- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.869
- 37
-
- Konu Sahibi losinggame
Kadının hakkını devlet korur hanımefendıBen nikahsız demedim. Bu kağıt kadının haklarını korur olması lazımdı ama yoksa da mesajla falan boşanma olmaması lazım bence dedim. Dini konularda atıp tutmayı hiç sevmem.
Dini nikahın böyle sadece ağızlarda soyut birşey olmadığını hatırlatmak istedim sadece
Mehir belirlenmesi nikahın şartlarından değildir, bunu soruyorsanız. Göz atayım dedim de, nikah memuru taraf iradeleri ve şahitler, erkek 2 veya kadın 4 şahit olacak şekilde. 1 erkek şahit = 2 kadın şahit.Teşekkür ederim kendi adıma bilmediğim bir konuda yararlandım sizden. Peki bu durumda bizim nikahımız hiç olmamış mı sayılacak? Eşimin bana boş ol demesi falan ne durumdayız yani biz şu an
Sevmediğiniz belli. Konuyu dini konu haline getirdiniz. bence daha fazla dini şeyler yazmayın konu dağılıyor sizin engin bilgileriniz yüzündenBen nikahsız demedim. Bu kağıt kadının haklarını korur olması lazımdı ama yoksa da mesajla falan boşanma olmaması lazım bence dedim. Dini konularda atıp tutmayı hiç sevmem.
Dini nikahın böyle sadece ağızlarda soyut birşey olmadığını hatırlatmak istedim sadece
Memnun edemedik çiko muzlu pastayıSevmediğiniz belli. Konuyu dini konu haline getirdiniz. bence daha fazla dini şeyler yazmayın konu dağılıyor sizin engin bilgileriniz yüzünden
Böyle adamın biri boşol demedim boşanmış sayılmayız demiş kadına evden gitmemiş. Benim ex de biliyor konuyuHayır canım, resmi boşanmayla birlikte dini nikahın da düşer ama benim ex öküz boşandıgımız yetmemıs gıbı eve esya almaya geldıgınde yuzume de soylemıstı 3 kere, embesil sanki ben bayılıyorum senin nikahında olmaya
Çok bilgim yok deyip sayfalarca bilgiler yazmasını da enteresanMemnun edemedik çiko muzlu pastayı
Ben de aynı şeyi söylüyorum zaten. Konu sahibi böyle bir mesaj var biz şimdi boşandık mı dedi. Ben de bunun izerine böylr saçma bir boşanma şekli olmaz diye onu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca bilir bilmez dolandırılmışsınız falan yazmanız çok komik gerçektenKadının hakkını devlet korur hanımefendı
Bu konuları cok ıyı bilirim ama kendisi kadar konusmuyorumÇok bilgim yok deyip sayfalarca bilgiler yazmasını da enteresan
Emin olmadığım bir konu hakkında kimseye bilgi vereme ben ya
Sayfalarca bilgi yazmadım sadece bir adet kağıttan bahsettim. Anlatmak istediğimi anlamayıp sayfa sayfa açıklama yaptıran sizsinizÇok bilgim yok deyip sayfalarca bilgiler yazmasını da enteresan
Emin olmadığım bir konu hakkında kimseye bilgi vereme ben ya
Aynı şeyi anlatmaya çalışıyorum. Konu sahibi telaşlanmasın boşanma falan yok öyle kolay değil o işler bunu anlatmaya çalışıyorumMehir belirlenmesi nikahın şartlarından değildir, bunu soruyorsanız. Göz atayım dedim de, nikah memuru taraf iradeleri ve şahitler, erkek 2 veya kadın 4 şahit olacak şekilde. 1 erkek şahit = 2 kadın şahit.
Bu unsurlar nikahın geçerlilik şartlarıdır.
Resmi nikah imam nikahını da kapsar hatta boşandıktan sonraki hakları da düzenler bu sebeple imam nikahı bir adet olarak kalmıştır. Bu anlamda (kaynak göstermiyorum kendisi hocam olurdu, kendimi deşifre etmek istemiyorum ) Resmi nikah varken imam nikahına da gerek yoktur.
Eşinizin şuanki tepkisi çok yersiz gelmeye başladı bana kendisiyle ile ilgili verdiğiniz ayrıntıları okudukça.Çok sağolun konuşursak bunları söyleyeceğim. Dediğine göre ben hayatında aşık olduğu ve aldatmadığı tek kadınım. İlk gençlik yılları çok hovarda geçmiş. Kız arkadaşlarına açık açık söylermiş evlenmeyi düşünmüyorum diye. Ve çapkınlıkları da olurmuş. Bana dediğine göre bu kadar safiyane aşık olduğu sadık kaldığı tek insan benim. O görüntülerden bu yüzden bu kadar etkilendi bence. Beni de kendi gibi sadece kendisine değer vermiş,samimi bulmuş zannetti başka bir olasılık yaşamamış çünkü hayatında. Ve başka birine de bu kadar değer vermek ona göre unutulacak atlatılacak bişey değil. Halbuki neler neler atlatmıyoruz şu hayatta. Aşk da üzüntü de aynı kalmıyor zamanla
Canım sen boşver konuda gırgır şamata yapmaya çalışıyorlar. Sen düğünün tadını çıkar. Öyle sinirle bi mesajla falan bişey olmaz. Kocana da söyle çok istiyorsa mahkemede konuşsunTeşekkür ederim kendi adıma bilmediğim bir konuda yararlandım sizden. Peki bu durumda bizim nikahımız hiç olmamış mı sayılacak? Eşimin bana boş ol demesi falan ne durumdayız yani biz şu an
Kına yaksın bosandınız cunku her ıkı turlu deBöyle adamın biri boşol demedim boşanmış sayılmayız demiş kadına evden gitmemiş. Benim ex de biliyor konuyu
Bana çocuklara söylememize gerek yok boşandığımızı falan dedi açık kapı bırakıyor yaniben de şimdi sen o adam gibi üç kere boşol demedim dersin . Kadın ne safmış di mi ben resmi nikahla boşandıktan sonra ister de ister deme dedim bir kahkaha patlattımbilsin yerini beyefendi
Evet şu an herşey çok yeni ve çok can yakıcı. Biraz zaman geçmesini istiyorum çünkü bu kadar ciddi bir karar için henüz mantıklı karar verebilecek durumda değilim. Bir de yukarıda da yazdım az önce msj attı memlekete gideceğiz düğün olacak herşey normalmiş gibi davran dönüşte ne yapacaksak yaparız demiş. Orada en az 2 hafta kalacağız bu süreçte de bazı şeyler değişir diye düşünüyorum. Ailesinin yanında olacağız,bi terslik olsa illa ki hissedip sorarlar. Bilemiyorum gerçekten robot gibiyim şu an. Sizin mesajlarınız da bana gelecekten geliyo gibi hissediyorumSanki herşey yaşanmış bitmiş.
Bu son msj hakkındaki düşüncelernizi de merak ediyorum. Çünkü ilk başta tavrı çok kesindi ben o gelinlikle seni ailemin karşısına çıkaramam hemen konuşacağım diyordu. Ya cidden beni sildi ve ailesini üzmemek için vazgeçti ya da biraz yumuşadı bilemiyorum bunu anlamak için de henüz çok erken sanırım
Benden once olan olay olmasiyla alakasi yok. Tabi ki oncesi beni ilgilendirmez. Hala durmasina ve gormeye katlanamam ben.Bilmiyorum ben rahat bir tipim belki benden önce olmuş bir olayı bu kadar büyütmem
Takılmam böyle şeylere
Ayrılmak bunun için saçma o kadar kolay olmamalı
Bu kızcağızın hiç suçu yok
İyide unutmuş gitmişBenden once olan olay olmasiyla alakasi yok. Tabi ki oncesi beni ilgilendirmez. Hala durmasina ve gormeye katlanamam ben.
İnanın bana boşanmayacak. Ben durumun bu şekilde gelişeceğini biliyordum daha doğrusu hissetmiştim. Bir önceki yorumumda demiştim. Boşanmaya cesareti olmayanlar eşlerinin hayatını daha çok kurcalıyor. Bir tür mazoşisizm. Size tavsiyem başınızı dik tutun. Suçluluk psikolojisine girmeyin. Tavrınız “geçmişim sadece beni ilgilendirir” olsun. Siz suçluluk duyup ona göre davranırsanız üzerinize gelmeye devam eder ama boşanmaz. Lakin siz bu durumla barışık olduğunuzu gösterirseniz siner köşeye, size laf edemez. Bu tıpkı annesinden dayak yiyip yine “anne” diye ağlayan çocukların psikolojisine benziyor. Yüz vermeye devam ederseniz ağlamaya devam eder, bağırır çağırır, kendini yerden yere vurur. Siz görmemezlikten gelirseniz bir süre ağlar, sonra da susar. Kadınların kendilerine yapabileceği en büyük kötülük, kim olursa olsun başkalarının geçmişimiz üzerinden söz hakkı sahibi olmalarını çaresizce izlemektir. Bunu kendinize yapmayın.Çok teşekkür ederim çocukluğumdan beri aynı oldum canın yanacak onu yapma dediklerinde yine de yapardım. Yaşamadan öğrenemiyorum ben. Dediklerinizi elbette dikkate alıyorum tüm yorumlarınız için teşekkür ederim ilerisini ben de düşünüyorum. Şu an söyledikleri tüm şeyleri zamanla unutur diye umut ediyorum sadece,ama baktım olmuyor ondan da kesin bişey görürsem biter kimseyi zorla tutamam neticede.
dün akşam eve geldi hiç konuşmadık farklı odalarda takıldık. Sabah giderken akşam gelecek misin dedim gelicem dedi. Az önce de mesaj atmış gidecek eşyaları hazırla yarın memlekete gidelim, Orada mutluymuşuz gibi davran, Dönünce her ne yapacaksak yaparız demiş.
bu mesajları nasıl yormam gerek bilmiyorum çünkü orda 2 hafta kalacağız en az. Bana konuştuğu gibi kesin olsaydı hemen iptal ederdi diye düşünüyorum. Ama ailesini üzmemek de istemiş olabilir. Bilmiyorum cidden ne düşüneceğimi şaşırdım