• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah aşkına banada yardım edin

kahveyokmu

Noolmuş biraz deliysem
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
2.244
2.224
133
Meraba arkadaşlar
Böyle dert olurmu demeyin lütfen.
Derdim kek börek yapamamak.
Nerde hata yapıyorum olmuyo olmuyo:mad:

Kek içi yapış yapış dışı kuru oluyo.
En iyi olmuş halide bayat ekmek gibi dağılıyo elle bile tutulmuyo.
Börekte aynı içi cıvık dışı kuru. Ve görüntü kötü

Arkadaşlar inanın çok canım sıkılıyo.
Misafir gelse strese giriyorum yapamadığım için elim ayağıma dolaşıyo.
Napim ben yaaa evime misafir çağıramıyorum becerisizlikten.

Lütfen yardım nerde hata yapıyorum:cry:

Meraba arkadaşlar
Böyle dert olurmu demeyin lütfen.
Derdim kek börek yapamamak.
Nerde hata yapıyorum olmuyo olmuyo:mad:

Kek içi yapış yapış dışı kuru oluyo.
En iyi olmuş halide bayat ekmek gibi dağılıyo elle bile tutulmuyo.
Börekte aynı içi cıvık dışı kuru. Ve görüntü kötü

Arkadaşlar inanın çok canım sıkılıyo.
Misafir gelse strese giriyorum yapamadığım için elim ayağıma dolaşıyo.
Napim ben yaaa evime misafir çağıramıyorum becerisizlikten.

Lütfen yardım nerde hata yapıyorum:cry:
Tarifleri nerden alıyosun severek yaparsan zaten oluyor.Tarifte önemli

Su anlattığından nerede hata yaptığını nasil bilelim. İnternette zilyon tane kek börek tarifi var. Tarife tam uymuyorsun sanirim, kendi göz kararin tutmuyorsa tariflere tam uyarak yapmaya çalış.

Hazır kek karışımları var tadı çok da güzel onlarla yap bence bir süre günü kurtarıyor ben de yapıyorum acil misafirim gelirse:KK48:

Ayni firini baskasi kullanip basarili oldu mu veya sen baska bir firinda basarili sonuc almis miydin daha once? Belki firinda bir sorun var.
Fırında problem olmadığından eminim.
Eski fırında olmuyodu fırından diyoduk. Şimdi bosch marka aldık herkes önerdi herkes memnun. Ben beceremiyorum canım.
Ve misafirim gelecek bana ter bastı olmuyo ne yapsam

Hazır kek karışımları var tadı çok da güzel onlarla yap bence bir süre günü kurtarıyor ben de yapıyorum acil misafirim gelirse:KK48:

Aynen yani şu hazır kek karışımlarını icat edenden Allah razı olsun.

Konu sahibi hazır kek karışımlarından al 2 dk da at fırına yine olmazsa fırında sorun vardır.

Su anlattığından nerede hata yaptığını nasil bilelim. İnternette zilyon tane kek börek tarifi var. Tarife tam uymuyorsun sanirim, kendi göz kararin tutmuyorsa tariflere tam uyarak yapmaya çalış.
İşte tarife birebir uymama rağmen böyle oluyo sonuç.
Her tarifte sonuç aynı.
Kekte ısıtmıyorum fırını önceden çiğ kalıyo diye ama gene aynı

Hamur fazla, kalip kucuk geliyo olabilir ondan ici pismiyodur belki?

Börek olarak sigara böreği kızart sıfır risk :D
Kek kısmını ıslak kek yap, üstüne sos dökeceğin için sıraladığın hataların hiç biri göze görünmez ;)

İşte tarife birebir uymama rağmen böyle oluyo sonuç.
Her tarifte sonuç aynı.
Kekte ısıtmıyorum fırını önceden çiğ kalıyo diye ama gene aynı

Hayret bişey ya. He şimdi dışı kuruyor içi pismiyo doğru mı yapıyormuşsun sence?

Fırını önceden 10 dk isitmadan kek börek pisiremezsin.

Canım herkes anasının karnında öğrenmiyor bende çoğu şeyi netten bakıp yaparım bir siteye bağlı kalmam once tarıflere bakarım hangi tarif bana yakın gelirse onu seçerim çünkü ölçüler malzemeler farklı olabiliyor mesela 5 kaşık un diyende oluyor ne bileyim 1 su bardağı un diyende oluyor tariflerde ben genelde bardak ölçülü tarifleri yapıyorum gramdı kaşıktı onlardan pek anlamıyorum :KK54:yaptıkça elin alışır sıkma canını

Kek için taze yoğurt kullanın oda sıcaklığında olsun herşey yağı az koyun ve size bir site tavsiye edeyim pacikanin mutfağı instagram yazın merve ünal ismi en güzel kekler orada hem tarif olur size birde bir tarif vereyim kek icin ankastre yada o canlı firinsa fırınınız tam onun tepsisine göre tarif
3 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak az mısır özü yağı
1 dolu tatlı kaşığı yemek sodası
Un
Klasik kek hamuru yapıp ikiye bol yarısına bir dolu kaşık kakao kat yagladigin tepsiye dok pişir hem yumuşak hem şahane bir kek oluyor

Kek yaparken fırının ısısını çok yükseltmeyin. İçi pişmeden dışı kurur yoksa.
Dışı pişiyo evet ama içi çiğ kalıyo haliyle içide pişsin derken dışından oluyorum:-)
Börekte ısıtıyorum ama fırını.
Geneli 180 derecemidir

ben ılk ogrenırken (13 yasımda) yemek kıtabı almıstım
onun ıcınde aklınıza gelebılecek envai cesıt tarıfler vardı
hala bazı seylerı o kıtaba bakarım

bence guzel cok cesıt ıceren bı yemek kıtabı edının
sonra kek ıcın puf noktasına gelırsek

kek pandısmanya gıbı hamurun ıcının cıg kalmaması ıcın once yumurtayı beyaz kopuk olana kadar cırp 5 dk falan
sonra yavas yavas sekerı ekle ve bulut gıbı olana kadar cırp bı 5 dk daha
o kıvama dokundugunda parmaklarının arasında seker veya puturluk hıssetmıyorsan olmus demektır ondan sonra dıger malzemelerı (oda sıcaklıgında olacak hepsı) yavas yavas kat
en son unu eleyerek koy ve artık cırpma kasıkla karıstır havalandıra havalandıra
kekın ınanılmaz kabarmasını ve ıcının pısmesını ıstıyorsan bu onemlı

yaglı kagıt serdıgın kaba dok harcı orta katda kapagı hıc acmadan yarım saat pısırmen yeterlı

borege gecıyorum
aldım elıme tepsıyı zeytınyagı surdum
ustune 1 yufka ve hazırlamıs oldugum yogurt ve zeytınyagı karısımlı harcdan bıraz surdum
yıne bı kat yufka
rondadan gecırdıgım veya rendeledıgım peynırden koydum ( maydonozlu ıspanaklı haslanmıs patateslıde olur)
sonra yıne bı kat yufka ve yıne o yogurtlu yaglı harcdan surdum

1 buyuk fırın tepsısıne 5 yufkayı boyle kat kat yapıyorum
en ustune yumurta sarısı surup susam corek otu serpıyorum kesıyorum dılım dılım ve yarım maden suyunu ustune gezdırıp 180 derece fırının orta katına koyup yarım saat yanı ustu ıyıce kızarana kadar pısırıyorum
pıstıkden sonra fırını kapatıp fırın soguyana kadar ıcınde tutup dinlendırıyorum

sen sor ben yazarım

1 paket margarin
1 yemek kaşığı maya (instant)
1 çay bardağı süt
1çay kaşığı tuz
1 çay bardapı sıvı yağ(ben bir iki parmak az koyuyorum)
2 yumurta(1inin sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı şeker
Um yaklaşık 5.30 su bardağı(süzgeçle serp daha iyi oluyor)
İçi için
Peynirli maydonoz.kıyma.patates(zevkine göre)

Yapılışı
Sütü ılıktan biraz daha sıcak olucak şekilde kaynat ,mayayı koy ve şekeri ekleyip karıştı üzerine poşet geçir 6.7 dk bekle zaten kabarıyor ordan anlarsın.

Bir kaba margarin,tuz,sıvıyağ,yumurta ve sütlü mayayı ekleyip iyice karıştır.Yavaş yavaş unu ekle yumuşak bir hamur elde edilicek eline yapışmicak şekilde..

Ceviz büyüklüğünde hamuru kesip elinde açıp içine harcı koyup kenarlarında birleştirip düzleştir.O şekilde 5.10 dk beklesin yumurtayı sürüp çatalla üzerini hafif çizip fırına at altı çabuk pişiyor dikkat et. kahveyokmu kahveyokmu

Eklentiler

• 20170503_193459-1.webp
    20170503_193459-1.webp
    24 KB · Görüntüleme: 51
Back
X