Alkolle çok içli dışlı olan sevgili…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen istemiyorum cümlesini anlamıyor insanlar. İstemiyorum bu kadar basit sebebinin önemi var mı? Hayır dini sebeplerim yok bunu bastıra bastıra söylüyorum hala daha dini olduğunu iddia ediyorlar şaka gibi yahu dini olsa niye söylemeyim dindar bi insan değilim ki alakam yok ne namaz kılarım ne oruç tutarım açık giyinirim baya vs. Ama alkol sevmiyorum. Öyle ortamları da sevmiyorum. O sarhoş olma kavramını da çakır keyif olma kavramını da sevmiyorum bu kadar basit. Alkol kullandığını başta bilsem hiç başlamaz koşarak kaçardım. Başladıktan bi süre sonra öğrendim o da bırakırım dedi devam ettim. Ama sözünü tutmadı üstüne yalanlar ben de bitirdim bu kadar. Hem bitmesini kabul etmiyor sürekli seni seviyorum falan yazıyor hem de kafası aynı. Ben de seviyorum bitmesini istemezdim ben de üzülüyorum ama napayım bi ömür mutsuz olacağıma bir süre mutsuz olur elbet unuturum

Ayrılmanız isabet olmuş. Sırf elindekini kaybetmemek için bırakırım vs palavraları meşhurdur erkeklerin. Çok inanmamak lazım. Hele ki birkaç aylık bir fazla tanımadığınız birinin sözüne hiç inanmayın. Emin olun o bırakmamıştır zaten. Ailesi ile falan her ortamda alkol alan adam onu şıp diye bırakamaz, bütün sosyal ortamı böyle çünkü o bıraksa etrafı ısrar eder... Sizin tahammül edemediğiniz birşey bu kadar kısa sürede bile patlak veriyorsa o yola hiç girilmez. Evlilik bir günlük değil bir ömürlük doğru karar vermişsiniz sakın dönmeyin bıraktım laflarına inanmayın size tavsiyem.

Ayyyy bu konu halen devam mi ediyor Allah aşkına verdikçe veristirdiniz konu sahibine ,o da anlamıştır ama halen yazdıkça yazılmış .

Bir insanın alkol hassasiyeti belki dini inancından belki de kokusundan kaynaklanabilir. Rahatsızlık duyması için illa ki uyuşturucu olması gerekmez. Oldukça dar bir bakış açısına sahipsiniz. Benim de yüksek düzeyde sigara hassasiyetim var sigara içen biriyle bırak evlenmeyi maalesef arkadaş bile olamam, astım hastasıyım. Şimdi modern ve açık görüşlü olamadım o halde size göre?..

İlk defa duyuyorum evet, günahsa kullanana günahtır ortamda bulunana neden günah olsun?

Hanımlar lütfen konuya dini yorumlar yazmayın, konu sahibesi mecbur olmadığı halde inancını dahi yazmak zorunda kalmış.
Herkes alkolü sevmek alkollü ortamda bulunmak zorunda değil, bazısı yalnızca kokusunu sevmediğinden, bazısı ki geçenlerde benzer bir konuda yazıldı alkol alan bir yakınının ailesinin boğazına bıçak dayaması vb travmalar yüzünden karşı olabilir.
Alkol alan biriydim uzun zamandır almıyorum, alkollü bir ortamda iyi bildiğim tanıdığım insanlar varsa bulunurum, canım isterse birkaç kadeh içki de içebilirim lakin herkes her alkollü ortamda bulunacak diye bir şey de yok, herkesle arkadaşlık edilmeyeceği gibi herkesle de aynı sofraya oturulmaz, konus sahibesi ailesiyle içilene bir şey dememiş, alkol alan herkes sizinle aynı bilinçte olmuyor, sizler arkadaşlıklarınızda seçiçi olabilirsiniz lakin herkes siz değil, konuyu kişiselleştirmeyin bence.

evet benim de benzer bir travmam var. Önceki erkek arkadaşım da içerdi ama bunun gibi göze soka soka değil. Çok nadir. Konusu bile geçmiyodu. Ama bir gün çok alkol aldı. Bütün gün telefonla aradım ulaşamadım. Annesi falan beni aradı meraktan delirdik. En son araman da açtı ve bana öyle saçma şeyler söyledi ki anlatamam. Yanında başka erkek arkadaşları var ve bana bi vermedin gitti aslında az kaşar değilsin versen sen de rahatlayacaksın gibi cümleler kurmuştu. Yanında diğer arkadaşları var hepsi kafayı çekmiş kıkır kıkırlar. Evin yolunu bile bulamamış ordan tanıyan birileri almış götürmüş evine. Ertesi gün hiçbir şey hatırlamıyordu. Anlattım kendi de inanamadı. Alkol aldıktan bi süre sonrasını hatırlamıyordu ki bu adam yıllardır içen hiç de böyle bişe yapmayan bi adamdı. O günden sonra da soğudum. Eninde sonunda başka şeyler de eklendi ve bitti. Ben benzer şeyleri yaşamak istemiyorum. Önceden ben içmesem de saygı duyardım gitmezdim ortamlara ama asla sesim çıkmazdı. Ama bu olay bende travma yarattı. Alkol kullandığını baştan bilsem asla başlamazdım. Gördüğümde dahi tahammül edemiyorum aklına o gün geliyor. Çok kötğ bi gündü. Şimdiki sevgilimde de plansız başladık ilişkiye. Arkadaştık ve bir çeşit alevlenme bir anda sevgili olduk diyeyim. İlişkiye başladık Sonradan öğrendim alkol alışkanlığını. Hayatından sil. Tamamen çıkar elbet diyemem. Ailesi ile kontrollü bir şekilde beni de dahil etmeden içebilir. Ama ben böyle ortamlarda bulunmak istemiyorum bu kadar basit. Bunun dinle falan alakası yok. Üstüne basa basa söylüyorum hala din aile tarzı bilinç altı diyorlar. Tamamen kötü tecrübe kaynaklı

Son düzenleme:
Dini içerik zaten yasak da mesele şu ki herkesin kendine özgü kriterleri vardır, olmazsa olmazları yanısıra katiyen olmaz dedikleri vardır, örneğin ben keyfine oynanan tavlaya veya kağıt oyunları, taş okey vb varım ama parayla tombala bile oynamam, alkole belli bir noktaya kadar tolerans gösteririm ama alkolikliğe tahammülüm yoktur.
Sizin de kendi kriterleriniz vardır, bunlar arasında alkollü ortamda bulunmamak olabilir, bu sizin kişisel tercihinizdir nasıl ki erkek arkadaşınıza baskı yapma hakkınız yok, size de alkollü ortamda bulunmanız için baskı yapılamaz.

Misal ben sigara içiyorum, okurken bile ıyyy sigara mı kötü kokuyor diyenler vardır haklılar, onlara sigara içerken illa yanımda durun diyebilir miyim? Hayır diyemem, içmek benim benimle aynı ortamda bulunmamak onların tercihi ve tercihlere saygı duyulur.

Ay tamam en modern sizsiniz ben dar görüşlü ayyaşım lütfen susun ya kaç gündür alıntı alıntı sıkıldım

Aşırı sık olması sağlığına da zararlı. Bence erkek arkadaşınız sıklıkla alkol almasından sizi o ortamlara sokmak istemesinden ziyade sağlığı için rahatsız olmalısınız. Bu arada hayat müşterek, sevdiği, bulunmaktan haz duyduğu bir ortamda yanında sevdiği kadının da olmasını istemesinden daha doğal bir şey yok. Ama tabi madem bu kadar katısınız ayrılmakla en doğrusunu yapmışsınız. Allah gönlünüze göre versin.

Her şeyi geç, Alkol ve sigara ciddi para isteyen şeyler. Evlendikten sonra alkole verdiği para gözünüzde büyüyebilir sıkıntı olur. Ben sırf bu yüzden sigarayı bıraktım. 3 aydır içmiyorum. Afedersiniz bir paket olmuş 15-16 tl. 30 ile çarp dünya para. İçkiyle sigara aynı şey mi diyen olur ama maddi yönden lükstür. Kimse yanlış anlamasın kırk yılda bir alkol içilir o farklı bir şey ama devamlı içilirse sıkıntı.

Yaşam tarzı uymazsa ilerde daha çok sorun olurdu
iyi yapmışsınız. Rabbim gönlünüze göre birini çıkarsın inşallah.

Ayrılarak hem kendinize hem karsınızdaki kisiye iyilik yapmıssınız. Güzel güzel dile getirmişsiniz konusmussunuz baktınız olmadı bitirmissiniz kararlı, istikrarlı bu huyunuz güzel. O yüzden yeni baslangıclara adım atın. Ama saglıklı tanıyarak vakit gecirerek adım atın hızlı degil.

Nuri alço Emrahın anasını bacısını sarhoşlara pazarlıyor = ortam

alkol ya da bir başka konu eğer kırmızı çizgiyse, hayat görüşüyle ilgili ve değişemezse baştan yolları ayırmak mantıklı bence. kimseyi eğip bükemezsiniz, değiştiririm diye de yola çıkmak ancak hayalk kırıklığı olur. ama ben başka bir yere takıldım. kaç yaşında bu adam da annesiyle bir olup kimle görüşüp görüşemeyeceğine karar veriyotsunuz? kiminle arkadaşlık edeceğine karar veremeyen bir adamdan koca falan olmaz zaten. bir de siz siz olun kv adayıyla bu kadar gerekesiz yakınlık kurmayın.

Bende bir ara birinden hoslanmistim sevgili olduk. Cok ilgili birbirimize çok aşık olmuştuk. Benden önce haftanın 5 günü alkol alıyormuş benim hiç haberim yoktu. Benim ailemde yılda bir iki kez alkol alan insanlar var. O yüzden alkolü bıraktım diyince ayda yılda bir içiyor onu bıraktı sandım. Alkol ile ilgili bir arastirmam da olmamıştı. Simdi izlemediğim video okumadığım makale kalmadı. Neyse bir iki tartismamizda içiyordu bende benimle tartıştı diye içiyor sanıyordum. Iki sene sonra arkadaş ortamlarına tekrar girip bir iki icmeye başladı her ayrıldığımız da uzun zaman sonra bir daha icmiyecegim diyip arkadaşlarını araya soruyordu bende inanıyordum. Ama size şunu soyliyim asla bir alkolikle hayat kurmayın bırakın hayat kurmayı yan yana bile gelmeyin. Alkol almak için soyleyemeyecekleri yalan yok. Nerde alkolik biri varsa onlarla iletişime geçiyorlar. Hele bide ağzıyla içmeyi bilmiyorsa sabah uyandığınızda instagraminda 10 kadını takibe aldığını görürsünüz. Kendilerine ve bedenlerine saygısı olmayanların size hiç bir saygıları olmuyor.

İnanın bana çok doğru bir karar vermişsiniz. Hayat tarzlariniz uymuyorsa en başından alismadan bitirmek en iyisi. Arada sırada içilen içkiden kimseye zarar gelmez ama benim ayrıldığım sevgilim gibi sonuna kadar içip hergece bir yerde bir eşyasını unutacak kadar içiyorsa, içip hakaretlere varan davranışlar sergiliyorsa bırakın seçtiği hayatta kaybolup gitsin.

Ayrilmakla iyi yapmissiniz. Erkek arkadasiniz gereksiz yere zorlamiş kendini.
Ailesi, akrabalari ve arkadas ortami alkol kullaniyorken sizin alkol icilen ortamda dahi olmak istememeniz illa ki sorun olacakti.

Eşim de alkol almaz ama bizim ailede alkol alan var, babam da alkol kullanir. Eşim "yok ben x yere gelmem baban alkol alirsa" vs deseydi her piknikte, gezmede sorun yaşardik acikcasi ugraşamazdim o gelmem etmem hareketleriyke kendim de yillardir alkol kullanmiyorum ama alkol icilen yere girmem oturmam gibi tavirlarim yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…