ülkemizin büyük çoğunluğu müslüman ama hatırı sayılır seviyede gayrimüslim de var onlar devletin nimetlerinden faydalanıyorlar asla şikayetçi olduklarını yada devlete karşı çıktıklarını görmedim ben din üzerinden bölme yapmıyorum bölücülük yapanlar ortada zaten herkes oturduğu ülkenin nimetlerinden faydalansa nankörlük etmese bunların hiçbirisi olmayacaktı.
Çok üzülüyorum dağlarda ölen askerlerimiz, aileleri, göreve giden memurlarımız için. Ama sence bu konuda devletin hiç mi suçu yok?
PKK gerilla taktiği ile savaşıyor dağlarda, saldırıları hep bu şekilde. En tehlikeli yöntemlerden biridir gerilla taktiği. Ve devletimiz o bölgelere güvenliği sağlamadan, doğru düzgün eğitim vermeden askerlerimizi gönderiyor. Bir kere o dağlara normal asker gönderilmemeli. En az 2 yıl özel eğitim almış ve bu işe gönüllü olmuş askerlerin gitmesi gerekmez mi? Askerlik vatani görev ama bir kurayla belirleniyor kimin nereye gideceği. İzmir'e giden de Mehmetçik, Şırnak'a gidende. Neden her iki bölgeye de aynı eğitimi almış askerler gidiyor? İzmir'le Şırnak güvenlik açısından bir mi?
Ben savunmam asla PKK'yı. Ama yönetim kısmı hariç, büyük bir kısmı dağa çıkmaktan başka alternatifi olmayanlar. Ben onlara da üzülüyorum. Başka amaçları yok, başka beklentileri yok, çünkü hayalleri yok. Bu şekilde şartlanmışlar, bilmiyorlar ki.
Bir hocamız demişti ki, küçük yaştaki çocukları alacaksın ve müzelere, fabrikalara, madenlere, büyük üniversitelere, gezilere götüreceksin. Buralar sizin, sizin çocuklarınızın. Çalışın, çabalayın, güzel okulları kazanın ve gelin buralarda çalışın. O çocuklara ufuk vermeliyiz demişti, ne kadar doğru.
Buna kesinlikle inaniyorum. Su zamana kadar pkk sorunu bitsin diye asla ugrasilmadi. Resmen egitimsiz askerleri gonderdiler, sadece ölsünler diye.Oradaki teröristler yıllardır oradalar. Bizimkiler ise oraya yıllardır 18 yaşındaki çocukları, daha önce ne bi silah görmüş ne dag görmüş çocukları gönderiyorlar. Sırf ölsünler diye gönderiyorlar.
Egitimli asker gönderse bu kadar asker ölmezdi. Tek tük ölürdü ancak. Egitimli askerle, nerde ne yapılacagını bilmeyen, silah görmemiş 18 yaşındaki çocuk bir degil sonuçta.
Bu her açıdan böyle ama dini isim koyan ailelere de bir ön yargı var. Onu geçtim ben kızımın adını Başak koydum benim işçi partisinden olup olmadığımı soran çıktı. Maalesef isim çok şey belirliyor ama çocukların isimlerini de kendi ideolojilerimize kurban vermek/sıkıntıya girmesine neden olmak ne denli doğru?Universitede arkadaslarimin cogu kurt diye yadirgandigim var yahu. Ki ben dogu karadenizliyim. Ayrimcilik yok derken bile ayrimcilik yapiyor insanlar. Ne kadar basit "siz yaptiniz." deyip isin icinden cikmak.
Ben kizimin adini kurtce bir isim koymak istiyorum ama mahalle baskisi o kadar cok ki koyamayacagim belki. Belki universitede adindan sorun yasamasin diye koyamayacagim. Sonra da ayrim yok. He, yok.
Evet ama o gayrimüslümlerin çoğunun kendi ülkeleri var. Uluslararası arenada temsilcileri var. Hukuksal alanda söz sahibi insanlar. Ülkemizdeki bir hristiyana sıkıyorsa kanunlar önünde ayrımcılık yapılsın bakalım. Neler olacak görelim. Toplumsal anlamda ayrımcılığa maruz kalıyor olabilirler ama kişisel haklara saldırı olmadıktan sonra çokta önemli değil.
Yorumları yaparken Türkiye'nin dünya siyasetindeki konumuna bakmak lazım. Öyle bölgesel güç falan değiliz biz. Mavi Marmarayı, çuval olayını, Gazze sürecini hatırlayın. Kendinden güçlü olana ayrımcılık yapamazsın. Onu ezemezsin. En fazla kendinle denk tutarsın, istesen de istemesen de.
Türküm demek ırkçılık değil işte, ama bence Kürdüm demekte ırkçılık değil. Banane ya neyse ne, ben insanlığına bakarım. Bir insanın ülkesini sahiplenmesi için Türküm demesi gerekli mi? Ben Kürdüm, ama Türk vatandaşıyım, bu ülkenin ferdiyim demesi yetmez mi?
Ne mutlu turkum diyene demek rahatsiz etmiyor. Turk olmayanlarin bile bunu soylenmeye zorlanmasi rahatsiz ediyor. Bu ulkede andimiz "ne mutlu kurdum diyene." seklinde olsaydi da bu yanlis olurdu. Cunku bu sefer de bu ulkede yasayan diger irklara dayatma yapilmis olurdu.
Ulkemizde yasayanlara turkiye vatandasi denilmeli. Kimse turkiye'de yasiyor diye turk kabul edilemez. Kurt var, laz var, cerkes var... var da var.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Başka söze gerek yok
Oooooo tam senin gibi bir şahsa yakışacak yorum yapmissin bravo..
çözümün bütün Kürtleri yok etmek mi? Sen kendi tipine bak vr çok konuşma. Terbiyesiz. Kullandığı lafa bak. Senin bu nefretin bir gün başını yiyecek haberin olsun. ...
Bu senin batıda duydukların Bilgece. Biraz da doğuda konuşulanlardan bahset istersen.Konuyla ilgili yoruma gelecek olursak da. Ben KÜRT'üm ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt'üm.
Burada ayrimcilik yapmiyoruz diyenler bile Türk'ün baş harfini büyük Kürt'ü küçük yazmislar.
Yok cok alingansiniz, yok bilmem nesiniz demesi kolay tabi. Dağdan gelmiş, kiro, hirpo, Kürt gibi, kuyruklu, Lan Kürt müsün diye hakaretvari tonlarca söz size kullanilmamis tabi.
bi gun baktim millet hakaret icin Kürt Kürt diye birbirlerine bagriyor.
ben de dedim ki buyur, ben Kürt'üm ve bununla yasadigim sürece de gurur duyacagim agzini topla ve insan ol.
Görünen Köy klavuzu istemez yani, anlatabildim mi?
Ooo Çerkez böreği mi harikaaaa, lan oglum Kürt böreği yenir mi içinde Kürt olan hicbir seyi yemem diyenle de karsilasmamissinizdir.
Bunlar algida secicilik mi? Tek Türkler mi şehit oluyor? Benim amcam vuruldu onlar tarafindan, abim gazi oldu. Siz ne konusuyorsunuz? Bi gidin de şu nefretinizi aynanin karsisina kusun....!!!
Yine magdur edebiyatı... Sana yakışanı yapmışsın. Okudugunu anla önce. Ama anlamadıgın için açıklamak gerekiyor elbette. Dur bak, açıklıyorum bu sefer anla lütfen ya da 7-8 yaşında tanıdıgın varsa ona okut, o sana anlatır çünkü onun bile anlayabilecegi şekilde yazacagım, gayet basit;
''Çözüm olarak daga çıkmayı öneren birine karşı, tehdit savuran birine karşı, verilecek cevap budur. Bu benim çözüm önerim degil zaten, 'madem öyle düşünüyorsun, biz de böyle mi düşünelim?' anlamında yazdım.''
Anladın mı? Hala anlamadıysan senin problemin.
Şu AKP zihniyeti neyse milliyetçi, ulusalcı zihniyette o benim gözümde.Universitede arkadaslarimin cogu kurt diye yadirgandigim var yahu. Ki ben dogu karadenizliyim. Ayrimcilik yok derken bile ayrimcilik yapiyor insanlar. Ne kadar basit "siz yaptiniz." deyip isin icinden cikmak.
Ben kizimin adini kurtce bir isim koymak istiyorum ama mahalle baskisi o kadar cok ki koyamayacagim belki. Belki universitede adindan sorun yasamasin diye koyamayacagim. Sonra da ayrim yok. He, yok.
Senin zekana sahip olmadigim icin kendimi cok sansli hissediyorum gerçekten... Malum 7 8 yaşa hitap ediyorsun....
Kurtce isme olan tepkinin digerlerine olan tepkiden cok daha fazla oldugu o kadar asikar ki. Ama dedigin gibi digerlerine de var evet. Amacim sadece ayrim yok, siz yapiyorsunuz diyenlere. Kimse kendini toplumdan ayirmak istemez. Kurtler icin neler deniliyor, kendi ailemden biliyorum ya. Ben dogu karadenizliyim. Gereksiz bir milliyetciligin oldugu kesimdenim yani. Sulalem icin soyluyorum. En iyi kurt olu kurt mu dersin, aklina ne gelirse.Bu her açıdan böyle ama dini isim koyan ailelere de bir ön yargı var. Onu geçtim ben kızımın adını Başak koydum benim işçi partisinden olup olmadığımı soran çıktı. Maalesef isim çok şey belirliyor ama çocukların isimlerini de kendi ideolojilerimize kurban vermek/sıkıntıya girmesine neden olmak ne denli doğru?
Geçen gazete yazıyordu adamın biri kızının adını Kürdistan koymak istemiş, nüfus dairesi kabul etmemiş. Mahkemeye taşınmış olay hakim de kabul etmemiş, Helin de karar kılınmış.
Ne kadar doğru bu ismi koyması? Belki kızı babası kadar partizan olmayacak.
Evet ama o gayrimüslümlerin çoğunun kendi ülkeleri var. Uluslararası arenada temsilcileri var. Hukuksal alanda söz sahibi insanlar. Ülkemizdeki bir hristiyana sıkıyorsa kanunlar önünde ayrımcılık yapılsın bakalım. Neler olacak görelim. Toplumsal anlamda ayrımcılığa maruz kalıyor olabilirler ama kişisel haklara saldırı olmadıktan sonra çokta önemli değil.
Yorumları yaparken Türkiye'nin dünya siyasetindeki konumuna bakmak lazım. Öyle bölgesel güç falan değiliz biz. Mavi Marmarayı, çuval olayını, Gazze sürecini hatırlayın. Kendinden güçlü olana ayrımcılık yapamazsın. Onu ezemezsin. En fazla kendinle denk tutarsın, istesen de istemesen de.
bizimde etnik kokenimiz farklı vallahi bana biri türk degilsin dediginde bana cok dokunuyor türküm diyorum ben herzaman..aile arasında dilimizde konusuluyor dısarda da konusuluyor kimseden tepki almadım dugun dernek adetler kendimize gore yine kimseden tepki almadık birazda kendini yasadıgın ulkeye ait hissedebilmek ve saygı duymak lazım seni ayırdılar sevmiyorlar diye orda yasayan insanlara zarar vermek cozum olmaz aksine insanlarda daha fazla sevgisizlik gorursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?