Merhaba, Karatay'ı ben de beğeniyorum ve Alkaliyle çok benziyor %90, %10 uyuşamıyorlar. Öyle kesin bir ölçü veremem ama tek seferde 350-500 ml kadar içebilirsiniz. İki türlü hazırlanabilir; sebzeleri blenderdan geçirip (posası ile) su ekleyerek içmek, ikincisi de katı meyve sebze sıkacağından geçirip sadece suyunu içmek. Evet renkler doğru; dışı beyaz ve bir sebzeyi kestiğinizde içi beyazsa olur. Ör; kereviz kökü, lahana içi, karnabahar, sarımsak, turp vb. (turpu direk yiyin tadı biraz ağır olabilir ) Her sebze suyunuza bir iri kabuklu fındık büyüklüğünde taze zencefil ve limon eklemeyi unutmayın.
Acele etme hiç, tam gaz devam et yeni beslenme düzenine, sakın aksatma ve bırakma. Adet sonrası o kilolar uçup gidecek.
çok teşekkür ederim...biliyorsunuz karataydada suya limon ve nane yaprağı ekleyip sıcak tüketiliyordu ben bugün karbonatlıda içtim ek olarak...haklısınız hemen hemen aynı...umarım başarırız özgüven yerlerde..
İnşallah öyle olur. Bu durum beni çok tedirgin ediyor hala aynı kilodayım
O nasıl laf öyle umarım filan? BAŞARACAKSINIZ! Başka insanlar yaptı,sıra sizde. Rica ederim.
desteğiniz ve ilginiz için çooooook teşekkür ederim...eğer bıktırmadıysam bir soru daha...biliyorsunuz karataydan dolayı iki öğüne alıştık..sabah kahvaltısı hemen hemen aynı ve zorluk çekilmiyor..ben akşam yemeğimi 5 yada 6 civarı yiyorum...alkaliye göre akşamları yoğurt tüketilmeyecek ama alınması gerekir diyorlar ..iki öğün yediğime göre ben bu yoğurdu ne zaman tüketeceğim:)))))
Adetliyken tartılmak yok, acele yok. O kilolar 1 ayda mı alındı ki, hemde 10 günde gidiversin. Sabırlı olacağız ve inanacağız. Yola devam.
Yeşil Gençlik İksiri (İçinde meyve olduğu için gündüz saatleri tüketilmeli)
Yeşil Gençlik İksiri
Servis: 2 3 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Malzemeler:
4 veya 6 adet orta boy kırmızı elma (yıkanmış ve doğranmış)
1 veya 1,5 yumuşak orta boy avokado
Yarım limon
2 küçük parça buz
İsteğe bağlı alkali su
Hazırlanışı:
Önce, doğranmış elmalarınızı dikkatlice, parça parça hızlı blenderınıza atın ve iyice karıştırarak ezin. Elmalar iyice ezildikten sonra avokadoyu atın ve kısa bir süre daha karıştırın.
Puding kıvamını elde etmek için gerekirse alkali su kullanabilirsiniz.
Kaplara boşaltarak servis yapabilirsiniz. Servis yaparken, üzerine, suda beklemiş ve kabuğu soyulmuş badem parçaları veya taze nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
Saklama koşulları:
Buzdolabınızda tüm gün kalabilir ancak bekledikçe besin değerlerinden kaybeder.
cookingbrawo
sarfettiğiniz emek ve ilgi takdire layık..dün tüm sayfaları okuma fırsatı buldum..siz ve birkaç arkadaş daha çok güzel uygulamışsınız...üstelik bir iki yıl önce benimse malesef yeni haberim oldu..aslında bizlerde bıktık biliyorsunuz hergün yeni bir diyet modeli çıkıyor...ama bu alkali sağlıklı..siz başladığınızdan bu yana kaç kilo verdiniz...birde çok geçmiş olsun yaşadığınız sağlık problemlerini bu diyetle ilişkilendirdimi acaba doktor şu an iyisinizdir umarım..
Güzel ve onore eden sözleriniz için teşekkürler. Olsun zararın neresinden dönülse kardır, sonuçta ölmüşe-olmuşa çare yok. Dr.larım bir ilişki kurmadılar zaten bu konularda çok da yetkin olduklarını sanmıyorum. Ben öyle daldan dala konmayı da sevmiyorum diyetler konusunda. Bir de bilinçlendikçe bu konuda, mantık süzgecimden geçirerek harmanladığım şeyler de oluyor ama %90 aynı potada eriyen yaklaşımlar bunlar. Ben epey kilo verdim ama bu yöntemle tanıştıktan sonra 6-7 kilo civarı gitti sanırım. Artık hipotiroidim için tidoit hormonu hapı alıyorum her gün. Operasyon geçirmeme rağmen hala içimde miyomlarım var. Alerjik astımım da tam gaz devam ediyor baharla birlikte çoşmuş halde. Kan değerlerim pek parlak değil, d vitamini takviyesi alıyorum. Demirim, demir bağlamam da kötü idi, onun içinde solisyon kullandım ama son kontrolümde ne halde belli olacak. Bunun yanında,eskisi kadar çok grip olmuyorum, kronik faranjitim hafifledi kroniklikten çıktı, sırt boyun ağrılarım yok denecek seviyede, daha seriyim şükürler olsun.
ben direkt katı meyve sıkacağına atıyorum diğer sebzelerimle.
dikkat etmeye çalışıyorum, yaşam şekli olarak vücuduma benimsetmeye çalışıyorum fakat ipin ucu bir kez kaçtı mı bir daha toparlıyamıyorum.
yeşil kahve hakkında ne düşünüyorsunuz? bu tip ürünleri sürekli denediğimden bir de bunu denemek istemiyorum işin açığı. fikir alayım dedim
ben direkt katı meyve sıkacağına atıyorum diğer sebzelerimle.
dikkat etmeye çalışıyorum, yaşam şekli olarak vücuduma benimsetmeye çalışıyorum fakat ipin ucu bir kez kaçtı mı bir daha toparlıyamıyorum.
yeşil kahve hakkında ne düşünüyorsunuz? bu tip ürünleri sürekli denediğimden bir de bunu denemek istemiyorum işin açığı. fikir alayım dedim
çok geçmiş olsun..miyomlarınız için ibrahim saraçoğlunun soğan kürünü şiddetle öneririm...faydasını görmüş biri olarak..zaten denemediğim bir şeyi asla önermem ama inanın sonuç alırsınız...demir içinde bir kürü vardı sanırım ıspanak kereviz bir deneyin derim....bugün biraz umutlandım kilolar konusunda..aslında kitabı almaya fırsatım olmadığından tam olarak alkali beselenebiliyormuyum bilmiyorum karatayı kitabından okuyarak uyguluyordum ilk fırsatta bunuda almalıyım..beslenme düzenim karataya daha yakın ama suyu karbonatlı içiyorum sabahları..gün içinde limonlu çünkü karbonat tansiyonumu yükseltiyor gibi...asidik besinler tüketildiğinde onu alkaliyle nasıl dengeleyeceğimi öğrendiğimde tam olacak bu iş:)))))ancak bu kadarıyla bile vücudumun içten içe rahatladığını hissediyorum inşallah kilolarda gider....çok vaktinizi aldım ama açtığımda mesajıma cevap verilmiş görmek beni çok mutlu ediyor....sevgiyle....
Yeşil kahve ben kullanıyorum faydası oluyor ama düzenli kullanmak gerek sabah akşam günde 2 fincan ideal, fazlası zararlıymış.
Öyle düşünmeyin lütfen, hepimiz insanız sosyal yaşam şartları veya nefsin oyunuyla kaçamaklarımız olabilir ama bu bahane olmasın raydan çıkmaya. Böyle bir durum olduysa oldu, diğer öğünde ya da ertesi gün ya da diğer gün dengelemeye çalışarak kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Yoksa sonu yok malesef...
Yeşil kahve ile ilgili yazılar, bilimsel araştırmalar okudum öyle beklendiği gibi aman aman bir faydasının olmadığı sonucuna varılmıştı. Ben bir kez denedim, pek de hoşlanmadım açıkçası. Siz bilirsiniz tabi.
Teşekkür ederim. Soğan suyu kürü sonunda ne gibi bir sonuç elde ettiniz tam olarak ne vardı ne oldu, yanında başka bir şey kullandınız mı, bir de ne kadar süre uyguladınız? Birinci sayfa zaten kitabın özeti niteliğinde o bilgilerle gönül rahatlığı ile başlayabilirsiniz, menülerinizi de paylaşın buradan doğru mu, yanlış mı yardımcı olalım. Rica ederim mutlu ediyorsam, mutlu olurum. :93: Sevgiyle kalın...