Allah rızası için yardım edin.. Kafayı yiyeceğim:(

halanın babasıyla senin baban kardeşmi olur,

kardeşse eğer o senin halan değil kuzenin olur ,onun babasıda amcan olur,

sen iyimisin

bizimle kafa buluyor gibime geldi ama yine bunada neyse dicem:bbo:

Okuduklarımdan dolayı yaşına şaşırmadım...
Ben böyle değildim ya 17 yaşındayken... İçim daraldı hakikaten.

daha cok gencsın cnm 17 yaşında bu kadar evlılığı aşkı düşünme babana cahıl gerı dıyon ama o senı senden cok düşünüyor bunu yazdıklarından cok ıyı anladım
bırak sımdık evelnmeyı okuluna bak burayı hıc okumuyor msun çoğu kişi mutsuz okulunda basarısız olsan bıle ekmeğını kendın kazan çalış
ben 22 yaşındayım okudum 2 yıldr calısıyorum ve babamdan hıc para almam evelnceksem bıle zamanı var hazrlığımı yapar öle düşünürum ahh ahh geçım zor balım kendın aılenle bıle sorun yaşarken eşının aılesı kımbılır nasıl bırıdır

17 yaşında bu ne hız böyle
silkelen kendine gel
çok çocukça bu yaptıkların
ilerde kafana çok vurursun

nese boşwerin onu uzun hikaye. öz halam değil kısaca anladın mı? şimdi halam ile babmın anneler aynı bab farklı anlatabiliyomuyum? babaannem evliyimiş eşi ölmüş kardeşi ile ewlenmiş. yani babaannem 2 kardeşle ewlenmiş oluyor

ya akrabaymış değilmiş boşverin.. erkek köküne kıran mı girdi ilk bulduğunla evlenesin.. daha 17 yaşındasın.. şimdi okumazsan 5-10 sene sonra kafanı çok vurursun duvarlara... aklını başına al yaşının gereğini yap ve git bi okula gir bence..

ılımlı yaklaşıp, güzel örnekler verdiğin için sana teşekkür ederim arkadaşım... a.s.

konu sahibi kardeşimiz,
eminim ki okulunu okuyacak ve güzel bir meslek sahibi olacaktır..
çünkü laf dinleyen birisi olduğunu düşünüyorum..
sadece evde yaşadığı huzursuzluklarla ve gençliğin vermiş olduğu cahilliklerle yanlış hatalar yapmış.. ama bu hataların devamını getirmemek için diğer arkadaşların verdiği yorumları kulağına küpe yaptığını zannediyorum..
zaten duyarsız bir genç kız olsaydı bizden burada akıl istemezdi..

aman canım,,sakın bu yaşta evlenmekle ilgili bir hata yapayım deme..
tıka kulanlarını otur annenin babanın evinde.. zor günler geçiyor belki o evde anlayabiliyorum seni ama, inan ki o günlerini gün gelip arayabilirsin de...
hayatında yapacağın ilk iş okumak olsun... ha oldu da okuyamadın mı? git çalış bir yerde. kendi paranı kazanmaya bak.. ama daha bu yaşta kendini evliliğe atma..
akıllı, olgun biri mutlaka vakti geldiğinde karşına çıkar.. ama bu şimdi olmasın, hele ki o anlattığın sinirli tiplerle asla olmasın.. kendine yazık etme canım..
sana iyi günler diliyor, yanlış bir hata yapmayacağına inandığım için de sana güveniyorumm :1hug:

hala oğluna da uc gun sonra bakarsın onada bu hoslantın gecer .....herseyde bır hayır varkı yolun kıyısından donmussun baban senı dusunmus ıyıkı evlenmemıssın...bak sımdı gozume hos gelmıyor sevmıyorum ıstemıyorum dıyorsun hala oğluda öle olur...hoşlantı dış görüşüne karşı beğenin vs vs hayat sadece hoşalntı ilşe geçmiyorki güzelim anlaşmak demek pamuk şekeri eline alıp iki gezmek değil kiii...tabiki erkek arkadaşın olmalı ama okulunu ihmal etmemeli..ayakallarının üzerinde durmalı ...sana uygun erkek arkadasın olmalı ..baban senın kotulugunu ısteyen bırı degıl bu yaslarda aıleye karsı kesın bır tavır alınıyor 18 yasında evlenmıs bırı olarak vayyy babam azarladı vay babam kızdı o gorsun evleneyım gıdeyım gıbı kelımeler dusuncelerle babana degıl kendı hayatına yazık edersın...once okulun sonra dengın bır erkek arkadas

tatlım daha 17 yaşındasın bırak evliliği falan okulunu düşün,kendi hayatını bi kur,ondan sonra daha sağlıklı düşüneceksin eminim.en az 23-24 yaşına gelmeden evliik fikrini aklından çıkar
unutma dünyada senin için senden daha önemli kimse yok

ailenin tepkisini de günü gelince anlıcaksın eminim

yahu daha yaşın kaç başın kaç arkadaşım yasakkelime bide takmışsın kafayı yakışıklı olup, yakışıklı olmamaya..hayatta her şey yakışıklılık değildir..yakışıklı olup sana eziyet eden bi kocan veya sevgilin olsa naparsın? sırf yüzü gözü için çekebilir misin yani o erkeği :bbo: yaşının verdiği değişik düşünceler içindesin..eğitimine önem ver sonra pişman olma!

Kesinlikle evliliğe hazır değilsin. Evlilikten anlayışın evleneceğin kişinin yakışıklı olup olmadığı... Dünyanın en yakışıklı adamıyla evlensen huyu,kültürü,eğitimi,aile yapısı,karakteri,sana olan davranışı,merhameti,saygısı,güveni,sorumluluğu, ilerde bebeğin olduğunda ona iyi bir baba olabilecek mi.. vb birsürü şeyi senin beklentilerini karşılamazsa 3 gün sonra o kişi dünyanın en çirkin adamı gelir..
Tahminimce okumuyosun,okumayacaksan çalış paranın nasıl kazanıldığın öğren kendi paranı harcamanın zevkini yaşa. Çalışmaya başladığında ona göre çevren olur,evleneceğin kişi en azından o ortamdan olabilir. Bu şekilde amcanın teyzenin halanın oğlu yada işte aynı apartmandaki ahmet mehmet en fazla 2 sokak ilerdeki bilmem kimle evlenirsin. Sonrada hemen çocuk yapar 1 yıl sonra babanın evine dönersin. İşte ozaman bu günlerini ararsın, tek başına çocuk yetiştirmek ve bu ülkede dul olarak yaşamak senin şuan yaşadığın aile baskısından çok daha büyük bir sıkıntı...
umarım doğru yolu bulursun

anam bacım bu nasıl hıkaye kızz dallas gıbı:)valla kafam allak bullak oldu.Anlatmana gore hayatın olmus entrıka..:)Canım benım daha onunde guzel bı hayat var Allahın ıznıyle,kafana taktıgın seylere bakk,evlılık guzellıkle,yakısıklılıkla devam edecek bısey degıl.Herseyden once olgunluk ve durustluk ıster,sorumluluk ıster..Sen daha cok toysunn,okumana bakk boyle seylere kafanı yorma bencee...

Bak canim sana kizmak yada seni yargilamak bizim haddimize degil ama ufaksin ve derdini anlatmissin,bizede sana ancak yol göstermek gibi birsey düser..
Ister dinlersin ister dinlemezsin o senin bilecegin istir...

Yas 17 ve siddetli gecimsizlik olayinin tam icinde bulunuyorsun..Ailelerdeki bu gecimsizlik cocuklarida etkiliyor ve cocuklarda bu psikoloji ile sevdikleri sandiklari kisilere yakinlasmaya calisiyor...

Iste ilk hatada burda basliyor,Annende babandan ayrilmak icin seni hemen evlendirmek istiyorki basindaki yükler biran önce azalsin...
Birde annenin acisindan bakmak gerek olaya cünkü unutma oda bir KADIN!.
Baban annene nekadar yeterli geldi yada nekadar isteklerini karsilayabildi?
Hic bunlari düsündünmü yada annenle yan yana gelipte güzel güzel muhabbet ettinmi?
Senin tek sorunun iletisim kopuklugu,bence biran önce bu iletisimi sagla...

Birde anladigim kadari ile senin öz deden ölünce babaannen,de dedenin erkek kardesini almis...Bu halam dedigin kiside anneden bir olan babadan ayri olan kardesler...
Olsun yine halan oluyor ve sen kuzenimi seviyorum diyorsun...Seninki sevgi degil,seninki sadece ruhunu tatmin etmek,eksikligini gidermek...

Bak güzelim bazi seyler vardirki, hayatinda kapini 1 kere calar..
Elinde olan okul sansini iyi kullan ve okuluna SIMSIKI saril...Sen suanda evlilik yükünü kaldiracak gücte degilsin...Biz bile 28 29 yaslarinda olmamiza ragmen,bazi seyler bize okadar zor geliyori...Ama yok öyle anlasamadim baba evine geri döneyim..

Birde nedir bu güzelim YAKISIKLI bilmem ne laflari,sen yüregemi asik oluyorsun yoksa suratami,kendi agzinla diyorsun,gazinolarda bilmem nerelerde calisiyor,bilmem konsimatris sevglisi var diye..

O kisiden sana nekadar hayir gelir,kusura bakma ama bu devirde bile adam karisini götürüp genel evlere satiyorsa,ne malum senden SIKILINCA seninde basina böyle birsey getirmeyecegi?..

Aklini basina al ve nekadar akilliysan bir deliye danis demisler...Sende babana annene destek ol,onlara güzel güzel süprizler hazirla..Simdiki gencler böyle seyler yapiyorlar yuvalari yikilmasin diye...

arkadaşım şurada üniversite sınavına ne kaldı, sen tutmuş aşk meşk gönül işleriyle uğraşıyorsun! geleceğine yazık! sanırım okumayı da pek düşünmüyorsun, evlenmeyi düşündüğünü filan yazmışsın. yahu bu yaşta?? :1shok:

üniversite okumak, hayatını kurtarmak varken eğitimsiz, güvensiz, bu yaşta kocaya gidip onun kahrını çekmeye ne kadar meraklısınız ya! kötükedihüso çok matah birşey sanki, evlenince ne olacak?

eğitimin yok, mesleğin yok, paran yok, diyelim ki şu yaşta evlendin, kocanın eline bakacaksın, o ne derse yapmaya mecbur olacaksın, belki seni ezmeye kalkacak (belki'den çok daha yüksek ihtimal ya neyse), dövecek, kötü davranacak, geçinemeyeceksiniz, o zaman ne olacak? kucağında bir çocuk, baba evine mi döneceksin? yada boşanamayıp ömür boyu onu mu çekeceksin? ortada fol yok yumurta yok belki ama şu halde evlenirsen olacaklar bunlar bence.

sen şimdi güzelce derslerine çalış, bir yeri tutturmaya bak, eline ekmeğini almak, altın bilezik vs vs lafları çok antika geliyor belki ama büyüklerimiz çok haklı çok bir kadının mesleği, güvencesi olmalı. o zaman da ilkokul mezunu birini yada halanın oğlunu değil, yaşına, kariyerine uygun bir insanı bulursun elbette.

cnm şimdi öyle bir karmaşanın içine sokmuşsunki kendini.neresinden tutup birşeyler söylemeli bilemedim.öncelikle yaşın çok küçük,ama bu senin hayatını zindana çevirmene sebep olmamalı.aşık oldum deyip bide yakışıklıysa evlenceksin,ya sonra.yağmurdan kaçıp doluya tutulmanın ne demek olduğunu acı bir şekilde öğreneceksin.tabiki erkek arkadaşın olacak.ama çevrenin ve ailenin ne kadarını kaldırabileceğini hesaba katarak sürdürmek zorundasın bunu.daha ortada birşey yokken bir sürü olay yaşanmış.ben senin yerinde olsam aşk meşk işlerine biraz ara verir.okuyup bir meslek sahibi olmanın telaşına düşerdim.aşkı yaşamak için daha çok zamanın var.ama yaşamını kaliteli ve düzenli bir hale koymak için bulunduğun yaşlardan daha verimli bir dönem yok.aklını başına topla.erkekler,buna yakışıklı olanlarıda dahil,onları hayatının merkezine koyarsan sana feleğini şaşırtırlar.bunlar için daha çok erken.

çok degil1-2 yıl sonra bu yazdıklarına ve düşündüklerine ügleceksin..belki de birkaç ay sonra..bu ne evlenme acelesi,bu ne heyecan...evliligi evden kurtuluş olarak görüyorsun ya sen şimdi,olmadık biriyle evlenipte hergün üzüldügünde annenin ve babanın kavgalarını bile çok ararsın...

söylediklerin ve yaptıkların yaşın gereği çok mantıksız ve dengesizce...
bu olay sana kafayı yedirtecek kadar ciddi bir sorun değil.17 yaşındasın ve evlilikten söz ediyorsun zaman geçtikçe büyüdükçe ilerde çok çok ciddi sorunların olabilir.bu gibi zırvalıkları önemseme istersen kredilerini ciddi sorunlarında kullanırsın yavrum...
duygularından bile emin değilsin daha ama sorun ediyorsun.kimi sevip sevmediğini kimi yakışıklı bulup bulmadığına bile karar verememişsin ki....
bunları düşünmeye ayıracağın zamanı derslerine ayır emiinim çok başarılı olursun...

Sıkıntılarının sana büyük gelmesi çok normal cnm,yaşın 17 ergenlik dönemindesin ve bu dönemde sorunlar kişinin gözünde dağ gibi görünür...
Duygularını sorgulamam asla ,çünkü iyi ya da kötü,doğru ya da yanlış bunlar o yaşta normal,hele ki öyle bi aile ortamında...
Olmayacak kişiden hoşlanmışsın , olmayacak olaylar yaşamışsın bunlar seni yıpratmış.
Şunu bil ki, 5 - 6 yıl sonra herşey daha farklı olacak,duyguların ,düşüncelerin,yaşanmışlıkların...
Bu olayları da unutmaya ve sadece geleceğini düşünmeye bak artık, hadi buraya kadarı için seni de,duygularını da suçlamadım ama bundan sonrası için geleceğini düşünmez ve iyi bir iş sahibi olmak için çabalamazsan o zaman seni suçlarım.
Eş seçiminden önce şu an iş seçimi dönemindesin cnm,zaten iyi bi işin olursa eş seçiminde zorlanmazsın,ama şimdi aşk düşünme zamanı değil,hele hele böyle gel-gitli bi dönemdeyken asla...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…