• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah rızası için yardım edin.. Kafayı yiyeceğim:(

Evliliği falan çıkar aklından..Ne halanın oğlui ne diğeri ne de başka birisi..

Aileye kızıp, evlenme kararı verirsen, daha beter çamura batarsın..

Okumuyor musun? Okumuyorsan çalış, birşeyler yap ama sakın evlenmeye kalkma..

Ne yaptığının farkında değilsin, doğru kararlar verebilecek yaşta değilsin.

Ailenle aranı iyi tutmaya çalış, konuş onlarla..

Ask hayatina verdigin ugrasi ve azimi okul hayatina vermeni tavsiye ederim...inanki daha karli cikarsin....:delphin:

Simdi senin yerinde olmak isteyen kac kisi vardir biliyormusun...sil bastan yapabilmek tekrar okuyabilmek...daha hayatinin sayfalari bembeyaz iken kendi ellerinle kirletmeye calisma...böyle insanlardan uzak dur...:kahve:

Kizma darilma güzelim....inan senin iyligin icin söylüyorum...:teselli:

aynen katılıyorum....Şeniz

ya nasılsa sevgılı olur nasılsa bır koca bulunur evlılık olur acelen ne be canım yaaa...
ama gıden yılları ve pişmanlıklar bır daha ..ıstesende gerı alamassın...
okumalı ve egıtımını tamamlamalısın...

çok teşekkür ederim. diyorum yaa onun bunun aklına uyuyorum mantıklı karar weremiyorum. bazıları bende bişe oldu sandım yazmış ben daha anlatmadım ki kısa kestim. annem diyorki ewlen yuwanı kur ( hala oğluyla değil) sewdiğim çocukla. boşanacam babnla diyor. ewde her allahın günü kawga gürültü yemin ediyorum bıktım artık ağlıyamıyorumda,senağlama babm oku arkandayım diyor ama ewde huzur yok anlatabiliyomuyum. yorumlurını bekliyorum ben 20 dkka sonra ewe gidiyorum işteyim şuanda staj görüyorum. ewde netim yok. yarın görüşmük üzere iiyi akşamlar

hey allahım yaaaaa babanda oku kızım arkadayım diyor bak yuh diyorum sana sen hala bu babaya geri kafalımı diyorsun bence nankörsün ve cok bencilsin :kızgın:
ilerde üniversiteyi kazanınca cok bulursun serbest serbest erkek arkadas vs şimdi boşuna sıkıntı yapma :kahve:

kafam o kadar karışıkki yaa acba bu ilişkim sorun olur mu ilerde sonuçta nişanlı gibiydim. üniwersiteye gitmek istiyorum kafamı toparlamk istiyorum ama sınawlara hiç çalışmadım kazanamm. direk 2 yıllık okurum diyorum.anadolu ticaret meslek lisisi/ bilişim tekno/weri tabanı bölümüm. güzel bölüm aslında offff offfffff eşşek kafam

hey allahım yaaaaa babanda oku kızım arkadayım diyor bak yuh diyorum sana sen hala bu babaya geri kafalımı diyorsun bence nankörsün ve cok bencilsin :kızgın:
ilerde üniversiteyi kazanınca cok bulursun serbest serbest erkek arkadas vs şimdi boşuna sıkıntı yapma :kahve:
[/QUOT

ben babamı anlamıyorumki bi öle bi bole. işte geçen gün konuştuk önünde 2 yol war diyor yaa ewlen o bebeyle bidaha karşıma çıkma görmek istemiyorum seni diyor ya da oku arkandayınm diyor karar senin dedi. diyorum yaa ewimiz o kadar karışık ki ailecek psikolojimiz bozuk hergün kawga.liseyi okuyunu kadar ne çektim ağlaya ağlaya ders çalıştım ben, içimi kimse bilmiyor işte

kafam o kadar karışıkki yaa acba bu ilişkim sorun olur mu ilerde sonuçta nişanlı gibiydim. üniwersiteye gitmek istiyorum kafamı toparlamk istiyorum ama sınawlara hiç çalışmadım kazanamm. direk 2 yıllık okurum diyorum.anadolu ticaret meslek lisisi/ bilişim tekno/weri tabanı bölümüm. güzel bölüm aslında offff offfffff eşşek kafam

Böyle gereksiz islerle ugrasmaktan vakit kalmadi tabi ders calismaya:delphin:
Off essek kafam deme simdiden....böyle devam edersen ilerde zaten coookkkk söyleyeceksin:1no2:

Canım bence o aileden kurtulmak için evliliği kurtuluş olarak görme...sonra pişman olabilrsn....sabret bence yaşın büyüsün...sen de daha olgun olursun...inş hayırlı kimselerle karşılaşırısn...

Bu çabanı okumaya ve hayatını kazanmaya versen diyorum acaba nasıl olur... Kurtuluş evlilik olamaz

çok teşekkür ederim. diyorum yaa onun bunun aklına uyuyorum mantıklı karar weremiyorum. bazıları bende bişe oldu sandım yazmış ben daha anlatmadım ki kısa kestim. annem diyorki ewlen yuwanı kur ( hala oğluyla değil) sewdiğim çocukla. boşanacam babnla diyor. ewde her allahın günü kawga gürültü yemin ediyorum bıktım artık ağlıyamıyorumda,senağlama babm oku arkandayım diyor ama ewde huzur yok anlatabiliyomuyum. yorumlurını bekliyorum ben 20 dkka sonra ewe gidiyorum işteyim şuanda staj görüyorum. ewde netim yok. yarın görüşmük üzere iiyi akşamlar

canım ya .. senin adına çok üzüldüm. etrafında sana mantıklı bir şekilde yol gösterecek kimsen yok. ama bizler burdayız.. inan seni tanımasakta senin için en iyisini isteriz emin ol. benim de dayımın kızı çok cahillik yaptı.. ailesinin asla tasvip etmediği ki çocukla ortaokul döneminde başladı görüşmeye.. çıktılar vs vs.. evlendiler daha 18 inde ikiside. 2 yıl sonra boşandılar. kız okumadı.. liseden sonra..

.tek bahanesi ailem huzursuzdu evliliği kaçış gördüm diyor

ve şuan ki düşüncesi ne biliyormusun:

ailem beni tek zincirle eve bağlasaydıda o adamla evlenmeseydim.. okusaydım.. kariyer sahibi olsaydım..

sakın güzelim sakın.. beni bir ablan olarak gör.. babanda arkandaymış bak sana oku diyormuş.

oku ve geleceğini yakma bitanem..çalışmak istemezsen yine sana kalmış. ama bir mesleğin uzamnlığıın olsun.. ilerde evlendiğin zaman çocukların annesiyle ve babasıyla gurur duysunlar. utanmasınlar ... çevremizde çok örnegi var.. mağazada çalışan bi bayan tanıyorum.. sadece selam naber muhabbeti.. babasının antalyada bir otelde müdür oldugunu sylemişti.. ve tesadüf eseri öğrendimki: bayanın babası inşaatlarda çalışan bir işçiymiş...

asla insanları küçümsemedim. küçümsememde.. ama baksana kızı babasının mesleğinden utanıyor ve yalan söylüyor...

hayat çok uzun canım.. yapılan hatalar bir ömrüne mal olmasın..

bende aslında kimya yüksek mühendisiyim. ama çalışmıyorum.. şükürler olsun ihitiyacım yokki çalışmıyorum.. ama bir gün bir yerde ihitiyacım olursa diyorum: kızım mesleğin var. kapı gibi diploman var.. elbet başının çaresine bakabilirsin..

sende önce okul hayatını kurtar.. gerisi zaten gelir bitanem.. öyle bir devirdeyizki.. aşk ve para birbiryle bağlantılı olarak gidiyor.. aşkmı paramı diye soranlara... ikiside birlikte olmalı.. etle tırnak gibiler.. ayrılmaz ikili olmuşlar...

[/QUOT

ben babamı anlamıyorumki bi öle bi bole. işte geçen gün konuştuk önünde 2 yol war diyor yaa ewlen o bebeyle bidaha karşıma çıkma görmek istemiyorum seni diyor ya da oku arkandayınm diyor karar senin dedi. diyorum yaa ewimiz o kadar karışık ki ailecek psikolojimiz bozuk hergün kawga.liseyi okuyunu kadar ne çektim ağlaya ağlaya ders çalıştım ben, içimi kimse bilmiyor işte

bu ailevi sorunları bi çok kişi yaşıyor sen direnip okumana bak işte sonucta okursan baska bi yerde olursan yine kurtulucaksın annen baban boşanmalı önce huzursuz bi ewlilikten dogan sonuclar bunlar oluo işte :bbo:

canım anladığım kadarıyla sana kim ilgi gösterirse sen ona doğru kayıyorsun ama bunlar çok normal çünkü sen daha çok küçüksün bende dayı oğluma aşık olmuştum 15 yaşında sonra evlenince karısı aramızdaki muhabbeti kıskanmıştı ama farkettimki o evlenince o beni kardeş gibi seviyor yani bazı ilgileri yaşımıoz dolayısıyla yanlış anlayabiliyoruzz ailede sevgi kalmadığıo için biri sana ilgi gmsterince hep öyle olucak zannediyorsun ama inan bana her zaman hayat güllük gülüstanlık değil be canım ya yaşın büyüdükçe bunları daha iyi anlayıp eskiden düşündüklerine ve yaptıklarına çok gülüceksin sana tek tavsiyem 20 yaşını geçmeden evlenmemen canım 20 den sonra hayat daha başka inan bana

canım bu yaşta sakın evlenmeye kalkma fırsatın varken oku. evde kavga gürültü var demişssin. tamam haklısın ama bu senin okumayıp evlenmene gerekçe değil. daha doğru dürüst işi olmayan ve askere gitmedi sanırım sana ne verebilir. bu yaşlar evlenmek için doğru karar verilecek yaşlar değil. şu an düşündüğün şeyler ileride sana saçma ve yalnış gelecek. evlilik için 20 yaşını bir geç bakalım. oku işini önüne al ayağını yere sağlam bas. şimdi evlenirsen kocanın eline mi bakacaksın. bir de sevdiğim çocuk dediğim baskı yapıyor karışıyor demişsin uzak dur derim. sonra pişman olursun. önünde güzel yılların var heba etme.

neden evlenmenin bir çözüm olduğunu düşünüyorsun, evlendiğinde çok daha farklı sorunlar seni bekliyor olacak emin ol,
daha yolun başında hayatın başında evdeki huzrsuzluktan kurtulmak için evlendiğini düşün evliliğin sana mutluluk ve huzur getireceği garantisi yok ki, benzer sorunları evliliğinde yaşarsan o zaman kurtuluş olarak düşüneceğin seçenek ne olacak?
daha 17 yaşındasın madem, önce liseyi bitir meslek sahibi olmak için çabala, şartların çok kolay olmayabilir ama herkes çok rahat koşullarda yaşamıyor, herkes bir takım zorluklar yaşıyor

önce kızdım sana haddim değil ama " bu yaşta ne kocası" dedim sonra düşününce 17 yaş... için kıpır kıpırdır. şimdi şıp sevdi çağındasın hepimiz az çok yaşadık bunları. üni.ye git 2 yıllık da olsa oku sonra aöf den 4 e tamamlarsın ayrıca senin direk geçiş hakkın var. üni. hayatı çok güzeldir aşklar arkadaşlıklar bambaşkadır. bu fırsatı evlenerek harcama.. annen ve baban kendi sorunlarını sana yansıttıkları için hatalı fakat kızlarını korumaya çalıştıkları için geri kafalı diyemezsin.

bırak kocayı üni. ye git orda da var yakışıklılar (kızmayın bana okuması için ikna etmeye çalışıyorum :))

Allah akıl fikir versin sana öncelikle.
İlk söyleyeceğim söz şudur : ASLA ANNEN VE BABAN HAKKINDA BU ŞEKİLDE KONUŞMA !

Babandan bahsederken sanki düşmanından bahseder gibi kelimeler kullanıyorsun kendine gelmeni öneririm yerimseniben
Dünyanın en kötü insanı dahi olsa, o senin BABAN !

Gelelim karışık aşk hayatına...
Daha 17, 17, 17, 17ymişşş şarkısı eşliğinde şunu diyorum sana.
Bu yaptıklarının hepsi senin gençlik başımda duman ilk aşkım ilk heyecan durumları.
Kavak yelleri esiyor kafanda şu anda.
Bir dur, sakin ol, evde mi kaldın ?
Kocadın da koca mı bulamadın bu ne acele ?

Eskiden yakışıklıydı, şimdi değil ne demek ?
Bak sen bile farkediyorsun zamanla görüşlerinin değişebileceğini.
Şimdi hala oğlum dersin, yarın amca oğlu dersin, öbür gün bakkalın oğlu dersin.
Daha genceciksin be canım bir sakin ol, durul...

ben bi arkadasımın durumunu anlatmak istiyorum
23 yasında kız oğlanda 28 aklıbasında denebilcek yastalar bunlar sanaldan tanıstılar yüzyüzede görüştüler vs gercekten deger verdiler birbirlerine daha sonra bu durumu halası ögrendi kızın ve babasına söledi malum baya sorunlar cıktı kız babasına bana karısmayın ben ne yaptıgımı biliyorum dedi kafa tuttu ezdi geçti.. sonuç ne mi?
suan oğlan bu kızdan ayrıldı sebep gereksiz kıskanclıklar ve bana arkadasım aynen sunu söledi
' ne ögrendim biliyormusun?
suan benim yanımda yalnızca
o seviyorum istiyorum diye direndigim adam degil kavgalar ettigim ezip gectigim adam BABAM var.... '
bilmem anlatabildim mi :kahve:

yahu yaşın daha çok küçük bu evlenme merakın ne onu anlamış değilim...

Back