• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol,evlilik,aile.sorumsuzluk

Valla çocuk yokken kaç kurtul. Benim şimdi 2 yaşında çocuğum var. İnan o kadar zor ki karar vermek. Çocuk yüzünden araftayım. Düzelmeyecek ben önce ki konularınızda hatırlıyorum.
Benim eşimde alkolik ve her fırsatı değerlendiriyor. Benim ki birde kabul etmiyor.
Ona göre sadece sabahtan içmeye başlayanlar alkolikmiş.
Aynen senin dediğin gibi ben bir yere gitsem hemen fırsatı değerlendirir, akşam yemeği yemez içki yüzünden, haftasonları daha çok içer vs.
İçki içince asabi olur, hiç susmadan konuşur vs.
Off alkolle ilgili burda konu görünce bile içim sıkılıyor:(

Alkol bırakma süreci çooooook zor bir süreç.
Eşiniz kac yillik bağımlı bilmiyorum ama ekmeği kestim demek gibi kolay değil alkolden kopmak .
Sizde çok yorulmussunuz haklisiniz bence de en doğru şey ailesi ile sorumluluk paylaşmaktır.

Alkol sorunu oldugunda insanlar sürekli tedavi ol diyorlar.Ama bu öyle bir bagimlilik ki her an basa sarabilir.Alkolikler genelde tedavi olmaya yanasmiyor.Babam her gün icerdi.Kesinlikle siddet söz konusu degildi.Icince keyiflenir, geveze olurdu.Ama tüm cocuklugum ve gencligim alkolden nefret ederek gecti.Esim de iciyor ama burda herkes iciyor.Tüm aksam yemeklerinde sarap ya da bira iciyorlar.Kayinvalide ve kayinpeder de düzenli olarak icerler.Ama sadece bir iki defa cakirkeyif olduklarini gördüm.Cünkü icmenin adabini biliyorlar.Mal bulmus magribi gibi saldirmiyorlar.

Türkiyede iken icki sofrasi görsem irkilirdim.O kadar kötü gelirdi bana.Kafamda öyle olumsuz bir imaj yaratmisti ki babam.Burda almanya`da nerdeyse herkes icer.Ama yeri ve zamani geldiginde ve bu beni hic rahatsiz etmiyor.

konu sahibi bence bos yere kendinizi yipratmayin.Esinizin degismesi cok zor.Sonradan keske dememek icin ayrilin.Zaman cok degerli ve geri gelmiyor.40 li yaslarda sürekli gecmisi düsünüyorsun , degistirmedigin seylerden dolayi üzülüyorsun.Bunun sizin icinde böyle olmasini dilemem.

Merhaba Arkadaşlar,

2 yılı aşkın süredir evliyiz eşimle, beni hatırlayanlarınız illa olacaktır, eşim alkolik. Alkolik olduğunu kabul eden bir alkolik. (Kabul edene kadar göbeğim çatladı o ayrı.) Ve 4 aydır alkol tedavisi görüyordu herşey çokta iyiydi. Fakat dün 2 bira almış. Psikiyatri doktoruna yazdım. (Her hafta psikiyatriye gidiyoruz) psikiyatrisi bana dedi ki ara sıra böyle durumlarla karşılaşabiliriz Cumartesi konuşuruz dedi. Bugün kızlarla dışarı çıktık. Eve bir geldim bu sefer baya bir içmiş beynime kan sıçradı. Dünde dışarıdaydım, farklı bir kız grubumla. Yani ben evden çıktığım gibi yine içmeye başladı. Aylardır arkadaşlarımla görüşmüyordum. Bahane mi bu. Ben çocuk bakıcısı mıyım, kocam çocuk mu koca adam 32 yaşında. Normalde kimseye yansıtmıyordum ama o kadar tak etti ki canıma annesini aradım ve biraz anlattım çok üzüldü canımı sıkmamamı ve ne yapabiliriz beraber düşünelim dedi. Şimdi şakın bulaşma tartışmayın dedi (ki hiçbir tartışmamıza şahit olmamıştır ama oğlunu tanıyor tabi) yarına kadar uyuyamam şimdi sen nefes al biraz bulaşma kendine dikkat et dedi. Yani artık ciddi ciddi ailesini devreye sokmaya karar verdim tahammül edemiyorum artık. Ailesi Allah tan çok iyi insanlar. Kendi aileme birşey anlatmayacağım şimdilik, canları sıkılsın istemiyorum ki eşim o kadar mükemmel damat rolündeki inanmakta da zorluk çekeceklerdir.

Alkol cidden içmesini bilmeyenler için çok kötü biri :KK43:

Hiç bir yorumu okumadan cevap yazıyorum.

Size tek bir tavsiyem var; anladığım kadarıyla çocuğunuz yok ve eşinizin de alkolden kurtulma gibi bir derdi yok. Yıllarca bu sorunu çekmiş biri olarak tek tavsiyem (ki bir şans vermişsiniz ve değerlendirememiş eşiniz) ikinci bir şansı vermeyin ve boşanın. İnanın eşinize hiç bir şey olmayacak ama siz bu dertten dolayı gün geçtikçe daha çok mutsuz olacaksınız.

Ben boşanacakken eşim bir şans daha istedi. Benim de kayınvalidem ve eşimin akrabaları hep arkamdaydı. Kızımın isteği ile son bir şans verdim. O günden beri ağzına içki koymadı ama ben hala güvenmiyorum ve her daim tetikteyim. Bir damla alkol aldığında sormadan dilekçemi verir ve bu olayı kapatırım ki kendisi de bunu çok iyi bilir.

O yüzden siz de ikinci bir şansı vermeyin. Ben yıllarımı acaba kurtulur mu, destek olayım, belki derdi vardır vs. gibi yalanlarla geçirdim. Sonuç; eşimin vertigosu dışında hiç bir rahatsızlığı yokken bende bilimum hastalıklar başgösterdi.

Yılları geri getiremezsiniz. Gençsiniz ve lütfen kıymetinizi bilin.

Siz yeterince çabaladınız.
Keşkeleriniz kalmadığına göre ruhunuz zarar görmeden ayrılın derim.

alkolik biri ile zor...
babam da son 5 senedir çok içer.. (şu an hala içiyor mu bilmiyorum)
Ben ailemle yaşamadığım için hep göz ardı ettim ama bir iki kere rast geldim o gevşemiş çenesine, gereksiz muhabbetine 10 dakika tahammül edemedim...

Her alkol konusuna aynı yorumu yazıyorum.
Alkolik bir insanın tedavi olup da iyileştiğini,eşinin ve evlatlarının yüzünün güldüğünü hiç görmedim,kendi çevremde.
Maalesef...

bu işin sonu yok diyim sana. neden mi??
babam da öleydi. artık siroz olmuştu. komşumuz ünievrsitede psikiyatri doktoruydu. bizim de onayımızla bağladılar hastaneye babamı. ve tedavisi tamamlandı bıraktı. ha ben ve 2 kardeşimde küçücüktü. 40 yaşında bıraktı ama 54 yaşında sirozdan öldü.
ve defalarca eşin gibi bir iki ay içmeyip ellinde içkiyle geldiği oldu ve tamamen başladı. bunu bir kere bile içmemeli bağımlılar. içince bitiyor.40 yaşında tamame bırakmıştı. senin yaşında genç ömrünü heba etme bence yol ver gitsin.

Merhaba Arkadaşlar,

2 yılı aşkın süredir evliyiz eşimle, beni hatırlayanlarınız illa olacaktır, eşim alkolik. Alkolik olduğunu kabul eden bir alkolik. (Kabul edene kadar göbeğim çatladı o ayrı.) Ve 4 aydır alkol tedavisi görüyordu herşey çokta iyiydi. Fakat dün 2 bira almış. Psikiyatri doktoruna yazdım. (Her hafta psikiyatriye gidiyoruz) psikiyatrisi bana dedi ki ara sıra böyle durumlarla karşılaşabiliriz Cumartesi konuşuruz dedi. Bugün kızlarla dışarı çıktık. Eve bir geldim bu sefer baya bir içmiş beynime kan sıçradı. Dünde dışarıdaydım, farklı bir kız grubumla. Yani ben evden çıktığım gibi yine içmeye başladı. Aylardır arkadaşlarımla görüşmüyordum. Bahane mi bu. Ben çocuk bakıcısı mıyım, kocam çocuk mu koca adam 32 yaşında. Normalde kimseye yansıtmıyordum ama o kadar tak etti ki canıma annesini aradım ve biraz anlattım çok üzüldü canımı sıkmamamı ve ne yapabiliriz beraber düşünelim dedi. Şimdi şakın bulaşma tartışmayın dedi (ki hiçbir tartışmamıza şahit olmamıştır ama oğlunu tanıyor tabi) yarına kadar uyuyamam şimdi sen nefes al biraz bulaşma kendine dikkat et dedi. Yani artık ciddi ciddi ailesini devreye sokmaya karar verdim tahammül edemiyorum artık. Ailesi Allah tan çok iyi insanlar. Kendi aileme birşey anlatmayacağım şimdilik, canları sıkılsın istemiyorum ki eşim o kadar mükemmel damat rolündeki inanmakta da zorluk çekeceklerdir.

Alkol cidden içmesini bilmeyenler için çok kötü biri :KK43:
Ailesinin yapacagi hic birsey yok inan yok yani benim basimdan gecti sadece sorunlsra seyirciler 30 yasnda adami kalkip kulagini çekmiyorlar oda konuşmaktan anlamiyo yani allah kolaylik versin sana

Her alkol konusuna aynı yorumu yazıyorum.
Alkolik bir insanın tedavi olup da iyileştiğini,eşinin ve evlatlarının yüzünün güldüğünü hiç görmedim,kendi çevremde.
Maalesef...

Ben gördüm iki kişi ama ikisinin de alkolizm tedavisi yatarak yapıldı. Böyle haftada bir doktorla görüşüp nasıl tedavi edilir bilmiyorum. Bir de hastanın kendi istemesi gerek bırakmayı. Öyle başkasının isteği ile olmuyor böyle şeyler.

Valla çocuk yokken kaç kurtul. Benim şimdi 2 yaşında çocuğum var. İnan o kadar zor ki karar vermek. Çocuk yüzünden araftayım. Düzelmeyecek ben önce ki konularınızda hatırlıyorum.
Benim eşimde alkolik ve her fırsatı değerlendiriyor. Benim ki birde kabul etmiyor.
Ona göre sadece sabahtan içmeye başlayanlar alkolikmiş.
Aynen senin dediğin gibi ben bir yere gitsem hemen fırsatı değerlendirir, akşam yemeği yemez içki yüzünden, haftasonları daha çok içer vs.
İçki içince asabi olur, hiç susmadan konuşur vs.
Off alkolle ilgili burda konu görünce bile içim sıkılıyor:KK43:
Benim de bir sürü sorunum üzerine bir de alkol eklendi. Tıpkı sizin gibi eşim ben evden gider gitmez alkol almaya başladı. Sonra evde olsam da hemen hemen her gece içiyor ama alkolik demiyor kendisine. Ben de bilmiyorum alkolik mi oldu. Nasıl anlaşılır ki bu durum? Her gün değilse de muhakkak bir gün sonra birkaç bira bazen bir şişe votka rakı vs alıyor. O gece bitiriyor sabaha kadar hepsini.

Konu sahibinin sabrını kendime benzettim. Eşin düzelmez yorumlarından da eşini eşime benzettim:( Sizin eşinizin ailesi belki devreye girince durum değişir. Çevre korkusundan belki tedaviye daha ciddi yaklaşır. Benim eşimde son 1,5 yıldır sık sık içiyor. Önceden hiç içmezdi ama hemen hemen her gece içince insan alkolik mi oldu diye düşünüyor. Siz nasıl anladınız? İçmeden duramıyor muydu?

Arkadaşlar merhaba özür dilerim yazamadım baya koşturmalı geçti 2 gündür. Evi terkettim kayınvalidemlere gittim. 2 günde 13 şiir yazmış saçma sapan, ağladı yalvardı, söz verdi. Bu sefer artık sabrımın tükendiğini ve ciddi ciddi ayrılmak istediğimi anladı. Annemlere söylersem tamamıyla evliliğimizi bitireceğimin farkında. Söylememem için ve bir şans daha vermem için yapmadığını bırakmadı. Psikiyatri ye gidelim konuşuruz dedim ve 2 gün boyunca hiç konuşmadım. Bugün sabahtan psikiyatriye gittik ve doktorumuz sabrettiği sürece tamamen kurtulabileceğini ve benim için de gördüğün gibi artık sabrımın kalmadığını belirtti. İlaç dozlarını arttırdı. Eve döndüm. Ayrıca tedavideyken o gün ilacı içmeyip alkol içtiğinde yine de ölüm riskinin olduğunu ve soluk borusunun kapanarak çok keyifli bir ölüm yaşayabileceğini söyledi. (Ben ölümden koktuğunu mesajla yazmıştım ) ilk 21 günü geçirirse daha kolay olacağını ve 6 Aydan sonra artık aklına gelmeyeceğini söyledi. Neyse artık çok farkında bir daha bana bunu yaşatırsa direkt davayı açıyorum. Maaş kartına ve parasına da bu süre zarfında el koydum. Hepinize çok teşekkür ederim

Benim de bir sürü sorunum üzerine bir de alkol eklendi. Tıpkı sizin gibi eşim ben evden gider gitmez alkol almaya başladı. Sonra evde olsam da hemen hemen her gece içiyor ama alkolik demiyor kendisine. Ben de bilmiyorum alkolik mi oldu. Nasıl anlaşılır ki bu durum? Her gün değilse de muhakkak bir gün sonra birkaç bira bazen bir şişe votka rakı vs alıyor. O gece bitiriyor sabaha kadar hepsini.

3 “EVET”TE ALKOLİK TEŞHİSİ KONULUR
Aşağıdaki sorular, Amerika’nın önemli hastanelerinden biri olan Johns Hopkins hastanesinde kişilerin alkol problemlerini tanımak için kullanılıyor:
1- Alkol içtiğin zaman ilişkilerin zedeleniyor mu? Ailen, çocukların, arkadaşların şikayet ediyor mu?
2- Hiç alkol içtiğini saklamak zorunda kaldın mı?
3- İçtiğin içkinin sayısı konusunda yalan söyledin mi?
4- Problemlerle, kaygılarla, stresle baş edemediğinde alkole sarıldın mı?
5- İçtikten sonra pişman olduğun oluyor mu?
6- Arkadaşların veya ailen içkin konusunda endişelerini dile getirdiler mi?
7- İçkiye toleransın arttı mı?
8- İş veya okula devam konusunda sıkıntılar yaşıyor musun?
9- Bir an önce içki içsem duyguları yaşıyor musun?
10- İçtiğinde davranışlarında veya kişiliğinde değişiklikler olduğu söyleniyor mu?
11- Yalnız başına içtiğin oluyor mu?
12- İçki içtiğinde neler olduğunu unuttuğun oldu mu?
13- Özgüvenini artırmak için içtiğin oldu mu?
Bu sorulara verilen cevaplardan biri bile “evet”se, alkol bağımlısı olma ihtimali var demektir. Yanıtlardan üç veya daha fazlasına “evet” denirse “alkolik” teşhisi konulur ve en kısa zamanda bu konuda uzmanlaşmış bir profesyonelden yardım alınmalıdır.

Eşinde alkolik veya olma yönünde hızlı yürüyor Canım benimki de öyleydi. Eşine bu durumun normal olmadığını anlat. Benimki hep kabul etti ama şu hale gelene kadar beni perişan etti. Ki hala daha güvenmiyorum

Aşağıdaki sorular, Amerika’nın önemli hastanelerinden biri olan Johns Hopkins hastanesinde kişilerin alkol problemlerini tanımak için kullanılıyor:
1- Alkol içtiğin zaman ilişkilerin zedeleniyor mu? Ailen, çocukların, arkadaşların şikayet ediyor mu?
10- İçtiğinde davranışlarında veya kişiliğinde değişiklikler olduğu söyleniyor mu?
Bu sorulara verilen cevaplardan biri bile “evet”se, alkol bağımlısı olma ihtimali var demektir. Yanıtlardan üç veya daha fazlasına “evet” denirse “alkolik” teşhisi konulur ve en kısa zamanda bu konuda uzmanlaşmış bir profesyonelden yardım alınmalıdır.

Mesela eşimi düşündüğümde 13 te 13 evet

Çok teşekkür ederim

Bir çoğuna evet dedim. Teşekkür ederim paylaşım için...

Back