Allah aşkına nedır bu kiralar

Ablacım kendim oturmak için diyorum sen onu yatı katı olanlara soracaksın bana değil 😂
Ev sahipleri tekel değil mesajıma cevap yazdığınız için sordum. Yoksa durup dururken insanlara sen evin olsa kaça kiralarsın demiyorum. Lafın bir gelişi var ya hani, içerik üzerine yorum ilerliyor. Ev sahiplerine fırsatçı denmesi üzerine yazıldı o mesaj.

Ev sahipleri tekel değil mesajıma cevap yazdığınız için sordum. Yoksa durup dururken insanlara sen evin olsa kaça kiralarsın demiyorum. Lafın bir gelişi var ya hani, içerik üzerine yorum ilerliyor. Ev sahiplerine fırsatçı denmesi üzerine yazıldı o mesaj.
Siz de inşallah eviniz olur dediğiniz için ben de güzel (?) duanıza amin demek için alintiladim. Yoksa ev sahibi ile uğraşmak istemem

En son Yüzde 60 yaptı 25 degıl. Ev sahipleri de ozaman ekonomik olarak yaşadığımız zulme zulüm katmaya devam etsınler. Hayırlısı
Yıllarca %25 yapıldıktan sonra o %60’ın bir anlamı kalmadı. Zulüm yapanlar ev sahipleri değil, yönetenler. Bunun ayırdına vardığınız zaman bir şeyler değişecek.

Ülkenin yarisindan fazlasi asgari ucretli fazla olan yerlerde de zaten turuzim var ev kiraları fazla evli olanlarin. Kucuk çocukları olsa bakici lazim ee bir maas bakiciya gittikten sonra kadınin calismasi boşa oluyor vallahi delirmemek elde degil iki ucu b*** degnek asgari ücretli zaten acliktan ağlıyor üst tabaka da erimeye basladi dur artik ucuruma gitmiyoruz ucurumdan asagi cakildik tozlarimizi aramaya basladik inanin kirada degiliz ona ragmen gecinemiyoruz sürekli eksikerdeyiz ne giyme ne gezme hicbirsey yok Allah sonumuzu hayir eylesin
Bazı iş yerlerinde 0-24 ay kreşi var eski çalıştığım fabrikada millet bebeğini bırakıp işe dönüyordu kreş ücretsizdi çünkü.

Ya ne olacağıdı...

Suçlamanız gereken kira geliri için ev alanlar değil, enflasyonun bu kadar yüksek olmasına sebep olanlardır.
Görüyorum ve arttırıyorum
Dedesi,nenesi,anası ve babası bu iktidar ve öncesindeki benzerlerine oy vermemiş biri olarak içim rahat. Sorumlusu ben değilim,ailem değil. Sorumlusu olanlar ve onların soylarından gelenler düşünecek artık. Vermeselermiş

Devletın belirdiği kıra oranı var onun uzerındekı zam yada artış yasal degıl ve haram..
Ayet mi var haram olduğunu kim söyledi? Ayrıca milletin malının ortağı mısınız? İşinize gelmiyorsa başka ev ararsınız. Harammmış, kafanıza göre haramı helali siz belirliyorsunuz zaten işinize geldiği gibi.

Ayet mi var haram olduğunu kim söyledi? Ayrıca milletin malının ortağı mısınız? İşinize gelmiyorsa başka ev ararsınız. Harammmış, kafanıza göre haramı helali siz belirliyorsunuz zaten işinize geldiği gibi.
Kafama göre degıl insaf dının yarısıdır. Hocalar bıle tv'de kaç kere dedı faiş kira oranlarına insaf dedı... Merhamet etmek zorunda degıl ev sahıbı gıbı yorumlar yapılmış burda. Bu işin vijdanı ahlaki boyutu. Neyse kımseyle tartısmayacagım bugün bıze bunu yapanlar yarın ılahı adaletin tecellisini alırlar. Merhamet etmeyene merhamet etmem demiş Kuranda âyette. Ben durumu ıyı olup fahiş kıra artısı yapanlara dıyorum yoksa kıra gelır kaynagı olanlara degıl lafım.

Abi o kadar benciller ki agla haline yazmış çünkü tuzu kuru ben Almanya’da lüks sayılacak eve 1000 Euro kira veriyorum ve Gül gibi geçiniyorum ama Türkiye için çok üzülüyorum ve sahipleri iyi okay kirayı senelik zamma göre yükseltirler ok yahu köpek baglasan durulmayacak evlere ne fiyatlar istiyorlar kimse kusura bakmasın okadar para verecekse temiz bir evde oturmak insanın hakkıdır

Yorumlar rezalet kendi haline ağla diyen asıl sen otur Türkiye’nin haline ağla Euro 42 oldu
Kesinlikle katılıyorum, Türkiye de barınmak bile lüks oldu , en temel ihtiyaçları gideremez oldu millet , asgari ücret alan birisi kira parasının altında maaş alıyor, yani evi kiralayacak maaşı bile yok kaldı ki bir de gecinsin o kuş kadar maaşla, memur desen açlık sınırı altında ezilip aç kalmadığına, kirasını verebildiğine şükrediyor bunun dışında bir lüksü de yok zaten , artık evlilikler bile 2 maaş olacak şekilde yapılıyor aşk, sevgi hak getire, insanlar ticaret yapar gibi evlilik yapar oldu bu yüzden uzun ömürlü olmuyor evlilikleri, gençlerin hali daha beter , gerçekten yurt dışına gitmek ve orada yaşamak daha insanca geliyor bazen , köpek bağlasan durulmayacak evlere istenen kiralar dudak uçuklatıyor, bence bir zaman sonra insanlar çadırda yaşamak zorunda kalacak gibi...

Gurbetçi ne ya ne demek o söyler misin

Kendi ülkesin de kiraya yeter diyen birisine git haline ağla diyecek kadar alçalacağıma gurbetçi neyse o olurum burda dogdum büyüdüm ikinci vatanım Türkiye 🇹🇷 siz anlamazsınız ben burdan empati yaparken aynı havayı soluduğu birisine git ağla diyen bir zigotla daha fazla muhattap olmaya gerek yok .
Ne ara bu kadar vicdansız oldu bu millet , geçinemeyen , kirasını veremeyen insana ne yorumlar yapılmış, yazık günah vallahi ...

Sizde ev sahibisiniz heralde kuyruk acınız olduğuna göre zaten ederi 15 olan evlere kimsenin lafı yok ama bazıları köpek bağlasan durmayacak eve 15 istiyor bu vicdansizlik değilse ne herkez ederi neyse onu yapsın ona sözümüz yok zaten mesela 1+1 eve 25 lira vermek sizin zorunuza gitmezmiydi ?
Bir malın ederine kim karar veriyor ki? Neticede serbest piyasa. Benim malımın bana göre ederi çok,sizin malınızınki az mesela. Nasıl orta yol bulunacak?
Herkes seçimlerinin sonucunu yaşayacak. Yaşayacak ki öğrenecek. Hakkını almayı,protestoyu öğrenecek.

Görüyorum ve arttırıyorum
Dedesi,nenesi,anası ve babası bu iktidar ve öncesindeki benzerlerine oy vermemiş biri olarak içim rahat. Sorumlusu ben değilim,ailem değil. Sorumlusu olanlar ve onların soylarından gelenler düşünecek artık. Vermeselermiş
Oğlumu okuldan almaya gittiğimde öyle merhabalaştığım bir veli var. Asgari ücret açıklandığında hemen konusunu açtı, böyle zam mı olur gibi konuştu. Asgari ücret alan kocasının maaşının yarısı kiraya gidiyormuş. Dedim malum partiye mi verdin? "Başka kime vericem" dedi. İçimden bsg dışımdan aferin dedim.

Bir malın ederine kim karar veriyor ki? Neticede serbest piyasa. Benim malımın bana göre ederi çok,sizin malınızınki az mesela. Nasıl orta yol bulunacak?
Herkes seçimlerinin sonucunu yaşayacak. Yaşayacak ki öğrenecek. Hakkını almayı,protestoyu öğrenecek.
Ya aynen, benim malım değil mi, beğenmeyen tutmasın (bu arada ev sahibi değilim).

Back
X