• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol,evlilik,aile.sorumsuzluk

Eşinde alkolik veya olma yönünde hızlı yürüyor Canım benimki de öyleydi. Eşine bu durumun normal olmadığını anlat. Benimki hep kabul etti ama şu hale gelene kadar beni perişan etti. Ki hala daha güvenmiyorum
Kendisine anlattım bu durumu ama nafile. Daha dün parkta kızımla onu bekliyorduk. Yalnız değildik yanımızda başkaları var diye fırsat bilmiş alışveriş yaparken bir bira almış. Kokusundan hemen anladım. Bu arada hasta ve antibiyotik içiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Kendisine anlattım bu durumu ama nafile. Daha dün parkta kızımla onu bekliyorduk. Yalnız değildik yanımızda başkaları var diye fırsat bilmiş alışveriş yaparken bir bira almış. Kokusundan hemen anladım. Bu arada hasta ve antibiyotik içiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum...

Sizi çok iyi anlıyorum. Valla tedavisiz tek başına olmaz 2 yılım geçti. Sürekli söz verdi özür diledi yapmadığı kalmadı ama yok olmuyor en sonunda ayrılmaya karar verdim karar verdi tedavi olmaya 3 4 ay çok güzel gitti sonra bir içti devamı geldi. 3 gün peşpeşe tüm emeklerini sildi. Bende artık ailemle konuşmaya ve ayrılmaya karar verdim ardından yine söz verdi her Cumartesi psikiyatri ye gidiyoruz. Destek alması şart eşinizin yoksa tek bırakamaz bence en azından benim eşim tek bırakamadı şuan bile şüphedeyim sürekli takipteyim

acaba yatarak klinik tedaviyemi devam etse ? belki icki alabilcegi ortamlardan uzak kalirsa daha farkli olurdu ?

Alkol bıraktırma tedavisi var ilaçlı olan ,
Yalnız kalp vs sağlık sorunu olmaması gerekiyor ,tabi eşiniz o ilacı içmek ister mi bilmiyorum ,
Cidden tedavi olmak istemiyorsa lütfen kendinizi kurtarın bırakın ne istiyorsa yapsın

Sizi çok iyi anlıyorum. Valla tedavisiz tek başına olmaz 2 yılım geçti. Sürekli söz verdi özür diledi yapmadığı kalmadı ama yok olmuyor en sonunda ayrılmaya karar verdim karar verdi tedavi olmaya 3 4 ay çok güzel gitti sonra bir içti devamı geldi. 3 gün peşpeşe tüm emeklerini sildi. Bende artık ailemle konuşmaya ve ayrılmaya karar verdim ardından yine söz verdi her Cumartesi psikiyatri ye gidiyoruz. Destek alması şart eşinizin yoksa tek bırakamaz bence en azından benim eşim tek bırakamadı şuan bile şüphedeyim sürekli takipteyim
Çok yıpratıcı gerçekten de... Bunca yük yetmezmiş gibi bir de eşimizin alkol problemini üstleniyoruz. Benim eşim sen de evde yoksun gibi bahaneler sıralıyor ama evde olduğum zamanlarda da durum bu işte... Sorsanız içmeden durabiliyor, içince güzel iyi bir insan oluyor uyuyor kimseye zararı yok gibi bahaneler sunuyor. Tedaviye yanaşacağını hiç sanmıyorum çünkü kendini alkolik olarak görmüyor. Bugün içmedi mesela. Bazı zamanlar içmediği oluyor o yüzden benim de aklım karıştı alkolik olup olmadığı konusunda.
Sizin için de sabır diliyorum. İnşallah eşiniz düzelir ve bırakır bu bağımlılığını...

Alkol bıraktırma tedavisi var ilaçlı olan ,
Yalnız kalp vs sağlık sorunu olmaması gerekiyor ,tabi eşiniz o ilacı içmek ister mi bilmiyorum ,
Cidden tedavi olmak istemiyorsa lütfen kendinizi kurtarın bırakın ne istiyorsa yapsın

Merhaba adı ne acaba benim eşime tegretol verdiler ilaç tedavisi olarak

Çok yıpratıcı gerçekten de... Bunca yük yetmezmiş gibi bir de eşimizin alkol problemini üstleniyoruz. Benim eşim sen de evde yoksun gibi bahaneler sıralıyor ama evde olduğum zamanlarda da durum bu işte... Sorsanız içmeden durabiliyor, içince güzel iyi bir insan oluyor uyuyor kimseye zararı yok gibi bahaneler sunuyor. Tedaviye yanaşacağını hiç sanmıyorum çünkü kendini alkolik olarak görmüyor. Bugün içmedi mesela. Bazı zamanlar içmediği oluyor o yüzden benim de aklım karıştı alkolik olup olmadığı konusunda.
Sizin için de sabır diliyorum. İnşallah eşiniz düzelir ve bırakır bu bağımlılığını...

Benim eşinde 7 gün içmiyor ki alkolik sadece her gün içmek değildir. Doktorumuz öyle dedi çevren ailen eşin şikayetçi ise bir problem var dedi

Sizin 1,5-2 yıl önce açtığınız alkol ile alakalı ilk konunuza da yazmıştım vakit kaybetmeden ayrılın, zira eşinizin tedavi olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bakın her defasında başa dönüyorsunuz, kaçıncı kez söz verişi size...
Halihazırda bu adamdan çocuğunuz yokken boşanın, gerçekten gençliğinizi, kendinizi heba ediyorsunuz.

Sizin 1,5-2 yıl önce açtığınız alkol ile alakalı ilk konunuza da yazmıştım vakit kaybetmeden ayrılın, zira eşinizin tedavi olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bakın her defasında başa dönüyorsunuz, kaçıncı kez söz verişi size...
Halihazırda bu adamdan çocuğunuz yokken boşanın, gerçekten gençliğinizi, kendinizi heba ediyorsunuz.

Canım bende bu konumdan sonra kesin kararlıydım. Hatta plan bile yaptım. Anladı heralde sakinliğimden ilk Cumartesi’ye doktordan randevu almış seni bir yere götürecem diye götürdü araştırmış Özel bir hastaneye bağımlılık alanında çalışmış bir doktor vardı daha önce de normal psikiyatri olarak gidiyorduk eşimin anksiyetesinden dolayı ,ona gittik (uzun bir süre önceden gitmiştik psikiyatri bizi tanıyor) dedim orada da sabrım tükendi bu son gerçekten son şansın. Tegretol diye bir ilaç verdi yanında da antidepresan duxet nazarım değmesin 1 ay oldu gibi 2 senedir ben evli değilmişim eziyet çekiyormuşum diyorum. Allah ım benim gibi olan herkese (erken daha gerçi, umarım süreklilik gösterir ) şu 1 Aydır yaşadığım mutluluğu yaşatsın. Bu doktor çok mantıklı ve kesin konuşuyor anlıyor beraber giriyoruz hatta odasına. Bugün yine kontrolümüz vardı. Ben gelmeyeyim dedim doktor yok sensiz olmaz dedi, kararlılığımın ve eşimin yanında olduğumun farkında. Doktor bizim yaşlarımızda ve doktor gibi değil arkadaş gibi yeri geliyor kendi eşiyle kendinden bile örnekler veriyor. Ben eşimle dertleşmezdim bugün seansta birşey anlattım eşim dedi neden bana söylemedin doktor da eşime siz daha yeni konuşulabilir seviyeye geliyorsunuz eşiniz bundan önce belki de hiçbir sıkıntısını anlatamadı size dedi. Eşim oradan çıktığımızdan beri sürekli hadi Benimle birşeyler paylaş diye dolanıyor çevremde. Bu doktor aynı zaman da cinsel danışman psikiyatri aslında ama maşallah kendisini çok geliştirmiş bizim şansımız oldu. Özel hastanede olmasına rağmen kesinlikle paragöz değil. Geçen hafta ücretini vermiştik bu hafta kontroldü kontrol olmasına rağmen 45 dakika odasında kalmışız. Aynı zamanda eşli seans ücreti ödemememize rağmen eş seansı da yapıyor. Bende de vajinusmus yoktu aslında ama sanırım eşimden dolayı ilişkiye giresim gelmiyordu. Bazen oluyor bazen olmuyordu uzun zamandır da olmuyordu. İstemiyordum bende açıkçası. Cinsellik evliliğimde en son düşünecek şey olmuştu. Artık bende düzenli bir cinsel hayatımız olması için psikiyatrimize geçen hafta durumumuzdan bahsetmiştim ve bir sürü egzersiz verdi. Bu hafta bana dedi sende demekki vajinusmus yok bunları bu kadar hızlı yapamazdın dedi. Bakalım hayırlısı inşallah henüz eşliye izin vermedi. 2 haftaya veririm büyük ihtimal dedi. Ve bunlar için de ekstra ücret almıyor sadece eşim için 2 haftada 1 200 tl ödüyoruz. Eşim böyle devam ederse ayda 1 gelmeniz yeterli olacak gibi duruyor dedi bakalım hayırlısı inşallah

Back