- 20 Haziran 2019
- 348
- 103
- 53
- 35
- Konu Sahibi Araftaki35
-
Eşim şuan 43 yaşında babası da daha önce çok içki kullanmış 40 yaşında bulgaristan fan türkiye goc edince maddi zorluklardan bırakmış şuan sadece özel günlerde ve arada keyif için içiyor. Ornekolarar baba figuru olduğu için belki de böyle oldu bilemiyorum30 küsur yaşındaki adamı siz düzeltemezsiniz.Hayatınızı kurtarın .
Yaralarınız için hpv baktırın tedavi olun .
Hayat kısa ve tekrarı yok .Başkasını sırtlamayın
AILELer ne dıyor bu duruma?Kışın ceketinin cebine gizleyip azarazar içiyor bazen kola meyve suyuna karıştırıp içiyor yazın ise arabasıyla gittiğinden arabaya stoklayıp içiyor ama dediğim gibi iş yerinde azar azar ama iş çıkışı ve haftasonları 7×24 diyebilirim.esimi gerçekten çok seviyorum emeği büyük üzerimde amabu içki hem beni hem onu mahvetti .
Biseyi olmadığını herkes kadar içtiğini söylüyor oysa hpt b hastası kendini öldürüyor buna seyirci kalmak istemiyorum
Geçen sene şubat ayında iki aileyedeartık çözüm bulamadigim için söyledim ailesi önce çok üzüldüler daha önce de bu kadar olmasa da dağıttığı dönemler olmuş bir iki nasihat verip kendi aranızda halledindüzgün içkiler kullan dediler eşime ve bana. Benim aolÖncelikle Allah yanınızda olsun inşallah.çok zor bi süreçtir eminim.ama eşiniz pek bırakmaya niyetli değil sanki.bırakacağım demek yerine sadece bira içicem dön demesi onu gösteriyo.sonuçta bira da içki ve bi süre sonra o da kesmicek kendisini,diğer içkilere geri dönüş yapıcak.kısır döngü gibi.eşinizin destek alması şart.aile büyüklerinden yardım alamaz mısınız?Geri dönmenizi tavsiye etmem,en azından tedavi olana kadar.bugün küfür edip bağıran yarın fiziksel şiddete de başlar
Çok teşekkür ederim.keske kabul etse ailem maddi yönden tedaviyi ustleneceklerini söylediler ama tedavilik bi durumunun olmadığını söylüyor bunu kendine inandırmış ki bi kaç arkadaşı var araya soktum ikna etsinler diye onlar bile tedavilik biseyi yok seviyorsan destek olmalısın diyor ailesinden yardım istedim bizi de kendinizi de yıpratmayın boşanın kültürlerimiz uyuşmadı vs gibi saçma şeyler söylediler şuan onlarla da görüşmüyorum 5 aydırAllah kurtarsın arkadaşım
ama cidden tedavi olması gerekiyor.
olabildiğince yalnız bırakmayın gerekiyorsa bir merkeze götürün ekonominiz el verdiğince...
Ailesi karışmak istemiyor millet duyar işini kaybeder diye tedavi olayını hiç zaten ılımlı bakmıyorlar çocuk olsaydı duzelirdi diyorlar ve bosancaksanizuzatmayın oğlumun yaşı geçiyor tekrar ne zaman evlendircem bile dedi annesi.tek dertleri torun oğulları hasta umurlarında değilAILELer ne dıyor bu duruma?
yatarak tedavi olsun, tamamen arınmadan çıkmasın. 1 2 bira içerim demiş ya 1 2 bira da içmesin, 1 2 diye başlar devamı gelir yine onun. Kendi isteğiyle bırakmak istemesi gerçekten bu bağımlılığı sonlandırmak istemesi lazım. Alkol arkadaşlarından o çevreden uzaklaşması lazım.. Ne kadar içen insan tanıdıysam alkoliklik anlamında, ben bu çevreden ayrılmadan bu alkolden kurtulamam diyordu. Yeni bir çevre edinip alkol almayan bu konularda özenli insanlarla görüşebilirsiniz. Aile büyüklerinden de destek alın bu konuda.Keşke tedaviyi kabul etse.bulundugu işi şehri değiştirse sizce bi faydası olur mu?
Ailesi karışmak istemiyor 3 sene önce ayakkabısının içinde esrar bile buldum sadece yılda bir iki kez sağlık için kullandığını ama evlendikten sonra hiç kullanmadığını onu da yolda yerde bulduğunu söyledi tabi inanmadım yolda vs bulduğuna.netten araştırdım çok nadir kullanımı gerçekten sağlığa faydalı şekeri dengeliyormus.alkol ise hayatımızı mahvettiyatarak tedavi olsun, tamamen arınmadan çıkmasın. 1 2 bira içerim demiş ya 1 2 bira da içmesin, 1 2 diye başlar devamı gelir yine onun. Kendi isteğiyle bırakmak istemesi gerçekten bu bağımlılığı sonlandırmak istemesi lazım. Alkol arkadaşlarından o çevreden uzaklaşması lazım.. Ne kadar içen insan tanıdıysam alkoliklik anlamında, ben bu çevreden ayrılmadan bu alkolden kurtulamam diyordu. Yeni bir çevre edinip alkol almayan bu konularda özenli insanlarla görüşebilirsiniz. Aile büyüklerinden de destek alın bu konuda.
Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
ya Allah aşkına taze fasulye de insülini dengeler esrara mı kalmış. Bi de şöyle saçma sebepler sunmazlar mı.. Sizin bunu kabullenmeniz de tuhaf. Faydası zararından çok.Ailesi karışmak istemiyor 3 sene önce ayakkabısının içinde esrar bile buldum sadece yılda bir iki kez sağlık için kullandığını ama evlendikten sonra hiç kullanmadığını onu da yolda yerde bulduğunu söyledi tabi inanmadım yolda vs bulduğuna.netten araştırdım çok nadir kullanımı gerçekten sağlığa faydalı şekeri dengeliyormus.alkol ise hayatımızı mahvetti
ya Allah aşkına taze fasulye de insülini dengeler esrara mı kalmış. Bi de şöyle saçma sebepler sunmazlar mı.. Sizin bunu kabullenmeniz de tuhaf. Faydası zararından çok.
Adam alkolik olduğunu kabul etmiyor, e ailesi de kültürlerimiz uyuşmuyor boşanın demiş, ben size söyleyim bu adam düzelmez, DÜ ZEL MEZZZ! Üzgünüm ama bu budur.. Zorla alıp kliniğe yatıramayacağınıza göre ayrılmanız en mantıklısı.
O ortamda evlilik de yürümez çocuk da olmaz, barışmanız hiç mantıklı değil. Bir de iyiyken herkes iyidir zaten, önemli olan öfke anında kendini tutup iyi olmak, alkolik insan da onu yapamıycağına göre..
[/QUOTE
Ilk ögrendigin dönemde ne olduğunu bilmiyordum bir süre sakladım kime soracağını bilemedim ve ailelere alkol meselesini anlattıktan sonra babam başka bisey kullanıyor olmasın dedi aklıma sakladığım esrar geldi bu var ama ne olduğunu bilmiyorum dedim araştırmış esrar olduğundan emin olunca ailesine de söyledim yine hiç bi şekilde tepki verilmedi bana arada kullanılırsa bi zararı olmadığını bi arkadaşının da çok nadir kullandığını vs anlattı babası tabi ailem duyunca iyice onun ailesinden uzaklaştı onlarda görüşmüyor 1 senedir.tahminim daha önce Eşim in böyle sancılı bi dönemi olmuş ailesi de bunu ört pas edip bi şekilde düzeltmiş belki de tedavi oldu sonra benimle tanıştı o dönemde bilmiyorum
Öyle çetrefilli bi dönem ki bazen çok iyiyim stres yok sürekli kötü şeyler işitmiyorum yaşamıyorum uzakta çok daha iyiyim diyorum bi an geliyor 7 yılın vermiş olduğu alışkanlıklar duygusalliklar nereye aitim diyorum yanında olursam zorla da olsa içeceği miktarı içkisini dökerek içine su katarak azaltiyordum diyorum.iste zaman belki de sadece zaman ...neyse ne artık, siz onu bırakın, kendinizi boşanmaya alıştırın. Napıcaksınız nasıl bi yol izliyceksiniz onlardan bahsedin.
Yahu bu aileler bu sorunlu adamları neden hala evlendirmek için çabalıyor.Ailesi karışmak istemiyor millet duyar işini kaybeder diye tedavi olayını hiç zaten ılımlı bakmıyorlar çocuk olsaydı duzelirdi diyorlar ve bosancaksanizuzatmayın oğlumun yaşı geçiyor tekrar ne zaman evlendircem bile dedi annesi.tek dertleri torun oğulları hasta umurlarında değil
Teşekkür ederim inşallah benim için degilse de kendi için tedavi olurtedavi olmayı kendi istemeli
işiniz çok zor Allah Yardımcınız olsun
çocuğunuz var mı?Mantığım durma boşan bu adam düzelmez 3 senedir düzelmek yerine daha kötü oldu diyor kalbim elinden tut yoksa düştüğü yerden kalkamayacak o senin en güzel anılarının bas kahramanı diyor.yanlis karae vermek istemiyorum.
Benim babam bir ara çok içiyordu. Alkolik derecesinde değildi ama fazla içiyordu ve içtikçe saçmalıyordu. En son anca kanser olunca bıraktı. Bir insan ne kadar iyi olursa olsun içince sapıtanlardansa gerçekten çekilmiyor. Bence bir hastaneye götürün karaciğerine falan baktırın. Doktor belki ciddi problemler görür. O da babam gibi can korkusundan bırakabilir.Öncelikle herkese merhabalar bu benim ilm paylaşımım forumu uzun zamandır takip edip sizlerin benimkine benzer konulardaki yorumlarınizı inceleyip yıllar sonra neden uye olumuyorum ki dedim ve burdayım.ben 7 yıllık evli 30 yaşında çalışan bi bayanım eşimle aramızda 13 yaş var benden büyük olması saygılı olması çalışkan olması ile dikkatimi çekti ve 8 aylık nisanliliktan sonra aşkla evet dedik ve evlendik.evleninceye dek 1 kez içki kullandığını gördüm sevgili bile değildik o zamanlar.olabilir diyerek çok üzerinde durmadim neyse evlendik herşey rüya gibiydi ta ki ben ilk gece vajinismus olduğumu öğreninceye kadar.bunun stresi yetmezmiş gibi esim ailesini yaptığını bildiğim herşeyi kendi borçlanıp yapmış ertesi gün öğrendim.tam 11 ay vajinismusla savaştım zaman zaman ölmek boşanmak vs bile düşündüm ama esim her zaman bana destek oldu hakkını yiyemem.11 ay sonra herşey yoluna girdiğinde çok mutlu 3 yilimiz oldu örnek çifttik sonrasında bitmeyen borçlar aile olayları yıpratıcı sürecin bıraktığı tahammulsuzlukle esim haftada 2 içki durumunu önce 3 sonra4 derken artık hergün sabah gün doğmadan başlıyor gece bile arada kalkıp içiyor içkisi azalınca panikle koşarak yedekliyor.kullandigi içki miktarı artınca habersiz kredi çekmiş derken biradan rakıya sonra votkaya en son ise kacak içkiye ilerledi süreç.hakaret küfür sürekli uyku hali ve hayattan kopma hatta arada intihar düşüncesi.. 23 gündür baba evindeyim biliyorum aslında o çok iyi biri isteyerek yapmıyor söylemiyor ama 3 senedir bende stresten vertigo ve bitmeyen ağız yaraları oldu.onu iyilestirebilir miyim sevgi herşeyi düzeltir mi lütfen tecrübesi olan yada fikri olan varsa yol göstersin.cok uzun oldu biliyorum ama en kısa hâli ile yazmaya çalıştım.tesekkurler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?