Allah rızası için yardım edin.. Kafayı yiyeceğim:(

tamamen katılıyorum.bence de ailen hakkında biraz daha insaflı konuş veya düşün.baban okumanı istiyor,bunun neresi yobazlık.hiçbir insan dört dörtlük değildir ki.

evlilik her yaşta yapılır,ama okumanın zamanı geçerse ileride zor olur senin için.
imkan bulamayıp okuyamayanların yerine bir koy kendini.o zaman daha iyi anlayacaksın sahip olduğun şansı bence.
aşk-meşk işleriyle bu kadar içli dışlı olmasan da olur.kısmetin bulur seni zamanı gelince tatlım nasıl olsa.a.s

17 yaşında evliliği düşünüyosun
30 una gelince bilmem kaç çocuk sahibi olmuş
haddinden fazla olgunve yıpranmış yorulmuş biri olarak görünmek için mi??
sana burda herkes aynı şeyi söylüyor küçüksün daha küçükkk
ne aşk için ne evlilik için
geleceğine şekil vereceğin şu yıllarını heba etme burda herkes senin iyiliğin için
bırak bu işleri oku kimseyi hayatına sokma diyor
oku şu yorumları kendine bir ders çıkarda yaptığımız yorumlar çöpe gitmesin
olur mu güzelim :teselli:

1. Bence derdim var kısmında ilk sabit konu olan "Derdim vardı" yazısını bir oku.
2.Babana yobaz demeden önce bir düşün. Tamam bıçak olayı falan biraz hak verdiyor ama "daha küçük yaştasın evlenme." diyen bir babanın önce elini öp. Sana "Okuma artık. Evlenme yaşın geldi" bile diyebilirdi.
3.Ben bu hikayenin hemen hemen aynını bir aile dostumunun kızı yaşarken izledim. Şimdi kız ne durumda mı "evlenince iki günde cicim ayları bitti. para olmayınca aşk yapılamadı. kızın kafasına dank etti. üniversite sınavına girdi. kazandı ama oğlanın ailesi okutmadı. ve kaynanasıyla beraber yaşıyor. Zulmün biri bin para.

Sana yalvarsam bir çözümü olur mu. Benim de senin yaşında iki kız kardeşim var. Allahtan tek dileğim. Okuyup ekmeğini ellerine almaları. Kimseye muhtaç olmamaları. Gözünü seveyim oku canım, gözünü seveyim oku...
:teselli:

daha derdini bile tam anlatamaz, karman çorman cümleler kurarken sen nasıl ev çevireceksin eyy bayan sorarım sana...
anneni babanı eleştirmek kolay da, evlendiğin adamın hergün yemeğini yapmak, bulaşığını çamaşırını yıkamak, kayınvalide kayınpedere hizmet etmek, başka ailenin içine girmek, laf işitmek, işittiğinde ağzını bile açamamak kolay mı sanıyorsun sen...
herşey hayallerindeki gibi mi herşey toz pembe mi hayatta...

o yakışıklı şimdi değil, ona aşıktım şimdi değilim, onu ayarttım bunu terkettim...Bırak bunları küçüğüm...

SAna ne söylesek bir kulağından girecek diğerinden çıkacak bunu adım gibi bilirim...

MEsleğini eline al, sonra kimin peşinden koşacaksan kimi koşturacaksan koştur...

Unutma " insanın doğduğu yeri, annesini ve babasını seçme şansı yoktur ama hayatını nasıl geçireceğini seçme şansı vardır"

Burda ablalarının yazdıklarını tek tek oku....Ve lütfen dikkate al...

Alkışlıyorum bu yazıyı
zor hemde cok zor eminim evlilik büyük bi olgunluk istiyo akıl yaşta degil baştadır ama konusmalarıda hiç büyük gibi degil çok çok çoook erken umarım yardımcı olmuszdur :1no2:

valla bu olay simdi tv de oynayan yaprak dökümünden daha karmasik geldi.bende daha 17 me girmistimki,gözümü zifaf odasinda actim.ardindan kaynana kayinbaba dirdiri üzerinede iki cocuk,su anda kizim 14.ünde onon okoumasi icin elimizden gelen herseyi yapiyoruz.eline meslegini isini almadan kesinlikle evlenmesini istemem.benim yasadiklarimi onon yasamasina izin vermem.zaman zaman diyorum,anlatiyorum,deden beni okutsaydi,senin bu imkanlarin bende olsaydi asla evlenmezdim diye.hayatin yükünü bu genc yasta sirtina alma canim.yoksa ömür boyu sirtinda bi kamburla dolasirsin.

daha 17 yasindasin bu ne hiz guzelim boyle hizli kosarsan yas 25oldugunda cogu seyi tuketmis olursun dur bakalim hala oglu askin cok enterasan sen akraba evliliginden korkmuyorsun galiba insanin hala oglu abisi kardesi yerine gecer hadi ilkinden sogudun vs vs oldu bu ne smdi bence sen soyle silkin bir kendine gel bak bakalim ilkokul mezunu birini elestiriyorsunda aklin fikrin yokmuydu ona asik olurken sen ne mezunusun ................once kendi egitimini ,ogrenimini ,gelisimini tamamla 17yasindasin ugrastigin seylere bak kendini yetistir once Allah o zaman sana kapi acar kafayida yemezsin oku meslegini eline al ayrica anne baba ol anlarsin yobaz olmayi evlat ne demek onun icin iyisini istemeyi anlarsin

Son düzenleme:

ben herkesin dediği gibi mutluluğı dışarda aradım buldum mu bulamadım mı orası meçhul. ben onu asla eleştirmedim sen ilkokul mezunuzun şudur budur asla yüzüne vurmadım. sadece çewremdekiler olmaz arada kültür farklılığı olur deiler anlamadım dinlemedim.gerçekten de doğruymuş.herşeye karşı ayıp günah vb.son zamnalarda ondan iyice soğudum uzaklaştım o da bunun farkında ama kendine engel olamıyor. sadece ailem akrabalrım herkes bildiği için şimdi ayrıldığımı söylesem noldu hani sewiyodun gibi sorular sorular
hala oğluna gelince onu sewmiyorum onun nasıl bir insan olduğunu biliyorum ama kendime engel olmaıyorum sürekli onu düşünüyorum nasıl bişe bende anlamıyorum. karışık bi durum öz halam değil aslında. halamın babası ile benim babam kardeş.

aman koş koşşş geç kalma...çabuk evlen..9 ay sonrada bi bebek doğur..aradan 2 sene geçmedende ben bu adamı sevmiyom...şöle böyle diye şikayete gel yinee...

böyle yazıları okuyunca beynim sersemliyo....ne meraklılar evlenmeye yaa...sanki bi matahh..bu yaşta evlilik düşüneceğine iyi bi işin peşinden koşsan bu kadar eforu onun için sarfetsen daha kazançlı çıkarsın..Allah akıl fikir versin..akıl noksanlığı zorr...

Bu kafa ve evden kurtulma çabasıyla bir duvara toslar ondan sonraki hayatında da çocuğuna kendi yaşadıklarını yaşatırsın müstakbel kocan ile birlikte. Birazcık sağlıklı karar almayı düşünüp bunların heves olduğu kanatine varıp akıllıca hareket etsen. Bi kere aklından evliliği çıkar annen baban nasıl olurlarsa olsunlar zamana bırak kendini bak göreceksin nasıl güzel şeyler yaşatacak sana ve iyi ki evlenmemişim o yaşta diyeceksin......

Canım yazını baştan sona okudum ama inan hiç birşey anlamadım.kafamçokkarıştı

aşık olmak güzel bişey tabide hayatında birinci öncelik olmasın sakın.
önce kendin için bişeyler yap.
ideallerin olsun.
önce kendini sev.
daha kimler çıkar karşına ohooo

ay benim nefesim kesildi be okurken
bi dur nefes al ya kaydirigubbakcemile

dur ya daha bu yaşta ne evliliği baksana duyguların bile değişiklik gösteriyor.kimi sevip sevmediğini bile bilmiyorsun ya evlenseydin o çocukla şimdi aklıma gelmiyor diyorsun.bizde bu yaşları atlattık canım en cahil zamanlarımız bekle kişiliğin yerine otursun.bir heves uğruna başını çok taşlara vurursun

Son düzenleme:

halanınn babası ile babann kardeşş oluncaa nee oluyorr anlıyamadımm kafamm karıştıı anlıyann ne olurr anlatsınn helee:1shok:
şimdii benimm halam var babası neyimm oluyorrr dedem oluyorrrr

dedemm benimm babamla nasıll kardeşş oluyorkii

oğluu olmazmıı canımm

Karmakarisik dusunceler icindesiniz,bir ondan hoslan sonra digerine yonel cok cocukca birsey bence, siz okulunuza adapte olun birakin suan gonul islerini......

işte budur a.s.a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…