Allah aşkına yardım edin

Kadının hakkını devlet korur hanımefendı

Teşekkür ederim kendi adıma bilmediğim bir konuda yararlandım sizden. Peki bu durumda bizim nikahımız hiç olmamış mı sayılacak? Eşimin bana boş ol demesi falan ne durumdayız yani biz şu an
Mehir belirlenmesi nikahın şartlarından değildir, bunu soruyorsanız. Göz atayım dedim de, nikah memuru taraf iradeleri ve şahitler, erkek 2 veya kadın 4 şahit olacak şekilde. 1 erkek şahit = 2 kadın şahit.
Bu unsurlar nikahın geçerlilik şartlarıdır.
Resmi nikah imam nikahını da kapsar hatta boşandıktan sonraki hakları da düzenler bu sebeple imam nikahı bir adet olarak kalmıştır. Bu anlamda (kaynak göstermiyorum kendisi hocam olurdu, kendimi deşifre etmek istemiyorum ) Resmi nikah varken imam nikahına da gerek yoktur.

Sevmediğiniz belli. Konuyu dini konu haline getirdiniz. bence daha fazla dini şeyler yazmayın konu dağılıyor sizin engin bilgileriniz yüzünden

Böyle adamın biri boşol demedim boşanmış sayılmayız demiş kadına evden gitmemiş. Benim ex de biliyor konuyu
Bana çocuklara söylememize gerek yok boşandığımızı falan dedi açık kapı bırakıyor yaniben de şimdi sen o adam gibi üç kere boşol demedim dersin . Kadın ne safmış di mi ben resmi nikahla boşandıktan sonra ister de ister deme dedim bir kahkaha patlattım bilsin yerini beyefendi

Kadının hakkını devlet korur hanımefendı
Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. Konu sahibi böyle bir mesaj var biz şimdi boşandık mı dedi. Ben de bunun izerine böylr saçma bir boşanma şekli olmaz diye onu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca bilir bilmez dolandırılmışsınız falan yazmanız çok komik gerçekten Benim tanıdığım onlarca kişi eskiden beri süregelen bir kuralı uyguluyor şimdiki bazı kişiler boşvermiş diye ben değil yeni nesil dolandırılmış olabilir

Çok bilgim yok deyip sayfalarca bilgiler yazmasını da enteresan
Emin olmadığım bir konu hakkında kimseye bilgi vereme ben ya
Bu konuları cok ıyı bilirim ama kendisi kadar konusmuyorum bilen bırı işi bilene sorun der hoca gıbı vaaz vermez zaten konu da bu degıl hocaya gelene kadar once su mevzu hallolmalı kendı ıclerınde

Aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. Konu sahibi telaşlanmasın boşanma falan yok öyle kolay değil o işler bunu anlatmaya çalışıyorum

Eşinizin şuanki tepkisi çok yersiz gelmeye başladı bana kendisiyle ile ilgili verdiğiniz ayrıntıları okudukça.
Muhafazakar, namazında niyazinda deyince benim gözümde canlanan profil daha farklı hala.
Çok duygusal olan insan sizden önce dediğiniz tarzda ilişkiler de yaşayamazdı.
Resimlerin görmesi ilk başta hoş olmamış ama olayı arabesk hale getirip dramatize etmesin boşuna.

Sizde ilk şoku atlattınız, hakaret etmesine, tiksinir gibi yaklaşmasına sessiz kalmayın.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim kendi adıma bilmediğim bir konuda yararlandım sizden. Peki bu durumda bizim nikahımız hiç olmamış mı sayılacak? Eşimin bana boş ol demesi falan ne durumdayız yani biz şu an
Canım sen boşver konuda gırgır şamata yapmaya çalışıyorlar. Sen düğünün tadını çıkar. Öyle sinirle bi mesajla falan bişey olmaz. Kocana da söyle çok istiyorsa mahkemede konuşsun

Kına yaksın bosandınız cunku her ıkı turlu de

Konuyu en başından beri okuyorum. Sizin için çok zor bir durum. Tüm insaf eşinizde gibi ama kendinizi o kadar da kötü hissedip hırpalamayın lütfen.
Ben eşinizin ailesini üzmemek için düğün yapacak olduğunu düşünmüyorum. Düğünden sonra boşansanız üzülmeyecekler mi sanki? Düğün olmazsa dönüşü olmadığını biliyor, o yüzden düğünü yapıp sakinleşmeyi bekleyecek sanırım.
Sizin de dün akşam üstüne gitmeyişiniz işe yaradı sanırım. Bu şekilde devam etmek onun da aklının başına gelmesini sağlayacaktır. Ama lütfen kendinizi ezdirmeyin. Siz hatalı değilsiniz ki. Gözünüzden kaçmış evet, ama hatalı değilsiniz.
Ben eşimin benden önce hovarda bir hayatı olmasındansa birilerini sevebilmiş olmasını tercih ederim mesela, siz de bunu diyebilirsiniz o zaman ona. O ilk sizi sevdi diye geçmişinizi silip atamazsınız.
Görmek zor gelmiştir mutlaka. Ben de eşimle yeni evlendiğimizde laptopunda eski fotolarını gördüm, yanında kızlar olan fotoğraflar da vardı, üzülmemek için incelemedim. Bilgisayardaki lüzumsuz resimleri hallet, bir daha görürsem arıza çıkar dedim. Oturdu halletti. Evet usb tesadüfen denk gelmiş olabilir, ama açıp incelemek onun tercihiydi, şimdi sonuçlarına kendi de katlanıyor sizi de zorunlu tutuyor buna. Bu haksızlık.
Ezdirmeyin kendinizi daha fazla lütfen. Bundan sonrası hakkınızda hayırlısı olur umarım.

Bilmiyorum ben rahat bir tipim belki benden önce olmuş bir olayı bu kadar büyütmem
Takılmam böyle şeylere
Ayrılmak bunun için saçma o kadar kolay olmamalı
Bu kızcağızın hiç suçu yok
Benden once olan olay olmasiyla alakasi yok. Tabi ki oncesi beni ilgilendirmez. Hala durmasina ve gormeye katlanamam ben.

Benden once olan olay olmasiyla alakasi yok. Tabi ki oncesi beni ilgilendirmez. Hala durmasina ve gormeye katlanamam ben.
İyide unutmuş gitmiş
Ne var bunda ki
Bilmiyorum ben takıntı yapmam böyle şeylere
Zaten eşimde olsa özelini karıştırmam

İnanın bana boşanmayacak. Ben durumun bu şekilde gelişeceğini biliyordum daha doğrusu hissetmiştim. Bir önceki yorumumda demiştim. Boşanmaya cesareti olmayanlar eşlerinin hayatını daha çok kurcalıyor. Bir tür mazoşisizm. Size tavsiyem başınızı dik tutun. Suçluluk psikolojisine girmeyin. Tavrınız “geçmişim sadece beni ilgilendirir” olsun. Siz suçluluk duyup ona göre davranırsanız üzerinize gelmeye devam eder ama boşanmaz. Lakin siz bu durumla barışık olduğunuzu gösterirseniz siner köşeye, size laf edemez. Bu tıpkı annesinden dayak yiyip yine “anne” diye ağlayan çocukların psikolojisine benziyor. Yüz vermeye devam ederseniz ağlamaya devam eder, bağırır çağırır, kendini yerden yere vurur. Siz görmemezlikten gelirseniz bir süre ağlar, sonra da susar. Kadınların kendilerine yapabileceği en büyük kötülük, kim olursa olsun başkalarının geçmişimiz üzerinden söz hakkı sahibi olmalarını çaresizce izlemektir. Bunu kendinize yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…