Allah aşkına yardım edin

Ay ben kocamın telefonunu da kurcalıyorum
Ama dur bakayım ne haltlar yemiş diye değil.
Canım sıkılıyor, kendi şarjım bitmiş oluyor. Ondan istiyorum, o da veriyor.
O da benimkini alır. Instagramlarımızda bile dolanırız.
Bu kadar keskin evliliğimiz yok. Her şey şeffaf biz de.

Daha düğününüz bile olmamış. Önceden resmî nikahı kıymışsınız sadece. Tutturmuşsunuz eşim de eşim. Adam sizin başınıza kakacak diyor herkes. Görüntüleri yedekleyecek zihniyette bir adamın ayaklarına kapanıp yalvaracaksınız herhalde boşanmasın diye. Ne diyelim, ayrılamıyorsanız çekin.

Siz niye yalvarıyorsunuz adama? Eğer yalvar yakar evlenirseniz bir ömür başınıza kakacak farkında mısınız? Tamam kimseyi böyle bir şeyi görünce hoş karşılamaz ama neticede eski bir ilişkiniz olduğunu biliyormuş. Neyin tavrı bu dahası siz kendinizi neden ezdiriyorsunuz bu kadar? Üstüne yedeklemiş falan ne alaka? Siz adamı aldatmamışsınız, başınız dik olsun. Bence de ayrılın yararınıza olur

Eşimin telefonu benim yüzümü okuyor mesela, benimki de onunkini.. Bizim bu tür şeyler için birbirimizden bişey talep etmemiz gerekmiyor. Ama ikimizin de alıp da kurcalayalım diye bir derdi de hiç olmamıştır.Mesajlarını okumam o da okumaz,ama birbirimizin telefonunu gerekirse açarız, o benim telefonumda oyun oynar ben onun telefonuyla foto çekerim(onunki daha güzel çekiyor), birimizin şarjı bitse canı sıkılırsa diğerimizin telinden sosyal medya takılırız falan. Evde isimsiz bi flash bellek bulacak olsam bu ne ki acaba diye açar bakarım bunun neresi özel olabilir benim kafam almıyor böyle şeyleri. İnsan birbirinin sınırlarını ve saygı sınırlarını aşmadıktan sonra bu tarz şeylerin özeli olamaz.

Ortada aldatma yok, seneler öncesinde yaşanmış bir ilişki. Kendimi eşinizin yerine çok koydum, sabah okudum konuyu. Tabi görmemeyi tercih ederdim ancak gördüm diye de terk etmezdim eşimi. Beni zorlayan kısım o fotoğraflar neden yok edilmedi, unutamadı mı hala ki hala saklıyor kısmı olurdu. Eğer bu konuda beni ikna ederse sakız gibi uzatmam artık. Beni tanımadan önce yaşanmış ve bitmiş şeyin hesabını nasıl sorayım.

Mesela sarjınız bıttıgınde sizin ya da onun ınternete gırıs amaclı cıhaz olarak mı kullanıyorsunuz yoksa almısken mesaj okuyor musunuz sız ya da o? Kişisel alanlar açısından ciddi bir hassasiyetim var benim hiç hoşlanmam telefonumun karıştırılmasından o yüzden de asla yapmam başkasına. Bunu illla birşeyler gizlemek olarak düşünmüyorum mesela atıyorum epilasyon muhabbeti yapmışım arkadaşımla bunu onun kocası nıye okusun? Ya da bana ait başka herhangi özel bir konuyu neden bilsin? Ama bunu yapmayacağımı bildiği halde sevgilim şifre koyuyorsa en ifrit olduğum şey .Telefona şifre koymak bana birlikte olunan insana sen meraklısın karıştırırsın hopp dur demek gibi geliyor açıkçası. Bir nevi hakaret..

Eşiniz bakir mi ? Eline kadın eli değmemiş mi sizden önce? Yani bu konuda hassasiyeti varsa kendisinin de öyle olması gerekir. Ha ama kendisi öyle değilse ve size baskı yapıyorsa bu çifte standarttır. Kendinizi ona karşı suçlu hissetmeyin. Bir şey gizlemediniz ki ondan, biliyordu daha önce sevgiliniz olduğunu.

İlla ki kabullenmeyeceği bir şeyse kendinizi ezdirmeden başınız dik ayrılın. "Biliyordun sevgilim olduğunu, seni aldatmadım senden önceydi, ben ilişkimize bir şans istiyorum ama yapamayacaksan da hayırlısı olsun" deyip yol verin...

Erkeklerin bu konudaki iki yüzlü tavırlarını sevmiyorum. Kendileri evlilik öncesi hatta nişanlıyken bile bir şeyler yaşayabilirler, hoş görülsün isterler neticede imzadan öncedir, ama kadının kendisiyle tanışmadan önceki ilişkilerini hazmedemezler.

Mesajlarını okumam. O da benim arkadaşlarımla olan mesajlarımı okumaz. Ama mesela o an biri mesaj atmışsa, x ten mesaj gelmiş derim, o da okusana ne diyormuş der. O şekilde okurum.

Herkesi kendiniz gibi sanmayın ablacım, size çok somut ve yaşanmış bir örnek vereyim, bahsedeceğim konuda kadın akrabam, eşi kadının evden nereleri aradığını, cepten kimlerle görüştüğünü, arabayla kaç km yol yaptığını takip ederdi, siz telefonu bir şey bulmak amaçlı kurcalamıyorsunuzdur veya arabaya bindiğinizde özellikle km hesabı yapmıyorsunuzdur ama akrabamın eşi işyeriyle ev arası kaç km bilirdi, atıyorum 10 km diyelim eğer araba 11 km gösteriyorsa o 1 km'nin hesabını soruyordu, çok afedersiniz sen kimlerle düşüp kalkıyorsun diyordu, kadına kan kusturdu resmen ama sonuç kişi kendinden bilir işi adam kadını aldatıyormuş, boşandılar da kurtuldu.

Bazı insanlar şifre koyuyorsa telefonu kurcalansın istemiyorsa kendi açığı yüzünden değil eş dediği kişinin paranoyasından.
Adamın çocukları dahi ilallah etmişti hepsi telefonuna şifre koymuştu, ne münasebet benim ailemle konuştuklarımı bile okuyup dinleyecek, belki annem kadın hastalığından bahsediyor, belki kardeşim bana mahremini anlatıyor, aynı şey erkek için de geçerli, arkadaşı mahremini anlatsa, annesi oğluna babasını çekiştiriyor olsa, bana anlatmak istiyorsa anlatır özellikle gidip okumak özeline saygı duymamak benim için.

Yani normal ise sanmam bu kadar tepki vereceğini belki iç çamaşırlı filandır ya da bilemiyorum ya sonuç konu sahibi için can acıtıcı bu kesin işte.hayırlısı

Yok Mune abla, telefon uç örnek oldu, farkındayım. Herkes kabul etmez bunu. Benüm parmak izim eşimin telefonunu açar, eşiminki de benim. Bazen markete gidecek olur şarjı olmaz benimkini alır. Biz acayip rahatız o konuda ama herkes böyle olmak zorunda değil.

Benim asıl tepkim USB konusunaydı. Yani evde USB bulsam hiç aklıma eşimin özelidir diye gelmez. Bir yerde CD bulsam açar bakarım neymiş diye. USB kısmı bana çok ilginç geldi

İnsanın yaşantısına , düşünme biçimine göre çok fazla fikir ayrılığı yaşanabilecek bir konu...
Nasıl sonuçlanır merak ediyorum, hayırlısı olsun.

Sanirim ben garibim evde buldugum 6/7 usb bellek ve sayisiz cd var. Hic birini pcye takıp bakmadim. Bu konudan sonra gidip bakasim vardi ama adami boşadım. Baksam bulsam ne yani? En iyisi hersey oldugu yerde kalsın.

Ablacım sevgiden ziyade güven üzerine kurulu evliliklerde zaten telefonmuş, sosyal medya hesabıymış vs vs sorun teşkil etmez, benim evliliğimde resmî daire tadında değil, birbirimizin telefonunu kurcalamayız ama o benim telden ben onunkinden arama yaparız müsait değilimdir telefona sen bak derim, USB'de keza öyle ama benim de garipsediğim kadın geçmişini hiç saklamamış, oldu bittiye gelen bir ilişki evlilik de yok ortada, yıllarca flört edilmiş.
Kadın o arada gerçekten usbnin varlığını unutmuş da olabilir, diyelim eşi de tesadüfen buldu, ilk şokla bağırdı çağırdı da diyelim, adamın sonraki tepkileri normal mi peki?

18 yaşındaki bir ergen değil 28-30 yaş aralığında olduğunu farz ettiğimiz birinden bahsediyoruz, görüntülere ilk tepki öfke olabilir hayal kırıklığı olabilir ama kendine zaman tanıyıp eşine de açıklama fırsatı verirsin, cidden soruyorum taaa geçmişten senden öncesi ve bildiğin bir geçmişten fotoğraf ve video buldun, içerikleri de sinirlerini alt üst edecek şekilde, adama hiç fırsat vermeden ailene gidip boşanma davası mı açarsın?
Hayır yani bir de anlatmış zaten, kadın diyor ki onunla birlikte olmaya başladığımdan itibaren ne kadar değiştiğimi biliyor, kadına da yazık değil mi, madem baştan kaldıramayacağın bir ilişkinin içine girmeseydin demezler mi adama?

Ben boşanma davası açmam, bu beni anormal mi yapıyor? Evliyken aldatsa saklasa başka, ama benden yıllar önce olmuş bir şey için konuyu daha farklı ele alırım, kırılırım kötü hissederim ama geçmiş geçmişte kalmış.

zaten adamdan da gizli saklı bişey olmamış. 4 sene sevgililik döneminde eskiden yaşadığı ilişkiyi biliyormuş. hani ilk sendin dese de ortaya çıksa başka.
yedekleme mevzusu asıl canımı sıkan. görüntüleri bilmediğimizden hadi adamın haklı olma ihtimalini de göz önüne alalım ama yedeklemek tehdit etmek gibi ki, mide bulandırıyor

Heh işte uzun uzadıya yazdığım mesajların bir kısmının özeti bu, ortada yalan dolan yok, aldatma saklama yok, her şey açık bir şekilde konuşulmuş, adam kendinden öncesini biliyormuş, bile bile 4 yıl flört etmiş ve evlenmiş, ki o usb içinde gerçekte ne var net bilmiyoruz, açık saçıktan kasıt nedir o bile muamma, şimdi bana göre açık saçık başka, size göre açık saçık başka, misal benim için dizden 15 cm yukarıda giymek açık saçıklık değildir ama başkası için teşhirciliktir gibi.

Sonra neden yedeklersin? Kendimi adamın yerine koyuyorum gördüm sinirlendim sindiremedim o usbyi taşla vura vura kırarım sinirden, evi indiririm kırılmadık eşya bırakmam ama usb yedeklemem.
Yedekliyorsam kesin aklımda bir plan vardır, canını yakmak için kullanmak üzere yedeklerim, bir erkek neden karısının USB'sini yedekler?
Valla ben bazı erkekler söz konusu olunca şüpheciyimdir, insanın 20-30 yıllık eşi bile kazık atabiliyorken 6 aylık eşin ne yapacağını kestirmek güç, kadın sanki dün aldatmış gibi ortalığa saçmayacağı ne malum.

Biz zaten evlendik hem nikah hem imam nikahımız oldu sadece düğün yapılmadı o yapılacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…