Allah aşkına yardım edin

Herkesin kaldırabileceği farklıdır
Adam karısını başkasıyla öpüşürken izlediği için kaldıramamış olabilir. Bu adamı kötü biri yapar mı emin olamadım. İki tarafın da haklı ve haksız yönleri var gibi geldi. Çok ikilemde bir konu benim için.
Ben eşimin bulsam boşamam tabi
Ama neden sakladığını sorgularım
Belki kıskançlıkla ani tepki veririm
Ama boşamam kesinlikle
Ama bu konudaki adam da o ışığı göremedim
Kadının kendi selameti için boşansa daha iyi gibi

Adama direkt kötü demiyorum zaten ama eskiyi biliyormuş, saklama konusuna açıklık getirmiş, her şeyi silmiş atmış ama bu USB'de ne olduğunu hatırlamadığından kalmış, keşke içeriğine şöyle bir bakıp hafıza tazeledikten sonra yok etseymiş.
17 yaşından beri eşimleyim, yıllara vurunca 32 yıldır birlikteyiz ama onun da benim de flörtlerimiz oldu çocukluk flörtleriydi ama olsun flörttü sonuçta, bizim hayatımız o kadar birbirine geçmiş vaziyette ki artık adam resmî evlilik tarihini bile flört etmeye başladığımız tarih olarak kabul ediyor ona göre ben 32 yıllık eşiyim, benim taaa 35 yıl önce ki günlüğüm, şiir yazmayı severdim şiir defterim, eski arkadaşlarımla olan kız erkek karışık fotolarım, onun geçmişteki fotoları vs her şey duruyor, tamam belki eski sevgililerle uygunsuz şeyler yok ama şiirlerimde babamdan da bahsetmişim, kardeşimden de, arkadaşımdan da, günlükte ohooo neler yazıyor hatırlamıyorum dahi, atmadık duruyor geçmiş bazen amaçsız da saklanıyor, altında illa bir şey aramaya gerek yok ama karşılıklı güven varsa, güven yoksa benim bayramda arkadaşlarla topluca gittiğim, erkek arkadaşlarımın omuzuma elini atarak çektirdiğimiz fotolardan da ne manalar çıkarılabilir.

Yani demem o ki konudaki eş, USB'de yan yana fotoda görse büyük tepkiler gösterecek birine benziyor, yedeklemesi de masum gelmiyor, her ne kadar konu sahibesi aksini düşünse de ben masum bulmuyorum, suçlaması da benim için ağır, böyle bir evlilik sürdürmek istemezdim şahsen.

Erkek milleti cok farklı yaratıklar, kimin ne tepki verecegi belli olmuyor. Suan benim pc de ve harici harddiskte eski esimle bir dünya opusme resmim opusurken videom var. 2 ay sonra evlenicem ama ben açıp silmeye uğraşmak istemiyorum, cok resim çekmeyi seviyordum ve 14 yillik resim temizlemem gerek kimbilir kac resim var. Ben bununla uğraşmak zorunda oldugumu düşünmüyorum. Sunuda soyleyim ayiklamadan komple silememe nedenim oglum. Anne babasıyla gorebilecegi sadece onlar oldugu icin. Opusme resimlerinden bahsetmiyorum tabiki harici kalanlar.

Hanımlar sohbet benim söylediğim cümleler üzerinden dönmüş gibi olmuş o yüzden cevap yazacağım.
Birbirinin telefonuna dokunmamaktan kastım karıştırmak amaçlı dokunmamak. Yasak falan yok şifre de yok ama ben eşimin telefonu çalarsa açmam açmayacağım için de kim arıyor diye bakmam o da benimkine bakmaz çünkü arayanın muhatabı telefon sahibi. Bunun dışında evde bilgisayar tablet varken eşimin telefonunu elime alıp da sosyal medyada falan gezmem zira o benim sosyal medyam değil benim ilgi alanlarım arkadaşlarım farklı onunkiler farklı açık arayacak olursam incelerim bunları. Onun dışında beni ilgilendirmez ki eşim de benimkiyle ilgilenmez. Benim instagramda takip ettiğim iç giyim firmasını da görmesin bir zahmet bu da hoşuma gitmezdi. Biz ellemiyoruz birbirinizin telefonunu. Doroğraf çekmek gerekir arama yapmak gerekir onlar başka şeyler

Usb meselesine gelince o usb çok görünebilir bir yerde olsa konu sahibi zaten farkeder hatırlar bakar yok ederdi. Nereden baksanız 4 yıldır eline almamış ki içindekiler hala duruyor. Bu durumda da usbnin kolay ele geçer bir yerde olma ihtimali bana imkansız geldi. Bu durumda da özellikle aranıp bulunduğunu düşünüyorum.

Hatalı olduğunuz bir durum yok, büyük aksilik olmuş.. hatalı psikolojisine girerseniz iyice zorlaşır işler. Bence zaman isteyin gerçekten ilişkiniz sağlamsa mecbur unutacak eğer bi fotoğraf yüzünden hayatı boyunca sizsiz olmayı göze alıyorsa bitmesi en iyisi olur bi şekilde atlatırsınız

Hanımlar sohbet benim söylediğim cümleler üzerinden dönmüş gibi olmuş o yüzden cevap yazacağım.
Birbirinin telefonuna dokunmamaktan kastım karıştırmak amaçlı dokunmamak. Yasak falan yok şifre de yok ama ben eşimin telefonu çalarsa açmam açmayacağım için de kim arıyor diye bakmam o da benimkine bakmaz çünkü arayanın muhatabı telefon sahibi. Bunun dışında evde bilgisayar tablet varken eşimin telefonunu elime alıp da sosyal medyada falan gezmem zira o benim sosyal medyam değil benim ilgi alanlarım arkadaşlarım farklı onunkiler farklı açık arayacak olursam incelerim bunları. Onun dışında beni ilgilendirmez ki eşim de benimkiyle ilgilenmez. Benim instagramda takip ettiğim iç giyim firmasını da görmesin bir zahmet bu da hoşuma gitmezdi. Biz ellemiyoruz birbirinizin telefonunu. Doroğraf çekmek gerekir arama yapmak gerekir onlar başka şeyler

Usb meselesine gelince o usb çok görünebilir bir yerde olsa konu sahibi zaten farkeder hatırlar bakar yok ederdi. Nereden baksanız 4 yıldır eline almamış ki içindekiler hala duruyor. Bu durumda da usbnin kolay ele geçer bir yerde olma ihtimali bana imkansız geldi. Bu durumda da özellikle aranıp bulunduğunu düşünüyorum.
Kablo ve usb’lerin olduğu kutuya koymuş. Söyledi onu. Adam aramamış yani.

Konu sahibi ben size üzüldüm ama cidden eşinize daha çok üzüldüm. Eski sevgilinizle kaldığınız yerde onunla da kalmış olmanız exin hediye ettiği bir kiyafetle yenisiyle buluşmaya gitmek gibi bir şey.. Sahi nasıl başardınız bunu? Esasen herkes ilişki yasayabilir. Biter gider. Ama yeni ilişkide onunla olan anılarımdan uzak yeni anılar oluşturmaya gayret ederdim en azından.

Adam hangi kısmını sindirsin.
Çok zor..:/

Yorumunuz için teşekkür ederim. Acı içindeyim. Uçaktan iner inmez ofisine gittim kapıyı açtı buz gibiydi. Tiksinir gbi bakıyordu bana. Senden önceydi sana hiç bir hatam olmadı desem de o fotoların arasında beraber hayallerimizi fikirlerimizi yazdığımız şeyler vardı. Bir de eşimle daha önce birlikte kaldığımız bi yerde onunla da kalmıştım o fotolar. Nasıl için kaldırdı dedi. O çocukla ilişkin bitmiş ona benzer birini bulup aynı ilişkiyi devam ettirmeye çalışmış evlenmişsin dedi. Sana karşı içimde hiçbişey yok artık bitti dedi. Ailesini arayacakmış düğün iptal diye. Bi keresinde yine çok kötü kavga etmiştik buna benzer bi mevzuda o zaman atlatmam aylar sürdü bunun tam düğünden bi hafta önce çıkması bana bi işaret ben artık mücadele etmeyeceğim sen buna değmezsin dedi.Dokunmaya çalıştım uzaklaştı eve git ben akşam geleceğim dedi. Ama akşam da bişey farketmeyecek kafasında bitirmiş durumda hiç bişey gerçek gibi gelmiyor
Şu yorumunuza kadar belki diyordum ama bu işin geri dönüşü olmaz. İkinizde haklısınız konunun haksızı yok ama buradan devam etmez bu evlilik etmesin de zaten olan size olur. Bu işten en az zararla ayrılmanın yolunu arayın bi hafta sonra düğün var diyorsunuz iki tarafın ailesi de didikler bu konuyu. Yedeklediği fotoğrafları da silin kimseye güvenmeyin onu yapmaz bunu yapmaz diye. İnanılmaz üzüldüm ama umarım yıllar sonra hayırlısı buymuş dediğiniz bi olay olur bu hayatınızda.

Adam istemiyorum diyorsa hiç yalvarıp durmayın. Sonrasında daha da sorun çıkaracak gibi duruyor. Açıklamanızı yapın ayrılmak istemediğinizi söyleyin yeter karşısında eğilip bükülmeyin derim. Insanlar birbirinin özeline saygılı olsa aslında çoğu şey çözülecek. Şahsen usb görsem bu ne diye takip bakmam tembellikten ya.

Konu sahibi bu adamla evlense bu evlılıgın mutlu sonu yok ki 😔

Aynısını yaşayıp eşimin gözleri öfkeden yuvalarından fırladığı için, ve onu ilk kez böyle öfkeli gördüğüm için mutsuz olursunuz illa ki diyemiyorum. Benim eşim öfkesini, kıskançlığını kustu kustu rahatladı, 3 sene oldu bi kez bile konusu açılmadı. Adam kadının geçmişini zaten biliyor, yüzleşmek canını acıtmış sadece, biraz zaman verse konu sahibi belki sindirecek. Herkesin vereceği tepki bir olmaz. En doğrusu zaman vermek. Bi bahane bulup düğünü erteledik demek..

Yani fotoğrafların uzun yıllar sizde olması kadar saçma bir şey olamaz belki karşı taraftaki kişi de evli yuvası var onun bile eline geçebilirdi o fotoğraflar
kim görse böyle bir şeyi kaldıramaz benim safo eşimde eski nişanlısıyla mesajlaşmalarını silmeyi unutmuş Facebooktan ben de okudum tadım kaçtı tabi ama kızamam çünkü ben de ondan önce nişanlanıp aynı konuşmaları yaptım yapmasam bile geçmiş artık derdim ama sarmaş dolaş öpüp koklarken görseydim bunu hayatım boyunca unutamazdım

Şu saatten, bu aciklamalardan, kızın duruşundan sonra konuyla ilgili bir yorumum yok.
Eve geldiğinde kendine çok dikkat et. Bak bu çocuk bu öfkeyle sana zarar verebilir.

Iyice suçlu psikolojisine girmişsiniz sizin bir suçunuz yok...unutmuşsunuz sadece. Bunu hata olarak degerlendirebiliriz belki.
Siz ezilip büzüldükçe adam daha da coşuyor yapmayın.
Bu adamın ilk sevgilisi siz mısınız sanki...hic opusmemis mi sarilmamis mi bir kadına. ya da öyle bile olsa baştan söylemişsiniz bakirelik durumunu. Doktor doktor gezip icabına bakmamişsiniz dürüst olmuşsunuz.
Eski sevgiliyle aynı yerde kalma olayı cok basit bir olay bana göre. Seviyorsam o yeri ve fiyatı da uygunsa niye gitmiycem allah allah.
Dik durun kesinlikle. Metanet çözer bu işi.

X