- 2 Temmuz 2007
- 505
- 803
- 303
Merhaba Arkadaşlar,
2 yılı aşkın süredir evliyiz eşimle, beni hatırlayanlarınız illa olacaktır, eşim alkolik. Alkolik olduğunu kabul eden bir alkolik. (Kabul edene kadar göbeğim çatladı o ayrı.) Ve 4 aydır alkol tedavisi görüyordu herşey çokta iyiydi. Fakat dün 2 bira almış. Psikiyatri doktoruna yazdım. (Her hafta psikiyatriye gidiyoruz) psikiyatrisi bana dedi ki ara sıra böyle durumlarla karşılaşabiliriz Cumartesi konuşuruz dedi. Bugün kızlarla dışarı çıktık. Eve bir geldim bu sefer baya bir içmiş beynime kan sıçradı. Dünde dışarıdaydım, farklı bir kız grubumla. Yani ben evden çıktığım gibi yine içmeye başladı. Aylardır arkadaşlarımla görüşmüyordum. Bahane mi bu. Ben çocuk bakıcısı mıyım, kocam çocuk mu koca adam 32 yaşında. Normalde kimseye yansıtmıyordum ama o kadar tak etti ki canıma annesini aradım ve biraz anlattım çok üzüldü canımı sıkmamamı ve ne yapabiliriz beraber düşünelim dedi. Şimdi şakın bulaşma tartışmayın dedi (ki hiçbir tartışmamıza şahit olmamıştır ama oğlunu tanıyor tabi) yarına kadar uyuyamam şimdi sen nefes al biraz bulaşma kendine dikkat et dedi. Yani artık ciddi ciddi ailesini devreye sokmaya karar verdim tahammül edemiyorum artık. Ailesi Allah tan çok iyi insanlar. Kendi aileme birşey anlatmayacağım şimdilik, canları sıkılsın istemiyorum ki eşim o kadar mükemmel damat rolündeki inanmakta da zorluk çekeceklerdir.
Alkol cidden içmesini bilmeyenler için çok kötü biri
Ailesinin yapacagi hic birsey yok inan yok yani benim basimdan gecti sadece sorunlsra seyirciler 30 yasnda adami kalkip kulagini çekmiyorlar oda konuşmaktan anlamiyo yani allah kolaylik versin sanaMerhaba Arkadaşlar,
2 yılı aşkın süredir evliyiz eşimle, beni hatırlayanlarınız illa olacaktır, eşim alkolik. Alkolik olduğunu kabul eden bir alkolik. (Kabul edene kadar göbeğim çatladı o ayrı.) Ve 4 aydır alkol tedavisi görüyordu herşey çokta iyiydi. Fakat dün 2 bira almış. Psikiyatri doktoruna yazdım. (Her hafta psikiyatriye gidiyoruz) psikiyatrisi bana dedi ki ara sıra böyle durumlarla karşılaşabiliriz Cumartesi konuşuruz dedi. Bugün kızlarla dışarı çıktık. Eve bir geldim bu sefer baya bir içmiş beynime kan sıçradı. Dünde dışarıdaydım, farklı bir kız grubumla. Yani ben evden çıktığım gibi yine içmeye başladı. Aylardır arkadaşlarımla görüşmüyordum. Bahane mi bu. Ben çocuk bakıcısı mıyım, kocam çocuk mu koca adam 32 yaşında. Normalde kimseye yansıtmıyordum ama o kadar tak etti ki canıma annesini aradım ve biraz anlattım çok üzüldü canımı sıkmamamı ve ne yapabiliriz beraber düşünelim dedi. Şimdi şakın bulaşma tartışmayın dedi (ki hiçbir tartışmamıza şahit olmamıştır ama oğlunu tanıyor tabi) yarına kadar uyuyamam şimdi sen nefes al biraz bulaşma kendine dikkat et dedi. Yani artık ciddi ciddi ailesini devreye sokmaya karar verdim tahammül edemiyorum artık. Ailesi Allah tan çok iyi insanlar. Kendi aileme birşey anlatmayacağım şimdilik, canları sıkılsın istemiyorum ki eşim o kadar mükemmel damat rolündeki inanmakta da zorluk çekeceklerdir.
Alkol cidden içmesini bilmeyenler için çok kötü biri
Her alkol konusuna aynı yorumu yazıyorum.
Alkolik bir insanın tedavi olup da iyileştiğini,eşinin ve evlatlarının yüzünün güldüğünü hiç görmedim,kendi çevremde.
Maalesef...
Benim de bir sürü sorunum üzerine bir de alkol eklendi. Tıpkı sizin gibi eşim ben evden gider gitmez alkol almaya başladı. Sonra evde olsam da hemen hemen her gece içiyor ama alkolik demiyor kendisine. Ben de bilmiyorum alkolik mi oldu. Nasıl anlaşılır ki bu durum? Her gün değilse de muhakkak bir gün sonra birkaç bira bazen bir şişe votka rakı vs alıyor. O gece bitiriyor sabaha kadar hepsini.Valla çocuk yokken kaç kurtul. Benim şimdi 2 yaşında çocuğum var. İnan o kadar zor ki karar vermek. Çocuk yüzünden araftayım. Düzelmeyecek ben önce ki konularınızda hatırlıyorum.
Benim eşimde alkolik ve her fırsatı değerlendiriyor. Benim ki birde kabul etmiyor.
Ona göre sadece sabahtan içmeye başlayanlar alkolikmiş.
Aynen senin dediğin gibi ben bir yere gitsem hemen fırsatı değerlendirir, akşam yemeği yemez içki yüzünden, haftasonları daha çok içer vs.
İçki içince asabi olur, hiç susmadan konuşur vs.
Off alkolle ilgili burda konu görünce bile içim sıkılıyor
Benim de bir sürü sorunum üzerine bir de alkol eklendi. Tıpkı sizin gibi eşim ben evden gider gitmez alkol almaya başladı. Sonra evde olsam da hemen hemen her gece içiyor ama alkolik demiyor kendisine. Ben de bilmiyorum alkolik mi oldu. Nasıl anlaşılır ki bu durum? Her gün değilse de muhakkak bir gün sonra birkaç bira bazen bir şişe votka rakı vs alıyor. O gece bitiriyor sabaha kadar hepsini.
Benim de bir sürü sorunum üzerine bir de alkol eklendi. Tıpkı sizin gibi eşim ben evden gider gitmez alkol almaya başladı. Sonra evde olsam da hemen hemen her gece içiyor ama alkolik demiyor kendisine. Ben de bilmiyorum alkolik mi oldu. Nasıl anlaşılır ki bu durum? Her gün değilse de muhakkak bir gün sonra birkaç bira bazen bir şişe votka rakı vs alıyor. O gece bitiriyor sabaha kadar hepsini.
3 “EVET”TE ALKOLİK TEŞHİSİ KONULUR
Aşağıdaki sorular, Amerika’nın önemli hastanelerinden biri olan Johns Hopkins hastanesinde kişilerin alkol problemlerini tanımak için kullanılıyor:
1- Alkol içtiğin zaman ilişkilerin zedeleniyor mu? Ailen, çocukların, arkadaşların şikayet ediyor mu?
2- Hiç alkol içtiğini saklamak zorunda kaldın mı?
3- İçtiğin içkinin sayısı konusunda yalan söyledin mi?
4- Problemlerle, kaygılarla, stresle baş edemediğinde alkole sarıldın mı?
5- İçtikten sonra pişman olduğun oluyor mu?
6- Arkadaşların veya ailen içkin konusunda endişelerini dile getirdiler mi?
7- İçkiye toleransın arttı mı?
8- İş veya okula devam konusunda sıkıntılar yaşıyor musun?
9- Bir an önce içki içsem duyguları yaşıyor musun?
10- İçtiğinde davranışlarında veya kişiliğinde değişiklikler olduğu söyleniyor mu?
11- Yalnız başına içtiğin oluyor mu?
12- İçki içtiğinde neler olduğunu unuttuğun oldu mu?
13- Özgüvenini artırmak için içtiğin oldu mu?
Bu sorulara verilen cevaplardan biri bile “evet”se, alkol bağımlısı olma ihtimali var demektir. Yanıtlardan üç veya daha fazlasına “evet” denirse “alkolik” teşhisi konulur ve en kısa zamanda bu konuda uzmanlaşmış bir profesyonelden yardım alınmalıdır.
3 “EVET”TE ALKOLİK TEŞHİSİ KONULUR
Aşağıdaki sorular, Amerika’nın önemli hastanelerinden biri olan Johns Hopkins hastanesinde kişilerin alkol problemlerini tanımak için kullanılıyor:
1- Alkol içtiğin zaman ilişkilerin zedeleniyor mu? Ailen, çocukların, arkadaşların şikayet ediyor mu?
10- İçtiğinde davranışlarında veya kişiliğinde değişiklikler olduğu söyleniyor mu?
Bu sorulara verilen cevaplardan biri bile “evet”se, alkol bağımlısı olma ihtimali var demektir. Yanıtlardan üç veya daha fazlasına “evet” denirse “alkolik” teşhisi konulur ve en kısa zamanda bu konuda uzmanlaşmış bir profesyonelden yardım alınmalıdır.
Bir çoğuna evet dedim. Teşekkür ederim paylaşım için...3 “EVET”TE ALKOLİK TEŞHİSİ KONULUR
Neredeyse aynı...Mesela eşimi düşündüğümde 13 te 13 evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?