• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah aşkına bir bakın ya

Mrb kızlar sizle sıkıntımı paslaşmalar istedim dusuncelerinize çok ihtiyacım var ve lütfen yorum yaparken siz olsanız napardiniz düşüncesiyle yapınız
Kızlar ben 21 yaşında, 1 de oğlu olan bir bayanım.Eşimle 2 yıldır evliyim 2 yıldır kaynanamlarla keselerimiz bir.Niye diye sorarsanız da kp çek ile çalışıyor yani yaptığı mal karşılığında para yerine çek veriyorlar o ceklerde 1 2 yıl sonra için veriyorlar.Nakit çalışmıyor eşimin 2 erkek kardeşi ve 1 kız kardeşi var.Erkek kardeşinin biri unv. Okuyor öbürü kp in yanında çalışıyor ,yani oda nakit çalışamıyor bitek eşim nakit çalışıyor ve 2 aileye bakıyor.Gelen ceklerle de düğün yaptık ve 1 ev aldık ama kp üstüne ev.Çok sıkıntı çektik hatta açlık seviyesine bile geldiğim anlar oldu.Kv para geldiği gibi kendi evine harcıyor tavuk et falan alıyor ama ben alamıyorum.Kendi kızına kıyafet alıyor ben bütün kişi yazlık kıyafetlerle geçirdim.Bana arkadaşlarım kizim bu ne hal niye incecik şeyler giyiyorsun dediklerinde ben bunalıyorum kazaklar la diyordum.Arkadaslarim kışlık alışverişi yaptıklarında grubumuza atarlar di ben sadece bakinmakla kaliyordum.Diceksiniz ki esin size de para ayirsin ozamn.Ayiramiyor kp kaç para aldığını bildiği için hepsini istiyor vermezsen Dr bir sürü beddua küfür vs.Cok bunaldim yemin ederim ağlıyorum şuan hatta.Kaynanam azonce geldi benimle tartıştı.Bana diyor ki sen evde güzel giyinmiyorsun kocan bunalir diyor.Sadece temizlik yaparak olmaz dedi.Ben tamtersi çok güzel giyinirim eşimin karşısına süslenip puslenip öyle cikarim.Bende ona anne ben senin karşına gecelikler le mı çıkayım mini elbiseyle mı çıkayım onu mı istiyon dedim ne biliyon benim güzel giyinmedigimi dedim.Bana diyor ki e ben ne zaman gelsem görmüyorum dedi.bende sen geldiğinde üstüme ne varsa geçirip kapanıp çıkıyorum karşına dedim.Artı benim kıyafetini var da giyimeyim hicbirseyim yok dedim herşeyi anlattim.Kizlar dün eşim KV para istedi KV Dr verdi.Dun onlarda yemek yedik tavuk falan vardı yemekte ben zannettim ki para aldılar ki almış tavugu.Sonra eşimle bakkala gittik eşime bana bir tane çiroz alır misin dedim oda bozuk paran var mı dedi bende yok dedim annen vermedi mi dedim.Oda tamam tamam neyse dedi bende para yoksa alma bak sakin dedim.Oda gitmiş kendi sigarasından daha ucuz bir sigara alıp bana çitoz almis.Bende annen vermedi mi para dedim tekrar bıktım su para konusundan dedi.Zorlamadim oda bunaliyor çünkü bu konuda napcam şaşırdım artik.Daha çok şey var ama kafanızı siairmek istemiyorum.Esim keseleri ayircak bir kaç hafta sonra elimdeki işler bitsin başka yere gecixek.Cunku çalıştığı yer kp in üstü.Şimdi ayırmak istese kavga Edip duracaklar.Ama bakalım kp ne dicek buna.Cok sinirlenen kesin.Hatta oturduğunuz ev benim çıkın ozamn dicek kesin.Napcam ben ne desem ne yapsam şaşırdım siz olsanız napardiniz

Bütün maaşı onlara verip siz 5 kuruşsuz mu kalıyorsunuz ? Maaş çok yüksek dediğine göre en az 3 bin olması lazım. Siz oradan en fazla 1000 tl verin, kalanı sizin olsun. Eşinle ciddi konuş, çocuğunuzun geleceği, senin zaruri ihtiyaçlarından filan sözet. Susup boyun eğersen bu düzen değişmez. Çalışma kozunu da kullan derim. Hem çalıştırmıyorsun hem ihtiyaçlarımı karşılamıyorsun, o zaman bırak çalışayım diyebilirsin.

Evinizi ayırın gerekirse bir bodrum kata gidin, maaşınızı da kimseye vermeyin Gül gibi geçinirsiniz. Kavga etsinler ne olacak. ? En fazla ne olabilir?

2 tane safı buluşturmuşlar kandırıyolar.
Çek karşılığında öpücük almıyolar ya hala bunu anlıyamamışlar.
Bukadar uzun vadeli kim çalışır ki hemde tüm işleri 1-2 yıl . 6 aylık vadeye millet burun kıvırıyo neolacağı belli değil diye kabul etmiyo .
Parası kalmayanda vadesinden önce kırdırıyo oğlu olmasa neyapacak ? Ekmeği çekle mi alıcak
Onu diyorum bende,bu adam öyle yada böyle alıyor parasını,zaten her ay ufakta olsa vadesi gelen çeki oluyordur,birde oğlunu söğüşlüyor,ne güzel hayat. Sanki hayrına iş yapıyor kayınpeder

O ceklerle düğün eşyalar ve ev alındı bize bilmiyorum eğer ki para aliyorda hiç gistermiyorlarsa Allah yukarda görüyor hesaplasiriz
İyide hala çalışıyor ve iş yapıyorsa alıyordur muhakkak çekle de olsa ödeme,hayrına çalışmıyor ya bu adam?
Ayrıca madem altından kalkamayacaktı ki sanmıyorum evlerinde eksikleri yokmuş siz açlık sınırında yaşarken,girmeseydi düğün dernek işine,kredi çeker öderdiniz,en azından nereye ne kadar borcunuz var bilirdiniz,maaşınızı ona göre ayarlardınız.
Birde sizden öncede bu düzen devam ediyormuş sanırım,o zaman oğlundan aldığıni kenara atsaymış,tefeci misali maaşa el koyacağına.
Bilemedim,iki tarafta sıkışır yokluk çeker amenna,ama siz değil et,tavuk almak ekmeğe muhtaç hale gelirken,onlar bolluk içinde yaşıyorlarsa bunun adı başka birşey kimse kusura bakmasın.
Sizi geçtim torunlarının rızkını alıyorlar elinizden.
Ayırın kesenizi.

Resmen dugunu esyalari cekle yaptik diyerek sizi kendilerine gebe birakmislar. Sesiniz cikmayacak onlar yapti diye. Bide kp evine oturtmus ki kira derdi olmasin ne verirsem yesinler vermezsem yemesinler.

Simdi onlara senin giyimin kusamin da keyfi ihtiyac geliyor. Kv sana niye guzel giyinmiyorsun derken agzini aramis senin durumdan sikayetin var mi diye. Ona gore sindirme politikasını genisleteceklerdi. Bakti ki fazla sesin cikmadi ohh iyi dedi.

Vicdansizlar ya sinir oldum. Esinle sakin kotu olma. O da ayrılmak istiyor dedine gore. Yaninda olndestek ol. Sen eve ne getirsen raziyim yeterki biz evimizi ailemizi bilelim falan de.

Ben bu durumu anlayamıyorum eşiniz nasıl müsade ediyor bu duruma ben açken eşim parayı annesine vericek neden ev aldılar diye kirada oturur maasimlada kırk kanaat gecinirim

E

Esim beni çok seviyor üstüne de gitmek istemiyorum onuda anlıyorum ama zoruma gidiyor

Malesef cok sevseydi esini bu duruma düşürmezdi. Aile manyağı sadece.

Esinin nesini anlıyorsun yahu? Babasına tüm parayı yedirecegine kendi evine baksaydı aç da kalmazdın, kışın yazlık kıyafetle de dolaşmazdin. Bu nasil bir sacmaliktir. Daha ucuz sigara alip cipsi oyle aldi diye fedakar olmuyor malesef.

Hayat işte kimi kocasından tek taş beştaş bekler alamayınca trip yapar kimide çitos ister alamayacak durumda bile aldığı için sesini çıkarmaz .konu sahibi hanım çok fedakarsınız umarım çektiğiniz çile Sefa ya dönüşür .

eşiniz çalışmanıza karşıysa,bir çirozu da(sanırım cips)alacak,sanki fedakarlık yapmış,içtiği sigaranın daha ucuzunu alarak.kusura bakmasın,evlenmeseydi o zaman.ya da çaılşmanıza müsade etmeli.

İyide hala çalışıyor ve iş yapıyorsa alıyordur muhakkak çekle de olsa ödeme,hayrına çalışmıyor ya bu adam?
Ayrıca madem altından kalkamayacaktı ki sanmıyorum evlerinde eksikleri yokmuş siz açlık sınırında yaşarken,girmeseydi düğün dernek işine,kredi çeker öderdiniz,en azından nereye ne kadar borcunuz var bilirdiniz,maaşınızı ona göre ayarlardınız.
Birde sizden öncede bu düzen devam ediyormuş sanırım,o zaman oğlundan aldığıni kenara atsaymış,tefeci misali maaşa el koyacağına.
Bilemedim,iki tarafta sıkışır yokluk çeker amenna,ama siz değil et,tavuk almak ekmeğe muhtaç hale gelirken,onlar bolluk içinde yaşıyorlarsa bunun adı başka birşey kimse kusura bakmasın.
Sizi geçtim torunlarının rızkını alıyorlar elinizden.
Ayırın kesenizi.
Heh işte bende buna yanıyorum konumu ozetlemissiniz teşekkür ederim.

Resmen dugunu esyalari cekle yaptik diyerek sizi kendilerine gebe birakmislar. Sesiniz cikmayacak onlar yapti diye. Bide kp evine oturtmus ki kira derdi olmasin ne verirsem yesinler vermezsem yemesinler.

Simdi onlara senin giyimin kusamin da keyfi ihtiyac geliyor. Kv sana niye guzel giyinmiyorsun derken agzini aramis senin durumdan sikayetin var mi diye. Ona gore sindirme politikasını genisleteceklerdi. Bakti ki fazla sesin cikmadi ohh iyi dedi.

Vicdansizlar ya sinir oldum. Esinle sakin kotu olma. O da ayrılmak istiyor dedine gore. Yaninda olndestek ol. Sen eve ne getirsen raziyim yeterki biz evimizi ailemizi bilelim falan de.
Bende zaten öyle yapıyorum ama gittikçe daha çok sinirim bozulmaya başladı dayanamıyorum son rakteye geldim tutuyorum yutuyorum

Eşiniz ne iş yapıyor ki? Bukadar kişiye bakabiliyor? Maaşı ne kadar merak ettim.
Yazİn 7000 e gelebiliyor bazen ozaman cooook güzeldi istediğim herşeyi alıyordum ne kadar kayın babama versede çünkü başta başka bir yerde çalışıyordu ve hepsini vermiyordu kp bilmiyordu ne kadar aldığını amma şimdi kp tam üstünde çalışıyor bide kis pek iş olmuyor bu yüzden sıkıştık tabi kp olmasa yine bu kadar sıkışmaZdık

Back