• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol gözümde katilden farksız

Ben de icerim, guzel de icerim, icmeyi de severim. Hidayet versin laflarinizi cok da ciddiye almıyorum acikcasi.

Ama sarhos adamla ustelik cok sık bunu yapan adamla ugrasmak zordur ve ugrasmak zorunda değilsiniz. Dogru duzgun icmiyorsa hayatiniz boyunca bunu cekmenize gerek yok. Sapitmayacagi kadar icemiyorsa sorun kocanizda. Kimsenin dadisi degilsiniz, cekip çevirmenize gerek olmamali.

Bu cümle sizin alınacağınız bir cümle olmamalı ben kocamı anlatırken alkolikliğini vurgulamışım bitirirken de tabi alkolikliği ima edip bu denli içenlete hidayet isteyeceğim.

Bu cümle sizin alınacağınız bir cümle olmamalı ben kocamı anlatırken alkolikliğini vurgulamışım bitirirken de tabi alkolikliği ima edip bu denli içenlete hidayet isteyeceğim.
Ben alinmadim cunku dedigim gibi ciddiye almadim pek.
Ama sizin de o cumlenizle burada belirttiginiz gibi sadece esiniz kadar degil, icki icen herkese laf ettiginiz bir gercek. Icen herkese demek icen herkese demektir, genellemedir. Belki demek istediginiz bu degildi ama cikan sonuc bu oluyor, haliyle kendi halinde icki icen insanlari da irrite edebiliyor.

Ben de icerim, guzel de icerim, icmeyi de severim. Hidayet versin laflarinizi cok da ciddiye almıyorum acikcasi.

Ama sarhos adamla ustelik cok sık bunu yapan adamla ugrasmak zordur ve ugrasmak zorunda değilsiniz. Dogru duzgun icmiyorsa hayatiniz boyunca bunu cekmenize gerek yok. Sapitmayacagi kadar icemiyorsa sorun kocanizda. Kimsenin dadisi degilsiniz, cekip çevirmenize gerek olmamali.
Güzel içebilen karşısınadakine etrafa zarar vermeyen insanlar ne kadar iyi. Ben onlara laf etmiyotum ki alkol alıp da sapıtan gerçek alkolikleri kastediyorum. Şahsi görüşümdür alkolü sevmemem ben nasıl seven insana saygı duyuyprsam sevöiyosam bana da saygı duyulmalı. Kaldıki yorumların hepsini okursnız bir nrbze olsun anlarsınız nedenini. İçkinin de adabı var diye boşuna dememişler. Adabıyla içene ne mutlu

Güzel içebilen karşısınadakine etrafa zarar vermeyen insanlar ne kadar iyi. Ben onlara laf etmiyotum ki alkol alıp da sapıtan gerçek alkolikleri kastediyorum. Şahsi görüşümdür alkolü sevmemem ben nasıl seven insana saygı duyuyprsam sevöiyosam bana da saygı duyulmalı. Kaldıki yorumların hepsini okursnız bir nrbze olsun anlarsınız nedenini. İçkinin de adabı var diye boşuna dememişler. Adabıyla içene ne mutlu
Valla ben ictigim halde devamli sarhos olan, eve sarhos gelen adami cekmem.

Ben alinmadim cunku dedigim gibi ciddiye almadim pek.
Ama sizin de o cumlenizle burada belirttiginiz gibi sadece esiniz kadar degil, icki icen herkese laf ettiginiz bir gercek. Icen herkese demek icen herkese demektir, genellemedir. Belki demek istediginiz bu degildi ama cikan sonuc bu oluyor, haliyle kendi halinde icki icen insanlari da irrite edebiliyor.
Tabiki demek istediğim bu değildi. Başta eşim olmak üzere eşim gibi alkol içenlere demedim sadece. Çünkü benim asıl amacım derdimi paylaşmak orda detaya takılmadım

Evet bilmiyorum. Sadece bu konuda yazdigina gore yorum yaptim

Kadın anlatmış oysa. Tercih yap dediğinde bile şarap alıp umursamaz olduğunu, tuvalette be içerek sizdigini, eşini zerre takmadifini söylemiş.
Siz adam içsin diyorsunuz. Adamın ağzıyla içmediği ortada.
Konu sahibi arkadaşım, düzelmez kocan. Çocukta yokken bosanin. Kendi kendinizi perişan etmeyin. Bırakın o kendini batirsin.

İçki herşeyi yapma cesareti veriyor insana.Ben de bu raddelerdem geçtim sonuc ayrılık

Sizinki su ozenti, gozuyle icip etrafindakilere cektiren tiplerden demek. Allah kurtarsin en sikintili insan tiplerinden.

Eşiniz kararında içmeyi bilmiyor anlaşılan.
Bilemedim,benim eşim içmez ama rahmetli babam,haftasonları 2 kadeh rakı içer bırakırdı,bir gün bile dağıttığını,saçmaladığını hatırlamam.
Ben severim,şarap,rakı hatta kokteyl , şu an aklıma gelmez yani oturup 2 kadeh içsem diye ha tatilde içerim yada uygun ortam varsa eşim içmez ama ben içerim,bende dağıtmam,tadında bırakırım.
Tabi ki alkol faydalı değil,bunu savunamam ama içmeyi bilmemek burda sorun olan sizin açınızdan, zira zaten her gün içmek,içince evin yolunu bulamayacak hale gelmek vb şeyler bağımlılığa işaret ediyor gibi.
Eşinize sağlam bir rest çekin bence ve tedavi olmuyorsa ayrılacağınızı söyleyin.

cok hakli
Bu aralar çok yazdığım için okuyanlar bilir konuyu özetle eşim ve alkol. Bu hafta 3. Be kendisi hala sokaklarda. Bekleyen mi var uykusuz kalan mı var demeden geldiğinde de bir ton tantana şimdi. Rabbimden sabır değil artık çözüm istiyorum. 26 yaşındayım be 1. 5 yıl önce bunları hayal ederek evlenmemiştim hiç. Balayı son aşkım o son aşkım bu spn aşkım diye diye geçen cicim zamanları seni bırakırım içkiyi bıakmamlara döndü dayanamıyorum. Yaptığı psikolojik şiddete de sarhoşla upraşmaya da dayanamıyorum akıbetimiz belli artık. Şu alkol pisliğinin katilden farkı yoktur gözümde. Rabbim başta kocama sonra içen herkese hidayet versin
siniz ben yilda 1 kere icmesine dayanamiyorken siz iyi sabir etmissinz

Bu aralar çok yazdığım için okuyanlar bilir konuyu özetle eşim ve alkol. Bu hafta 3. Be kendisi hala sokaklarda. Bekleyen mi var uykusuz kalan mı var demeden geldiğinde de bir ton tantana şimdi. Rabbimden sabır değil artık çözüm istiyorum. 26 yaşındayım be 1. 5 yıl önce bunları hayal ederek evlenmemiştim hiç. Balayı son aşkım o son aşkım bu spn aşkım diye diye geçen cicim zamanları seni bırakırım içkiyi bıakmamlara döndü dayanamıyorum. Yaptığı psikolojik şiddete de sarhoşla upraşmaya da dayanamıyorum akıbetimiz belli artık. Şu alkol pisliğinin katilden farkı yoktur gözümde. Rabbim başta kocama sonra içen herkese hidayet versin

Amin 🙏🏻 İnşallah çözüme kavuşur tez zamanda. Ama baktın olmuyor kendini düşün, çok gençsin ve hiçbirini yaşamayı haketmiyorsun :(

Ben bir insanın çocuğu dahi yokken böyle bir eşe katlanmasını kabul edemiyorum. Yazık değil mi size genceciksiniz. Ufak tefek sorunlar elbette olur, aşmayı bekler insan. Ama alkolik birini çekmek için bahaneniz bile yok şu an. Umarım kaçar kurtarırsınız kendinizi en kısa sürede.

İçen herkese hidayet versin derken? Sanane yani herkes senin kocan gibi sapıtmıyor merak etme

Haftada min 3 max 5 gün içki içen bir adam evinde bile içse alkoliktir. Eşinizin önce bunu kabul etmesi gerekir, ki bu çok çok zor. Allah yardımcınız olsun, bunu canı gönülden diliyorum. Üstelik size “seni bırakırım alkolü bırakmam” demesi hem çok kırıcı hem düzelme ihtimalinin çok çok zor olduğunu gösteriyor.

Ya boşanacaksınız yada boşanmak istemiyorsanız düzenini huzurunu bozacaksınız. Bunun içinde ortalığı ayağa kaldırmanız, aileleri devreye sokmanız, ondan vazgeçtiğinize inandırmanız lazım. Tatlı ikna konuşmaları yada blöf evresini geçmişsiniz malesef. Kendinizi seviyorsanız boşanın hala savaşmak istiyorsanız düzenini bozun.

Kocanız ağzıyla içmesini bilmiyorsa normal içenlerin ya da alkolün ne suçu var ki... Alkolü çoluğundan, çocuğundan öne koyanlara hidayet versin doğru. Evlendikten sonra mı alkolik olduğunu anladınız?
Şimdiye kadar düzenli alkol alanların hiç birinde hidayet göremedim..Ara ara içenler yada sosyal içicileri tenzi ediyorum.

İçen herkese hidayet versin derken? Sanane yani herkes senin kocan gibi sapıtmıyor merak etme

Edebiyle içen insana bir şey dememiş konu sahibi, bunun açıklamasını da yapmış forum içinde. Zaten yeterince sıkıntısı olan bir insana daha çok sıkıntı verecek tarzda yazmayın derim. Gerçekten üzüntüsünü kalbinin derininde yaşamayan biri buraya yazıp fikir istemez zaten. Biraz empati!

Back