Alkali yaşam tarzı ve diyetle, 1 ayda 10 kilo verdim!

Alkali beskenmede bugün 6. Günüm ve yaklaşık 2 kilo vermişim. 70 kg ile başladım. Bugün sabah tartıldım 68.3 çıktım. Ama merak ettiğim bi durum var. Yediklerime ve suyuma dikkat etmeme rağmen idrarım sabahları koyu renk oluyor bunun nedeni kaslarımdan vermem olabilir mi? Eğer öyleyse ne yapmalıyım?

sabah ıdrarının koyu olması uyudugunuz ortamın sıcak ve nemsız olmasındanmıs.. alkalı beslenmeyle ılgısı yok ama bunu farklı bı doktordan duymustum..
hava nemlendırıcı kullanmalı veya odanın kapısı açık uyumalısınız bulundugunuz il cok soguk değilse cam hafıf aralık da olabılır.. veya soguk bolgedeysenız hala doğalgaz petegı acıksa yatak odanızınkını kapatıp camları havalandırdıkdan sonra uyuyabılırsınız...

Evet olabilir hava geceleri soğuk oluyor ben de genelde kapı kapalı uyurum bir de bunu deniyeyim. Teşekkür ederim.

Tebrikler canım gayet hızlı etki etmiş. Vücutta asitlenme sadece gıda kaynaklı olmayabiliyor. Sinir, stres, uykusuzluk, üzüntü, korku, öfke, kıskançlık vb. olumsuz duygu ve durumlar da vücudumuzu asidik yapıyor. Eczane ya da medikalden alacağın "Turnusol kağıdı" ile sabah idrarını kontrol ederek pH değerini ölçebilirsin.

Yüksek Asit Oluşturan Duygu ve Etkinlikler (Bağışıklık Sisteminin Çökmesine Neden Olan Duygular!!!)

Nefret
Korku
Kıskançlık
Öfke
Stres
Uykusuzluk ve dinlenmeye zaman ayırmamak
Hareketsizlik
Uyuşturucu kullanımı
Sigara içmek
Radyasyona maruz kalmak, televizyon, bilgisayar gibi

Yüksek Alkali Oluşturan Duygu Durumu ve Etkinlikler :
Huzur
Minnettarlık
Affetmek
Neşe
Gülmek
Olumlu Düşünmek
Dinlenmek
Egzersiz yapmak
Derin nefes almak
Meditasyon yapmak

Son düzenleme:

Anladım olabilir tabi. Ama şimdi de çok farklı bir sorunum var. Malese 2 gündür büyük tuvaletimi yapamıyorum bu yüzden şişkinlik var. Akşam semiz otu salatası yedim iyi geliyormuş diye duydum. Bunun nedeni de öğün atlamak olabilir dediler iki gündür akşam öğünlerimi atmamıştım canım istemiyordu. Bilginiz olsun öğünlerinizi düzenli alın.

Canım öğün atlamak değilde akşam yemeği iptal alkalide de ( haftada 2-3) , karatayda da önerilen bir durum. Hatta yurt dışında akşam yemeği iptal diye bir akım bile oluşmuş, sağlık için tabi ki. Ben uzun zamandır sıklıkla 2 öğün besleniyorum. Kabızlık durumu diyetlerde rastlanan bir şeymiş. Bu yüzden örnek beslenme listesinin en başında ki maddelerden birini hatırlatayım;

"1 çay kaşığı zerdeçal,1 çay kaşığı tarşınla az suda karıştırılıp içilmeli.(Tarçın insülinin daha az ortaya çıkmasını sağlar.Zerdeçal DNA tamiri yapar.)
1 bardak alkali su içilmeli. 2 kuru siyah kayısı ve siyah erik bağırsak çalışmasını arttırır." 30 dk sonra kahvaltı. (Kayısı ve eriği yıka sonra bir müddet suda beklet yumuşasın, suyunu da iç, kuru meyveleri da ye iyice çiğneyerek).

Bunun yanı sıra kahvaltıda, 20-30 tane organik zeytin, soğuk sıkım zeytinyağı dökülmüş yenmeli imiş bu durumda iken.(Prof. Dr. Karatay) Ara öğün olarak da şekersiz Türk kahvesi bir fincan sindirime yardımcı oluyormuş. Öğle ve/veya akşam yemeğinde zeytinyağında kavrulmuş pırasa (Prof. Saraçoğlu) kabızlık için bire birmiş.

Bunları bugün uyguluyorum hemen çok teşekkür ederim. Zaten akşamları canım hiç birşey istemiyor dün zorla yedim öğün atlamamak için.

Bunları bugün uyguluyorum hemen çok teşekkür ederim. Zaten akşamları canım hiç birşey istemiyor dün zorla yedim öğün atlamamak için.

Rica ederim. Bunun yanında yeşil ve beyaz sebzelerin (limon ve zencefilde olsun) suyunu katı meyve presinden geçirip 1 bardak suyunu da içerek akşam öğününü halledebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Çiğ Beslenme (Raw Food) Nedir?

Yiyecekler çiğ yada 41⁰C den yüksek ısıtılmamışsa “Çiğ Beslenme” tarzına uygundur. Tercih sebepleri ise; işlenmemiş (mümkün olduğunca doğal ve taze) ve organik (koruyucular, kimyasallar, GDO ve ışınlamaya maruz kalmamış) olmasıdır.

Neden Çiğ Beslenmeliyiz?

Çünkü yiyecekleri 42⁰C den fazla ısıtmak;
• Enzimleri öldürür. Enzimler yediklerimizi sindirmemize yardımcı olurlar. Vücudumuz enzimleri kendisi de yaratabilir fakat bu işlem oldukça fazla bir enerji gerektirir. Tam pişirilmiş yiyecekleri yedikten sonra yorgun ve ağırlaşmış hissetmemizin nedenlerinden biri de bu enerji kaybıdır. Bunun dışında; vücudumuzun kendi yarattığı enzimler hiçbir zaman yiyeceklerimizin içinde iken pişirilerek yokedilmiş olanlar kadar verimli değildir. Sonuç olarak, yiyeceklerimiz tam parçalanamaz, sindirilmesi zorlaşır, bağırsaklarımızda çürümeye başlar ve parazitler için yüksek bir yaşam ortamı oluşur. Ayrıca vücudumuzun enzim üretmek için sınırlı bir kapasitesi olduğu ve sınırlara yaklaşıldığında organlarımızın fonksiyonelliğinden ödün verildiği düşünüldüğünde yaşlanma sebeplerimizden biri daha ortaya çıkmış olur.
• Yiyeklerimizin pH dengesini değiştirir ve onları daha asidik yapar. Vücudumuz alkali beslenmeye uygun yapıdadır ve asidize olmuş yiyecekler hastalıklar için tam bir zemin oluştururlar.
• Kolaylıkla absorbe edilebilecek mineralleri daha zor emilebilen inorganik minerallere dönüştürür. Kalsiyum gibi inorganik mineraller zor absorbe olur ve kalsiyum taşları oluşabilir. Organik mineraller ise kolaylıkla sindirilerek vücudumuzu alkalize ederler.
• Vitaminlerin çoğunu yokeder.
• Hayat gücümüzü yokeder. Tam pişirilmiş yiyecek, ölü yiyecek ile eş anlamlıdır. Canlı yiyecekler enerji ve hayat doludur. Tam olgunlaşmamış bir meyve yada sebzeyi dalından koparsanız bile canlıdır ve olgunlaşmaya devam eder. Pişirilmiş halleri ise kısa sürede bozulur ve yokolur.

İşte “Çiğ Beslenme” tarzını benimseyen kişilerin daha enerjik ve daha kuvvetli bir bağışıklık sistemine sahip olamalarını açıklayan birkaç sebep...

Rica ederim. Bunun yanında yeşil ve beyaz sebzelerin (limon ve zencefilde olsun) suyunu katı meyve presinden geçirip 1 bardak suyunu da içerek akşam öğününü halledebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim. Sabah verdiğiniz bilgileri uyguladım gerçekten faydasını gördüm. Gün içinde sorunum halloldu. Çok teşekkürler :)

Derindenizlerdencim nasılsın? Topik yeniden hareketlenmiş, ben de buralarda olacağım. Gün içinde alkali su içiyorum ama sabah ve akşamları oturtamadım henüz ama kilon fena değil, keyfe keder 3 kilo vermek istiyorum ama yüzüm çökmesin istiyorum, çok şey mi istiyorum :))

Merhaba arkadaşlar, bugün alkali beslenmede 10. Günüm 70 kg ile başladım. Şuan 67.9 kiloyum. İlk beş gün düzenli olarak kilo kaybım olmuştu. 3 gün önce kabız olmam ve ardından regl dönemine girmem kilo vermemi yavaşlatmış olabilir mi?

Merhabalar. Benim bir sorum var. Yumurta, asitliği arttıran besinler içinde yazıyor ama buna rağmen kahvaltıda 4-5 yumurtalı omlet ve yatmadan önce de bir tane katı yumurta yeme izni var (çok lazım olursa). Bu konu benim biraz kafamı karıştırdı. Normalde çok severim ve hergün kahvaltıda 2 tane yerim. Aydınlatırsanız çok sevinicem. Teşekkürler :)

canmı sanırım

yumurtanın beyazı değil

sarısı asit üretyiorr

çünkü 4 yumurta beyazı diyor özellikleeee

merhaba..birkaç topikte gördüğüm kadarıyla siz alkali diyeti ayrıntılarıyla uyguluyorsunuz bende dünden beri yoğun araştırma içindeyim...karatay diyetini küçük kaçamaklarlada olsa uygulamaya çalışıyorum ancak sebze suyu bana çok daha pratik geldi sebze sularını ne şekilde hazırlamalıyız ölçüsü nekadar ve akşamları yeşil mor beyaz sebze sanırım beyaz sebze hangisi...takıldım sebze sularında yardımcı olursanız sevinirim..sevgiler

Teşekkürler canım şimdi gördüm mesajını, umarım sen de iyisindir. :) İnsanoğlunun istekleri hiç bitmiyor ki zaten, gönlüne göre olur İNŞALLAH.

Son düzenleme:

Yumurta çok kaliteli bir protein kaynağı ve besindir. 4-5 tane derken "doymazsanız" ve 1 sarı gerisi beyazı olacak şekilde hazırlamak öneriliyor. Bunun yanında asidik olup çok faydalı, vitamin- mineral, protein vb. besinsel değerleri olan bir sürü gıda maddesi var. Asidik diye bu faydalardan mahrum mu kalacağız? Hayır! İşte burada alkali beslenmenin püf noktası karşımıza çıkıyor; ORANLAMA! Asidik (doğal) gıdanın yanında 2-3 katı alkali gıda tüketerek o zararı ortadan kaldırmaya ya da azaltmaya çalışıyoruz. Ör: Etin yanında 3 katı salata ve/ veya sebze.

Son düzenleme:

Merhaba, Karatay'ı ben de beğeniyorum ve Alkaliyle çok benziyor %90, %10 uyuşamıyorlar. Öyle kesin bir ölçü veremem ama tek seferde 350-500 ml kadar içebilirsiniz. İki türlü hazırlanabilir; sebzeleri blenderdan geçirip (posası ile) su ekleyerek içmek, ikincisi de katı meyve sebze sıkacağından geçirip sadece suyunu içmek. Evet renkler doğru; dışı beyaz ve bir sebzeyi kestiğinizde içi beyazsa olur. Ör; kereviz kökü, lahana içi, karnabahar, sarımsak, turp vb. (turpu direk yiyin tadı biraz ağır olabilir ) Her sebze suyunuza bir iri kabuklu fındık büyüklüğünde taze zencefil ve limon eklemeyi unutmayın.

Acele etme hiç, tam gaz devam et yeni beslenme düzenine, sakın aksatma ve bırakma. Adet sonrası o kilolar uçup gidecek.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…