- 16 Temmuz 2011
- 247
- 0
-
- Konu Sahibi benedenben
kızlar benimde aklıma yattı bu beslenme şekli.bugün başladım.yazılanlardan çok etkilendim denemediğim diyet kalmadı ama bunun diyet değil ömürlük sağlıklı yaşam biçimi olması bende güven uyandırdı.hadi bakalım hayırlısı....
Gece gece kafam basmadı :))
Yarın sabah salim kafa ile bi okuyum ben de katılcam aranıza
Bu beslenme türü ile ilgili bişeyler duyuştum ama araştırmamıştım
Yarın araştırayım sizi de takip edeyim sonuçlar bayağı iyi tebrikler
İyi geceler
Canım gerçekten bunu bilmiyorum.Hatta asırlardır tanıdığımız aktardan aldığım himalaya tuzu konusunda bile nedense içimde hep bir şüphe var.Tuz bu hepsi birbirine benziyor :)Şimdi sırada himalaya tuzu almak var.Onu alıp kullanmaya başladığımda kendimi daha iyi hissedeceğim.Netten alsam istediğim gibimi olur hiç bilmiyorum.Acaba bu konuda bilgin var mı?
kızlar benimde aklıma yattı bu beslenme şekli.bugün başladım.benedenben bugünki menümü yazıyım yanlışlarım varsa söyle lütfen
sabah aç karnına zencefil ve tarçın karışımı üstüne 1 bardak alkali su.
kahvaltı
lor peyniri(üzerine çörek otu ve susam serpiştirilmiş)
4 zeytin
domates çarliston biber
1 dilim ekmek(biliyorum yanlış ama ekmek işini araştıramadım)2 saat sonra alkali su
öğlen
fırında patates köfte(köfte 1 tane patatesi bol)
havuç 2 saat sonra alkali su
ara
kızımın sütlü kakaolu toplarından kaçamak :18:
akşam
yoğurtlu ıspanak(yoğurt hazır inek yoğurdu olduğu için az)
şimdi de yeşil çay içiyorum
konuyu daha dün okuyup gece karar verdiğim için çok hazırlıklı değildim malzeme açısından.alabildiklerimi aldım.yakınımızda aktar vardı bugün baktım taşınmış.keten tohumu ve zerdeçal almayı düşünüyordum.yarın elma sirkesi alcam.ama şu tuz işi canımı sıkıyor.nerden bulcam fiyatı makulmudur?bende zamanında aldığım lut gölü tuzu var vücuda sürmek için.o yemeklerde kullanılırmı acaba.bi de hindistan cevizi yerine tatlıların üstüne serptiğimizi kullansak fayda sağlarmı acaba :26: fazla bi kilom yok 5-6 kilo versem süper olacak ama hipotiroidim olduğu için 2 yıldır 57den aşağı düşemiyorum.52 olmak istiyorum.inşallah işe yarar.yazılanlardan çok etkilendim denemediğim diyet kalmadı ama bunun diyet değil ömürlük sağlıklı yaşam biçimi olması bende güven uyandırdı.hadi bakalım hayırlısı....
Yazdıklarını okurken,ağlayacak gibi oldum.Bir süre önce haksızlığa uğradığımı düşünüyordum.Kitabı alan arkadaşlarımız,kitabı okuduktan sonra nasıl bir özet çıkardığımı,hatta 1.özetimi yeteri kadar açıklayıcı bulmayıp,2.özeti gerçekten çok iyi çıkardığımı mutlaka farketmişlerdir.Bunu yapmamın sebebi herzaman söylediğim gibi ''sağlıklı olmak bu kadar kolay ve elimizin altındayken,neden eski hatalara devam edelimki'' bunu herkese, tanıdığım tanımadığım herkese anlatabilmektir.Bugüne kadar doğru bildiğimiz yanlışlara son vermek ve temel doğruları kolayca öğrenme fırsatına sahip olmamızı istedim.sevgili benedenben sana her şeyden önce son derece sabırlı, iyi niyetli, motive edici ve sevgi dolu olduğun için çok teşekkür ederim. bu forumda da böyle bir şeyi ilk defa yazıyorum. umuyorum herhangi bir yanlış anlaşmaya sebebiyet vermem.
ne yalan söyleyeyim senin bu uslubun ve emeğin sayesinde yazmaya karar verdim yoksa 2-3 gündür okuduklarımla zaten uygulamaya başlamıştım en azından karbonatlı su kısmını. okur geçerdim yani... ayrıca ilk mesajının kopyasını anneme, kayınvalideme, ablama ve nişanlıma yolladım hani belki akıllarına yatar da bir yerden başlarlar diye
işe yarasın yaramasın... ne olursa olsun bu kadar emek verip özet çıkarman, bu topik için demiyorum ama, yazdıklarını okumadan sık sık soru soranlara rağmen bıkmadan yanıtlaman yani yardımseverliğin beni etkiledi. elbette soru sorup yanıtlar vereceğiz ama benim kastettiğim ilk mesajı dahi okumayanlar. yani ben bir topiği takip edeceksem ilk iş ilk sayfadaki açıklayıcı yazıyı okurum, aksini yapmak saygısızlık gibi geliyor bana. gözlerimi pörtletip sayfalarca okuyorum ki kimseyi yormayayım diye ama hooop bir bakıyoruz konuya ablam dalıyor, 'x' nedir?, 'y' nasıl bir şeydir anlatın diyor. googledan araştırmak ya da önceki sayfalara bakmak aklına bile gelmiyor. her neyse konuyu fazla saptırdım ama epeydir denk geldiğim ve kızdığım bir şeydi, senin konuna nasip oldu lütfen kusuruma bakma
bugün 2lt karbonatlı su içtim normalde 3- 3.5 lt olurdu ama sanırım tadı az da olsa etkiledi psikolojik olarak yoksa kesinlikle içilmeyecek bir tadı yok. yediklerim protein açısından zayıftı bugün ama kabaca şöyle, 2 yumurta, 5 siyah zeytin, biraz beyaz peynir, 3-4 gün kurusu, 3-4 ceviz, 3-4 fındık, 8-10 çekirdekli kuru üzüm, 2 kase bulgurlu yoğurt çorbası (evde pirinç kalmamış da) 2 büyük kupa ısırgan otu çayı, 1 kupa yeşil çay, 1 adet omega. sizlere de ufak bir bilgi, Canan Hoca omega 3 kolay bozunduğundan güçlü bir antioksidanla alınması gerektiğini söylediğinden kuru üzümle beraber yutuyorum.
spor olarak da eve trambolin aldım, onun üstünde tepiniyorum25 dk da ağırlıkla egzersiz. sanki fazla yüklendim gibi spora ama du bakalım
güzel gönlüne teşekkürler tekrardan.
arkadaşlar sizlere de sağlıklı incelmeler ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.
Ekim hoşgeldin Dukan diyetine karışmak istemem.
Ve bende senin gibiyim kesin sınırlarım olamaz diyet konusunda bu nedenle istediğin gibi kullanabilirsin yinede sınırları gözönünde bulundurara.
Alkali suyun tabikide faydası olacaktır.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-basari-oykuleri/555013-benedenben-nasil-kadar-kilo-verdi.html
diğer başlığımda bu verdiğim link!
İyi cumalar dilerim
Hoşgeldin Ekim
Suyumuzu alkali yapıyoruz.Yüksek alkali besinlerden tüketmeye çalışıyoruz.Arada hepimizin kaçamakları oluyor o kaçamakları yapınca yanına bolca alkalisi yüksek besinlerden yiyoruz dengelemek için.Aslında zor değil.Ama o kadar çok idrara çıkartıyorki şaştım kaldım.Dünden beri nerdeyse eskiden bir haftada çıktığım sayıda çıkmışımdırHatta şekerim mi yükseldi de böyle çok idrara çıkıyorum diye korktum şekerime baktım ve şoktayım.İlk defa şekerim 100 ün altında.97 geldi.Benim için mükemmel bir rakam.Haydi dukanı bitirde gel birlikte devam edelim burdan
Keşke kurtulsam canım benim yaa.Diabet hastası olduğum için ağzım çok kuruyordu.Çoğu zaman çamur gibi hissediyordum ağzımı dilim damağıma yapışıyordu ne kadar su içersem içeyim.Dün bir şey daha farkettim.Tükrük salgımmı arttı anlamadım ama ağzımın içi artık eskisi gibi kuru değil.Valla tuvalete taşındırsada bu alkali beslenme tarzının tam benim ihtiyacım olan bir şey olduğuna yürekten inanıyorum.Ve sana çok teşekkür ederim beni bu güzel diyetle tanıştırdığın için.Şu cuma günü içimden taşa taşa diyorumki Rabbim istediğin şeylerin en hayırlısını ve güzelini sana nasip etsin inşallah
Ekim bir kaç gün içince etkisini göstermeye başlıyor.İlk bir kaç gün fark göremedim ama dünden beri tuvalete taşınıyorum.Ben de keyfi idrar tutan biriyim yanlış olduğunu bile bile.tuvalete gitmeyi pek sevmiyorumAma şimdi gitmeme gibi bir seçeneğim yok.Mecburen gidiyorum çünkü gitmezsem biraz sonra altıma yaparım Sanırım vücudumdaki tüm ödemi çözüyor ve bu bana idrar olarak dönüyor.İlerleyen zamanda biraz daha az gideceğimi düşünüyorum bakalım göreceğiz :))
Mesajı yazdıktan sonra dua isteğini gördüm hemen mesajımı düzelttim.Canım benim Rabbim gönlündeki tüm isteklerini sana en hayırlı en güzel şekilde nasip etsin.Boyun büke büke yana yana istediklerinide acilen en güzelinden nasip etsin inşallah