• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allahım aklımı koru😖

Allah yardımcınız olsun demeye geldim ama maalesef ne kadar dik kafalı olursa olsun tedaviden başka yol yok gibi duruyor bütün kardeşler bir araya gelipte ikna etmeye bakın
Miniğinizide Allah bağışlasın ne güzel kokuyordur şimdi o 😍
Bize güler tedavi desek ama bi konuşiyim. En basit isteklerimizi bile defalarca söylesek ciddiye almıyor. Allah herkesin evladını bağışlasın güzel çocuklar yetiştirmek nasip etsin. Miniğim evet çok güzel kokuyor da pek kucağıma alamıyorum hem dikişim acır diye hem aşırı gazım oldu gideremedim akşamdan beri

Yaşadığım hayat bana o kadar zor geliyor ki bir gün akli dengem tamamen bozulacak diye endişe ediyorum. İlk doğumumda normal doğum yapmayı çok çok istediğim halde bebeğim karnımda ters olduğu için sezeryan olmak zorunda kaldım. Aylarca keşke dedim, hep içimde kaldı. 2.ye hiç hazır değildim korunuyorduk, 1 kez dahi korunmasız olmadı ama yine hamile kaldım. Eşimle özellikle annesinden bunaldığım için çok kavgalar, sorunlar yaşadık. Annesi kadar itici, insanı rahatsız eden bi kaynana daha yoktur heralde. Günde on sefer eşimi arar. Önceden beni arardı artık açmaya açmaya oğlunu arıyor. Ben istediği gibi konuşurken oğluyla bazen haftada 1 bile konuşmazdı, sonradan ben bıkıp kendimi çektikçe onu sabah kalkar kalkmaz aramaya başladı. Gün içinde defalarca arar saat başı, bazen saat geçmeden bile arar, evdeki her durumu sorar. Kaçta uyudunuz, uyandınız, çocuğu aç bırakmayın, o saatte yemeyin, o saatte uyumayın, marketten ne aldınız, bana turşu al gel, bana meyve suyu al gel her gün eşimi çağırdı korona zamanı basit şeyler yüzünden. Evden her gün dışarı çıkan bekar bir kaynım var bir de. Sürekli bizimle yaşamak için bahaneler üretti. Yok kaynım makarnayı niye o tencerede yaptın demiş, yok niye bakkala gittin ekmek almadın demiş. Bunlara ağlayıp eşimi arayıp beni burdan kurtar yanına al diyordu sürekli.aynı evde asla çekilecek insan değil aşırı derecede pis. Yaptığım yemeklere resmen elini sokuyor makarnayı salatayı parmaklarıyla alıp yiyor, gözüm gördüğü halde söylediğim zaman yemedim diyor. Yaptığı yemek zaten yenecek gibi değil yemeğe oturmadan pişirirken kaşık kaşık yer. Sarma saracak olsak bir kaşık ağzına koyar bir kaşık yaprağın içine koyar, sardıklarımızın yarısını daha ocağa koymadan yer. Hiç bir dakika ama bir dakika bile susmaz ard arda yüzlerce soru sorar onun sorularından başım dönüyor, beynimin yandığını hissederim. Yanından ayrılınca kendime gelmem 1 gündem fazla sürer. Çok şükür köye gitti ama sürekli aradı. Şimdi doğuma annemin yanına geldim doğum için. Kayınvalidem böyle anormalken, annemin yanında nefes alırım sanarken annem beni çok şaşırttı. Ben evlenince kendine yeni huy edinmişti, hurda toplayıp satmaya başlamıştı. Şimdi geldiğimde gördüm ki iş o kadar çığırından çıkmış ki evde iş yapmayı tamamen bırakmış. Eskiden zaten yapmıyordu, babam sağken çalışmaz eve bakmazdı. Annem ev işine giderek bize baktı. Ozaman çalışıyor diye yapmadığını düşünür, evin işleriyle baş etmeye çalışırdım yıllarca. Şimdi sabahtan gidip çöpleri karıştırıyor, eve sürekli saçma sapan eşyalar getiriyor. Tavukları da var, onların pisliği ve hurda dolu evin önleri. Milletin attığı anlamsız gereksiz tonla eşya hem evin önünde hem içeride yığılı. Ev çöp ev, hayat çekilmez bi duruma gelmiş annemin evinde. Ben burdayken gitmez sandım ama gün içinde 2 3 sefer her biri en az 2 saat sürecek şekilde gitti. Hamileliğim ağır geçiyor, kendi evimde çok özenli, titiz biriyim, hep sinir içinde geçti burda günlerim. Yarın hastaneye gidiyorum, bu psikolojiyle doğuma gireceğim. Sezeryan olmayı da hiç istemezdim. Hayat bana o kadar zor ki hiç keyif almıyorum. Evime dönsem bir gün kaynanam benimle yaşayacak korkusu, zaten sürekli gelip 5 dakikalık yerde yatılı kaldı, onun verdiği sinir. Burda böyle rezil bi hayat.. Hep başkalarının hayatına bakıp kendi hayatımdan isyan edecek duruma geliyorum. Siz benim yerime olsanız ne düşünürsünüz kendinizi bu olumsuz düşüncelerden kurtarmak için?? Hakkınızı helal edin gözlerinizi baya yordum çok uzun oldu
Doğumu yapınca evinize gidin o evde bebek mikrop kapmasin sizde tabi,annenize de tadavi şart

Bize güler tedavi desek ama bi konuşiyim. En basit isteklerimizi bile defalarca söylesek ciddiye almıyor. Allah herkesin evladını bağışlasın güzel çocuklar yetiştirmek nasip etsin. Miniğim evet çok güzel kokuyor da pek kucağıma alamıyorum hem dikişim acır diye hem aşırı gazım oldu gideremedim akşamdan beri
Doğum yapmışsınız Allah anneli babalı büyütsün hayırlı ömürler versin inşallah

Yazdiklarinizi okudukca uzüldum.bana gore en buyuk probleminiz eşiniz size hic yardimi yok bir baba gibi bile degil sen dogum yapmisin o yatmis kilini dahi kipirdatmamis...
Çekmeyin böyle eşleri neden kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz.yapacaginiz sey kv deye terslemek elinle yeme midem bulaniyor deyin.kocaniz tepki verirse de mahkemeye gidin iki cocuk ve size bbakmakzorunda.istanbul gibi yerde is bulursunuz.bilmiyorum ya bu deveyi gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.kv deye yogunlasin yanina gelmesini istemediginizi belirtin taviz vermeyin.birak birazda o uzulsun annem annemse niye evlenmis kocaniz

Bir şeyi 100 kere söyleyince olurmuş bıkmadan söyleyin elbet bir gün pes edecektir
Korse veya şöyle hafiften sarsan doktoruna sorarak benim sarkma vardı o yüzden yürüyünce dikişler acıyordu sarınca iyi gelmişti

Yok estağfirullah kusura bakacak bir şey yok ben de anneme çok kızdım geldiğimden beri. Annem İzmir'de ben evlenip İstanbul a gittim. Şu an dönemem, geldiğime bin pişmanım, evin bu halde olduğunu, annemin hurda olayın bu kadar kötü duruma getirdiğini bilmiyordum. Eşim doğuma girdiğimde izine çıkacak 1 hafta izni var. Sezeryanlı halimle 2 bebekle 1 hafta sonra dönebilir miyim bilmiyorum, o bi kaç hafta kal araba kiralayıp tekrar gelir alırım seni dedi ama anneme dedim 1 hafta sonra dönerim pişman ettin beni geldiğime diye
İnşallah ameliyatlı halinle o pislik yuvasına dönmeyip otele neyin gitmişindir

An

Annemi kimse hiç bir fikrinden vazgeçiremiyor. 1 tane erkek kardeşi var onun bile hiç bir dediğini ciddiye almıyor. Babam hayattayken anneme çok kızardı, çıldırırdı sinirinden. Şimdi bazı şeyleri anlıyorum. Tedavi desem dalga geçer benimle çünkü ölüm kalım meselesi olmadıkça hastaneye gitmez, tedavilik bir durumu olduğunu da kabul etmez. Her şeyi gözü görüyor aklı alıyor bütün komşular, dayım, büyük kardeşim hepimiz konuşup anlatıyoruz gene evi o halde bırakıp kardeşimi saatlerce yalnız bırakıp gidiyor. Kardeşim doğduktan sonra evlenene kadar çoğu zaman ben baktım ne zor durumlara düştüm çocuğu avutamıyordum herkes bana ve kardeşime acıyıp anneme kızıyordu.polislik sınavına hazırlanmak istedim evde olacak gibi değildi gittim arkadaşımda kaldım, o zaman bile bebeğe bakmaya, ev işine gitmeye çağırdı bazen her gün üst üste. 2 ay çalışma açlıktan ölmezsin dedim sürekli iş ayarladı kendine, ben de zor durumda kalmasın diye o öğrenci evinden işe gittim onla. Daha neler neler yaşadım yani çok uzun anlatması, ben de bu yaşımda çok ama çok yoruldum, yaşama sevincim, hiç bir şeye hevesim yok nerdeyse. Babam, annem, kayınvalidem her biri ayrı yıprattı duygularımı
Çok üzüldüm cidden zor. Evin annesi adeta sizmişsiniz. Fakat artık düşünmeniz gereken Bi minik yavrunuz daha geliyo. 2 oluyo. Artık kendinizi yıpratmayın, ilerde çocuklar da çok yıpratacak. Bu genç yaştarkmediğiniz kalmamış Allah eşinizden çocuklarımızdan güldürsün inşallah. Hayırlı mutlu doğumlar diliyorum size. Fakat dediklerimizi dikkate alın mutlaka. Dönün evinize. Eşinizle ciddi olarak konuşun kaynana konusunda. Umarım sorun yaşamazsınız.

Bebeğiniz hayırlı olsun. Rabbim yardımcınız olsun. Ben merak ettim. Eve geldiniz mi? Anneniz size yardımcı oluyor mu? Bebeğin doğduğu gün de hurda toplamaya gitti mi?

Genelde bu istifcilik olayı bir ayrilik yaşayanlarda bir yakınını kaybedenlerde olur. Annenizi tedaviye ikna edin öyle hobi olmaz. Çoğu kadın normal doğumu yapamıyor maalesef bunu takıntı yapıp kendinizi üzmeyin. Koca kişisine de ne desem bilemiyorum. Onunla konusmalisiniz

Annenizin çöp karıştırması maddiyattan kaynaklı değil ki zaten durumunuz iyiymiş geçmişte babanız çalışmamış kendi başına evi yönetmiş bir kadın geçmişe dayalı bir travma oluşmuş ondan kaynaklı bu tarz bişey yaptığını düşünüyorum. Doğuma gelince sezeryanda 1 hafta biraz sıkıntı çekersiniz. Doğumda eşiniz 1 hafta izin alsın evinizde durun ne kayınvalideniz ne anneniz gelsin eşiniz biraz destek olsun bu süreçte ağrılarınız azalınca gün içinde biraz yardımcı olsa size yeter inşallah diğer yavrunuz küçük mü bilmiyorum ama bu şekilde de huzurlu değilsiniz sizin için en iyi eviniz sanırım.

Kusura bakmayın ama çöp karıştıran insanlara anlam veremiyorum hiçbir şekilde. İhtiyacım varsa getirisi az olan bir işe girip kendi yağımda kavrulmaya çalışırım daha iyi. Çöp karıştırmaktan daha gururludur en azından. Çocuğumu da öyle bir evde dünyaya getirmezdim açıkçası. Eşinizin annesi bile daha mantıklı bu konumdayken, tabii ben evimde olmayı yeğlerim. Yine de siz bilirsiniz.
Anlam verilecek bir durum yok çünkü annesinin durumu ihtiyaçtan değil tamamen psikolojik geçmişe dayalı travmalarından kaynaklı daha önce edindiğim bilgilere göre izlediğim belgesellerde de bu şekilde istifçilik geçmişte yaşanılan üzüntülerin yıllar sonra dışa vurum hali diğer çöpü kurcalayıp gelir elde edenlere gelince de birşey diyemeyeceğim çalıp çırpmadıktan sonra ekmeğini taştan çöpten çıkartmak denen şey o diye düşünüyorum burada bi komşumuz var işe girse hiçbir yer almaz yaşı var teyzenin torunu diş doktorluğu okuyor çöplerden topladığı kartonlarla torununu okutuyor.

Back