- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.543
- 298
Bu da çok doğru bir yaklaşım değil. Her Kürt partizan değildir.
Genelleme yapmadım.daga çıkanlarınız ayrımında bulundum.
Bu sitede de Kürt olduğunu bildiğim ama gayet de barış içinde yaşayan insanlar tanıyorum. Genelleme yapmak doğru değil.
İlla daga mı çıkalım ne demektir yahu...bu ne terbiyesizce bir laftir. Daga çıkanlarınız yedi bu ulkeyi. Kac şehit verdik. NE DEMEK DAGA MÜ ÇIKALIM NE DEMEK DAGA MI ÇIKALIM SEN KİMİ KORKUTUYORSUN DAGA ÇIKMAKLA
O zaman ne mutlu türküm diyene demek neden rahatsız ediyor?Bir ingilizin ben ben ingilizim demesi sizi rahatsiz etmezken kurdun kurdum demesi neden rahatsiz ediyor? Bu ulkenin insanlari "ne mutlu turkum diyene." demeye zorlanmamaliydi. Bir millete aidiyet hicbir zaman gurur duyulacak bir sey olmamaliydi.
Kurt de kurt oldugu icin mutlu olmamali, laz da, cerkez de...
Insan olmayi basarirsak mutlu olmaliyiz. Milliyetcilik kadar sig bir sey olamaz.
papa geldi biliyorsunuz ülkedeki çoğu hristiyan toplandı ne kadar çoklardı farkettiniz mi ? neden ülkemizde hristiyan yahudi ayrımcılığı yapılmıyor da türk kürt alevi ayrımı yapılıyor biraz düşünmek lazım
Allah herkesi insan olarak yaratır ama insanlar birşekilde türk kürt ,çerkez ..vs diye ırklara ayrılır ben ırka değil insanlığa bakarım bu yüzden. insanlar iyi ve kötü olarak ikiye ayrılır bence ırklara göre değil....İnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....
İnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....
O zaman ne mutlu türküm diyene demek neden rahatsız ediyor?
Hep bu bölücülük hikayelerinden dolayı türküm demek ırkçılık oldu çıktı.
Ne mutlu turkum diyene demek rahatsiz etmiyor. Turk olmayanlarin bile bunu soylenmeye zorlanmasi rahatsiz ediyor. Bu ulkede andimiz "ne mutlu kurdum diyene." seklinde olsaydi da bu yanlis olurdu. Cunku bu sefer de bu ulkede yasayan diger irklara dayatma yapilmis olurdu.O zaman ne mutlu türküm diyene demek neden rahatsız ediyor?
Hep bu bölücülük hikayelerinden dolayı türküm demek ırkçılık oldu çıktı.
Kürt değilim, o batılı dediğiniz insanlardan bile olabilirim hatta. Ama nüfus kağıdımda doğum yerim güney doğuda bir il. Bu sebepten ne sıkıntılar yaşadığımı anlatsam uyduruyor dersiniz. Ayrımcılık yok demek, bunları kendileri yaratıyor demek biraz fazla pembe gözlüklerle bakmak oluyor bence. Bu ülkede kürtlere ayrımcılığın alası yapılıyor. Bırakın da alıngan olsunlar azıcık. Kürt olmadığım halde ben bunları yaşıyorsam onlar neler yaşıyordur kim bilir.ne zaman bir kürt arkadaşımla , veya komşumla otursam muhabbet etsem alttan alttan laf sokarlar , bize ön yargı var , bize ayrımcılık var bilmem ne diye
he hepsinin nedeni biz batılılılar , biz ayrımcılık yapıyoruz
ya siz kendinizi bizden ayırıyorsunuz , sonra da biz ayrımcı oluyoruz
ne zaman aslı kürt olan biriyle karşılaşsam tanışsam , ben kürdüm sıfatını üzerine basa basa söyler
bu ne demek ? ben sizden ayrıyım , ben sizden farklıyım demek değil mi ?
tekrar düşünelim bakalım kim ayrımcılık yapıyor , kim kendini ayrı görüyor
Sen ne yaptıgını zannediyorsun, tehdit mi ediyorsun insanları? Daga çıkarım bak falan...
Ona bakarsan Kürtlerin yaşadıgı yerlerde insanlar sırf Türk oldukları için öldürülüyor. Ögretmeni, doktoru, mühendisi... Askerler kaç yıldır sürekli ölüyorlar bir hiç için...
İstanbul'da bile Kürtlerin yaptıgı ırkçılıgı ben görüyorum, duyuyorum. Mafya olmuşlar resmen ve kendi aşiretlerinden başkasını genelde çalıştırmazlar sokaklarda.
Ne yapalım? Tek çözüm bütün Kürtleri yok mu edelim Türkler olarak? Gelmiş bir de tehdit ediyor daga çıkarım diye... tipe bak.
Çünkü ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman. O yüzden din üzerinden giderek halkı bölemezsin. Mezhep üzerinden giderek bölüyorlar, ama bu konuda da tam başarılı olamadılar.
İnsanları birbirlerine düşürmenin, kırdırmanın yolu etnik köken işte. İşe yaramış ki, sorunu çözmek yerine, ateşi körüklemeye devam ediyorlar.
Sen ne yaptıgını zannediyorsun, tehdit mi ediyorsun insanları? Daga çıkarım bak falan...
Ona bakarsan Kürtlerin yaşadıgı yerlerde insanlar sırf Türk oldukları için öldürülüyor. Ögretmeni, doktoru, mühendisi... Askerler kaç yıldır sürekli ölüyorlar bir hiç için...
İstanbul'da bile Kürtlerin yaptıgı ırkçılıgı ben görüyorum, duyuyorum. Mafya olmuşlar resmen ve kendi aşiretlerinden başkasını genelde çalıştırmazlar sokaklarda.
Ne yapalım? Tek çözüm bütün Kürtleri yok mu edelim Türkler olarak? Gelmiş bir de tehdit ediyor daga çıkarım diye... tipe bak.
Universitede arkadaslarimin cogu kurt diye yadirgandigim var yahu. Ki ben dogu karadenizliyim. Ayrimcilik yok derken bile ayrimcilik yapiyor insanlar. Ne kadar basit "siz yaptiniz." deyip isin icinden cikmak.Kürt değilim, o batılı dediğiniz insanlardan bile olabilirim hatta. Ama nüfus kağıdımda doğum yerim güney doğuda bir il. Bu sebepten ne sıkıntılar yaşadığımı anlatsam uyduruyor dersiniz. Ayrımcılık yok demek, bunları kendileri yaratıyor demek biraz fazla pembe gözlüklerle bakmak oluyor bence. Bu ülkede kürtlere ayrımcılığın alası yapılıyor. Bırakın da alıngan olsunlar azıcık. Kürt olmadığım halde ben bunları yaşıyorsam onlar neler yaşıyordur kim bilir.
Bir insana bir millete dahil olma zorlamasının yapılmasını da anlamıyorum. Türkiye'de yaşıyorsan Türksün diye bir dayatma olamaz, olmamalı. Evet Türkiye vatandaşıyım ama Kürdüm, Lazım, Göçmenim, çerkesim diyebilmeli insanlar. Bu etnik kimliklerin hiç birine de laf söyleyen olmaz. Biri çıkıp ben çerkesim der insanlar çerkesle şöyle iyi böyle güzel diye methiyelere başlar. Ama bir başkası ben kürdüm dediğinde vay efendim sen nasıl kürdüm dersin türksün işte türksün bana ne diye konuşmaya başlarlar.
Bu yazdıklarım şahsınıza değil. Amacım tartışmak da değil :)
Oooooo tam senin gibi bir şahsa yakışacak yorum yapmissin bravo..
çözümün bütün Kürtleri yok etmek mi? Sen kendi tipine bak vr çok konuşma. Terbiyesiz. Kullandığı lafa bak. Senin bu nefretin bir gün başını yiyecek haberin olsun. ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?