine yeni huy edinmişti, hurda toplayıp satmaya başlamıştı. Şimdi geldiğimde gördüm ki iş o kadar çığırından çıkmış ki evde iş yapmayı tamamen bırakmış. Eskiden zaten yapmıyordu, babam sağken çalışmaz eve bakmazdı. Annem ev işine giderek bize baktı. Ozaman çalışıyor diye yapmadığını düşünür, evin işleriyle baş etmeye çalışırdım yıllarca. Şimdi sabahtan gidip çöpleri karıştırıyor, eve sürekli saçma sapan eşyalar getiriyor. Tavukları da var, onların pisliği ve hurda dolu evin önleri. Milletin attığı anlamsız gereksiz tonla eşya hem evin önünde hem içeride yığılı. Ev çöp ev, hayat çekilmez bi duruma gelmiş annemin evinde. Ben burdayken gitmez sandım ama gün içinde 2 3 sefer her biri en az 2 saat sürecek şekilde gitti. Hamileliğim ağır geçiyor, kendi evimde çok özenli, titiz biriyim, hep sinir içinde geçti burda günlerim. Yarın hastaneye gidiyorum, bu psikolojiyle doğuma gireceğim. Sezeryan olmayı da hiç istemezdim. Hayat bana o kadar zor ki hiç keyif almıyorum. Evime dönsem bir gün kaynanam benimle yaşayacak korkusu, zaten sürekli gelip 5 dakikalık yerde yatılı kaldı, onun verdiği sinir. Burda böyle rezil bi hayat.. Hep başkalarının hayatına bakıp kendi hayatımdan isyan edecek duruma geliyorum. Siz benim yerime olsanız ne düşünürsünüz kendinizi bu olumsuz düşüncelerden kurtarmak için?? Hakkınızı helal edin gözlerinizi baya yordum çok uzun oldu
Ne diyeyim bilemedim Allah yardimciniz olsun.Boll boll sabir diliyorum.

Bu arada annemin hurda toplamaya ihtiyacı yok, hobi diyor. Gidip bildiğiniz çöpün içini kurcalayıp seçiyor. Kendi oturduğumuz bu ev hariç 2 tane içinde kiracı olan kendine ait evi var. Babamdan emekli maaşı var. Birikimi var, fazla gideri yok 10 yaşında kardeşimle yaşıyor biz ondan 1 lira bile maddi talepte bulunmuyoruz diğer kardeşimle. Annem kafa dağıtıyorum diyor. Ben geldiğimden beri elli sefer kızdım evn hali bana eziyet veriyor, küçük kızım durmuyor, dur onla ilgilen dedim dinlemedi her gün gitti toplamaya haftada 2 gün de pazarlara gidip tavuklarına yeşillik filan topladı gece 10 11 lere kadar. Düşünüyorum içinden çıkamıyorum
Annenizin tedavi görmesi lazım. Hobi değil bence resmen psikolojik olarak hasta sanki. Bebeği o eve sokmayın. Otele gidin daha iyi. Allah ım gözümde canlandı da. Hem kaynananızdan Midem bulandı Hem de annenizin yaptıklarından. İşiniz varsa kocaya da tekmeyi basın. Tek başınıza bakın evlatlarınıZa

Siz hadi gelip geçici kalacaksınız da diğer 10 yaşındaki yavru ne yapıyor o evde?
Evet gerçekten çok yazık babam da öldü bi tek annem var başında ama ne kadar başında... Gece 4 e 5 e kadar uyumuyor, uyanması da çok geç. Öğleden sonra akşama doğru bir şey yerse yiyor o da sağlıklı yiyecekler değil. Bizde oldum olası ne yemek ne uyku düzeni, ne ev düzeni, ne insanca bi yaşam oldu. Babam alkolik, eziyet eden biriydi hatta müge anlı da iki kişi çıktı ayrı zamanlarda aynı babam gibi ailesine eziyet eden içki içen. Onlar öldürülmüştü. Şükür ne babam bize veya anneme bi şey yaptı ne biz ona öyle öldü gitti. Hiç üzülmedim keşke demedim. Annem de şimdi böyle dar ediyor hayatı bize. O çocuk her türlü tehlikeye açık. Kötü arkadaşlar edinse annem engel olabilecek biri değil biz de çok başıboş büyüdük her yola gidebilirdik istesek. Ama büyük kardeşim de ben de kötü arkadaş edinmedik. Şimdi ufak kardeşimin dersleri de berbat, okumaz da belli. Ne olacak hali bilmiyorum ben kendime, kendi çocuklarıma yetebilecek miyim bilmiyorum. Başlıkta dediğim gibi Allah aklımı korusun..

Annenizin acilen yetkili kişiler tarafından alınıp tedavi edilmesi gerekiyor.Kayınvalideniz ve kaynınıza gelince bu durumu eşinizle konuşun o rahatsız olmuyor mu ? Annesi daha kendi doğurduğunu çekemiyorsa siz nasıl katlanacaksınız ? Evinize almayın eşinize anlatın.
Anlatıyorum eşime defalarca söyledim aynen bu şekilde açık açık. Kendi annesi de(eşimin ananesi) sürekli onu frenlemeye çalışıyor her konuda, her gördüğümde. Kayınlarım ve kayınpederim de çekemiyor, doğru düzgün muhatap olmuyor hep kavga halindeler. Eşime anlattım benden nasıl sevmemi bekliyorsun diye. Aynı evde olmak istemediğimi her şeyi açık söylüyorum hatta kızarak dediğim için kavga soğukluk oluyor aramızda. Eşim evlendikten sonra ikisine de bi haller oldu annesi senelerdir yılın yarısında köyde ama benle evlenince ikisine de zor geldi 5 dakika yürüme mesafesinde hasretlik çektiler her gün görüşmeden duramadılar. Haliyle biz eşimle aile olamadık soğukluk oldu aramızda ben tepki gösterince

Anlatıyorum eşime defalarca söyledim aynen bu şekilde açık açık. Kendi annesi de(eşimin ananesi) sürekli onu frenlemeye çalışıyor her konuda, her gördüğümde. Kayınlarım ve kayınpederim de çekemiyor, doğru düzgün muhatap olmuyor hep kavga halindeler. Eşime anlattım benden nasıl sevmemi bekliyorsun diye. Aynı evde olmak istemediğimi her şeyi açık söylüyorum hatta kızarak dediğim için kavga soğukluk oluyor aramızda. Eşim evlendikten sonra ikisine de bi haller oldu annesi senelerdir yılın yarısında köyde ama benle evlenince ikisine de zor geldi 5 dakika yürüme mesafesinde hasretlik çektiler her gün görüşmeden duramadılar. Haliyle biz eşimle aile olamadık soğukluk oldu aramızda ben tepki gösterince
Siz kendi evinizde nasıl rahat olacaksınız bekar biri varken insan bu devirde kendi kardeşiyle bile bir arada kalamıyor o işe giderken sizi kardeşiyle nasil birakabiliyor ki buna mecbur olmadığınızı gerekirse kardeşine direk söyleyin umarım istenmediği yerde kalacak kadar gurursuz değildir.

Annen istifçi sanırım. Ne işin var orda. Evinde doğur bebeği. Bnm de hiç kimse istediğim gibi değil evimden adım atmam. Diğer kardeşinle oturun tedavi yoluna gidin. K.v biliyorsa bunu bile kullanır senin için.

Çöp eve yenidogan sokulur mu? Onu gectim sen dogumdan cikinca kucukle ilgilenirken öbur cocuguna nolucak?

Artık eli kulağında bebeğin geldi gelecek. Eve dönmek için çok geç ve sezeryan doğumdan sonra en az 2-3 gün bebek bakımından anlayan birinin yardımı gerekiyor. Annenle konuş tatlı dil kullan dramatize et ne biliyim suyuna git. evi toparlayın doğumdan sonra bikac gün sana yardım etsin biraz ki sen de toparlan. Sonra al bebeklerini dön evine. Ben sezeryandan 2 gün sonra 2 çocukla yalnızdım. Zor evet ama şu anki şartlarından çok daha iyi bir seçenek. Kayınvalide konusuna kafa yormak için de uygun bir dönem değil zaten sanırım köydeymiş. Nasılsa eylüle kadar yok. O konuda simdilik eşinle tartışmaya gerek yok. Allah sana kolaylık versin.

Kayinvaliden şansınız yok hadi neyse dedim
Ailenizde tuhafmis
Üzüldüm sizin namınıza.
Çocuğunuz biraz büyüdükten sonra bence bir ise girin bagimsizliginizi kazanın
Sonrada yolunuza bakınız
Bu.iki taraf sizi cok yoracak yoksa

Evime döner doğumumu mis gibi evimde rahatça yapar kimseyi de evime sokmazdım. Kocam bostan korkuluğu değilse bir sorun da yaşamazdım.

Kayınvalide seni çıldırtsa 3 gün dursun 5 gün dursun sonra eşin yollasın evine.
O evde ASLA doğum yapma, hemen kendi evine dön.
Anneni de acilen psikologa yollayın bence. Siz evlendikten sonra hurda işine başlamış yalnızlık bağlantılı olabilir, ekonomisi iyi olan kimse bu honiyi yapmaz. Anneniz istifçi olmuş, bu Bi hastalık.
Sabır versin Allah, kaynana out anne out.

Yaşadığım hayat bana o kadar zor geliyor ki bir gün akli dengem tamamen bozulacak diye endişe ediyorum. İlk doğumumda normal doğum yapmayı çok çok istediğim halde bebeğim karnımda ters olduğu için sezeryan olmak zorunda kaldım. Aylarca keşke dedim, hep içimde kaldı. 2.ye hiç hazır değildim korunuyorduk, 1 kez dahi korunmasız olmadı ama yine hamile kaldım. Eşimle özellikle annesinden bunaldığım için çok kavgalar, sorunlar yaşadık. Annesi kadar itici, insanı rahatsız eden bi kaynana daha yoktur heralde. Günde on sefer eşimi arar. Önceden beni arardı artık açmaya açmaya oğlunu arıyor. Ben istediği gibi konuşurken oğluyla bazen haftada 1 bile konuşmazdı, sonradan ben bıkıp kendimi çektikçe onu sabah kalkar kalkmaz aramaya başladı. Gün içinde defalarca arar saat başı, bazen saat geçmeden bile arar, evdeki her durumu sorar. Kaçta uyudunuz, uyandınız, çocuğu aç bırakmayın, o saatte yemeyin, o saatte uyumayın, marketten ne aldınız, bana turşu al gel, bana meyve suyu al gel her gün eşimi çağırdı korona zamanı basit şeyler yüzünden. Evden her gün dışarı çıkan bekar bir kaynım var bir de. Sürekli bizimle yaşamak için bahaneler üretti. Yok kaynım makarnayı niye o tencerede yaptın demiş, yok niye bakkala gittin ekmek almadın demiş. Bunlara ağlayıp eşimi arayıp beni burdan kurtar yanına al diyordu sürekli.aynı evde asla çekilecek insan değil aşırı derecede pis. Yaptığım yemeklere resmen elini sokuyor makarnayı salatayı parmaklarıyla alıp yiyor, gözüm gördüğü halde söylediğim zaman yemedim diyor. Yaptığı yemek zaten yenecek gibi değil yemeğe oturmadan pişirirken kaşık kaşık yer. Sarma saracak olsak bir kaşık ağzına koyar bir kaşık yaprağın içine koyar, sardıklarımızın yarısını daha ocağa koymadan yer. Hiç bir dakika ama bir dakika bile susmaz ard arda yüzlerce soru sorar onun sorularından başım dönüyor, beynimin yandığını hissederim. Yanından ayrılınca kendime gelmem 1 gündem fazla sürer. Çok şükür köye gitti ama sürekli aradı. Şimdi doğuma annemin yanına geldim doğum için. Kayınvalidem böyle anormalken, annemin yanında nefes alırım sanarken annem beni çok şaşırttı. Ben evlenince kendine yeni huy edinmişti, hurda toplayıp satmaya başlamıştı. Şimdi geldiğimde gördüm ki iş o kadar çığırından çıkmış ki evde iş yapmayı tamamen bırakmış. Eskiden zaten yapmıyordu, babam sağken çalışmaz eve bakmazdı. Annem ev işine giderek bize baktı. Ozaman çalışıyor diye yapmadığını düşünür, evin işleriyle baş etmeye çalışırdım yıllarca. Şimdi sabahtan gidip çöpleri karıştırıyor, eve sürekli saçma sapan eşyalar getiriyor. Tavukları da var, onların pisliği ve hurda dolu evin önleri. Milletin attığı anlamsız gereksiz tonla eşya hem evin önünde hem içeride yığılı. Ev çöp ev, hayat çekilmez bi duruma gelmiş annemin evinde. Ben burdayken gitmez sandım ama gün içinde 2 3 sefer her biri en az 2 saat sürecek şekilde gitti. Hamileliğim ağır geçiyor, kendi evimde çok özenli, titiz biriyim, hep sinir içinde geçti burda günlerim. Yarın hastaneye gidiyorum, bu psikolojiyle doğuma gireceğim. Sezeryan olmayı da hiç istemezdim. Hayat bana o kadar zor ki hiç keyif almıyorum. Evime dönsem bir gün kaynanam benimle yaşayacak korkusu, zaten sürekli gelip 5 dakikalık yerde yatılı kaldı, onun verdiği sinir. Burda böyle rezil bi hayat.. Hep başkalarının hayatına bakıp kendi hayatımdan isyan edecek duruma geliyorum. Siz benim yerime olsanız ne düşünürsünüz kendinizi bu olumsuz düşüncelerden kurtarmak için?? Hakkınızı helal edin gözlerinizi baya yordum çok uzun oldu
doğum ıcın de olsa sız nıye kendı evınızde kalmıyorsunuz. Tamam doğum çocuk sonrası zor olabılır ama kendınız bunu basarabılırsınız. esınıze de kaynananızı evınızde ıstemedıgınızı onla yasamak ıstemedıgınızı soıyleyın. kendınız esınız ve cocugunuzla ıyı bır düzen oluşturun tavız vermeyın.

sezeryan olmakta bir sıkıntı yok

anneniz siz orada kalsanız da size bakmaz yardımcı olmaz

hiç olmazsa evinizde daha az kirli olur hayatınız

yani hiç temizlemeseniz de annenizin evinden daha temizdir

Back