Allah niye insanlari kürt-turk diye yaratmis ?

Evet ama o gayrimüslümlerin çoğunun kendi ülkeleri var. Uluslararası arenada temsilcileri var. Hukuksal alanda söz sahibi insanlar. Ülkemizdeki bir hristiyana sıkıyorsa kanunlar önünde ayrımcılık yapılsın bakalım. Neler olacak görelim. Toplumsal anlamda ayrımcılığa maruz kalıyor olabilirler ama kişisel haklara saldırı olmadıktan sonra çokta önemli değil.

Yorumları yaparken Türkiye'nin dünya siyasetindeki konumuna bakmak lazım. Öyle bölgesel güç falan değiliz biz. Mavi Marmarayı, çuval olayını, Gazze sürecini hatırlayın. Kendinden güçlü olana ayrımcılık yapamazsın. Onu ezemezsin. En fazla kendinle denk tutarsın, istesen de istemesen de.

Oradaki teröristler yıllardır oradalar. Bizimkiler ise oraya yıllardır 18 yaşındaki çocukları, daha önce ne bi silah görmüş ne dag görmüş çocukları gönderiyorlar. Sırf ölsünler diye gönderiyorlar.

Egitimli asker gönderse bu kadar asker ölmezdi. Tek tük ölürdü ancak. Egitimli askerle, nerde ne yapılacagını bilmeyen, silah görmemiş 18 yaşındaki çocuk bir degil sonuçta.

Konuyla ilgili yoruma gelecek olursak da. Ben KÜRT'üm ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Kürt'üm.
Burada ayrimcilik yapmiyoruz diyenler bile Türk'ün baş harfini büyük Kürt'ü küçük yazmislar.
Yok cok alingansiniz, yok bilmem nesiniz demesi kolay tabi. Dağdan gelmiş, kiro, hirpo, Kürt gibi, kuyruklu, Lan Kürt müsün diye hakaretvari tonlarca söz size kullanilmamis tabi.
bi gun baktim millet hakaret icin Kürt Kürt diye birbirlerine bagriyor.
ben de dedim ki buyur, ben Kürt'üm ve bununla yasadigim sürece de gurur duyacagim agzini topla ve insan ol.
Görünen Köy klavuzu istemez yani, anlatabildim mi?
Ooo Çerkez böreği mi harikaaaa, lan oglum Kürt böreği yenir mi içinde Kürt olan hicbir seyi yemem diyenle de karsilasmamissinizdir.
Bunlar algida secicilik mi? Tek Türkler mi şehit oluyor? Benim amcam vuruldu onlar tarafindan, abim gazi oldu. Siz ne konusuyorsunuz? Bi gidin de şu nefretinizi aynanin karsisina kusun....!!!

benim türk arkadaşlarımda var kürt arkadaşlarımda böyle bir ayrım yapmak çok yanlış olur
hatta çoğu doğulu arkadaşlarım batıdakilerden daha vefalıdır
5 vakit namaz kılarlar kimseye hakaret etmezler
malesef türklük kürtlük insanın bedeninde değil kalbinde oluyor
biri kendini diğerinden farklı görmese aslında sorun çözülecek
insanların doğasında var kendini büyüksünmek
en güzeli duymamak görmemek

Buna kesinlikle inaniyorum. Su zamana kadar pkk sorunu bitsin diye asla ugrasilmadi. Resmen egitimsiz askerleri gonderdiler, sadece ölsünler diye.

Bu her açıdan böyle ama dini isim koyan ailelere de bir ön yargı var. Onu geçtim ben kızımın adını Başak koydum benim işçi partisinden olup olmadığımı soran çıktı. Maalesef isim çok şey belirliyor ama çocukların isimlerini de kendi ideolojilerimize kurban vermek/sıkıntıya girmesine neden olmak ne denli doğru?

Geçen gazete yazıyordu adamın biri kızının adını Kürdistan koymak istemiş, nüfus dairesi kabul etmemiş. Mahkemeye taşınmış olay hakim de kabul etmemiş, Helin de karar kılınmış.

Ne kadar doğru bu ismi koyması? Belki kızı babası kadar partizan olmayacak.

yahu güncel olay diye örnek verdim madem al çerkezlerden lazlardan örnek vereyim türk olmayan pek çok etnik kökeni barındırıyoruz ülkemizde ama hiçbiri kalkıp da nankörlük bölücülük yapmıyor . öyle kaçakçılıkla millet olunmuyor. herkes edebiyle yaşasa vergisini borcunu harcını ödese bölücülük yapmaya kalkmasa bunlar yaşanmazdı

İşte mevzu hep aynı yere çıkıyor aslında.söylemek istemeyen söylemez olur biter. Ama iki tarafta birinin gönlünü etmek için kürtlük kötü veya tüklük ırkçılık demek yanlış. Ülkeyi bölmek isteyenlerin yarattığı huzursuzluk bunlar.

Bu tepkiyi once " daga mı cıkalım biz de" diye aba altından sopa gosterene vereceksin.

Ben de aynısını soyluyorum..cıkın daga da alın boyunuzun ölcüsünü..öyle cözüme böyle karsılık.

bizimde etnik kokenimiz farklı vallahi bana biri türk degilsin dediginde bana cok dokunuyor türküm diyorum ben herzaman..aile arasında dilimizde konusuluyor dısarda da konusuluyor kimseden tepki almadım dugun dernek adetler kendimize gore yine kimseden tepki almadık birazda kendini yasadıgın ulkeye ait hissedebilmek ve saygı duymak lazım seni ayırdılar sevmiyorlar diye orda yasayan insanlara zarar vermek cozum olmaz aksine insanlarda daha fazla sevgisizlik gorursunuz

Bu senin batıda duydukların Bilgece. Biraz da doğuda konuşulanlardan bahset istersen.

Hani objektif olayım dersen yani..

Sinirimden catladim suan ya sonra niye onyargi var oluyor diger cevabimdada yazdim biz gocmen geldik geldigimiz ulkede bizimkiler namazi kurbani cocugunu sunnet ettirmeyi bile gizlice yapiyolarmis cunku adamlar yaptirmiyordu kimse daga cikarim tehtidi yapmadi masum colugu co ugun kanina girmedi ortaligi karistirmadi siiiiizzz ne istiyorsunyz ben ozgurluk olduguna inanmiyorum bunun dilini konusuyosun meclise giriyon egitim aliyosun tv kanallari var kurtce adetini orfunu yapiyosun derdin ne ayrimcilik yaptilar o bunu dedi daga cikcam yav biz orda Turkler olarak o saydiklarimi yapamiyoduk ciddi sekilde irkcilik vardi sonrada Turkiyeye geldik buseferde Turkiyede gavur dediler biz napalimmm simdi desinler Turkum bunu demekte beni rahatsiz etmiyor Turkum cunku burda yasiyorum oyle boyle ekmegini yiyorum haklarim var nankorluge gerek yok boyle konusarak kendini ifade edemezsin onyargiyi kirmak yerine nefret cekersin cekiyorsunda

Senin zekana sahip olmadigim icin kendimi cok sansli hissediyorum gerçekten... Malum 7 8 yaşa hitap ediyorsun....

Şu AKP zihniyeti neyse milliyetçi, ulusalcı zihniyette o benim gözümde.

Kurtce isme olan tepkinin digerlerine olan tepkiden cok daha fazla oldugu o kadar asikar ki. Ama dedigin gibi digerlerine de var evet. Amacim sadece ayrim yok, siz yapiyorsunuz diyenlere. Kimse kendini toplumdan ayirmak istemez. Kurtler icin neler deniliyor, kendi ailemden biliyorum ya. Ben dogu karadenizliyim. Gereksiz bir milliyetciligin oldugu kesimdenim yani. Sulalem icin soyluyorum. En iyi kurt olu kurt mu dersin, aklina ne gelirse.

bahsetmeye çalıştığım örnek lanarey arkadaşım gibi işte anlatabildim mi?

Zaten
'' Ne mutlu Türküm Diyene''
Bakın Türk olana denilmiyor..
Türküm diyene..
Bunu diyebilene yani..
Anlatabiliyo muyuz ?
Hee Türk olsun gelsinde ülkeyi bölsün linç edilir..
Kürt olsun yine aynı..
Çerkezde..
Lazda..
Öldürülür yani..
Sen kimsinde bu ülkeye ihanet ediyosun diye..
Hee bide şu var...
Müslüman bir ülkeyiz..
Türklerde Müslüman olmayanlara çok rastladım ama Kürtlerde hiç rastlamadım..
Dinimizde
''Vatan hainliği savaşta konum değiştirmek bile vatana ihanet etmek bile günah''
Dahada bişey demicem..

Bu ülkede bir çok insan PKK terörü yüzünden çok acı çekti. Çok evladımızı kaybettik, ciğerimiz çok yandı. İnsanlarda ön yargı oluştu ister istemez. Bu ön yargı yıkılır mı, yıkılırsa nasıl yıkılır bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…