Allah aşkına nedır bu kiralar

Keşke sadece onlar ağlasa kurunun yanında yaşta yanıyor benim derdim artık geçim de değil çok daha büyük sorunlar var ve çocuklarımın geleceğini düşünüyorum hakkım helal değil bu düzene katkısı olan herkese mahvettiler bizi
Geçen aylarda bi tanıdığımız vefat etti,eşine dul maaşı 16 bin bağlanmış..ev kirası 13 bin (eski kiracı)kadın 70li yaşlarında, nasıl çalışsın..çocukları yardım ediyor..dul maaşı ev sahibine kalmış resmen..evini önceden almamış insanların işi çok zor..

Hanımefendi ben konu sahibine yazdım. Konu sahibinin önceki konusunu biliyorum işten çıkıp tek maaşla ve sahiplerine laf söyleyemez kimse. Bu dönemde tek maaşla ev mi geçiniyor ? Zamanında da tek maaşla ev geçindirselerdi bizim ailelerimizde ev bark sahibi olamazdı. Benim annem eşek gibi çalıştı gecesi gündüzü yoktu, hiçte ağır bi laf değil. Bu sayede şuan evi var, emeklisi açlık sınırındaa ama kirayla geçiniyor. Yıllarca emek ver, kıs her şeyden ev bark al, kiracı gelsin yasal sınır içindeki kiraya bile bık bık etsin olmuyor, giderken evin anasını ağlatsın olmuyor. gencecik insanlar tek maaşla ağlıyorsa evet eşek gibi calısacaklar, başkasını malıyla rezil etmeyecekler.
Benim kv demde essek gibi çalışmış kadın memur emeklisi eşi de çalışmış ama hayat bu işte genç yaşta hasta olmuş iki evladını kaybetmiş bütün malını mülkünü kaybetmiş oluyor yani öyle şeyler bilin hayat bu hani kimin başına ne geleceği belli olmuyor ya ha bu arada kv min kirasina artışını da hiç bir zaman yasal sınırlarda yapmadık ev sahibi nasıl istiyorsa öyle yaptık bütün maaşını kiraya veriyor biz destek oluyoruz kendisine biz çalışıp destek oluyoruz eşek gibi. Benim takildigim nokta sizin üslubunuz hanım efendi burda konu sahibine laf ederken başkalarının da alınabileceğini düşünün ben kv dem adına alındım eşek gibi çalışmadığı için

Geçen aylarda bi tanıdığımız vefat etti,eşine dul maaşı 16 bin bağlanmış..ev kirası 13 bin (eski kiracı)kadın 70li yaşlarında, nasıl çalışsın..çocukları yardım ediyor..dul maaşı ev sahibine kalmış resmen..evini önceden almamış insanların işi çok zor..
Aynı durumu biz yaşıyoruz kv dem emekli maaşını kiraya veriyor diğer giderlerini biz karşılıyoruz ev sahibinin vicdanına kaldık çünkü hiç bir zaman yasal sınırlar da artış yapmadı hep yüzde yüzden fazla zam istedi bizde yaptık sonuç maaşının hepsi kiraya gidiyor yine zam zamanı yaklaşıyor bakalım ne yapacağız

Kirada oturan 74 yasındaki kayınvalideniz de zamanında çalışıp biriktirip atacaktı. Bunların hiç birini yapmadıysa el birliği ile siz ödeyeceksiniz. Benimde annem 66 yaşında, 40 yaşında kocasını kaybetti 13 yaşından beri çalışmış etmiş yaşlılığında eşek gibi çalışmamak, bana muhtaç olmamak için. Ülkenin içinden geçtikleri için hala hak ettiği konforda değil bana göre.
Kv dem memur emeklisi hanım efendi kocası felçli kalmış iki evladını kaybetmiş bütün varı yoğu hastanelere tedavilere gitmiş ne kolay atıp tutuyorsunuz ya zaten biz ödüyoruz nedir bu öfkeniz düşmez kalkmaz bir Allah ne oldum değil ne olacağım demeli çok büyük konuşuyorsunuz

Benim kv demde essek gibi çalışmış kadın memur emeklisi eşi de çalışmış ama hayat bu işte genç yaşta hasta olmuş iki evladını kaybetmiş bütün malını mülkünü kaybetmiş oluyor yani öyle şeyler bilin hayat bu hani kimin başına ne geleceği belli olmuyor ya ha bu arada kv min kirasina artışını da hiç bir zaman yasal sınırlarda yapmadık ev sahibi nasıl istiyorsa öyle yaptık bütün maaşını kiraya veriyor biz destek oluyoruz kendisine biz çalışıp destek oluyoruz eşek gibi. Benim takildigim nokta sizin üslubunuz hanım efendi burda konu sahibine laf ederken başkalarının da alınabileceğini düşünün ben kv dem adına alındım eşek gibi çalışmadığı için

O da sizin alınganlığınız o zaman hanımefendi. Ben burada yazılan hiç bir şeyi annem veya kayınvalidem üzerine alınmam. Yaram olursa gocunurum kalanına karışmam. İyi geceler.

O da sizin alınganlığınız o zaman hanımefendi. Ben burada yazılan hiç bir şeyi annem veya kayınvalidem üzerine alınmam. Yaram olursa gocunurum kalanına karışmam. İyi geceler.
Sizin üslubunuz da sorun yok benim yaramda sorun haklısınız iyi geceler

Aynı durumu biz yaşıyoruz kv dem emekli maaşını kiraya veriyor diğer giderlerini biz karşılıyoruz ev sahibinin vicdanına kaldık çünkü hiç bir zaman yasal sınırlar da artış yapmadı hep yüzde yüzden fazla zam istedi bizde yaptık sonuç maaşının hepsi kiraya gidiyor yine zam zamanı yaklaşıyor bakalım ne yapacağız
Bahsettiğim rahmetli de memur emeklisiydi..eşi tek hak sahibi,16 bin bağlanmış..babası da bağkurluymuş,ordan da alabiliyormuş, babadan da 6 bin düşüyormuş ama daha bağlanmamış babadan..çocukları yardım ediyorlar..oğlu da evlenecek..Bakalım nolacak durumlar..hayat zor gerçekten..

İşte bunların hesabı devlete sorulmalı. Devlet emeklisine yaşayabileceği maaş, vatandaşına barınacağı sosyal konut yapmalı. Herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar. Bunun için aldığımız nefesten vergi kesiyorlar, maaşımız yatmadan sosyal güvenlik primleri kesiliyor. Buradaki tepki devletin görevinin vatandaşa yüklenmesine.

Hanımefendi ben konu sahibine yazdım. Konu sahibinin önceki konusunu biliyorum işten çıkıp tek maaşla ve sahiplerine laf söyleyemez kimse. Bu dönemde tek maaşla ev mi geçiniyor ? Zamanında da tek maaşla ev geçindirselerdi bizim ailelerimizde ev bark sahibi olamazdı. Benim annem eşek gibi çalıştı gecesi gündüzü yoktu, hiçte ağır bi laf değil. Bu sayede şuan evi var, emeklisi açlık sınırındaa ama kirayla geçiniyor. Yıllarca emek ver, kıs her şeyden ev bark al, kiracı gelsin yasal sınır içindeki kiraya bile bık bık etsin olmuyor, giderken evin anasını ağlatsın olmuyor. gencecik insanlar tek maaşla ağlıyorsa evet eşek gibi calısacaklar, başkasını malıyla rezil etmeyecekler.
6 aylık el kadar bebemi bakıcıya birakıp da ev borcu ödedim ben.. kiracı kadın geçinemiyorsa tek maaşla olmuyorsa o da benim gibi çalışacak..

İşte bunların hesabı devlete sorulmalı. Devlet emeklisine yaşayabileceği maaş, vatandaşına barınacağı sosyal konut yapmalı. Herkesin başına gelebilecek şeyler bunlar. Bunun için aldığımız nefesten vergi kesiyorlar, maaşımız yatmadan sosyal güvenlik primleri kesiliyor. Buradaki tepki devletin görevinin vatandaşa yüklenmesine.
Benim tepkim üslup eşek gibi çalışacak denmesi hoş değil burda ben alındım kv adına yada başkası alınır yoksa herkes biliyor sorumlular kim

6 aylık el kadar bebemi bakıcıya birakıp da ev borcu ödedim ben.. kiracı kadın geçinemiyorsa tek maaşla olmuyorsa o da benim gibi çalışacak..
Yok bizim canımız yok bizimkiler evlat değil bahçede bitmiş ot. Rahmetli babacığım engelli haliyle çalışıp didinip bugünlere bizlere bir şeyler bıraktı nur içinde yatsın🤲 Bu durumda bile kirada oturuyorum ve çalışıyorum oturup hazır yemeyi kendime reva görmedim hiç bir zaman. Gencim elim ayagım tuttuğu, sağlığım el verdigi müddetçe çalışacağım çünkü bırakılan mülklerin her bir tuğlasında babamın ilmek ilmek emeği var.

Son düzenleme:
Bahsettiğim rahmetli de memur emeklisiydi..eşi tek hak sahibi,16 bin bağlanmış..babası da bağkurluymuş,ordan da alabiliyormuş, babadan da 6 bin düşüyormuş ama daha bağlanmamış babadan..çocukları yardım ediyorlar..oğlu da evlenecek..Bakalım nolacak durumlar..hayat zor gerçekten..
Eşim tek çocuk iki abisi vefat etmiş benim annemin de geliri yok ona da yardım etmeye çalışıyoruz etimiz budumuz ne ama napalim anne sonuçta hayat bazılarına gerçekten daha da zor

Yok bizim canımız yok bizimkiler evlat değil bahçede bitmiş ot. Rahmetli babacığım engelli haliyle çalışıp didinip bugünlere bizlere bir şeyler bıraktı nur içinde yatsın🤲 Bu durumda bile kirada oturuyorum ve çalışıyorum oturup hazır yemeyi kendime reva görmedim hiç bir zaman. Gencim elim ayagım tuttuğu, sağlığım el verdigi müddetçe çalışacağım çünkü bırakılan mülklerin her bir tuğlasında babamın ilmek ilmek emeği var.
Oy Rabbim Gani gani rahmet eylesin babalarımıza ben de sağlığı el verdiği sürece gurbette çalışan bir babanın kızıyım.. evde oturup üretmeden ona buna hayıflanmayı da hayıflananı da sevmem

Oy Rabbim Gani gani rahmet eylesin babalarımıza ben de sağlığı el verdiği sürece gurbette çalışan bir babanın kızıyım.. evde oturup üretmeden ona buna hayıflanmayı da hayıflananı da sevmem
Yani suçlu aranırsa elbet bir suçlu bulur insan önemli olan çare bulabilmek. Hayat çok zor...

o kadar cok "halk haketti" mesaji gelmis ki acaba konu sahibi malum parti savunan biriydi de herkes ona mi hirslandi dedim, teee kac sene onceye gidip şu mesajini buldum

kadin ne yapsin, oy vermemis bir sey yapmamis.
mevcut hükumetin bir seyleri yanliş yapmasinin suçunu tabii ki o cekince rahatsiz olacak. biz de insanlarin secimleri bizi kötü etkileyince - ifade özgürlüğümüz gidince - yasama yürütme yargi ayrılığı olmayinca yakinmiyor muyuz? öyle yakinan birine "halk bunu istedi yakinma" deniyor mu?
asgari ucret 22bin lira. ülkenin yarisi bu paraya geciniyor.
tüik verilerine göre ücretli çalışanların yüzde 92,5’i yani 16,1 milyonu asgari ücretin altı ile asgari ücretin 2 katı arasında bir ücret elde ediyor. yani 44 binden düşük
haliyle 25-30 olan kirayi bu insanlar nasil odeyebilir ki? küçük cocugu olan kadinlar calisamiyor bu ülkede- kresler ates pahasi. okul sonrasi cocuklarin gideceği etutler yok - ozel etut merkezleri zaten servisle beraber bir asgari ucret kadar.
bunun cildirmayacak bir tarafi var mi?
ulkedeki herkes gibi konu sahibi de tabii ki sinirli.
Valla o kadar ıyı anlatmıssınkı elıne agzına saglık. Küçük çocuğumda var 2. Sınıf çocuğumda ve yarım günde iş buldum onlar okuldayken eve katkı sağlıyorum. Ama doluya koyuyorum almıyo boşa koyuyorum dolmuyor hesabı. Düşünki çocuğa etüt Yok bızım okulda ve özele sordum agzım açık kaldı servıs ile fıyatlara. Küçüğü de devlet kresıne gönderiyorum yarım gün 4 yaş. Tam gün işe gıreyım dedım kreş parası aldıgım maası kurtarmayacak servis dahıl 15 18 cıvarı. Delırmemek elde değil

Ikı çocuk var bende onlar okuldayken yarım gün ise gıdıyorum iş yerınde evet sorun yasadım gerı döndüm işe Çocuklardan dolayı ara verdim bekarken de sizin tabirinızle eşşek gıbı calıstım evde oturmak bana göre degıl yıne bunlar biraz büyüse tam gün eşşek gıbı çalışmaya devam .... Ama şu an ıcın zorlanıyoruz.

ekonomiyi yönetenler hariç herkesi suçlamışsınız.
bir kişi de çıkıp ya bu dolar nasıl bu kadar yükseldi ülkenin ekonomisi nasıl kötüleşti diye sormadı.
vatandaşın önüne sandık geldi kaç kere vatandaş ekonomiyi yönetemeyenleri seçti şimdi herkes kiralardan dert yanıyor.
kurunun yanında da yaş yanıyor maalesef.
esas suçlayacağınız kişiler yöneticiler ekonomide söz hakkı olanlar. gerisi kaçak güreşmek.

Herkes memur yada özel de memur maaşı veya daha fazlasını kazanamıyor çalıştığına,insanlar memur olamadı diye atanamadı diye neden intihar ediyor,çoğu yer asgarinin altını teklif ediyor fabrikalar,restoranlar vs..Ee 6 aylık bebeği bakıcıya bırakıp da asgari ile çalışmanin anlamı olmuyor,memur maaşı verilse herkes yapar zaten,kimsenin evde kalacağını düşünmüyorum

Bu durumda sizler ağızlarında gümüş kaşıkla doğuyorsunuz...Bizler zamanında çalışmayan,sorumsuz veya hastalık kazadan beladan sıkıntıda olan ailelerin cebelesini çekiyoruz..Biz simdi bu ekonomide ailelere destek veren çocuklar olarak,aileden mal mülk kalan en kötü destek gören çocuklarla nasıl yarışalım

Herkes memur yada özel de memur maaşı veya daha fazlasını kazanamıyor çalıştığına,insanlar memur olamadı diye atanamadı diye neden intihar ediyor,çoğu yer asgarinin altını teklif ediyor fabrikalar,restoranlar vs..Ee 6 aylık bebeği bakıcıya bırakıp da asgari ile çalışmanin anlamı olmuyor,memur maaşı verilse herkes yapar zaten,kimsenin evde kalacağını düşünmüyorum
Yoo o iş her zaman öyle olmuyor.. durumu yok düzenli yardım ettiğimiz bir hatun ortaokula giden küçük(!) çocuğu var diye bebeğime bakıcı olmayı kabul etmedi.. çocuğunu bırakamazmış. Ben salak olduğum için bebeğimi bırakıp çalışmayı düşündüm zaten. bazı hatunların totosu kıymetli oluyor ona buna el açarım da çalışmayı düşünmem diyor ve maalesef sayıları azımsanıcak kadar az değil

Back
X