Allah niye insanlari kürt-turk diye yaratmis ?

papa geldi biliyorsunuz ülkedeki çoğu hristiyan toplandı ne kadar çoklardı farkettiniz mi ? neden ülkemizde hristiyan yahudi ayrımcılığı yapılmıyor da türk kürt alevi ayrımı yapılıyor biraz düşünmek lazım

Daga mi cikalim nedir ya bizde baska ulkeden goctuk orada bize dilimiz konusturulmuyordu isimlerimizi degistiriyorlardi kanitida var hatta egitimde bile ayrimcilik yapiliyordu hastanelerde adam gibi bakilmiyordu ah annem neler cekti babanem neler cekmisss uzun uzun anlatmicam ama kimse eline silah alip daga cikip masumlari sivilleri oldurmedi ulkeyi kaosa suruklemedi toprak istemedi kurtler meclise bile girerken dillerini konusurken daha ne istiyorsunuzda hala dag diyorsun banada gavur diyolar turk degil birsurusey diyolar iyi bizde cikalimmm ????? Burda ozaman Allah askina boyle sebepler one surup dag catisma demeyin bahane bunlar yaziktir ya

Tamamen saçmalamış işte burda yapmak istediğide tartışma konusu yaratmak ortamı germek gelmeyelim böyle safsatalara

O zaman ne mutlu türküm diyene demek neden rahatsız ediyor?
Hep bu bölücülük hikayelerinden dolayı türküm demek ırkçılık oldu çıktı.

Çünkü ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman. O yüzden din üzerinden giderek halkı bölemezsin. Mezhep üzerinden giderek bölüyorlar, ama bu konuda da tam başarılı olamadılar.

İnsanları birbirlerine düşürmenin, kırdırmanın yolu etnik köken işte. İşe yaramış ki, sorunu çözmek yerine, ateşi körüklemeye devam ediyorlar.

Allah herkesi insan olarak yaratır ama insanlar birşekilde türk kürt ,çerkez ..vs diye ırklara ayrılır ben ırka değil insanlığa bakarım bu yüzden. insanlar iyi ve kötü olarak ikiye ayrılır bence ırklara göre değil....

Sen ne yaptıgını zannediyorsun, tehdit mi ediyorsun insanları? Daga çıkarım bak falan...

Ona bakarsan Kürtlerin yaşadıgı yerlerde insanlar sırf Türk oldukları için öldürülüyor. Ögretmeni, doktoru, mühendisi... Askerler kaç yıldır sürekli ölüyorlar bir hiç için...

İstanbul'da bile Kürtlerin yaptıgı ırkçılıgı ben görüyorum, duyuyorum. Mafya olmuşlar resmen ve kendi aşiretlerinden başkasını genelde çalıştırmazlar sokaklarda.

Ne yapalım? Tek çözüm bütün Kürtleri yok mu edelim Türkler olarak? Gelmiş bir de tehdit ediyor daga çıkarım diye... tipe bak.

Türküm demek ırkçılık değil işte, ama bence Kürdüm demekte ırkçılık değil. Banane ya neyse ne, ben insanlığına bakarım. Bir insanın ülkesini sahiplenmesi için Türküm demesi gerekli mi? Ben Kürdüm, ama Türk vatandaşıyım, bu ülkenin ferdiyim demesi yetmez mi?

artı anadolu yıllardır göçlere sahne olmuş topraktır , türklerde çeşitli coğrafyalara gçö etmişlerdir

hatta belki bir çoğumuz Türk bile değilizdir
araştırılsa hangi ırkın veya milletin insanı çıkarız kim bilir
ama önem li mi değil tabi ki
bu topraklarda mı yaşıyorum evet T.C çatısı altında mı yaşıyorum evet
isterse çin li çıkayım yine Türküm yine Türküm

Ne mutlu turkum diyene demek rahatsiz etmiyor. Turk olmayanlarin bile bunu soylenmeye zorlanmasi rahatsiz ediyor. Bu ulkede andimiz "ne mutlu kurdum diyene." seklinde olsaydi da bu yanlis olurdu. Cunku bu sefer de bu ulkede yasayan diger irklara dayatma yapilmis olurdu.

Ulkemizde yasayanlara turkiye vatandasi denilmeli. Kimse turkiye'de yasiyor diye turk kabul edilemez. Kurt var, laz var, cerkes var... var da var.

Kürt değilim, o batılı dediğiniz insanlardan bile olabilirim hatta. Ama nüfus kağıdımda doğum yerim güney doğuda bir il. Bu sebepten ne sıkıntılar yaşadığımı anlatsam uyduruyor dersiniz. Ayrımcılık yok demek, bunları kendileri yaratıyor demek biraz fazla pembe gözlüklerle bakmak oluyor bence. Bu ülkede kürtlere ayrımcılığın alası yapılıyor. Bırakın da alıngan olsunlar azıcık. Kürt olmadığım halde ben bunları yaşıyorsam onlar neler yaşıyordur kim bilir.

Bir insana bir millete dahil olma zorlamasının yapılmasını da anlamıyorum. Türkiye'de yaşıyorsan Türksün diye bir dayatma olamaz, olmamalı. Evet Türkiye vatandaşıyım ama Kürdüm, Lazım, Göçmenim, çerkesim diyebilmeli insanlar. Bu etnik kimliklerin hiç birine de laf söyleyen olmaz. Biri çıkıp ben çerkesim der insanlar çerkesle şöyle iyi böyle güzel diye methiyelere başlar. Ama bir başkası ben kürdüm dediğinde vay efendim sen nasıl kürdüm dersin türksün işte türksün bana ne diye konuşmaya başlarlar.

Bu yazdıklarım şahsınıza değil. Amacım tartışmak da değil :)

Oooooo tam senin gibi bir şahsa yakışacak yorum yapmissin bravo..
çözümün bütün Kürtleri yok etmek mi? Sen kendi tipine bak vr çok konuşma. Terbiyesiz. Kullandığı lafa bak. Senin bu nefretin bir gün başını yiyecek haberin olsun. ...

ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman ama hatırı sayılır seviyede gayrimüslim de var onlar devletin nimetlerinden faydalanıyorlar asla şikayetçi olduklarını yada devlete karşı çıktıklarını görmedim ben din üzerinden bölme yapmıyorum bölücülük yapanlar ortada zaten herkes oturduğu ülkenin nimetlerinden faydalansa nankörlük etmese bunların hiçbirisi olmayacaktı.

Çok üzülüyorum dağlarda ölen askerlerimiz, aileleri, göreve giden memurlarımız için. Ama sence bu konuda devletin hiç mi suçu yok?

PKK gerilla taktiği ile savaşıyor dağlarda, saldırıları hep bu şekilde. En tehlikeli yöntemlerden biridir gerilla taktiği. Ve devletimiz o bölgelere güvenliği sağlamadan, doğru düzgün eğitim vermeden askerlerimizi gönderiyor. Bir kere o dağlara normal asker gönderilmemeli. En az 2 yıl özel eğitim almış ve bu işe gönüllü olmuş askerlerin gitmesi gerekmez mi? Askerlik vatani görev ama bir kurayla belirleniyor kimin nereye gideceği. İzmir'e giden de Mehmetçik, Şırnak'a gidende. Neden her iki bölgeye de aynı eğitimi almış askerler gidiyor? İzmir'le Şırnak güvenlik açısından bir mi?

Ben savunmam asla PKK'yı. Ama yönetim kısmı hariç, büyük bir kısmı dağa çıkmaktan başka alternatifi olmayanlar. Ben onlara da üzülüyorum. Başka amaçları yok, başka beklentileri yok, çünkü hayalleri yok. Bu şekilde şartlanmışlar, bilmiyorlar ki.

Bir hocamız demişti ki, küçük yaştaki çocukları alacaksın ve müzelere, fabrikalara, madenlere, büyük üniversitelere, gezilere götüreceksin. Buralar sizin, sizin çocuklarınızın. Çalışın, çabalayın, güzel okulları kazanın ve gelin buralarda çalışın. O çocuklara ufuk vermeliyiz demişti, ne kadar doğru.

Universitede arkadaslarimin cogu kurt diye yadirgandigim var yahu. Ki ben dogu karadenizliyim. Ayrimcilik yok derken bile ayrimcilik yapiyor insanlar. Ne kadar basit "siz yaptiniz." deyip isin icinden cikmak.

Ben kizimin adini kurtce bir isim koymak istiyorum ama mahalle baskisi o kadar cok ki koyamayacagim belki. Belki universitede adindan sorun yasamasin diye koyamayacagim. Sonra da ayrim yok. He, yok.

Yine magdur edebiyatı... Sana yakışanı yapmışsın. Okudugunu anla önce. Ama anlamadıgın için açıklamak gerekiyor elbette. Dur bak, açıklıyorum bu sefer anla lütfen ya da 7-8 yaşında tanıdıgın varsa ona okut, o sana anlatır çünkü onun bile anlayabilecegi şekilde yazacagım, gayet basit;

''Çözüm olarak daga çıkmayı öneren birine karşı, tehdit savuran birine karşı, verilecek cevap budur. Bu benim çözüm önerim degil zaten, 'madem öyle düşünüyorsun, biz de böyle mi düşünelim?' anlamında yazdım.''

Anladın mı? Hala anlamadıysan senin problemin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…