Allahım aklımı koru😖

Kıyamam çok zor bir durum gerçekten. Doğumdan sonra hemen evinize dönüp yardım için annenizi yanınıza alsanız daha iyi olur sanki.
Kayınvalidenizi de lohusalık sürecinde mümkün olduğunca görmezden ve duymazdan gelin, malesef yaradılış diye bişey var o kadını da o şekilde kabul edin ama eşinize annenizle asla daimi olarak birarada yaşamak istemediğinizi net bir şekilde anlatın. Allah yardımcınız olsun

Annemin paraya kesinlikle ihtiyacı yok, babamdan emekli maaşı var, az da değil. O kafa dağıtmak için yapıyorum alışmışım evde duramıyorum diyor.
Sezeryan doğumu evet takıntı yaptım, doğru dediniz. Bebeğim dünyaya gelmeye hazır olunca kendiliğinden doğum başlasın istemiştim. Suyum gelecek, nişan gelecek diye bunları hayal etmiştim. Biraz fazla büyüttüm galiba evet. Bir de uyanınca aşırı acı çektim, o acı da doğumu hatırlamak bile istemememe neden oldu. Normal doğumun sancısını çekmeye kendimi hazırlamıştım. Neyse gerçekten sağlık her şeyden önce geliyor.
Annesinin her şeyine katlanıyor bekarken çok kırdım, şimdi rızasını almam gerekiyor diyor. Bekarken 2 gün eve gelmediği olurmuş hiç bir kez aramazmış nerde kalıyosun diye. Evlenince bizi ilk günden itibaren 1 gün sadece 1 gün bile baş başa bırakmadı hala hazmedemiyorum. Eşim diyor evlenmem ona zor geldi, beni paylaşamadı. İdare etmemi bekliyor, annesini her şeye rağmen sevmemi bekliyor. Açık açık sevmediğimi beni canımdan bezdirdiğini hep söyledim.

Hurdacilik yada copculuk yapmasi muhim degil
Evin ve kendinin temizligine dikkat etmesi lazim
Yani gelir gelmez bir dus ardindan temizlik gibi
Dedem hayvancilikla ugrasirdi o bile ahirda giydigi ayakkabiyi merdivenden yukari cikarmazdi ahira girdigi kiyafetlerle asla eve girmezdi kis dahi olsa disarida soyunur eve oyle girerdi keza nenemde ayni
Bunun eski insan olmakla pek bir ilgisi yok malesef

Kayınvalidenize pis derken ...
O mikrop dolu eve yeni doğmuş bebek sokacaksınız öyle mi ?
Yaptığı iş kendini ilgilendirir kimse asagilayamaz ama yeni doğan bebek için uygun değil .
Evin bu hale geldiğini bilmiyordum bin pişman oldum zaten

La havle ve la kuvvete bu ne be?
Daha ocakta dururken sofraya koymadan parmaklarını sokuyor yemin ederim. Kendi yaparken zaten baya bi kısmını yiyor sofraya gelince de bana az koy diyor güya az yiyecek. 120kilo civarında bizim evde tartılmıştı. Bir de sofrada salatayı yerken çatal kullanmaz, ben o yüzden yemiyorum diye de beni suçlar

Bebeğiniz bağışıklığı güçlü kuvvetli doğup o mikroplarla savaşamaz biliyorsunuz değil mi?
İyice korktum ya bi odayı kendimize ait yaptım iyice her yeri sildik temiz çarşaf filan çıkardık o odadan bebeği çıkarmayı düşünmüyorum ama yine de bi mikrop bulaşır diye iyice endişelendim şimdi. Evim İstanbul da annem İzmir de hemen gidemem malesef biraz toparlanmam lazım bir daha gelmem dedim anneme de

Annenizin psikolojik desteğe ihtiyacı var öyleyse. Bu bir hastalık . Başka bir şeye yonlenmeli.

Çöp ev diye şikayet etseler ceza alır .
..

Sezaryan doğumun ağrısı var evet ama normal doğumun ağrısı da ondan çok oluyor ve üstelik çoğu zaman 10 saat üstü sürüyor bu sancı.

Sağlıklısı, hayırlısı olsun.

..

Hep öyle olur bekarken yaşarlar hayatlarini, evlendikten sonra vicdan muhasebesi yapıp karısına yuklerle her yükü. İşlerine öyle geliyor.

Anneniz o üstü başıyla yanınıza girmiycek mi hiç o bir hafta boyunca ? Ruh hali iyi değil bu zaten ortada, o yüzden dikkat edeceğini de sanmıyorum. Sizin yerinizde olsam doğumu beklemeden dönerdim evime, doğumumu evimde yapardım.

Bütün komşular annemden şikayetçi. Burası gecekondu mahallesi ama herkesin evinin önü pırıl pırıl. Bekar bi adam var, onun dahi evinin önleri, boyası annemin evinden bin kat güzel görünüyor, özeniyorum başkalarının evine. İsterdim ki annemin yanına gelince bi nefes aliyim, doğup büyüdüğüm evde bi keyifli beraber oturalım hele dondurmayı çok seviyorum burda oturup keyifle yiyemem bile her yerde yayıntı içim rahat etmiyor ev bu haldeyken

Yarın gideceğim hastaneye bu halde evime dönmeyi düşündüm ama gerçekten kolay olmuyor ağladım da kızdım da evi topla diye. İlk geldiğime göre baya uğraştı topladı ama gene kolay kolay adam olacak gibi değil evin hali

Sizin konularınızı biliyorum annenizle ilgili bunlari okumakta çok üzdü. Allah yardımcınız olsun. Başka kardeşiniz falan yok mu annenize psikolojik destek lazım en çokta size lazım tabi bu kadar insana tahammül ettiğiniz icin .Umarım hayat sizi ve çocuklarınızı çok mutlu eder

Keşke benim de başımda ne yaptığını bilen, aklı başında bir büyüğüm olsaydı. Babam öldü o apayrı bi sıkıntı eziyet çektiren biriydi alkolikti, asla çalışmaz eve hiç bakmazdı anneme, bize eziyeti hiç bitmezdi. Eski insanlardan olup normal davranan büyükler o kadar kıymetli ki gözümde

Kızmayın annenize doktora giderken yanınızda gelsin ve bi uzmana görünsün o da. Bi insan durduk yerde çöp kurcalamaz. Sağlıklı kafada bir insan mecburiyeti yoksa ( kağıt, plastik vs. Gibi toplayan emekçiler gibi) tanımadığı binlerce insanın pisliğini niye kurcalasın ki. Hazır ordasınız bari yardımcı olun.

Çok teşekkür ederim. Kardeşim var 29 yaşında evli, memur olarak çalışıyor çok düzgün. Herkesin sevdiği bir çocuk. İnsanlar ona annene bakamıyor musun neden bu işi yapıyor demiş. O ve eşi, eşinin ailesinden annemi çöp karıştırırken görenler olmuş.çok utanıyor kardeşim her yolu denedi çok kez konuştu annemle. Annem ne dese dinlemiyor kimseyi kardeşim eve gelmek istemiyor rahat oturamıyorum diyor. Hatta 1 kere şikayet eden olmuş beni işten atacaklar annene bakmıyorsun diye demiş mahsus. Annem gene devam ediyor. Mahalleden gerçekten şikayetçi olan olmuş zabıta gelmiş topla buraları demiş. Annem biraz daha toplamış, mahalleye taşıyormuş topladıkları, zabıta gelince evin önüne üstüne doldurmaya devam ediyor anlayacağınız herkes söylüyor ama dinletemiyoruz

aslinda kayinvalidenizin kotu ozelliklerini anlatmaniza hic gerek yok,
melek olsaydi bile ayni evde yasamak istememek hakkinizdir,
iki birbirinden farkli yetiskin kadinsiniz, anlasmaniz zaten cok zor.

Annenize neden gittiginizi ise anlamadim,
annenizin boyle yapacagini bilmiyor muydunuz, neden evinizde dogumu beklemediniz ?

hayati kendimize zorlastirdigimizi dusunuyorum ben cogu zaman,
simdi siz kendi evinizde olsaniz herkes daha huzurlu olacakti,
size yardim etmek isteyen de sizin evinize gelsin, hatta esinizin izni vs varsa onun varligi da yeterli.

Keşke ona yardımcı olacak güçlü psikolojide olsam. Küçük bebeğim varken yine olacak, ikisine birden yalnız başıma bakma korkusu, rahatsızlık veren, sürekli yük olan aşırı beklenti içinde bi kaynananın verdiği stres, eşimin hiç bir yükümü hafifletmeye çalışmaması, bekar gibi rahat gezip tüm gün elinde telefonla yatmaktan başka bişey yapmak istememesi bunun gibi br sürü şey var beni bunaltan ben kendime yetemiyorum malesef keşke o gücü kendimde bulsam, annem normal insanlar gibi bi hayat yaşasa ama çok dik kafalı dinlemiyor kimseyi

Allah yardımcınız olsun, zorunuzu kolay eylesin.

Ama bu derece her şey ters gidiyorsa bir durup düşünün derim. Belki kendinizde düzeltmeniz gerekenler vardır. Allah her zorlukla birlikte kolaylık da vermiştir.

Annemin tavukları var onları bırakmak istemedi. Geçen doğumda 5 gün zor kaldı evimde. Eşim pek yardımcı olabilecek biri değil. Geçen doğumda hastanede yanımda yattı tüm gece uyudu. Karşıdan ne kadar seslensem uyanmadı, hemşire içeri girsin diye Allah a yalvardım dua ettim çünkü bebeğim altını batırdı ağladı eşim hiç uyanmadı. Hemşire gelince beni tutup kaldırdı öyle altını üstünü değiştirdim. Sezeryan olduğum için bi kaç gün yataktan kendim kalkamadım kıpırdayamıyordum bile yardımsız

anneniz obsesif bilginiz olsun.. toplayıcılar vardı tvde.. ihtiyaç harici hobi diye toplaması zaten fena. ihtiyacı olsa diycem kadın zorda kaldığı için topluyor. ama hobi demişsiniz. bu bildiğiniz obsesiflik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…