- 21 Aralık 2022
- 4.814
- 21.406
- 238
- Konu Sahibi Barta kulesi
-
Benim gorumcemin kocası da eskiden alkolikmiş Dr hap vermiş enişte kabul etmeyince görümcem gizli gizli yemeklerine karıştırmış. O şekilde bırakmış.
Aynı şekilde bir arkadaşımın babası da alkolik annesi de yemeğine gizli olarak hap atıyormuş ama belli bir süre sonra hapı kadında vermeyince adam hâlâ alkolik.
Ha bu arada eniştem arada bir hâlâ alkol alıyor ama bu seferde dokunuyor haptan dolayı yüzü falan kıpkırmızı oluyor görümcem o şekilde yakalıyor. Ama abiniz yalnız yaşıyormuş o hapı kullanmak istemezse gizli gizli yemeklerine kim koyacak o sorun var.
Benim eski eniştem alkolikti.
Ama öyle böyle icmezfi kasayla alkol alır gelirdi eve.
Çocuğu doğdu doğuma zilnzurna sarhoş geldi.
Böbreklerde,kalp de sıkıntı başladı doktor hap verdi kardeşim gizli gizli verdi ama yol duzelmedi.
Kardeşim boşandı ikinci evlilik yaptı.
Eniştemin durumu daha kötüye gitmeye başladı.
Senin dediğin gibi yurt dışına gidecegim derdi hep gitti de Rusya falan çalıştı ama alkolü bırakmadı.
35 yaşına gelmeden kalp krizinden 2 sene önce vefat etti.
Hâlâ çok üzülüyorum enistemi,alkolü düşündükçe ağlamak geliyor içimden.
Normal alkole bişey demiyorum ama bu hastalığa dönünce çok korkunç hâl alıyor.
İmkan varsa yatması tedavi olması lazım çok geç olmadan
Bana abinizin depresyon sorunu var gibi geldiO kadar çok başım ağrıyor ki, belki uyur kalırım ama tüm mesajları okuyacağım. Bu benim en zor konum olacak sanırım..
Abim alkol bağımlısı, birkaç yıldır “fazla” alkol alıyordu ama yalnız yaşadığı ve anne-baba açısından şanslı olmadığı için önünü alamadık.
Son dönemde taşınmak zorunda kaldı, yeni iş yeri ve yeni ev, bambaşka bir şehir, onu daha da dibe çekti, daha fazla içmeye başladı.
sürekli borç yapıyor haliyle, aldığı maaş yeterli gelmiyor, o borçlar anne baba tarafından ara ara kapatılıyor, alkolü bırakma kararı alıyor ama uyuyup uyanınca geçiyor.
Geçen yıl benim zorumla 2 seans psikolojik destek aldı, devam etmedi, hep konuşuyormuş ne kadar daha anlatıp duracakmış falan filan.
Düğün öncesi ayrıldığı bir ilişkisi oldu, ondan sonra zaten kayış koptu, bu kadar mahvoldu. (Tamamen karşı taraf kaynaklı sebeplerle bitti ilişki, kandırıldı.)
Bugün konuştuk, hissettiğim en bitik döneminde. Mantıklı düşünemiyor, her şeyini satıp yurtdışına gidecekmiş, mümkün değil böyle bir şey ama yok, anlatamıyorum.
Bir şeyler yapmak istiyor ama yapamıyor, gücü yok. Ben yardımcı olmak istiyorum ama konuşmak dışında bir şey yapamıyorum, onun da etkisi hiç yok. Anne ve babayı asla dinlemiyor, aramıyor bile.
Ben nasıl yardımcı olabilirim? Böyle giderse işini kaybedecek, bir yere yatarak tedavi olsa işinden olur, o kadar üzgünüm ki, lütfen yakınlarından bu şekilde bağımlılığı olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Aaa öyle mi orasını bilmiyordum. Ozaman kendi ikna olması gerekiyor. Çünkü kendi çevremden örnek verdim yukarıda size eniştem içmek istiyor ama içemiyor içtiği zamanlar kızarıyor falan. Yani hapı bir bıraksalar heralde anında yine başlayacak gibi.Onu daha önce annemle yaşadığı dönemde düşündük ancak çok tehlikeliymiş, ölüme kadar götürebiliyormuş o yüzden cesaret edemedik.
Kendisi net bir karar vermezse başka biri ne kadar uğraşsada çok zor Allah yardımcınız olsunO kadar çok başım ağrıyor ki, belki uyur kalırım ama tüm mesajları okuyacağım. Bu benim en zor konum olacak sanırım..
Abim alkol bağımlısı, birkaç yıldır “fazla” alkol alıyordu ama yalnız yaşadığı ve anne-baba açısından şanslı olmadığı için önünü alamadık.
Son dönemde taşınmak zorunda kaldı, yeni iş yeri ve yeni ev, bambaşka bir şehir, onu daha da dibe çekti, daha fazla içmeye başladı.
sürekli borç yapıyor haliyle, aldığı maaş yeterli gelmiyor, o borçlar anne baba tarafından ara ara kapatılıyor, alkolü bırakma kararı alıyor ama uyuyup uyanınca geçiyor.
Geçen yıl benim zorumla 2 seans psikolojik destek aldı, devam etmedi, hep konuşuyormuş ne kadar daha anlatıp duracakmış falan filan.
Düğün öncesi ayrıldığı bir ilişkisi oldu, ondan sonra zaten kayış koptu, bu kadar mahvoldu. (Tamamen karşı taraf kaynaklı sebeplerle bitti ilişki, kandırıldı.)
Bugün konuştuk, hissettiğim en bitik döneminde. Mantıklı düşünemiyor, her şeyini satıp yurtdışına gidecekmiş, mümkün değil böyle bir şey ama yok, anlatamıyorum.
Bir şeyler yapmak istiyor ama yapamıyor, gücü yok. Ben yardımcı olmak istiyorum ama konuşmak dışında bir şey yapamıyorum, onun da etkisi hiç yok. Anne ve babayı asla dinlemiyor, aramıyor bile.
Ben nasıl yardımcı olabilirim? Böyle giderse işini kaybedecek, bir yere yatarak tedavi olsa işinden olur, o kadar üzgünüm ki, lütfen yakınlarından bu şekilde bağımlılığı olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?
Bana abinizin depresyon sorunu var gibi geldi
Alkolik tanısı konmuş bir kişi tanıdım, çalışamaz durumdaydı. İşe gidebildiğine göre sabahtan başlayan bağımlılar gibi değil. Alkol sorunundan değilde ruhunun tedavi olması gerektiğinden giriş yapıp tedaviye ikna etmeye çalışsanız belki faydası olur. Alkolizm tedavisinde kullanılan ilaçlar tehlikeli yemeğe koymak falan riskli. Kendisi tedaviye ikna olmalı. Birde yalnız kalmasa iyi olur, bunu depresyon geçirdiğim dönemde özellikle söylemişti doktor, yalnız yaşamayı kimseye önermem depresyon ve anksiyeteyi tetikler en azından tedavi süresince ailenin yanında ol demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?