Allah aşkına nedır bu kiralar

Oğlumu okuldan almaya gittiğimde öyle merhabalaştığım bir veli var. Asgari ücret açıklandığında hemen konusunu açtı, böyle zam mı olur gibi konuştu. Asgari ücret alan kocasının maaşının yarısı kiraya gidiyormuş. Dedim malum partiye mi verdin? "Başka kime vericem" dedi. İçimden bsg dışımdan aferin dedim.
Daha beter ol da denmiyor işte.

Ya aynen, benim malım değil mi, beğenmeyen tutmasın (bu arada ev sahibi değilim).
Ben de değilim. Kiracım yok. Evim var ama kendim oturuyorum. Benim evim bana kıymetli yani,normal olarak.

Şimdi biri çıksa dese ki serbest piyasa ekonomisinden çıkacağız, sosyal piyasa ekonomisine girecez diye istemezler. O zaman çekin durun napayım

Kafama göre degıl insaf dının yarısıdır. Hocalar bıle tv'de kaç kere dedı faiş kira oranlarına insaf dedı...

Devletın belirdiği kıra oranı var onun uzerındekı zam yada artış yasal degıl ve haram..
Ne haramı Allah aşkına, Kuran’a yeni güncelleme mi geldi? O bahsettiğiniz hocalar bi tarafından element uyduruyor. Bu ülkede “İktidara zarar verecekse doğruları söylemek, partiyi eleştirmek caiz değildir.” diyen yalak hoca müsveddeleri varken hala bu tipleri ciddiye alıyor musunuz gerçekten?

Devletın belirdiği kıra oranı var onun uzerındekı zam yada artış yasal degıl ve haram..
Devletin hiç durmadan zam yapması peki?
Tüm devlet büyükleri en lüks aracı bizim vergilerle alıp bize gelince tüm araçlara ötv bindirmesi ?
Deprem vergileriyle duble yol yapıp deprem zamanı kan bile satmak helal mı?
Bir memur ocakta aldığı maaşı martta alamıyor. Gelir vergisi bindiriyor çok kazandın biraz daha ver diyor.
Normal de ya dolaylı vergi olur ya doğrudan. Maşallah bizde KDV ÖTV gibi dolaylı da var gelir vergisi gibi doğrudan da var. Bunlar da sizce helal tabii.
Ama iş zor zar ev alan insanın evine gelince ooo haram.

Ekonominin böyle olması ve sahiplerinin de suçu değil maalesef. Benim annem emekli, kirası olmasa geçinemez çünkü emekli açlık sınırıyım altında maaş alıyor. Evi de kiracıya hibe edemez. Herkes kendini ekonomisini düşünmek zorunda nu devirde. İnsanları ve refahı yükseltmekte sosyal devletin işi. Ekonomi böyleyken herkes eşek gibi çalışıp maalesef ödemek zorunda veya borç altına girip ev almak zorunda.
Peki kirada oturan 74 yaşındaki emekli kv dem nasıl essek gibi çalışacak onu da söyleyin

Peki kirada oturan 74 yaşındaki emekli kv dem nasıl essek gibi çalışacak onu da söyleyin
Peki 74 yaşında geçinecek maaşı almayan, kirasını ödeyemeyen insanları düşünmek neden halkın görevi?
Bu durumda kızacağınız insan halktan başka insanlar değildir.
Çalışırken fazla fazla verdiğiniz vergiler, emeklilik için kesilen paralarınızı kim topladıysa ona söyleyeceksiniz bunları.
Çalışırken neredeyse her ay maaşınız kadar da emeklilik fonuna paranız birikiyor. Eskiden tazminatla ev alınırken artık alınamıyorsa, emekli maaşları çok düşükse bunun sorumlusu evi olanlar değildir

Vicdanlı ev sahibi annem şuan kiracısıyla mahkemelik kiracı evimizi resmen gasp etmiş durumda. Ne emeklerle yapıldı o ev ne zor durumlarda kalındı da satılmadı ben bilirim. Vicdan merhamet dileyeceginiz kişiler ev sahipleri degil. Halkı refah içinde yaşatmak devletin görevidir. Ev sahibi dediğiniz insan da sizin gibi devlete vergilerini ödüyor, aynı zamlardan etkileniyor ayrıca her sene 1 kira bedelini kira vergisi olarak devlete ödüyor.

Peki 74 yaşında geçinecek maaşı almayan, kirasını ödeyemeyen insanları düşünmek neden halkın görevi?
Bu durumda kızacağınız insan halktan başka insanlar değildir.
Çalışırken fazla fazla verdiğiniz vergiler, emeklilik için kesilen paralarınızı kim topladıysa ona söyleyeceksiniz bunları.
Çalışırken neredeyse her ay maaşınız kadar da emeklilik fonuna paranız birikiyor. Eskiden tazminatla ev alınırken artık alınamıyorsa, emekli maaşları çok düşükse bunun sorumlusu evi olanlar değildir
Ben sorumlu ev sahibi denedim essek gibi çalışacak lafına kızdım ağır bir laf değil mi? Ne demek essek gibi çalışmak yoksa bende biliyorum neden bu haldeyiz sorumluları kimler.

Ben sorumlu ev sahibi denedim essek gibi çalışacak lafına kızdım ağır bir laf değil mi? Ne demek essek gibi çalışmak yoksa bende biliyorum neden bu haldeyiz sorumluları kimler.
Valla eşşek gibi çalışanlar bile sürünüyor. Bunlar iyi günlerimiz gerçi bundan sonrasında da üç kuruş maaşla inadına vereceğiz nasıl koyduk diyenlerin düşeceği sıkıntılar da beni hiç alakadar etmiyor.
Ağlasınlar bakalım daha çok ağlayacaklar.

o kadar cok "halk haketti" mesaji gelmis ki acaba konu sahibi malum parti savunan biriydi de herkes ona mi hirslandi dedim, teee kac sene onceye gidip şu mesajini buldum
vallaha oylee halk memnunmus demekki diyorum bende ev fiyatları bilmem nereye vardi demekki herkes memnunmus yaa
kadin ne yapsin, oy vermemis bir sey yapmamis.
mevcut hükumetin bir seyleri yanliş yapmasinin suçunu tabii ki o cekince rahatsiz olacak. biz de insanlarin secimleri bizi kötü etkileyince - ifade özgürlüğümüz gidince - yasama yürütme yargi ayrılığı olmayinca yakinmiyor muyuz? öyle yakinan birine "halk bunu istedi yakinma" deniyor mu?
asgari ucret 22bin lira. ülkenin yarisi bu paraya geciniyor.
tüik verilerine göre ücretli çalışanların yüzde 92,5’i yani 16,1 milyonu asgari ücretin altı ile asgari ücretin 2 katı arasında bir ücret elde ediyor. yani 44 binden düşük
haliyle 25-30 olan kirayi bu insanlar nasil odeyebilir ki? küçük cocugu olan kadinlar calisamiyor bu ülkede- kresler ates pahasi. okul sonrasi cocuklarin gideceği etutler yok - ozel etut merkezleri zaten servisle beraber bir asgari ucret kadar.
bunun cildirmayacak bir tarafi var mi?
ulkedeki herkes gibi konu sahibi de tabii ki sinirli.

o kadar cok "halk haketti" mesaji gelmis ki acaba konu sahibi malum parti savunan biriydi de herkes ona mi hirslandi dedim, teee kac sene onceye gidip şu mesajini buldum

kadin ne yapsin, oy vermemis bir sey yapmamis.
mevcut hükumetin bir seyleri yanliş yapmasinin suçunu tabii ki o cekince rahatsiz olacak. biz de insanlarin secimleri bizi kötü etkileyince - ifade özgürlüğümüz gidince - yasama yürütme yargi ayrılığı olmayinca yakinmiyor muyuz? öyle yakinan birine "halk bunu istedi yakinma" deniyor mu?
asgari ucret 22bin lira. ülkenin yarisi bu paraya geciniyor.
tüik verilerine göre ücretli çalışanların yüzde 92,5’i yani 16,1 milyonu asgari ücretin altı ile asgari ücretin 2 katı arasında bir ücret elde ediyor. yani 22 ve 44 bin arasi.
haliyle 25-30 olan kirayi bu insanlar nasil odeyebilir ki? küçük cocugu olan kadinlar calisamiyor bu ülkede- kresler ates pahasi. okul sonrasi cocuklarin gideceği etutler yok - ozeller zaten servisle beraber bir asgari ucret kadar.
bunun cildirmayacak bir tarafi var mi?
ulkedeki herkes gibi konu sahibi de tabii ki sinirli.
Fakat yengenç açtığı konuda diğer zamlardan, diğer pahalılıktan yakınmıyor, vicdansız ev sahiplerinden yakınıyor. Tek suçlu ev sahiplerinin zammı sanki.
Her şeye sürekli zam gelirken ev sahiplerinin zammı tek sorumlu gibi yazan insanlara ben de öfke duyuyorum.
Doğalgaza, benzine, elektriğe senede kaç zam geliyor. Defalarca. Ona değil de sitem senede bir gelen zama

Valla eşşek gibi çalışanlar bile sürünüyor. Bunlar iyi günlerimiz gerçi bundan sonrasında da üç kuruş maaşla inadına vereceğiz nasıl koyduk diyenlerin düşeceği sıkıntılar da beni hiç alakadar etmiyor.
Ağlasınlar bakalım daha çok ağlayacaklar.
Keşke sadece onlar ağlasa kurunun yanında yaşta yanıyor benim derdim artık geçim de değil çok daha büyük sorunlar var ve çocuklarımın geleceğini düşünüyorum hakkım helal değil bu düzene katkısı olan herkese mahvettiler bizi

Keşke sadece onlar ağlasa kurunun yanında yaşta yanıyor benim derdim artık geçim de değil çok daha büyük sorunlar var ve çocuklarımın geleceğini düşünüyorum hakkım helal değil bu düzene katkısı olan herkese mahvettiler bizi
Öğle gerçekten.
Çocuklarımızın geleceğini de çaldılar.
Benim de hiç birine hakkım helal değil.
Haram helal diyen arkadaşlar olmuş bakalım bu kadar insanın asıl hakkıyla nasıl yaşayacaklar.

Öğle gerçekten.
Çocuklarımızın geleceğini de çaldılar.
Benim de hiç birine hakkım helal değil.
Haram helal diyen arkadaşlar olmuş bakalım bu kadar insanın asıl hakkıyla nasıl yaşayacaklar.
Valla gayette yaşıyorlar ya hersey çok normalmiş gibi bir bize mi hayat pahalı bir bize mi adalet kalmamış anlamadım...

Bonfile 2020 kg fiyatı 70 lira iken şuan 1000 lira. Niye gözünüze insanların zamanında dişinden, tırnağından arttırıp sahip oldukları ev için biçtikleri kira fiyatları batıyor da 5 senede 6 liradan 38 liraya çıkan dolar batmıyor? Dolar ne alaka demeyin zamlar hep dolarla doğru orantılı yapılıyor ürünlere. Hatta dolar sabitken bile zam alan ürünler vardı.

Kirada oturan 74 yasındaki kayınvalideniz de zamanında çalışıp biriktirip atacaktı. Bunların hiç birini yapmadıysa el birliği ile siz ödeyeceksiniz. Benimde annem 66 yaşında, 40 yaşında kocasını kaybetti 13 yaşından beri çalışmış etmiş yaşlılığında eşek gibi çalışmamak, bana muhtaç olmamak için. Ülkenin içinden geçtikleri için hala hak ettiği konforda değil bana göre.

Hanımefendi ben konu sahibine yazdım. Konu sahibinin önceki konusunu biliyorum işten çıkıp tek maaşla ve sahiplerine laf söyleyemez kimse. Bu dönemde tek maaşla ev mi geçiniyor ? Zamanında da tek maaşla ev geçindirselerdi bizim ailelerimizde ev bark sahibi olamazdı. Benim annem eşek gibi çalıştı gecesi gündüzü yoktu, hiçte ağır bi laf değil. Bu sayede şuan evi var, emeklisi açlık sınırındaa ama kirayla geçiniyor. Yıllarca emek ver, kıs her şeyden ev bark al, kiracı gelsin yasal sınır içindeki kiraya bile bık bık etsin olmuyor, giderken evin anasını ağlatsın olmuyor. gencecik insanlar tek maaşla ağlıyorsa evet eşek gibi calısacaklar, başkasını malıyla rezil etmeyecekler.

Gerçekten artık yorulduk yahu nedir bu kiralar . Ev bakıyoruz en kötüsü bile 15 demeye başladı hiçmi insaf yok hıcmı vıjdan yok ekonomi zaten iyi değil bırde üstüne kiralar da artıkca arttı.
agzimi acmayayim tanidiklarimla taryismaya giriyorken birde burda tanimadiklarimla sidik yarisina girmek istemem o yuzden 🤐
Ekonomi cok iyi ama. Et zararli
Bizler komuru yiyip makarnayi yakiyoruz mesela.o o yuzden sikayetim yok.

Back
X