Şimdiye kadar düzenli alkol alanların hiç birinde hidayet göremedim..Ara ara içenler yada sosyal içicileri tenzi ediyorum.
Edebiyle içen insana bir şey dememiş konu sahibi, bunun açıklamasını da yapmış forum içinde. Zaten yeterince sıkıntısı olan bir insana daha çok sıkıntı verecek tarzda yazmayın derim. Gerçekten üzüntüsünü kalbinin derininde yaşamayan biri buraya yazıp fikir istemez zaten. Biraz empati!
Kesinlikle, isteyen kullanır istemeyen ağzına sürmez. Sonuçta vücuda zarar veren bir madde. Malesef bende sigara kullanıyorum, burada çocuğum sigaraya başladı diyen bir anneye “ bende içiyorum daha ölmedim bir şey olmaz” yazsam doğru olur mu?Ben de içiyorum,üstüme bile almadım,çünkü içince sapıtan biri olmadım hiç.Abartacak bir şey yok,alkol iyi hoş da çok da gerekli bir şey değil,sonuçta bağımlılık yaratanlardan bir başkası buraya güzelleme yapmaya gerek yok.
Hay çok yaşa tabir yerinde olmuş alkol almak iyi bisey değil içene saygı duyarım ama eğlencelik fakat konu zaten açık değilmi kızcağız derdini anlatmış bide burda anlatilaniBu adam götüyle içiyor belliki. Götüyle içenle uğraşmakta çok zordur babamdan biliyorum.
Siz karı-koca hoşlanıyor olabilirsiniz.. Belli bir rutininiz vardır o düzen tabi ki sizi ilgilendirir ayrıca sizin gibi içiciler o genellemeye girmiyor ..Düzenden kasıt ne mesela?
Bizim evde de her haftasonu bir kadeh bir şey içilir. Ya cuma ya Cumartesi akşamı bir kadeh şarap içiyoruz genelde. Bazen özel günlerimiz oluyor rakı, kokteyl gibi ağır şeylerden de içiyoruz. Yani haftada en az bir bazen iki akşam içiliyor. Çocuğumuz da var düzenimiz de var. Ha çocuktan önce çakırkeyif olurduk artık bir iki kadehte bırakıyoruz.
Yani bu tip genellemeleri yapmamak lazım.
Alkoliklik çok başka. Ben içki seven biriyim alkolikle evli kalmam. Canıma yazık derim.
Konu sahibi çocuk da yok bitir gitsin. Çekme
Şimdiye kadar düzenli alkol alanların hiç birinde hidayet göremedim..Ara ara içenler yada sosyal içicileri tenzi ediyorum.
Benim annem gibi dört çocuktan sonra kurtarmaya kalkmasındaBen bir insanın çocuğu dahi yokken böyle bir eşe katlanmasını kabul edemiyorum. Yazık değil mi size genceciksiniz. Ufak tefek sorunlar elbette olur, aşmayı bekler insan. Ama alkolik birini çekmek için bahaneniz bile yok şu an. Umarım kaçar kurtarırsınız kendinizi en kısa sürede.
Benim annem gibi dört çocuktan sonra kurtarmaya kalkmasında
Ben de alkol sebebi ile bosaniyorum. Esimin de amcasi esim gibiymis, icince karakteri degisiyormus, esi ile surekli kavga gurultu, esini evden de kac kere kovmus alkollu iken ve bizde de yasandi. Ailesine anlatirken ben, babasi dedi amcasi oyleydi gencken ona cekmis diye. Genetik faktor bence de. Ama bazilari da babalarinda oyle bir sey gorunce, sorunlar yasayinca, ben oyle olmayacagim, esime cocuguma bunlari yasatmayacagim deyip, babasinin tam tersi oluyorlarBu şeye benziyor, sorun eşken kadinlarin israr ile sadece suçu kv'deye atmasi. Yok eşin arkanda dursaydi, kv'de hiçbirşey yapamazdi dediğimiz halde, eş harika, kv'de tüh kaka oluyor.
Şimdu bu alkol ile aynisini yapiyorsun. Alkol katil felan değil. Birçoğumuz zevk ile içiyoruz. Ağzi ile içmeyi bilen çok insan var.
Sorun alkolde değil, eşinin karakterinde ve genlerinde var. Eğer onda kuşaklar boyunca alkoliklik varsa, durum genetik bile olabilir. Olmazsa bile her iki durumda tedavi şart. Ömür boyu bu bağimliğa karşi savaşmak zorunda.
Eğer tedaviye yanaşmiyorsa, boşanmaktan başka çaren yok. Her gün sarhoş olan insan ile evlilik yürümez, çocukta yapilmaz.
Mesajınızı görünce kendimi gordum bende bosanma kararı esigindeyim alkol yüzünden ve eşimin durumu bencede genetik.Ben de alkol sebebi ile bosaniyorum. Esimin de amcasi esim gibiymis, icince karakteri degisiyormus, esi ile surekli kavga gurultu, esini evden de kac kere kovmus alkollu iken ve bizde de yasandi. Ailesine anlatirken ben, babasi dedi amcasi oyleydi gencken ona cekmis diye. Genetik faktor bence de. Ama bazilari da babalarinda oyle bir sey gorunce, sorunlar yasayinca, ben oyle olmayacagim, esime cocuguma bunlari yasatmayacagim deyip, babasinin tam tersi oluyorlar
Burda mesele icmesinden ziyade arkadaslariyla takilip eve gec gelmesi. Yani asil sorun alkol degil, iliskileri
Aynı benim esimi anlatmışsınız uyur gece 5 6 kez kalkar içer tekrar uyur gündüz de evdeyse aynı.İçki içmek normal bir davranış.hayatım boyunca hiç içki içmedim. Çocukluğumdan beri Sağlık sorunlarım var çünkü. Sağlık sorunlarım olmasa sınırlı bir şekilde içmekte sakınca görmezdim.
Alkolik olmak başka.
alkol aldığında davranışları nasıl oluyor. Asıl sorun bu bence.
Alkolü alırken ekonomik olarak bu durumu nasıl karşılıyor
Alkolün miktarı ( uyuduğu vakitler haricinde içiyor çoğu şaka yapmıyorum cidden öyle uykuda bile su içer gibi kalkıp içmeye devam ediyorlar. )
Bir de karakter meselesi böyle şeyler. Malesef alkolik insanlar genelde karakter sorunu olan düşüncesiz insanlar oluyor. Alkoliklik karakterlerinin bir uzantısı gibi.
Şu kadarını söyleyim bu hayatta kimse böyle birini çekmek zorunda değil. Bu insanlardan uzaklaşın.
Alkol kısmına yorum yapmayacağım ama benim gözümde de sizin gibi kadınların katilden farkı yok kendi hayatınızın katilisiniz seni bırakırım içkiyi bırakmam diyen bir adamla devam etmek neden ? Alkol kumar bu tür şeyler hemen bırakılmaz alkolik biri bana bu son dese afedersiniz bir tarafımla gülerim sizin canınıza kastınız neydi bu evliliği kabul ettiniz üstüne 1.5 sene de devam ettiniz ?Bu aralar çok yazdığım için okuyanlar bilir konuyu özetle eşim ve alkol. Bu hafta 3. Be kendisi hala sokaklarda. Bekleyen mi var uykusuz kalan mı var demeden geldiğinde de bir ton tantana şimdi. Rabbimden sabır değil artık çözüm istiyorum. 26 yaşındayım be 1. 5 yıl önce bunları hayal ederek evlenmemiştim hiç. Balayı son aşkım o son aşkım bu spn aşkım diye diye geçen cicim zamanları seni bırakırım içkiyi bıakmamlara döndü dayanamıyorum. Yaptığı psikolojik şiddete de sarhoşla upraşmaya da dayanamıyorum akıbetimiz belli artık. Şu alkol pisliğinin katilden farkı yoktur gözümde. Rabbim başta kocama sonra içen herkese hidayet versin
Bence büyük konuşmayın sizin gibi kadınlar diyerek yorum yapmayın kimse kocam içsin gezsin hesabını kitabını bilmesin diyerek evlenmiyor siz neden boşandınız aldatınız mı şiddet mi gördünüz oylesyse peki neden evlendiniz lütfen itham ederken düşünerek yazın nedir bu duyarsızlık kim ister boyle bir evlilik yaşamayı ....Alkol kısmına yorum yapmayacağım ama benim gözümde de sizin gibi kadınların katilden farkı yok kendi hayatınızın katilisiniz seni bırakırım içkiyi bırakmam diyen bir adamla devam etmek neden ? Alkol kumar bu tür şeyler hemen bırakılmaz alkolik biri bana bu son dese afedersiniz bir tarafımla gülerim sizin canınıza kastınız neydi bu evliliği kabul ettiniz üstüne 1.5 sene de devam ettiniz ?
Gece 5 6 kez kalkip icip uyuyunca sabah nasil ise gidebiliyor pekiAynı benim esimi anlatmışsınız uyur gece 5 6 kez kalkar içer tekrar uyur gündüz de evdeyse aynı.
Ben şu kadarını söyleyeyim tedaviyi kabul etmiyorsa kendi istemiyorsa asla düzelmiyorlar.malesef ben artık vazgeçtim duzelmeyecek bunu anladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?