- Konu Sahibi Pammikprensess
-
Kayınpeder ne iş yapıyor anlamadım senin eşin onlara niye bakıyor siz evlisiniz artık çocuğunuz var bu ne saçmalık ayırın tabi herkes sorumluluklarını bilsin ay çok şaşkınım ben şuan sen niye katlandın bunlaraMrb kızlar sizle sıkıntımı paslaşmalar istedim dusuncelerinize çok ihtiyacım var ve lütfen yorum yaparken siz olsanız napardiniz düşüncesiyle yapınız
Kızlar ben 21 yaşında, 1 de oğlu olan bir bayanım.Eşimle 2 yıldır evliyim 2 yıldır kaynanamlarla keselerimiz bir.Niye diye sorarsanız da kp çek ile çalışıyor yani yaptığı mal karşılığında para yerine çek veriyorlar o ceklerde 1 2 yıl sonra için veriyorlar.Nakit çalışmıyor eşimin 2 erkek kardeşi ve 1 kız kardeşi var.Erkek kardeşinin biri unv. Okuyor öbürü kp in yanında çalışıyor ,yani oda nakit çalışamıyor bitek eşim nakit çalışıyor ve 2 aileye bakıyor.Gelen ceklerle de düğün yaptık ve 1 ev aldık ama kp üstüne ev.Çok sıkıntı çektik hatta açlık seviyesine bile geldiğim anlar oldu.Kv para geldiği gibi kendi evine harcıyor tavuk et falan alıyor ama ben alamıyorum.Kendi kızına kıyafet alıyor ben bütün kişi yazlık kıyafetlerle geçirdim.Bana arkadaşlarım kizim bu ne hal niye incecik şeyler giyiyorsun dediklerinde ben bunalıyorum kazaklar la diyordum.Arkadaslarim kışlık alışverişi yaptıklarında grubumuza atarlar di ben sadece bakinmakla kaliyordum.Diceksiniz ki esin size de para ayirsin ozamn.Ayiramiyor kp kaç para aldığını bildiği için hepsini istiyor vermezsen Dr bir sürü beddua küfür vs.Cok bunaldim yemin ederim ağlıyorum şuan hatta.Kaynanam azonce geldi benimle tartıştı.Bana diyor ki sen evde güzel giyinmiyorsun kocan bunalir diyor.Sadece temizlik yaparak olmaz dedi.Ben tamtersi çok güzel giyinirim eşimin karşısına süslenip puslenip öyle cikarim.Bende ona anne ben senin karşına gecelikler le mı çıkayım mini elbiseyle mı çıkayım onu mı istiyon dedim ne biliyon benim güzel giyinmedigimi dedim.Bana diyor ki e ben ne zaman gelsem görmüyorum dedi.bende sen geldiğinde üstüme ne varsa geçirip kapanıp çıkıyorum karşına dedim.Artı benim kıyafetini var da giyimeyim hicbirseyim yok dedim herşeyi anlattim.Kizlar dün eşim KV para istedi KV Dr verdi.Dun onlarda yemek yedik tavuk falan vardı yemekte ben zannettim ki para aldılar ki almış tavugu.Sonra eşimle bakkala gittik eşime bana bir tane çiroz alır misin dedim oda bozuk paran var mı dedi bende yok dedim annen vermedi mi dedim.Oda tamam tamam neyse dedi bende para yoksa alma bak sakin dedim.Oda gitmiş kendi sigarasından daha ucuz bir sigara alıp bana çitoz almis.Bende annen vermedi mi para dedim tekrar bıktım su para konusundan dedi.Zorlamadim oda bunaliyor çünkü bu konuda napcam şaşırdım artik.Daha çok şey var ama kafanızı siairmek istemiyorum.Esim keseleri ayircak bir kaç hafta sonra elimdeki işler bitsin başka yere gecixek.Cunku çalıştığı yer kp in üstü.Şimdi ayırmak istese kavga Edip duracaklar.Ama bakalım kp ne dicek buna.Cok sinirlenen kesin.Hatta oturduğunuz ev benim çıkın ozamn dicek kesin.Napcam ben ne desem ne yapsam şaşırdım siz olsanız napardiniz
Cheetos cipsciroz ne demek?
iş eşinizde bitiyor .nokta.
Ben böyle olacağını bilmiyordum cunkuKayınpeder ne iş yapıyor anlamadım senin eşin onlara niye bakıyor siz evlisiniz artık çocuğunuz var bu ne saçmalık ayırın tabi herkes sorumluluklarını bilsin ay çok şaşkınım ben şuan sen niye katlandın bunlara
Onun için uğraşıyorum esimlede konuşuyorum inşallah ayircak dua ediyorum herşey yolunda gitsinde ayrilsin diyeisteyen küser isteyen darılır hiçbir şey farketmez. eğer eşin senin gibi farkındaysa olayın bir an önce keseleri ayırıp kendi çekirdek ailesini toparlar.siz istediğiniz kadar iyilik ,fedakarlık yapın ama adınız "gelin".o yüzden yaranamazsınız.en iyisi kendi hayatını yaşamak...
Ben eşimle çocuk gibi oynarım onu çok seviyorum ama ben eşimle değil ailesiyle evlenmisim onu anladimArkadaşım sizin birbirinize tutunup güçlü olmanız lazım ezdirmeyin kendinizi hani karşı çıkın demiyorum ama şöyle aranızda ezdirmeyin. Yani ailesine laf söylemeden eşinize destek çıkın bol bol sevin şımartın kendine güveninin gelmesini sağlayın sonra o yolunu bulur zaten
Herşey eşimden bitiyor soylucek ayircak keseleri ama sonra ne olur bilmiyorum baabasi sağda solda koniscak beni bıraktı diye bire bin katicak biliyorum yine sıkıntılı günler beni beklicekSinirlensinler birakin evlatliktan red etsinler sonra zaman gecince barışıyor herkes emin olun.. Acikca konusun evi gecindiremiyoruz olmuyor deyin .. Gecin kiraya onlarda o evi kiraya versinler kirasi ile gecinsinler.. Sizde azicik asim agrisiz basim deyin
Ben eşimle çocuk gibi oynarım onu çok seviyorum ama ben eşimle değil ailesiyle evlenmisim onu anladim
Sanayi de çalışan biri varsa etrafinizda sorabilirsiniz çoğu yer öyle kendi iş yeri olduğu için çekle çalışıyor kimse nakit vermiyorBu eziyeti niye kendinize yapıyorsunuz 19 yaşında evlenmişsiniz eşiniz daha ayrı ev kurduğunun ayrı aile oldğunuzun farkında değil peki çocuğunuzun ihtiyaçlarını nasıl karşılıyorsunuz ya evin ihtiyaçlarını. Ne demek çekler 1-2 sene sonraya yazılıyor öyle şey olmaz ki bir mal satıldıysa bunun karşılığı o kadar uzun süre olmaz. Ne yiyip içiyorsunuz. Buna nokta koymanız lazım çok saçma
Çok erken evlenmişsin. Şuanda esinin ve ailesinin değil derslerinin yükünü çekiyor olmanı dilerdim.yaşadıkların çok üzücü ,umarım çıkar bir yol bulursun .ilk etapta esin ve ailesiyle konuşmayı dene .olmuyorsa kendi ailenle konuşup bir süre onlarla kalmak istediğini söyle . Eşine de çok bunaldığını bir süre uzak kalmak istediğini anlat .bu sekilde belki daha hızlı sonuç verir girişimleri..yanlış anlama ayrıl demiyorum ,durumdan bunaldığını kafa dinlemek istediğini sert bir hamleyle göster anlamında babanın evine git diyorum ayrılman için değil .sen birşey yapmazsan onlar seni sömürmeye devam edecek .böylece belki eşin sensizliğe dayanamadığı için olumlu adımlar atar.Mrb kızlar sizle sıkıntımı paslaşmalar istedim dusuncelerinize çok ihtiyacım var ve lütfen yorum yaparken siz olsanız napardiniz düşüncesiyle yapınız
Kızlar ben 21 yaşında, 1 de oğlu olan bir bayanım.Eşimle 2 yıldır evliyim 2 yıldır kaynanamlarla keselerimiz bir.Niye diye sorarsanız da kp çek ile çalışıyor yani yaptığı mal karşılığında para yerine çek veriyorlar o ceklerde 1 2 yıl sonra için veriyorlar.Nakit çalışmıyor eşimin 2 erkek kardeşi ve 1 kız kardeşi var.Erkek kardeşinin biri unv. Okuyor öbürü kp in yanında çalışıyor ,yani oda nakit çalışamıyor bitek eşim nakit çalışıyor ve 2 aileye bakıyor.Gelen ceklerle de düğün yaptık ve 1 ev aldık ama kp üstüne ev.Çok sıkıntı çektik hatta açlık seviyesine bile geldiğim anlar oldu.Kv para geldiği gibi kendi evine harcıyor tavuk et falan alıyor ama ben alamıyorum.Kendi kızına kıyafet alıyor ben bütün kişi yazlık kıyafetlerle geçirdim.Bana arkadaşlarım kizim bu ne hal niye incecik şeyler giyiyorsun dediklerinde ben bunalıyorum kazaklar la diyordum.Arkadaslarim kışlık alışverişi yaptıklarında grubumuza atarlar di ben sadece bakinmakla kaliyordum.Diceksiniz ki esin size de para ayirsin ozamn.Ayiramiyor kp kaç para aldığını bildiği için hepsini istiyor vermezsen Dr bir sürü beddua küfür vs.Cok bunaldim yemin ederim ağlıyorum şuan hatta.Kaynanam azonce geldi benimle tartıştı.Bana diyor ki sen evde güzel giyinmiyorsun kocan bunalir diyor.Sadece temizlik yaparak olmaz dedi.Ben tamtersi çok güzel giyinirim eşimin karşısına süslenip puslenip öyle cikarim.Bende ona anne ben senin karşına gecelikler le mı çıkayım mini elbiseyle mı çıkayım onu mı istiyon dedim ne biliyon benim güzel giyinmedigimi dedim.Bana diyor ki e ben ne zaman gelsem görmüyorum dedi.bende sen geldiğinde üstüme ne varsa geçirip kapanıp çıkıyorum karşına dedim.Artı benim kıyafetini var da giyimeyim hicbirseyim yok dedim herşeyi anlattim.Kizlar dün eşim KV para istedi KV Dr verdi.Dun onlarda yemek yedik tavuk falan vardı yemekte ben zannettim ki para aldılar ki almış tavugu.Sonra eşimle bakkala gittik eşime bana bir tane çiroz alır misin dedim oda bozuk paran var mı dedi bende yok dedim annen vermedi mi dedim.Oda tamam tamam neyse dedi bende para yoksa alma bak sakin dedim.Oda gitmiş kendi sigarasından daha ucuz bir sigara alıp bana çitoz almis.Bende annen vermedi mi para dedim tekrar bıktım su para konusundan dedi.Zorlamadim oda bunaliyor çünkü bu konuda napcam şaşırdım artik.Daha çok şey var ama kafanızı siairmek istemiyorum.Esim keseleri ayircak bir kaç hafta sonra elimdeki işler bitsin başka yere gecixek.Cunku çalıştığı yer kp in üstü.Şimdi ayırmak istese kavga Edip duracaklar.Ama bakalım kp ne dicek buna.Cok sinirlenen kesin.Hatta oturduğunuz ev benim çıkın ozamn dicek kesin.Napcam ben ne desem ne yapsam şaşırdım siz olsanız napardiniz
ciroz ne demek?
iş eşinizde bitiyor .nokta.
Herşey okumak değil eşimle çok mutluyum gerçekten ama iş maddiyata binince KV kp den sıkıntı çekiyorum sadece tek şuan keselerinin ayrılıp bizde bir oh cekmekÇok erken evlenmişsin. Şuanda esinin ve ailesinin değil derslerinin yükünü çekiyor olmanı dilerdim.yaşadıkların çok üzücü ,umarım çıkar bir yol bulursun .ilk etapta esin ve ailesiyle konuşmayı dene .olmuyorsa kendi ailenle konuşup bir süre onlarla kalmak istediğini söyle . Eşine de çok bunaldığını bir süre uzak kalmak istediğini anlat .bu sekilde belki daha hızlı sonuç verir girişimleri
Aslında kendi ağzınla soyluyosun herseyin okumak olduğunu :) şuan bir mesleğin olsaydı ve çalışsaydın kimseye muhtaç olmazdın ..eleştirmiyorum, herkesin kendi seçimi ..bakış acını genişletiyorum sadece .Herşey okumak değil eşimle çok mutluyum gerçekten ama iş maddiyata binince KV kp den sıkıntı çekiyorum sadece tek şuan keselerinin ayrılıp bizde bir oh cekmek
Iyide hepsi oğlunun elindekini avucundakini almıyordur herhalde. Tamam çekle çalışıyor,oğlunu yok varsaysın,ayağını yorganına göre uzatsın.Sanayi de çalışan biri varsa etrafinizda sorabilirsiniz çoğu yer öyle kendi iş yeri olduğu için çekle çalışıyor kimse nakit vermiyor
2 tane safı buluşturmuşlar kandırıyolar.Iyide hepsi oğlunun elindekini avucundakini almıyordur herhalde. Tamam çekle çalışıyor,oğlunu yok varsaysın,ayağını yorganına göre uzatsın.
Birde benciller,elinizdeki avucunuzdaki ile kendilerine yiyecek alıyorlar,sizi geçtim torunumuz ne yer ne içer demiyorlar.
Eşinize diyecek söz bulamıyorum,keşke evlenmeseydi,sizinde başınızı yakmasaydı.
Sizin yerinizde olsam öyle eşe acıyıpta tasarruf yapmam. Kışlık kıyafete ihtiyacım varsa aldırırım,evde yiyecek yemeğim yoksa onuda aldırirım,çocuğum için,kayınvalide/kayınpeder dinlemem kimse kusura bakmasın. Birde sizin giyiminizi beğenmiyor utanmadan kayınvalide pes.Ayrıca bu kayınpederin çekleri karşılıksız değildir herhalde,muhakkak vadesi gelince alıyor,alınca demiyor hiç oğlum bunuda siz alın,hiç ödeşmiyorsunuz. Hep onlara hep onlara.
Cips sanırım :)
Eşim çalışmama karşı ama işte calissaniz tamam derim amma zaten çalışmıyorumAslında kendi ağzınla soyluyosun herseyin okumak olduğunu :) şuan bir mesleğin olsaydı ve çalışsaydın kimseye muhtaç olmazdın ..eleştirmiyorum, herkesin kendi seçimi ..bakış acını genişletiyorum sadece .
O ceklerle düğün eşyalar ve ev alındı bize bilmiyorum eğer ki para aliyorda hiç gistermiyorlarsa Allah yukarda görüyor hesaplasirizIyide hepsi oğlunun elindekini avucundakini almıyordur herhalde. Tamam çekle çalışıyor,oğlunu yok varsaysın,ayağını yorganına göre uzatsın.
Birde benciller,elinizdeki avucunuzdaki ile kendilerine yiyecek alıyorlar,sizi geçtim torunumuz ne yer ne içer demiyorlar.
Eşinize diyecek söz bulamıyorum,keşke evlenmeseydi,sizinde başınızı yakmasaydı.
Sizin yerinizde olsam öyle eşe acıyıpta tasarruf yapmam. Kışlık kıyafete ihtiyacım varsa aldırırım,evde yiyecek yemeğim yoksa onuda aldırirım,çocuğum için,kayınvalide/kayınpeder dinlemem kimse kusura bakmasın. Birde sizin giyiminizi beğenmiyor utanmadan kayınvalide pes.Ayrıca bu kayınpederin çekleri karşılıksız değildir herhalde,muhakkak vadesi gelince alıyor,alınca demiyor hiç oğlum bunuda siz alın,hiç ödeşmiyorsunuz. Hep onlara hep onlara.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?