• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol bağımlısı birine nasıl yardım edebilirim?

Eğer kendisi istemiyorsa gerçekten çok zor; benım kardeşimin de alkol bağımlılığı var üstelik kamu sektöründe calısıyor.
Bir dönem çok konustuk, yönlendirmeler yapmaya calıstık eskiden gittiğim psikologumu önerdim, daha ters tepti. Antidepresan kullanırken de alkol alıyordu sonra ilacı da bıraktı.
Sımdı hayatına birisi girdi, biraz azalttı. Ben anladım ki kendisi isteyince azaltıyormuş, yalnız kalınca daha çok oluyor. Hep desteklemek lazım maalesef, zor bir durum. Konuyu takipteyim.

Benim abimde kamuda çalışıyor, aslında bırakmak istiyor ama tutunacak bir dal arıyor kendine. Bu durumdayken doğal olarak sağlıklı insanlar çıkmıyor karşısına, bu defa her bitişte kendini tipte buluyor.

Doğru birisi çıksa karşısına, kesinlikle bırakır ama bu durumda biriyle de kim birlikte olmak ister ki? kardeşiniz adına çok mutlu oldum, umarım daha iyiye gider.

Benim abimde kamuda çalışıyor, aslında bırakmak istiyor ama tutunacak bir dal arıyor kendine. Bu durumdayken doğal olarak sağlıklı insanlar çıkmıyor karşısına, bu defa her bitişte kendini tipte buluyor.

Doğru birisi çıksa karşısına, kesinlikle bırakır ama bu durumda biriyle de kim birlikte olmak ister ki? kardeşiniz adına çok mutlu oldum, umarım daha iyiye gider.
Aslında böyle yurtdısında falan alkol bırakmak için aynı sorunları yaşayıp çekenlerin toplulukları oluyor; Turkıyede aktif olarak var mı bilmiyorum, aynı sorunları yaşayanlar biraraya gelip konuşsa, ne güzel olur.

Ben şu an ilişkisi olmasına çok mutluyum ancak yürümezse aynı abin gibi dibi görecektir, buna çok eminim.
İyi işlerini yapıyorlar, ben buna şükür diyorum ama yaşları çok genç yanı benım kardeşim 28 yasında, olur da ilerde saglık sorunları çıkarsa diye endişeliyim. Vücut gençken daha dayanıklı oluyor ama bundan 15 sene sonra ne olacak bilemeyiz.
parasını herseyını geçtim kendi psıkolojık ve fızıksel sağlıkları için bırakmaları lazım. Kendilerine yapıyorlar, çok üzülüyorum.:KK14:

Aslında böyle yurtdısında falan alkol bırakmak için aynı sorunları yaşayıp çekenlerin toplulukları oluyor; Turkıyede aktif olarak var mı bilmiyorum, aynı sorunları yaşayanlar biraraya gelip konuşsa, ne güzel olur.

Ben şu an ilişkisi olmasına çok mutluyum ancak yürümezse aynı abin gibi dibi görecektir, buna çok eminim.
İyi işlerini yapıyorlar, ben buna şükür diyorum ama yaşları çok genç yanı benım kardeşim 28 yasında, olur da ilerde saglık sorunları çıkarsa diye endişeliyim. Vücut gençken daha dayanıklı oluyor ama bundan 15 sene sonra ne olacak bilemeyiz.
parasını herseyını geçtim kendi psıkolojık ve fızıksel sağlıkları için bırakmaları lazım. Kendilerine yapıyorlar, çok üzülüyorum.:KK14:

Allahtan kamudalar, yoksa özelde olsa şutlanmışlardı. Sürgün yedi abim (farklı bir durumdan dolayı birkaç meslektaşıyla.) o daha da kötü yaptı her şeyi, yeni işyerine, yeni şehre alışamadığını söylüyor. Eski şehrinde de sürekli alkol aldığı arkadaşları arıyordu çağırmak için, 2 saatte 3 farklı ortamdan kişilerin aradığına şahit olmuşluğum var. Çevresi değişince biraz daha düzelir dedik, iptal ettirip aynı yerde kalabiliyordu engel olduk, daha mı kötü olmasına sebep olduk bilmiyorum.

Burada olsa toplanıp içmeye giderler. En azından abimin dahil olduğu grup öyle olur. 😫

Para zaten ayrı konu. Evi, arabası var, alkol ortamında sürekli aklına giriyorlar satması için, biraz fazla iyi niyetli inanıyor o da. İlişkilerinde de zaten hep verici olan taraf olduğu için yürümedi, suistimal edildi bu yönü ne yazdık ki..

Bu hafta bana gelecek, düzeltip altından kalkacağız beraber dedim, sesindeki sevinci hissedebildim. 🥺

O da istiyor bırakmayı ama irade 0. Umarım hallolur her şey.. :KK43:

Benim gorumcemin kocası da eskiden alkolikmiş Dr hap vermiş enişte kabul etmeyince görümcem gizli gizli yemeklerine karıştırmış. O şekilde bırakmış.

Aynı şekilde bir arkadaşımın babası da alkolik annesi de yemeğine gizli olarak hap atıyormuş ama belli bir süre sonra hapı kadında vermeyince adam hâlâ alkolik.

Ha bu arada eniştem arada bir hâlâ alkol alıyor ama bu seferde dokunuyor haptan dolayı yüzü falan kıpkırmızı oluyor görümcem o şekilde yakalıyor. Ama abiniz yalnız yaşıyormuş o hapı kullanmak istemezse gizli gizli yemeklerine kim koyacak o sorun var.
Bunun nasıl korkunç bir şey olduğunu biliyor musunuz alkol ile birlikte bu haplar alınamaz gizli gizli yemeğine atılmaz kendisi tedaviyi kabul etmedikten sonra olmuyor işte

Alkolü bıraktırmak bırakmak çok zor çevremizde birkaç kişi var maalesef bırakmadı siz takip edin alkolün ilerisine gitmesin iş farklı maddeler almaya yönelmesin psikolojik destek şart iyi bir doktor bulun destek aldıktan sonra kendi tedavi olmak isteyecektir.

Ben çok uğraştım abimle. Senelerce uğraştım. Bizde alkol+madde+ilaç istismarı var. Vesayetini aldım. En iyi merkeze yatırdım. Sürekli psikiyatrik tedavi almasını sağladım. Düzelmedi. Olamadı. Hep daha da kötüye gitti. Tedaviden sonraki 1 yıl sadece iyiydi. Sonra eskisinden de kötü oldu. Psikolojik tedaviye kendini verecek bilinç ve zihniyette değil çünkü. İçgörüsü yok. Şunu anladım ki kendimi boşa tüketiyorum. Bazı insanlara yardım edemezsiniz. Belli bir hayat düzeninden kurtulmak istemiyorsa elden hiçbir şey gelmiyor. Umarım sizin abiniz benimki gibi değildir. Tutunacak bir el arıyordur ve o el size aittir, onu çeker kurtarırsınız. Geçmiş olsun..

Çok üzüldüm.. :(

Abim bırakmak istiyor ama kopuk bi ailemiz var ne yazık ki, yıllar önce boşandı anne babamız, kendi ailesini kurmak istiyor ama bu durumda mümkün değil, kim ister alkolik birini? Biraz da iradesiz, tek başına mutlu olmayı bilmiyor, yalnızlığı sevmiyor.. umarım üstesinden gelebiliriz, bugün arayıp bana çağırdım, bu hafta gelecek bakalım bi yüz yüze konuşmam daha iyi olacak.. o gelene kadar da bir şeyler düşüneceğim ancak muhtemelen depresyonda olduğu için önceliğimiz psikolog olacak.

Mesela bana geldiğinde akşam 4-5 bira harici içmiyor, gündüz temizlik yapıyoruz, bebeklerime bakıyor, mutluyken ihtiyaç duymuyor ama yalnızken sabah 8’de işten çıktıysa eve giderken büfeden alkol alıp içiyor öyle uyuyor.. :/

Alkolü bıraktırmak bırakmak çok zor çevremizde birkaç kişi var maalesef bırakmadı siz takip edin alkolün ilerisine gitmesin iş farklı maddeler almaya yönelmesin psikolojik destek şart iyi bir doktor bulun destek aldıktan sonra kendi tedavi olmak isteyecektir.

Niloyacım işte sorun şu ki, bağımlı kişiler bunu kabul etmediği için destek almayı kabul etmiyor. Yani yalnızken günde 10 şişe bira içen adama “alkolik misin? İçmeden duramıyor musun? Alkol problemin mi var?” dediğinde kesin bir dille reddediyor. Psikolojik sıkıntılarını çözmek için de alkole veriyor yine kendini..

Öncelik olarak tekrar destek alması konusunda ikna etmeye çalışacağım..

Allahtan kamudalar, yoksa özelde olsa şutlanmışlardı. Sürgün yedi abim (farklı bir durumdan dolayı birkaç meslektaşıyla.) o daha da kötü yaptı her şeyi, yeni işyerine, yeni şehre alışamadığını söylüyor. Eski şehrinde de sürekli alkol aldığı arkadaşları arıyordu çağırmak için, 2 saatte 3 farklı ortamdan kişilerin aradığına şahit olmuşluğum var. Çevresi değişince biraz daha düzelir dedik, iptal ettirip aynı yerde kalabiliyordu engel olduk, daha mı kötü olmasına sebep olduk bilmiyorum.

Burada olsa toplanıp içmeye giderler. En azından abimin dahil olduğu grup öyle olur. 😫

Para zaten ayrı konu. Evi, arabası var, alkol ortamında sürekli aklına giriyorlar satması için, biraz fazla iyi niyetli inanıyor o da. İlişkilerinde de zaten hep verici olan taraf olduğu için yürümedi, suistimal edildi bu yönü ne yazdık ki..

Bu hafta bana gelecek, düzeltip altından kalkacağız beraber dedim, sesindeki sevinci hissedebildim. 🥺

O da istiyor bırakmayı ama irade 0. Umarım hallolur her şey.. :KK43:
Şimdi yeni şehirde de çevresi yok diye alkole başlar, bahane olsun yeter ki artık çok iyi çözdüm onları. Kardesimle birlikte kalıyoruz biz, mutluyken, mutsuzken her türlü içer. Bugün maç vardır, dışarda içer, yarın parası azalır evde odasında gizli içer.
Evde içme deriz arabasında kaloriferi kışın açıp içer; kaloriferi bozuldu yine bana mısın demedi.
Anlıyorum aslında, hayatta tek kafa dağıttıkları şey alkol, spora gidiyor mesela ama ona da alkol almadığı zamanlarda. Hayatını alkole göre endekslemiş.
Duygusal sebepleri var elbet bağımlılığın onu bir çözseler uzman yardımı alıp biz de bu kadar düşünmeyeceğiz.

Ben bir psikologa gittim çok yaradı sana da randevu aldım ilk seanslarını ben karsılayacagım deyin konusunca, umarım ikna olur.
Bir de erkekler psikologa gitmeyi sanki acizlik gibi görüyor.

Bunun nasıl korkunç bir şey olduğunu biliyor musunuz alkol ile birlikte bu haplar alınamaz gizli gizli yemeğine atılmaz kendisi tedaviyi kabul etmedikten sonra olmuyor işte
Dr önermişse ben ne yapayım yahu. Sanki git eczaneden al da yemeğine kat dedim. Ayrıca ikinci msjımda da belirttim tehlikeli olduğunu bilmiyordum diye.

Niloyacım işte sorun şu ki, bağımlı kişiler bunu kabul etmediği için destek almayı kabul etmiyor. Yani yalnızken günde 10 şişe bira içen adama “alkolik misin? İçmeden duramıyor musun? Alkol problemin mi var?” dediğinde kesin bir dille reddediyor. Psikolojik sıkıntılarını çözmek için de alkole veriyor yine kendini..

Öncelik olarak tekrar destek alması konusunda ikna etmeye çalışacağım..
Bizim burada bir komşu var normal zamanda bildigin çiçek gibi bir adam torunu oldu abi bak içme bırak şu mereti bak torununu gezdir mis gibi dedim torun olunca biraz bıraktı sonra yine aynı bir de çok bağırıyor eve dönerken

Şimdi yeni şehirde de çevresi yok diye alkole başlar, bahane olsun yeter ki artık çok iyi çözdüm onları. Kardesimle birlikte kalıyoruz biz, mutluyken, mutsuzken her türlü içer. Bugün maç vardır, dışarda içer, yarın parası azalır evde odasında gizli içer.
Evde içme deriz arabasında kaloriferi kışın açıp içer; kaloriferi bozuldu yine bana mısın demedi.
Anlıyorum aslında, hayatta tek kafa dağıttıkları şey alkol, spora gidiyor mesela ama ona da alkol almadığı zamanlarda. Hayatını alkole göre endekslemiş.
Duygusal sebepleri var elbet bağımlılığın onu bir çözseler uzman yardımı alıp biz de bu kadar düşünmeyeceğiz.

Ben bir psikologa gittim çok yaradı sana da randevu aldım ilk seanslarını ben karsılayacagım deyin konusunca, umarım ikna olur.
Bir de erkekler psikologa gitmeyi sanki acizlik gibi görüyor.

güzel bir ortama dahil olmuştu aslında beraber gezip eğleniyorlardı, sanırım madde kullanılıyormuş onu farkedince uzaklaştı. “Tek bildiğim içip uyumak” diyor, çok üzülüyorum..

Psikoloğa gitmek istememe sebebi aslında para biliyor musun? Çok borcum var diyor.. “E sen günde 10 taneye yakın bira içiyorsun” diyince hiçbir şey söylemiyor, üstelesek kavga çıkarıp dışarıya gidip içiyor.

Konuşmayı deniyoruz hep aynı şeyleri söylüyor, maalesef sarhoş muhabbeti de çekilmiyor diye bir süredir aramıyordum ama daha dibe inmesine sebep olmuşum istemeden..

güzel bir ortama dahil olmuştu aslında beraber gezip eğleniyorlardı, sanırım madde kullanılıyormuş onu farkedince uzaklaştı. “Tek bildiğim içip uyumak” diyor, çok üzülüyorum..

Psikoloğa gitmek istememe sebebi aslında para biliyor musun? Çok borcum var diyor.. “E sen günde 10 taneye yakın bira içiyorsun” diyince hiçbir şey söylemiyor, üstelesek kavga çıkarıp dışarıya gidip içiyor.

Konuşmayı deniyoruz hep aynı şeyleri söylüyor, maalesef sarhoş muhabbeti de çekilmiyor diye bir süredir aramıyordum ama daha dibe inmesine sebep olmuşum istemeden..
işin çok zor, nasıl destek olacağını şaşırıyor insan
Bazen bakıma muhtaç insanlar gibi görüyorum onları, kanından canından olunca insan daha çok üzülüyor.
Geldiğinde siz yine kardeşlik görevinizi yapın, yanında olun. Hayatta kimsenin hayatı kolay değil maalesef, biz hiç zorluk yaşamıyor muyuz? Başetme yöntemi önemli

O kadar çok başım ağrıyor ki, belki uyur kalırım ama tüm mesajları okuyacağım. Bu benim en zor konum olacak sanırım..

Abim alkol bağımlısı, birkaç yıldır “fazla” alkol alıyordu ama yalnız yaşadığı ve anne-baba açısından şanslı olmadığı için önünü alamadık.

Son dönemde taşınmak zorunda kaldı, yeni iş yeri ve yeni ev, bambaşka bir şehir, onu daha da dibe çekti, daha fazla içmeye başladı.

sürekli borç yapıyor haliyle, aldığı maaş yeterli gelmiyor, o borçlar anne baba tarafından ara ara kapatılıyor, alkolü bırakma kararı alıyor ama uyuyup uyanınca geçiyor.

Geçen yıl benim zorumla 2 seans psikolojik destek aldı, devam etmedi, hep konuşuyormuş ne kadar daha anlatıp duracakmış falan filan.

Düğün öncesi ayrıldığı bir ilişkisi oldu, ondan sonra zaten kayış koptu, bu kadar mahvoldu. (Tamamen karşı taraf kaynaklı sebeplerle bitti ilişki, kandırıldı.)

Bugün konuştuk, hissettiğim en bitik döneminde. Mantıklı düşünemiyor, her şeyini satıp yurtdışına gidecekmiş, mümkün değil böyle bir şey ama yok, anlatamıyorum.

Bir şeyler yapmak istiyor ama yapamıyor, gücü yok. Ben yardımcı olmak istiyorum ama konuşmak dışında bir şey yapamıyorum, onun da etkisi hiç yok. Anne ve babayı asla dinlemiyor, aramıyor bile.

Ben nasıl yardımcı olabilirim? Böyle giderse işini kaybedecek, bir yere yatarak tedavi olsa işinden olur, o kadar üzgünüm ki, lütfen yakınlarından bu şekilde bağımlılığı olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Benim eşim alkol bağımlısıydı abisini kaybedince sürekli içmeye başladı iş yerleri vardı hep aynı yerde olduğu için sürekli ben yapamıyorum ben kaldıramıyorum falan diyordu aymıyordu desem yerirdir patron da olsa evde izin vermesem dışarıda içerdi yada iş yerinde sonra işte midesini aldılar bıraktı da neler çektim bir ben bir Allah bilir

Düzgün bi ilişki,aşk ve terapi çok şey çözebilir. Ruh iyileştikçe bedende ona göre hareket eder gbi geliyor.. bi amcam evlenince cocukları oldktan bi süre sonra bıraktı mutlu oldkca ailesinde aramadı sanırım alkolü..
İçinizi karartmak istemem ama en büyük amcamda da bu sorun vardı pırtlanta gbi kızlarıda vardı içmediğinde melek içince seytan cıkardı içinden.. senelerce herkesi perişan etti sirozun eşiğinden döndü bebek gbi baktı halamlar iyileşsin diye. İyileştiğinde yaptgı ilk sey gidip içmek oldu.. yurtdsndaydı yalnz yasıyodu ve cok kötü bi seklde ölmüş bulundu tek basına içler acısı bi durumdu.. son senelerde kmseyle görüşmüyor sürekli adres değiştiryodu agır depresyondaydı

Midesi nasıl alınıyor :KK57:
yani tedavi amaçlı mı yoksa içmesin diye mi anlamadım hiç
İçmekten aldılar midesini hasar görmüş gizliyordu hastalığını birşey söylemiyordu midesi alındıktan sonra alkolü bıraktırdık bu sefer içmedikçe piskolojikmen de iyi olmadı piskoloğa git doktorlara git hastanelersen çıkamıyorduk ki

İçmekten aldılar midesini hasar görmüş gizliyordu hastalığını birşey söylemiyordu midesi alındıktan sonra alkolü bıraktırdık bu sefer içmedikçe piskolojikmen de iyi olmadı piskoloğa git doktorlara git hastanelersen çıkamıyorduk ki
çok zor gerçekten allah yardımcısı olsun bu bataktan kurtarsın

Doğru kişiyle olacak iş de değil maalesef bu durum , kendi isteyecek bende alkolik biriyle 4 yıl.ciktim çok iyi biriydi bende haftada 1,2 içtiğim.icin batmiyordu, 4 .cu yıla doğru gunduz de başladı, akşamları azAltsin diye beklerken ki biz de evlenwcektik güvenmiştim çocuğu olmuyordu tüp bebek yapacaktık bu lara rağmen bırakamadı ,kendine guvenwmedi

Back
X