Allah niye insanlari kürt-turk diye yaratmis ?

başlığı görünce bu ayet geldi aklıma

Ey insanlar! Muhakkak ki Biz, sizi bir erkek ve bir kadından yarattık. Ve sizi milletler ve kabileler kıldık ki, birbirinizi (soyunuzu, babalarınızı) tanıyasınız. Muhakkak ki Allah'ın indinde en çok kerim olanınız (ikram olunanınız, en şerefli olanınız), (ırk ya da soy olarak değil) en çok takva sahibi olanınızdır. Muhakkak ki Allah, en iyi bilen ve haberdar olandır.

hucurat 13

Ey insanlar! Doğrusu Biz sizleri bir erkekle bir dişiden yarattık. Sizi milletler ve kabileler haline koyduk ki birbirinizi kolayca tanıyasınız. Şüphesiz, Allah katında en değerliniz, O'na karşı gelmekten en çok sakınanızdır. Allah bilendir, haberdardır. (Hucurat-13)

Kimsenin kimseye takva hariç üstünlüğü yok. Ben Türküm ama Kürtleri Türklerden daha fazla seviyorum. İçinizde büyüdüm, sizin yemeklerinizle. Irkçılık yapanlara aldırmayın.

sizde çok alıngansınız bence aynı şey benim başımada geldi , kpss kursunda konuşurken , ögretmene espirili olarak şırnaka atanmak zor değil kasmaya gerek yok dedim, hemen kürt arkadaşım üstüne alındı sanki şehrini kötülemişim falan filan. hiç cevap vermedim çünkü çok hassassınız bu konuda, alıngan olmayı bi kenara bırakmak lazım, ha ben o arkadaşıda hiç sevmezdim, kürt oldugu için değil, davranışlarını begenmediğim için. ben tüm kürtleri sevmek zorunda değilim. yada tamamen kürtlerden nefret etmiyorum ama sevmiyosam hemen kürt oldugu için ayrım yapıldıgı sanılıyor. gerçekten çok zor insanlarsınız.

Allah her insanı insan diye yaratmış, insanlar kendilerini bölmüşler. Böyle bir başlığı görünce içeriği okuyasım bile gelmedi..

senelerdir onca şey söyleniyor hepimiz kardeşiz
kürtle türk değil türkle yunanda kardeş
o sebeblen üzerine söylicek bişeyim yok
ben yunanım

Aslına bakarsan hiç alınacağın dert edineceğin bir konu değil bu biliyor musun. Çünkü bazı çıkarımlar yapmaya bazı kuvvetli yargıları böyle ortamlarda dile getirmeye bayılanlar bir hayli yoğunlukta. Tanımlamalar yapmaya bayılıyoruz çoğumuz. Kadınlar şöyle, erkekler böyle, çalışan kadınlar şöyle, çalışmayanlar böyle, kapalılar şöyle açıklar böyle, Kürtler şöyle, Avrupalılar böyle... Liste uzar gider. İşittiğin sözler sana özel değil aslında, biz yargılamaya bayılıyoruz, olay bu.

Aslında tüm teröristlere de Kürt demek yanlış olur. Sadece bu insanların zayıf noktaları olduğu için ve büyük bir kısmı cahil olduğu için dış güçlerin maşası haline gelmektedirler. Yoksa itirafçı bir sürü teröristten çok pişman olup, kaçmak isteyen insanlar olduğu anlatılır.

İranlı,Iraklı hatta yabancı bir sürü insan sadece bölücülük yaptırılmak adına bu şekilde kullanılıyor.

Bölünen insanlardır, Allah özellikle bölünmemeyi emreder
Bu bahsettiğiniz ayrımı hiç bir yerde görmedim ben
Her gün insanların içindeyim, iş yeri, otobüs,metro, alış-veriş, çarşı pazar hiç bir yerde
Alt komşum, üst komşum hepsi kürt kökenli, yaşayıp gidiyoruz bir sorunumuz yok
Dağdakiler başka bir şey, ağzınıza almanız bile güzel değil
Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız ve birlikte yaşıyoruz

Çözüm süreci , kobani falan derken sık sık duymam normal , gündemde olan konular bunlar .
Belki biraz da algıda seçicilik olunca hep sana denk geliyor diye düşünebilirsin .

Insanları suçluyorsun ya biraz da pkk yı suçla olur mu , tüm kürtlerin adına hareket ediyormuş izlenimi verdikleri için , aslında bazı kürtlerin de pkk yi lânetlemesine rağmen hala kendilerini temsilci gördükleri icin ...

Kurt asilli turk lafini sevmiyorum oyle anlamsiz bisey olamaz arkadasin dedigi gibi kurdum ama turkiye vatandasiyim ben .
biz aksini idda etmiyoruz zaten..şu an gençlerin bundan daha fazla sorunu var..kpss de kürt türk diye ayırıyorlarmı?

Ben orada yaşayan cahil halkın insanlarla burun buruna gelmesini tamamen beyinlerinin yıkanmasına bağlıyorum. Lisede hocamız anlatırdı. Okulda çocuklar İstiklal Marşı’nı okumuyormuş. Çocuklara aşı yapılacağı zaman kadınlar izin vermiyormuş “siz bizi kısırlaştırmak istiyorsunuz” diye..

Bu insanların beyinlerinin yıkanmasından başka ne peki?

evet elbette ki içlerinde yabancı uyruklu bir sürü insan vardır.
amaç zaten ortalığı karıştırıp ülkeyi bölmek.

ama slogan "kürt halkının bağımsızlığı!!" değil mi?
dolayısıyla teröristlerin hepsi kürt diye düşünüyorum.
arada sızma yabancı uyruklar olsa da.

allah insanları öyle yaratmiyor insan olarak yaratıyor insanlar bu ayrimi kendileri yapiyor ne yazikki

kesinlikle eğitimsizlik ve ekonomik gelişmemişlikten kaynaklanan sıkıntılar da var.
kapılarının çalınıp 8 çocuğundan 3'ünü bize vereceksin dedikleri bir aile biliyorum mesela.
kaçıp İstanbul'a gelmişler sırf bu sebepten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…