• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahım aklımı koru😖

Annemin tavukları var onları bırakmak istemedi. Geçen doğumda 5 gün zor kaldı evimde. Eşim pek yardımcı olabilecek biri değil. Geçen doğumda hastanede yanımda yattı tüm gece uyudu. Karşıdan ne kadar seslensem uyanmadı, hemşire içeri girsin diye Allah a yalvardım dua ettim çünkü bebeğim altını batırdı ağladı eşim hiç uyanmadı. Hemşire gelince beni tutup kaldırdı öyle altını üstünü değiştirdim. Sezeryan olduğum için bi kaç gün yataktan kendim kalkamadım kıpırdayamıyordum bile yardımsız

anladim zormus,
yani annenizin durumu biraz psikolojik gibi,
ama tabi siz suan onu doktora goturecek ilgilenecek durumda degilsiniz,

kucuk de bebeginiz var, siz ilgiye muhtacsiniz.

Maddi imkaniniz varsa bir bakici bulun kendinize,
stres olup daha fazla da uzulmeyin.

Annenizi kayinvalidenizi sonra dusunursunuz, siz simdi kendinize ve cocuklariniza odaklanin.
Kendiniz icin iyi olan ne ise onu yapin, esiniz de manevi destek olmuyorsa maddi destek olsun en azindan.

anladim zormus,
yani annenizin durumu biraz psikolojik gibi,
ama tabi siz suan onu doktora goturecek ilgilenecek durumda degilsiniz,

kucuk de bebeginiz var, siz ilgiye muhtacsiniz.

Maddi imkaniniz varsa bir bakici bulun kendinize,
stres olup daha fazla da uzulmeyin.

Annenizi kayinvalidenizi sonra dusunursunuz, siz simdi kendinize ve cocuklariniza odaklanin.
Kendiniz icin iyi olan ne ise onu yapin, esiniz de manevi destek olmuyorsa maddi destek olsun en azindan.
Çok teşekkür ederim gerçekten çok iyisiniz ne güzel yazmışsınız😊ben istanbuldayken kardeşim arar, anneme nasıl kızdığını evi ne hale getirdiğini, çöp karıştırdığını anlatırdı. Ben o kadar da takmıyordum ama gelip görünce, şu an evde durup etrafa baktıkça her yerde bi yayıntı. Kendimi mutlu hissedemiyorum bir türlü. Yeni yemek tatlı filan öğrenmiştim anneme yaparım diye hayal ettim ama bu evde hiç rahat hareket edecek bi alan kalmamış. Herşey bh kadar karışıkken kafam, duygularım da karışıyor. Beni anladığınız için çok teşekkür ediyorum

Anneniz kendi yardim etmiyorsa bile en azindan maddi destekte bulunsun. Kendinizi toparlayana kadar yaniniza bir yardimci alin. Hem maasi hem kira geliri var. 2000 liraya mutlaka birini bulursunuz. 2 ay kadar yaninizda durur, sonra zaten duzene girer her sey.

Keşke benim de başımda ne yaptığını bilen, aklı başında bir büyüğüm olsaydı. Babam öldü o apayrı bi sıkıntı eziyet çektiren biriydi alkolikti, asla çalışmaz eve hiç bakmazdı anneme, bize eziyeti hiç bitmezdi. Eski insanlardan olup normal davranan büyükler o kadar kıymetli ki gözümde
Aslinda benim annemde bir benzeri sizinkinin :KK12:
Allahtan tek kotu huyu bu degilde gorusmuyorum
Aslada bana yardim etsin diye bir beklenti icine giremedim bilirim burnumdan gelirdi
İki cocugumuda kendim buyuttum
Hamileykende kimseden bi yardim gormedim
He bu arada milletede ozenmiyo degilim ama kendimlede gurur duyuyorum
Gerci biraz cabbarim etrafimda cocugu hasta olunca kosan yada 40 yasinda olupta kendine baksin diye annesini cagiran cok insan var
Ama soylede bi durum var onlar yanliz kaldiklarinda yikilacaklar
Annenize bagimliymis gibi davranmayin artik sizin bi aileniz var ona gore yasayin

Çok teşekkür ederim. Kardeşim var 29 yaşında evli, memur olarak çalışıyor çok düzgün. Herkesin sevdiği bir çocuk. İnsanlar ona annene bakamıyor musun neden bu işi yapıyor demiş. O ve eşi, eşinin ailesinden annemi çöp karıştırırken görenler olmuş.çok utanıyor kardeşim her yolu denedi çok kez konuştu annemle. Annem ne dese dinlemiyor kimseyi kardeşim eve gelmek istemiyor rahat oturamıyorum diyor. Hatta 1 kere şikayet eden olmuş beni işten atacaklar annene bakmıyorsun diye demiş mahsus. Annem gene devam ediyor. Mahalleden gerçekten şikayetçi olan olmuş zabıta gelmiş topla buraları demiş. Annem biraz daha toplamış, mahalleye taşıyormuş topladıkları, zabıta gelince evin önüne üstüne doldurmaya devam ediyor anlayacağınız herkes söylüyor ama dinletemiyoruz
Belliki annenizde bu durum hastalık olmuş. Kesinlikle yardım alması lazım Allah yardımcınız olsun

Aslinda benim annemde bir benzeri sizinkinin :KK12:
Allahtan tek kotu huyu bu degilde gorusmuyorum
Aslada bana yardim etsin diye bir beklenti icine giremedim bilirim burnumdan gelirdi
İki cocugumuda kendim buyuttum
Hamileykende kimseden bi yardim gormedim
He bu arada milletede ozenmiyo degilim ama kendimlede gurur duyuyorum
Gerci biraz cabbarim etrafimda cocugu hasta olunca kosan yada 40 yasinda olupta kendine baksin diye annesini cagiran cok insan var
Ama soylede bi durum var onlar yanliz kaldiklarinda yikilacaklar
Annenize bagimliymis gibi davranmayin artik sizin bi aileniz var ona gore yasayin
Kadin sezeryan dogum yapacagim diyor. En az 2 gun yardimsiz dogrulamiyor insan. Ben de 2 sezeryan dogum yaptim. Bunun bagimli olmakla ne alakasi var. Insan mecbur bir yardim eli bekliyor. O da en yakini, annesi olsun istiyor.

Kadin sezeryan dogum yapacagim diyor. En az 2 gun yardimsiz dogrulamiyor insan. Ben de 2 sezeryan dogum yaptim. Bunun bagimli olmakla ne alakasi var. Insan mecbur bir yardim eli bekliyor. O da en yakini, annesi olsun istiyor.
Evet haklisiniz fakat annesinden hayir yok zaten
esi yardim edebilir bi sekilde hersey herkeste muntazam ilerlemiyor malesef
Bende benzer bi durumdan gectim bu yuzden soyluyorum
Herseyide mukemmel yaptigimi soylemiyorum
Evimide bok goturdu aksama kadar bisey yiyemedigimde tuvalete gidemedigimde oldu ama inan hepsi geciyor

Evet haklisiniz fakat annesinden hayir yok zaten
esi yardim edebilir bi sekilde hersey herkeste muntazam ilerlemiyor malesef
Bende benzer bi durumdan gectim bu yuzden soyluyorum
Herseyide mukemmel yaptigimi soylemiyorum
Evimide bok goturdu aksama kadar bisey yiyemedigimde tuvalete gidemedigimde oldu ama inan hepsi geciyor
Esinin kendine hayri yokmus baksana. Gerci etrafindaki kimsenin kendine hayri yok. Bence maddi durumu iyi degilse annesi maddi destekte bulunsun yanina bir yardimci bulsun. Haftanin 3 gunu gelse bile yeter. Ortaligi temizler, bolca yemek yapar. Gerisini kendi halleder zaten.

Kaynana ayri bir sorun anne ayri bir sorun. okurken ben tıkandım valla.bu ne yahu ikisylede pek iletisim kurmasaniz,yani bunu nasil başaracaksınız bilmiyorum ama cok can sıkıcı seyler.esinizde biraz annesini dizginlese iyi olur

canım benim Allah yardımcın olsun demeye geldim, para tatlı geliyor kimi insanlara, hırs yapıyorlar, öyle öyle ölup gidiyorlar, çöp karıştırmak nedir.Allah sana sabır versin bir yandan oburluktan sarılmamış sarmayı tencereye girmeden parmaklayan kaynana, bir yanda çöp çöp dolaşıp eve pis eşyalar getiren anne,korku filmi gibi.

annende islifçi hastalığı olabılır. babanın ölümü zor gelmiş olmalı.atlatamamış belliki. ve kendini öyle rahatlatıyor.
kaynanan içinde kocan ne diyor bu duruma

Esinin kendine hayri yokmus baksana. Gerci etrafindaki kimsenin kendine hayri yok. Bence maddi durumu iyi degilse annesi maddi destekte bulunsun yanina bir yardimci bulsun. Haftanin 3 gunu gelse bile yeter. Ortaligi temizler, bolca yemek yapar. Gerisini kendi halleder zaten.
Aynen kafasida rahat eder
Ben olsam adamada bi ayar cekerdim
İlk aylar cok biktirici oluyo hic olmazsa gece gunduz nobet tutabilirler sanci durumlarinda
Biz esimle oyle yaptik iki uc saat donusumlu uyuduk yani
Oda ev isine asla yardim etmezdi ama hic olmazsa uyuyabildim

Ayyy canım benim vallahi şok oldum sakın ama sakın o eve bebeğini sokma Corona nedir ya dünyanın mikrobu var şu an o evde sen nasıl kalıyorsun çocuk nasıl kalıyor Vallahi Allah sizi esirgemis bir bahane ile evine dön gözünü seveyim başka akraba yok mu git orda kal
Ya da son çare doğumdan evvel zorla serle annenden para al o evi hemde bir şirkete temizlettir öyle bir kişi falan yapamaz dezenfekte ettir lütfen
Allah'a emanet olun canım sende yavruların da

Valla o çöpleri bir güzel atacaksınız.. sonra gündelikçi çağırıp evi temizleteceksiniz.. anne yine isterse gitsin ama eve gelince üstünü kapıda değişir banyoya düş alır sonra girer eve..uyaracaksın küçük bebek gelecek.. evde durmuyorsa başka yere gitsin.. ne bileyim kurs olur filan..

Kendimi sizin yerinize koydum da kafayı yerdim sanırsam.
Kesinlikle o evde doğum yapmayın, allah korusun ya :(
Kendi evine dönüp doğum yapma şansın yok mu?
Kv ne de haber vermemiş olursun.

Bu durumda kv denize şükredin bence... Pis eve yeni doğan bebek getirmek ne kadar mantıklı... Hem de sizin gibi titiz bir insanın bebeği??? Bu arada kolay doğumlar diliyorum... Analı babalı bir şekilde büyütmeniz dileğiyle...

Keske yasak kalkmasaydı sızın ıcın ıyı olurdu su zamanda vırus varken yaptıgı cok tehlıkelı buyuk ıhtımal sıkıntıdan yapıyor. Annenız ıcın baska bı hobı bulun dıkıs nakısa fılan gıtsın konusun kızın. Kaynanızada ıstemedıgınızı soyleyın ay ıkı ucu seyylı deynek valla cok zor. Esınız ne dıyor bu duruma kvnızı ıstemedıgını soylesenız mesela

Annenizin tedavi olması lazım resmen her şeyi unutmak için buna sarmış durumda.İstifcilik ciddi bir hastalıktır.Siz de bence annenizin yanına düzelene kadar gitmeyin hatta kardesinize de yazık.Mikrop yuvası.Kayınvalideniz deseniz ayrı dava sarma yaptığı içi kaşıkla yiyip karıştırmak ne demek ya? Hiç mi görgü yok.İkisinden de uzak durun bence bebekler icin,yazık yavrulara mikrop mikrop gelecek

Bende sezeryan ile dogum yaptim kendi bebegime kendim baktim esim bir hafta izinliydi sonra kimseye gerek kalmadi zaten evine donmelisin bence

Bende sezeryan ile dogum yaptim kendi bebegime kendim baktim esim bir hafta izinliydi sonra kimseye gerek kalmadi zaten evine donmelisin bence
Eşim yarın geliyor inşallah. 1 hafta kalıp dönecek, sonra 3 hafta sonra gelip beni alacaktı ama kendimde birazcık iyileşme hissedersem haftaya eşimle dönmek istiyorum sinirlerim dayanmıyor yarın doğuma gideceğim az önce çıktı gitti hurda toplamaya ne dediysem dinlemedi kardeşim durmadan benden birşeyler istiyor çıldırırım heralde loğusalıkta aynısını yaparsa. Ben artık büyüklere saygı lafına inanmıyorum hak edene saygı duyulur hayatımdan soğudum başımdaki büyükler yüzünden

Back