amanın bu konuyu nasıl görmedim. bu tarz konular yasak. ırkla alakalı siyasi dini konular yasakİnsanlarla tartismaktan biktim ya nereye gidersem kurtlere karsi onyargi bi laf atmalar ne istiyosunuz anlamiyorum ko hepimizin bogazina kadar gelip teker teker daglara mi cikalim bu mudur tek yol . niye sinirliyim bu kadar cunku ailem beni kucuklugumden beri bu siyaset belasindan uzak tuttu bana her zaman kizim kim ne derse desin sakin tek bisey soyleme kufur de etseler cevap verme ama artik buyudum icime atamiyorum ki ...
Dershaneye basladigimdan bari tarih hocasının irkci sozlerine ragmen hic bi zaman konusmadim duymamazliktan geldim hep . bugun de türkçe dersinde hoca ve bi kiz subaylik basvurulari mulakatlari hakkinda konusuyodu ders anlatman yerine muhabbet yaptilar yine bolmedik oturduk dinledik. En son subay olmak isteyen kiz iste hocam kürtler askerde hep ne mutlu kurdum diye bagiriyo turkuz diye bagirmiyolar cart curt zirvaladi ve ceketimi aldigim gibi ciktim siniftan . kendi paramla gittigim yerde irkima hakaret ediliyo ve ben artik dayanamiyorum....
Bu senin batıda duydukların Bilgece. Biraz da doğuda konuşulanlardan bahset istersen.
Hani objektif olayım dersen yani..
bizimde etnik kokenimiz farklı vallahi bana biri türk degilsin dediginde bana cok dokunuyor türküm diyorum ben herzaman..aile arasında dilimizde konusuluyor dısarda da konusuluyor kimseden tepki almadım dugun dernek adetler kendimize gore yine kimseden tepki almadık birazda kendini yasadıgın ulkeye ait hissedebilmek ve saygı duymak lazım seni ayırdılar sevmiyorlar diye orda yasayan insanlara zarar vermek cozum olmaz aksine insanlarda daha fazla sevgisizlik gorursunuz
Senin zararın olmayabilir ama farkındaysan ırkının kurduğu bir terör örgütü var ve yaşadığı ülkenin askerlerini öldürüyor . Bence bize değil pkk ya isyan et . Yaşadığı ülkenin toprağını alma projeleriyle kan dökmeseydi sende bunlara maruz kalmayacaktın . Bu kadar basitBasima ilk defa gelmiyo ki hastaneye bile gitsem illa beni bulacaklar. Yere batsin siyasetiniz ya insanim ben insan kurt turk arap veya baska bi irk ne onemi var benim size zararim var mi yok o zaman ne diye laf atarsiniz dershaneden sogudum hic gitmek istemiyorum.
Aslında Kürtçe isme olan tepkim diğerlerinden çok değil. Belki sen o şekilde anlamak istediğin için öyle yorumluyorsun. Ben çocuğuma ne dini ne de siyaseti çağrıştıracak bir isim koyarım.Kurtce isme olan tepkinin digerlerine olan tepkiden cok daha fazla oldugu o kadar asikar ki. Ama dedigin gibi digerlerine de var evet. Amacim sadece ayrim yok, siz yapiyorsunuz diyenlere. Kimse kendini toplumdan ayirmak istemez. Kurtler icin neler deniliyor, kendi ailemden biliyorum ya. Ben dogu karadenizliyim. Gereksiz bir milliyetciligin oldugu kesimdenim yani. Sulalem icin soyluyorum. En iyi kurt olu kurt mu dersin, aklina ne gelirse.
sitenin haer yerinde bu konu kapanır. yasak çünküBen de bir derdim var da kapanir diye buraya actim.
Teşekkürler okypetesitenin haer yerinde bu konu kapanır. yasak çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?