Alkali Diyeti

arkadaşlar bu işte bir terslik var.
Elma sirkesi ve limon asittir ve phı 7 den düşüktür. Amaç bazik olmaksa limon ve sirke kullanılmamalı
karbonat ise baziktir yani alkalidir kullanılabilir.

Limon ve sirke vücutta alkalidir. Kendisi asitlidir ama vücutta alkali netice oluşturur.

selam kızlar.konuyu en başından 17.sayfaya kadar okudum
ilgimide çekti.mantıklı geldi
ben alkali listesini zaten farkında olmadan yapıyormusum
zararlı hiç bişiy yememkolay kolay
sağlıklı beslenirim.yemeklerime asla zaytin yagı dahi kullanmıyorum en son biraz üstünde gezdiriyorum
yağ ile aslabirarada pişirmiyorum
yaptığım yemeklerin hepsi haşlma usulü ooluyo
asla soğanı yağda kızdırıp kavurmam.et sote dahi yapsam herşeyi ssuyun içine atar kapağını kapar pişiririm.
umarım yanlış bişiy yapmıyorumdur.
sorum şu;bu karbonatlı suyu
bu zamana kadar denemeye devam edip faydasını gördünüzmü.sağlıklı beslenmeme ragmen gitmeyen kilolarım var 7 8 kg vermek istiyorum.
benim tek sorunum alkol ve geç saatte yenilen akşam yemeği(kocam gec geldiği için) :KK43:
ben hamile kalmayı planlıyorum karbonatlı suyun herhangi bi zararı olurmu acaba
bir de ben su içmeyi severim.saatle değilde her istediğimde içsem karbonatlı suyu problem olurmu.çok teşekkür ederim

Merhaba Yalel. Spermler bazan vajinal sıvının asiditesinden dolayı yumurtaya ulaşamayabiliyor. Bazı jeller ortamı spermlerin yaşayabileceği pH seviyesinde tutarken antioksidan desteği sağladığını iddia ediyor. Araştırmanızı tavsiye ederim. Allah gönlünüzde olanı hakkınızda hayırlı etsin.

Rica ederim hanım deme, burada çok samimi paylaşımlarda bulunuyoruz. Resmiyete gerek yok :KK34:
Bu korku meselesi bana göre çok tehlikeli. Korku, Allah korusun korkulanı çağırabilir. Allah'a ve evrenin enerjisine inanırım. Elimizden geleni yapıp, korkularımızı arkamıza atacağız. Dua edip, olumlu olanı çağıracağız. Hem daha mutlu oluruz, hem de daha endişesiz ... :KK16:

Selam,

Erkek bebek ile ilgili olarak hangi topiğiniz var bilgiendirme yapabilirmisiniz. Adı nedir? ve bu konu ile ilgilenen anneler için nelere tavsiye edersiniz. Jel vs varmış bildiğiniz bir jel markası var mı ya da bunu da uygulayabilirsiniz demiş olduğunuz bir yöntem tavsiye varsa çok sevinirim. Kolay gelsin.

Selam,

Erkek bebek ile ilgili olarak hangi topiğiniz var bilgiendirme yapabilirmisiniz. Adı nedir? ve bu konu ile ilgilenen anneler için nelere tavsiye edersiniz. Jel vs varmış bildiğiniz bir jel markası var mı ya da bunu da uygulayabilirsiniz demiş olduğunuz bir yöntem tavsiye varsa çok sevinirim. Kolay gelsin.

Merhaba. Böyle bir topik olup olmadığını bilmiyorum. Bilim kadını olarak yetiştirildim, verebileceğim cevap sizin de bildiğinizden farklı değil: % 50 şansınız var... Jel konusunda da pH' ı optimum seviyeye getirenin hangisi olduğunu inanın hatırlamıyorum şu anda. İnternetten araştırabilir ya da doktorunuza danışabilirsiniz.

Kanser ve asit bağlantısı ile ilgili bir yazı okumuştum. Mantıklı gözüküyor gerçekten. Deneyeceğim.

diğer topiktede sordum kızlar ama gerçekten bu bilgiyi çok araştırdım.. acaba bu alkali damlaları eczanelere soruyorum ama bilmiyorlar, acaba bildiğiniz bir alkali damla var mı? internette alkalife diye bir tane damla var başkada göremedim...

Yazın gelmesiyle birlikte, kadın-erkek herkesi, tatilde daha fit görünme telaşı sarmış durumda. Bununla beraber her yeni gün farklı bir diyet uygulaması ile karşılaşıyoruz. Son zamanlarda ise protein diyetleri haricinde Alkali diyetin de popülaritesi çok yükseldi. Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, alkali diyet hakkında merak edilenleri açıkladı.

Alkali diyet nedir?
Asitlik-alkalilik durumu PH derecesine göre ölçülmektedir. Eğer PH derecesi 7’nin altında ise ‘Asit’, PH derecesi 7’nin üzerinde ise ‘Alkali’ olarak tanımlanır. Vücut sıvılarımızın neredeyse hepsi alkalidir. Kanımızın normal PH seviyesi 7.35 ve 7.45 arasıdır yani alkalidir. Vücudumuzdan attığımız ter ve idrar ise asidiktir.
Alkali diyetteki amaç; vücudumuza aldığımız alkali oluşturan besinlerin miktarının, asit oluşturan besinlerin miktarından daha fazla olmasını sağlayarak PH seviyesini dengede tutmaktır. Bu diyette seçimler, besinlerin asitlik derecesine göre yapılmaktadır. Yüksek asitli besinlerin potasyum, magnezyum, kalsiyum ve sodyum dengesizliğine sebep olarak bireylerde sağlık risklerini artırdığı öngörülmektedir.

Asit ve alkali besinler hangileridir?
Asidik besinler; hazır gıdalar, işlenmiş etler, beyaz şeker, şekerli ve gazlı içecekler, kızartmalar, konserveler, hazır meyve suları, cipsler, kömürde pişmiş yiyecekler, beyaz undan yapılmış besinler, rafine edilmiş tahıllar, katı yağlar, peynir, katkı maddeleri, hormonlu ürünler, alkol, kahve, siyah çay, kırmızı et, ton balığı, yapay tatlandırıcılar, turşu…
Düşük asiditeli besinler; inek sütü, balık, nohut, siyah fasulye, keten tohumu, ceviz, kavun, hurma ve nektarindir.
Alkali besinler ise; Tüm çiğ sebzeler başta olmak üzere, brokoli, salatalık, lahana, maydanoz, balkabağı, avokado, bamya, börülce, ıspanak, kabak, kereviz, domates, badem, fındık, çiğ elma sirkesi, karabuğday, fasulye, soya, kırmızıbiber, ahududu, ananas, armut, böğürtlen, çilek, elma, greyfurt, kayısı, kiraz, mandalina, muz, portakal, şeftali, üzüm gibi taze meyveler, zeytinyağı, balık yağı, baharatlar, tarçın, zencefil, deniz tuzu…

Alkali diyet nasıl yapılır?
Alkali diyetin temeli; et, süt, şeker, kafein, alkol, yapay ve işlenmiş gıdaları tüketmekten kaçınarak daha fazla taze meyve ve sebze, kuruyemiş tüketerek vücudun PH seviyesini dengede tutmaktır.

Buna dikkat!
Bu diyet, sağlıklı beslenme prensiplerini içeriyor gibi görünmekle birlikte özellikle süt, yoğurt, peynir gibi hem protein hem de kalsiyum kaynağı olan besinlerin yeterli düzeyde tüketilmemesine neden olmaktadır. İleriki yaşlar için ciddi kemik ve eklem problemlerine neden olabilir. Meyve ve sebze tüketimine teşvik ettiği için de sağlık için önemli yararları olduğu da söylenebilir. Artılar ve eksiler göz önünde bulundurulduğunda; sağlığınızı koruyabilmek için bazı besinleri kısıtlamak yerine her dönemde süt grubu, et grubu, ekmek grubu, sebze-meyve grubundan yeterli olacak şekilde almaya özen göstermelisiniz.

Hürriyet

merhaba
bende alkali yaşamaya başladım okudum herşeyi ama sadece aklımda şu soru kaldı yardımcı olurmusunuz
saat 11 den önce kahvaltı yapılmayacak
saat 16 ya kadarda herşey yenebilir asitliler dışında 16 sonrası ise sadece içilebilecek besinler yüketilecek diye okudum

başka bir yerde de akşam hava karardımı yemek işi bitecek diye okudum nasıl yapmalıyım

merhaba
bende alkali yaşamaya başladım okudum herşeyi ama sadece aklımda şu soru kaldı yardımcı olurmusunuz
saat 11 den önce kahvaltı yapılmayacak
saat 16 ya kadarda herşey yenebilir asitliler dışında 16 sonrası ise sadece içilebilecek besinler yüketilecek diye okudum

başka bir yerde de akşam hava karardımı yemek işi bitecek diye okudum nasıl yapmalıyım

Merhaba arkadaşım, sabah uyandığında büyük bir bardak alkali suyunu içerek güne başlayabilirsin.30 dk sonra da kahvaltını yapabilirsin. Bu şekilde metabolizmanda erken çalışmaya başlar.
Senin için Dr. Ayşegül Çoruhlunun, "Alkali diyet " kitabından alıntılama yapıyorum;

ÖRNEK BESLENME PLANI
İlk iş idrara bakılacak.Ph çubunuz yoksa,hergün idrarın daha açık renkte olduğunu görmeye çalışmalıyız.
Dişler florürsüz diş macununa karbonat eklenerek fırçalanmalı.
1 çay kaşığı zerdeçal,1 çay kaşığı tarşınla az suda karıştırılıp içilmeli.(Tarçın insülinin daha az ortaya çıkmasını sağlar.Zerdeçal DNA tamiri yapar.)
1 bardak alkali su içilmeli.2 kuru siyah kayısı ve siyah erik bağırsak çalışmasını arttırır.

Kahvaltı
Lor Peyniri
Salatalık ve diğer yeşillikler(Limon ve soğuk sıkım zeytinyağı eklenerek)
Gün içinde sarı ve kırmızı sebzeleri tüketmek serbesttir.
Siyah tuzsuz zeytin
4 yumurta beyazı ve 1 sarısı ile omlet veya haşlama
Az miktarda tereyağı
Keçi,koyun peyniri türleri
Bir avakado,limonla
2dilim glutensiz ekmek
Az miktarda üzüm pekmezi ve tahin
Yeşil çay ve bitki çayları
Badem sütü
Badem
Haftada birer gün ceviz ve fındık kahvaltıya eklenmelidir

Öğlen
Kahvaltı bittikten 2 saat sonra 1 adet kafeinsiz şekersiz kahve üzerine 1 bardak alkali suyumuzdan içilmeli
Yemekten 20 dk önce alkali su içilmelidir.
Her türlü çiğ sebze ,salata
Haşlama buharda pişmiş tüm sebzeler
Tüm çorbalar
Her çeşit zeytinyağlı sebze yemeği
Baklagillerin hepsi
Balık türevlerinin hepsi
Izgara tavuk veya hindi
Salatalar(sos olarak sadece limon zeytin yağı ve elma sirkesi)
Kabuklarıyla haşlanmış patates varsa tatlı patates
Glutensiz undan makarna pizza
2 dilim glutensiz ekmek
Yemeklerde bolca kırmızıbiber ekilmeli
Kıramış besinler tüketilmemeli
Mikrodalgada pişmiş ısıtılmış besinler tüketilmemeli
Himalaya tuzu kullanılmalı

Geç Öğleden Sonra
Öğle yemeğinden 1 saat sonra 2 bardak yeşil çay içilmeli
Öğle yemeğinden 2 saat sonra 1 bardak alkali suya 1 tatlı kaşığı tarçın konarak içilmeli
Bu esnada küçük günahlar serbest:
1 porsiyon tatlı,2 meyve yada 2 parça çok koyu çikolata

Akşam
Öğle yemeğinden en az 4 saat sonra akşam yemeği yenmeli
Akşam yemeği olabilecek en erken saatte yenmeli 18:00 idealdir 20:00 sınırdır.
Sadece sebze ve protein tüketilmelidir
Yemekten 20dk önce 1 bardak alkali su içilmelidir.

İzin Verilenler
Her türlü sebze.Beyaz,yeşil ve morlar serbesttir.Sarı ve kırmızı sebzeler tüketilmemelidir.
Sebzenin büyük kısmı çiğ olmalıdır
Protein olarak haşlanmış ızgara somon balığı ve diğer balık türevleri (kabuklular hariç)
Hindi eti,tavuk göğüs eti,dana ve kuzu eti,dana ciğeri,kelle-paça,pastırma
Yenilen protein miktarının 4 katı kadar çiğ sebze tüketilmelidir.
Yeterince çiğ sebze tüketilmezse sebze suyu hazırlanmalı
Kırmızı et her yendiğinde normalden daha fazla sebze desteği alınmalı
Akşam yemeği lokmaları en az 15 kez çiğnenerek yutulmalı.
Yemeklerle beraber su dahil,alkol,ayran,meyve suyu,soda vb. hiçbir sıvı Yemekten 2 saat sonra 1 bardak suya 1 yemek kaçığı limon veya doğal elma sirkesi eklenerek içilmeli.Sindirimi rahatlatır.
Gece boyunca şekersiz bitki çayı serbesttir.
Mide kazınırsa yatmadan hemen önce bile olsa 1 katı yumurta yenebilir.
Yatmadan önce 1 bardak alkali su içilmelidir.
Yatma saatinin ideali 23:00-24:00’dır.Yatak odası tamamen karanlık olmalı,karanlık değilse göz bandı kullanılmalıdır.

diğer topiktede sordum kızlar ama gerçekten bu bilgiyi çok araştırdım.. acaba bu alkali damlaları eczanelere soruyorum ama bilmiyorlar, acaba bildiğiniz bir alkali damla var mı? internette alkalife diye bir tane damla var başkada göremedim...

O damlayı alıp kullanabilirsiniz.

Canım benim eşim cafe işletiyor orda kullanıyorlar
Temizliği daha kolaymış
Çok az posa çıkarıyormuş
Bir de mesela philips ile dört elmadan bir bardak elma suyu çıkıyorsa bu makine ile iki elmadan bir bardak çıkıyormuş

sevgili einstein bende çok bilmeme ragmen şans eseri magimix aldım ama le duo xl nareciye ve katı meyve sıkacagı a aldım.
sonradan öğrendiğime göre aslında pres yapan makinaları salad&juice muş.
eşinin cafesinde hangi modeli kullanılıyor merak ettim bende bunu satıp yerine salad&juice almayı düşünüyorum ama öncelikle makinadan emin olmam gerekiyor kullananda pek bulamaıyorum,yardımcı olursan sevinirim,şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhabalarlar. Alkali diyetle dün tanıştım ve dünden beri internette bulabildiğim bütün kaynakları okudum.Sağlıklı yaşamın bu kadar basit olması beni çok mutlu etti ancak içinde 'alkali' geçtiği için tesadüfen karşıma çıkan bir reflü yazısı kafamı karıştırdı.Yazı şöyle diyor:reflü tedavisinde kullanılan ilaçlar mide asidini nötralize eden bikarbonat gibi alkali maddelerdir.Mide asidinin azalması B12 eksikliğine yol açar,midede helikobakter pilori oluşumuna sebep olur,protein sindirimi bozulur,kalsiyum ve demir emilimi azalır. Sizin fikirleriniz nedir acaba.

Merhabalarlar. Alkali diyetle dün tanıştım ve dünden beri internette bulabildiğim bütün kaynakları okudum.Sağlıklı yaşamın bu kadar basit olması beni çok mutlu etti ancak içinde 'alkali' geçtiği için tesadüfen karşıma çıkan bir reflü yazısı kafamı karıştırdı.Yazı şöyle diyor:reflü tedavisinde kullanılan ilaçlar mide asidini nötralize eden bikarbonat gibi alkali maddelerdir.Mide asidinin azalması B12 eksikliğine yol açar,midede helikobakter pilori oluşumuna sebep olur,protein sindirimi bozulur,kalsiyum ve demir emilimi azalır. Sizin fikirleriniz nedir acaba.

Merhaba, ben de şöyle bir okumuştum alıntılayım; "Karbonat Nasıl Kullanılır? Az miktarda kullanmak ülsere karşı faydalı olabilmekle birlikte, fazla kullanımı ülser yaralarının kanamasına yol açabilir. Bu nedenle ülserlilerin kullanmaması yerinde olur." Bu okuduklarımız tıbbi bilgi gerektiren konular. "Alkali Diyet" kitabı yazarı Dr. Ayşagül Çoruhlu'ya twitter ( https://twitter.com/AysegulCoruhlu ), facebook, ve kendi sitesi üzerinden sorabilirsiniz. Bunun yanın da önemli olan alkali beslenmek(sebze ağırlıklı beslenme, süt ve süt ürünlerinden, unlu mamüllerden, kızartmalardan, koladan, kahveden, asidik tüm yiyecek ve içeceklerden uzak durmak) ve ph ı yüksek suları içmek önemli. Bunun için karbonat dışında alternatifler de mevcut.Ör; Limon,elma sirkesi ve ph ı kendinden yüksek suları tercih etmek...

Son düzenleme:
selam kızlar.konuyu en başından 17.sayfaya kadar okudum
ilgimide çekti.mantıklı geldi
ben alkali listesini zaten farkında olmadan yapıyormusum
zararlı hiç bişiy yememkolay kolay
sağlıklı beslenirim.yemeklerime asla zaytin yagı dahi kullanmıyorum en son biraz üstünde gezdiriyorum
yağ ile aslabirarada pişirmiyorum
yaptığım yemeklerin hepsi haşlma usulü ooluyo
asla soğanı yağda kızdırıp kavurmam.et sote dahi yapsam herşeyi ssuyun içine atar kapağını kapar pişiririm.
umarım yanlış bişiy yapmıyorumdur.
sorum şu;bu karbonatlı suyu
bu zamana kadar denemeye devam edip faydasını gördünüzmü.sağlıklı beslenmeme ragmen gitmeyen kilolarım var 7 8 kg vermek istiyorum.
benim tek sorunum alkol ve geç saatte yenilen akşam yemeği(kocam gec geldiği için) :KK43:
ben hamile kalmayı planlıyorum karbonatlı suyun herhangi bi zararı olurmu acaba
bir de ben su içmeyi severim.saatle değilde her istediğimde içsem karbonatlı suyu problem olurmu.çok teşekkür ederim

canım bende gebelik düşünüyorum ya. acaba zararı olur mu ki ?

Bu alkali su olayı çok aklıma yattı.bende diyetimle birlikte denicem.teşekkürler..

Son düzenleme:
Merhaba şekerler,

Uzun aradan sonra geldim, hatırlayanınız vardır belki:)

Ayşegül Çoruhlu nun tokuz ama açız kitabını aldım bugün, okumaya başladım. Sebze suyu için diyor, en iyi şekilde sebze suyu sıkacağım bir alet önerir misiniz?

Teşrkkürler şimdiden :)

Ekimcim kusura bakma bende sadece sana cevap vermek için girdim çok uzun zamandır girmediğim için hiç bişey hatırlamıyorum.Ben katı meyve sıkacağı aldım ve annemle kavga ederek aldım çünkü çok problemli olduğu meşhur olan bir aygıt bu biliyorsun.PH...PS'İN katı meyve sıkcağını tavsiye ederim çünkü yıkaması çok kolay diğerlerine nazaran.Ama son kitabı sende almışsın,onları daha denemesemde sebze suyu tadı tam bir eziyet.Öpüyorum canım

Ekimcim kusura bakma bende sadece sana cevap vermek için girdim çok uzun zamandır girmediğim için hiç bişey hatırlamıyorum.Ben katı meyve sıkacağı aldım ve annemle kavga ederek aldım çünkü çok problemli olduğu meşhur olan bir aygıt bu biliyorsun.PH...PS'İN katı meyve sıkcağını tavsiye ederim çünkü yıkaması çok kolay diğerlerine nazaran.Ama son kitabı sende almışsın,onları daha denemesemde sebze suyu tadı tam bir eziyet.Öpüyorum canım

Çok sağol benim yardımsever arkadaşım. :KK16:Zaten ilk defa seninle duymuştum alkali diyeti ve sayende bir sürü bilgi sahibi oldum. Şimdi daha detaylı bakmaya çalışıyorum. Umarım keyfin ve sağlığın yerindedir. Yardımların ve desteğin için tekrar teşekkür ederim canım. :KK54:

X